Bidenove godine ‘legitiman problem’

Hillary Clinton
17 komentara

Bivša američka državna tajnica rekla je da predsjednik ne bi trebao odbaciti zabrinutost oko njegovog mentalnog stanja

Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton rekla je da je poodmakla dob predsjednika Joea Bidena “legitiman problem” u kampanji, dok on nastoji osigurati drugi mandat u Bijeloj kući na izborima kasnije ove godine.

Nagađanja o Bidenovim kognitivnim sposobnostima ponovno su se pokrenula prošli tjedan kada je 81-godišnjak zbunio čelnike Egipta i Meksika, nedugo nakon što je odbacio tvrdnje da mu je mentalno stanje u opadanju.

Verbalna greška uslijedila je nakon najave da se Biden neće suočiti s kaznenim progonom zbog pogrešnog rukovanja povjerljivim vladinim dokumentima, nakon što ga je tužitelj opisao kao “starijeg čovjeka s lošim pamćenjem”.

Prema Clintonovoj, koja se neuspješno natjecala protiv Donalda Trumpa u američkoj predsjedničkoj utrci 2016., rasprava o Bidenovoj dobi je opravdana.

“Razgovarala sam s ljudima u Bijeloj kući cijelo vrijeme i znate, oni znaju da je to problem, ali kao što volim reći, ‘gledajte, to je legitiman problem'”, rekla je Clinton za MSNBC prošli tjedan. “To je legitimno pitanje za Trumpa koji je samo tri godine mlađi, zar ne? Dakle, to je problem.”

Ali umjesto da pokušava ignorirati zabrinutost zbog njegove dobi, Clinton je rekao da bi tim Bidenove kampanje trebao proširiti njegovo iskustvo kao zakonodavca prije izbora u studenom.

“Mislim da bi se Biden također trebao osloniti na činjenicu da je iskusan i to iskustvo nije samo u političkoj areni”, rekla je Clinton. “To je nešto kao, znate, ljudsko iskustvo, karakter, mudrost.”

Anketa koju je prošli tjedan objavio NBC News pokazala je da je oko 76% ispitanika zabrinuto zbog Bidenove dobi i zdravlja ako bude ponovno izabran za još jedan četverogodišnji mandat. Sličnu zabrinutost izrazilo je 61 posto glede Trumpa, koji će do izbora u studenom imati 78 godina.

U listopadu je republikanski favorit izazvao pitanja vlastite mentalne oštrine kada je netočno nazvao mađarskog premijera Viktora Orbana čelnikom Turske.

U međuvremenu, Bidenov osobni odvjetnik, Bob Bauer, opisao je u nedjelju opis posebnog tužitelja Roberta Hura o mentalnom blagostanju američkog predsjednika kao “otrcan radni proizvod”. Kritika Bidena koju su predvodili republikanci bila je “zavaravajuća”, rekao je Bauer za CBS, dodajući da je izvješće o njegovom zadržavanju povjerljivih dokumenata “izvan tračnica”.

Prema anketi koju je YouGov proveo među 1000 američkih građana ranije ovog mjeseca, Trump ima jedan bod prednosti u odnosu na Bidena u hipotetskom nadmetanju između dva vjerojatna predsjednička kandidata.

Bidenhillary clintonSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZriBra
2 mjeseci prije

Današnja DEMOKRACIJA jeDEMENCIJOKRACIJA

Ivan Bgd
2 mjeseci prije

Biden je mnogo vazan senilni dekica koji cesto ne zna ni kako se zove.

Mozda bi bilo dobro da objavite i ovu vest:

Australijski političar Kreg Keli, nacionalni direktor Partije Ujedinjene Australije, objavio je zvanične podatke britanske vlade o stopi smrtnosti i uzrocima.
Čini se da podaci pokazuju da je ogroman broj starijih osoba ubijen injekcijom leka Midazolam.
Uzrok njihove smrti tada je naveden kao „Kovid“, što ukazuje da virus ubija mnogo više starijih ljudi nego što je to zaista.
Prema Keliju, pacijenti su eutanazirani kako bi se povećala „smrtnost od Covida“ i pojačao strah javnosti kako bi se dobila podrška za vakcine i razna ograničenja.
Upozoravajući javnost o podacima, Keli je izjavio da oni razotkrivaju „zločin veka“.

nastran
2 mjeseci prije

luđaci

Metabaron
2 mjeseci prije

Kako se svi prekenjavaju da su problem Bidenove godine a ne njegov kriminalni karakter i mentalno stanje …

tihobl
2 mjeseci prije

Bajden nikako da se sjeti gdje je zagubio nuklearno koferce.

Nekoime
2 mjeseci prije

Mentalna manekenka se javila.

Loki
2 mjeseci prije

imamo mi mlađeg kandidata, našeg jožu manolića, garant će nadživjeti sve vas iz bijele kuće

Darko
2 mjeseci prije

Koja je to krmača, pa nije čudo što je Clinton tražio utočište uokolo.

Max
2 mjeseci prije

Pa bi ga ona htjela zamjeniti.

Oli
2 mjeseci prije

Living monstrosity

Josip
2 mjeseci prije

Kravo luda i tvoje su godine problem, nije politika za takove.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI