Bijela kuća traži više novca za Ukrajinu

SAD novac Ukrajini
43 komentara

Bidenova administracija kaže da joj treba još 11,7 milijardi dolara kako bi nastavila pomagati Kijevu. Bijela kuća zatražila je u petak od Kongresa odobrenje za još 11,7 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, usred njezina sukoba s Rusijom.

Iznos je bio uključen u zahtjev za hitno financiranje od 47,1 milijardu dolara, za koji je Bidenova administracija rekla da je također potreban za njezin odgovor na Covid-19 i majmunske boginje, kao i za napore pomoći u katastrofama.

Paket od 11,7 milijardi dolara uključuje 4,5 milijardi dolara za vojnu opremu i obnavljanje zaliha Pentagona, 2,7 milijardi dolara za obranu i obavještajnu pomoć Ukrajini i 4,5 milijardi dolara za proračunsku potporu vladi u Kijevu.

“Okupili smo svijet da podrži narod Ukrajine u obrani svoje demokracije i jednostavno ne možemo dopustiti da ta podrška Ukrajini presuši”, napisala je ravnateljica Ureda za upravljanje i proračun Bijele kuće Shalanda Young u objavi na blogu. Administracija je također zatražila 2 milijarde dolara za ublažavanje negativnih učinaka sukoba u Ukrajini, kao i zapadnih sankcija nametnutih Rusiji koje utječu na opskrbu energijom u SAD-u.

SAD je glavni podupiratelj Kijeva u sukobu s Moskvom, osiguravajući ukrajinskim snagama milijarde dolara vojne i financijske pomoći, kao i obavještajne podatke. Isporuke Washingtona vladi Zelenskog uključivale su tako sofisticiranu opremu kao što su višecijevni raketni bacači HIMARS, haubice M777 i borbene bespilotne letjelice.

Kongres je u svibnju odobrio paket vojne i humanitarne pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara. Prema Youngu, oko tri četvrtine pomoći koju su zastupnici pružili Kijevu već je isplaćeno ili predano. “Kao što smo rekli u to vrijeme, ti su resursi trebali trajati do rujna”, objasnila je. Rusija je neprestano kritizirala isporuke oružja Kijevu iz Washingtona i njegovih saveznika, rekavši da one neće promijeniti ishod sukoba, ali će produžiti borbe i povećati rizik od izravnog sukoba između Moskve i NATO-a.

Washingtonova “sve očitija i dublja upletenost u Ukrajinu u smislu suprotstavljanja našoj vojnoj operaciji, zapravo, stavlja SAD na rub pretvaranja u stranu u sukobu”, upozorio je prošlog mjeseca zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

BidenBijela kućaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vojni analitičar
1 godina prije

Kongres je u svibnju odobrio paket vojne i humanitarne pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara. Prema Youngu, oko tri četvrtine pomoći koju su zastupnici pružili Kijevu već je isplaćeno ili predano.”

“Isporuke Washingtona vladi Zelenskog uključivale su tako sofisticiranu opremu kao što su višecijevni raketni bacači HIMARS, haubice M777 i borbene bespilotne letjelice.

Paket od 11,7 milijardi dolara uključuje 4,5 milijardi dolara za vojnu opremu i obnavljanje zaliha Pentagona, 2,7 milijardi dolara za obranu i obavještajnu pomoć Ukrajini i 4,5 milijardi dolara za proračunsku potporu vladi u Kijevu.”

Ali mi i dalje imamo u Hrvatskoj ljude koji su nesumnjivo domoljubno orjentirani, a istovremeno toliko glupi pa uspoređuju ovo sa Domovinskim ratom i ne primjećuju “suptilne razlike” u tretmanu od strane “međunarodne zajednice”, (u prijevodu SAD i EU) koji je Hrvatska imala ’91 i tretmana Ukrajine danas.

FATIH
1 godina prije

STAMPARIJA RADI PUNOM PAROM.
FED TRLJA RUKE.
ZZZZZZZ VVVVVVV OOOOOO

Darko
1 godina prije

Krajnje je vrijeme da porezni obveznici ubiju ovu ništariju Bidena i smijene vlast koja se otela kontroli i radi štetu cijelom svijetu..

1 godina prije

Sada je pravo vrijeme da Texas pokrene ofenzivu prema vojno oslabljenim i WOKE dijagnosticiranim USA.cilj te kaubojske specijalne operacije bi trebalo biti spajanje sa 6.korpusom slobodne,samoupravne kraljevine aljaska na autocesti A 9 u wyomingu.nakon toga spajanje sa partizanima iz socijalističke federativne republike Iowa na važnom zeljeznickom cvoristu u juznoj Dakoti,sturgis.i ključni trenutak u toj operaciji je prilazak slobodarskih milicija iz autonomne pokrajine Ohio iz jugoistočnog pravca i konačni juris na Washington do pobjede.🇺🇲🇳🇵🇳🇦🇲🇭🎉🎊thank you.

eks
1 godina prije

Kada kreiraš novac iz ničega ( bez pokrića ), onda je lako razbacivati se njime.

tihobl
1 godina prije

… 4,5 milijardi dolara za vojnu opremu i obnavljanje zaliha Pentagona

Ameri su vec dobro ispraznili svoja skladista. Haubickih granata od 155 mm ostalo im je za 3-4 dana rata sa Rusijom. A godisnja proizvodnja im je manja od onoga sto rusi potrose za dva dana. Slicna situacija je sa raketama za himars.

tihobl
1 godina prije

Dok ameri i dalje trpe neuspjehe sa probama hiperonika, rusko-indijsko preduzece Brahmos krece sa proizvodnjom nove rakete koja ce biti kombinacija kalibra i cirkona. Rusi ce inijeti tehnologije i dijelove ove dvije rakete. Bice nesto manjeg dometa od kalibra, nesto manje brzine od cirkona, ali prilagodjena za lansere kalibra. Vec je nekoliko zemalja zainteresovano za ovu raketu.

Valter
1 godina prije

Ovako znate da nikad neće biti građanskog rata u Americi.
Samo zamislite ovakvu beskonačnu i otvorenu razinu veleizdaje dok Amerika ima najveći broj beskućnika.

Štoviše, uvjeren sam da njihovi zakoni za slobodnije držanje oružja (što bi sve zemlje trebale imati) imaju ogroman pacificirajući učinak.

ogo
1 godina prije

Stampa se moze se

tihobl
1 godina prije

Pentagon planira prenijeti programe bioloških istraživanja iz Ukrajine u postsovjetske republike, istočnoeuropske i baltičke države u najkraćem mogućem roku kako bi ostali blizu ruskim granicama, rekao je general pukovnik Igor Kirilov, načelnik snaga za radijacijsku, kemijsku i biološku obranu ruskih oružanih snaga, prenosi ga ruski TASS.
“Pentagon je spreman uskoro premjestiti nedovršene programe koji su započeti u Ukrajini u druge postsovjetske države, kao i u istočnoeuropske države, poput Bugarske, Češke i baltičkih država. Proširenje mreže biolaboratorija, koje se može koristiti za razvoj i skladištenje komponenti biološkog oružja, predstavlja prijetnju vojnoj sigurnosti Ruske Federacije. Za razliku od nuklearnog oružja koje Sjedinjene Države postavljaju na teritorije NATO saveznika, ovakva politika NATO saveza, kada je riječ o biološkom naoružanju, čini stvari kompliciranijima jer je teže pratiti razmještaj i razvoj tih programa blizu naših granica, tvrdi ruski general.

tihobl
1 godina prije

Карин Жан Пјер, секретарка за штампу Беле куће: Отворили смо скоро десет хиљада милиона радних места откако је председник Бајден преузео дужност.

Max
1 godina prije

Ukrajina postaje vreća bez dna dok siromašni Amerikanci umiru.

1 godina prije

Valja potrošiti ze dolare dok još nešto vrijede…

Roccos
1 godina prije

Para,para,para daj,ratu nedaj kraj,daj love,love daj i pismu zapivaj.

Čovjek je življen
1 godina prije

Od tih 11,7 milijardi, 9/10 bi išlo na “organizaciju isporuke”, a 1/10 na “organizaciju preraspodjele” oružja. Zaključno, nesretni narod bi i dalje ginuo s doniranim oružjem u rukama.
Toliko prozirno da bi se i meduza postidjela, ali nikako ne bi Šeksovi gremlji.

Rimtutituki
1 godina prije

Ukraina se pokazala nsjbolji business elite,presipanje novca funkcionira ovako. Ne uzimam durekt iz stsmparije,nego saljem ukraini jednu desetinu( Afganistan utvrduli inspektori stiglo0,4%) 9/ 10 ostaje eliti a od one sw jos pola vraca. A nadoknadi se podizanjem poreza svima,kad rasporedis na sviju nije neka cifra,a uzela se ogromna. A legalno,skoro za nobel za economia. Stizu zimus hunger games,ne organizovane kao u seriji nego random. Ja sam vec izvidio,gdje ima izvors jrsne,dobrih sklonista sa kaminima itd.kazu sto to ovaj stalno seta sa dvogledom izmedju najzabacenijih sela. Moravemo biti svadta spremni urafiti samo za prezivit.

Kio
1 godina prije

Kako ne bi? Pa svo prljavo rublje Usa je u Ukrajini. Prava baza

Kio
1 godina prije

Trebat ce neko vrijeme da se raskrinka pakleni plan kojim se islo unistiti covjecanstvo.Na stranicama Min.obrane Rusije kompletna i detaljna analiza sa dokazima kako se sirila pandemija. Dakle dronovi s kontejnerom virusa su u glavnoj ulozi. Vrlo kreativno i holivudski.U nastavku cekamo motive tog cina

Nena
1 godina prije

Gde ćeš više lešino jedna prokleta!!!
Skapo gladan dabogda!

goran
1 godina prije

ti idioti u američkom kongresu su stvarno idioti i nema im premca

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI