Bivši ruski predsjednik komentirao EU “mirovnjake”

Dmitrij Medvedev
32 komentara

Svi “mirovnici” EU poslati u Ukrajinu smatrat će se neprijateljskim borcima koji su direktno uključeni u sukob i prema njima će se postupati u skladu s tim, izjavio je u petak bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Ranije tog dana, mađarski premijer Viktor Orban rekao je u radijskom intervjuu da blok razgovara o “nekoj vrsti mirovnih snaga” za Ukrajinu, možda pod okriljem NATO-a. Kremlj je odgovorio nazvavši tu ideju “izuzetno opasnom”.

Medvedev, koji je zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti, nazvao je tu ideju vrhunskim cinizmom. Blok predvođen SAD-om “nastavlja da puni kijevski režim oružjem, tenkovima i drugom vojnom opremom”, rekao je on na Telegramu, pa je teško zamisliti da žele mir.

“Njihove prave namjere su jasne – uspostaviti im povoljan mir sa pozicije snage na liniji kontakta. Da uvedu svoje ‘mirovne’ trupe u Ukrajinu sa mitraljezima i tenkovima, u nekim plavim šlemovima sa žutim zvijezdama”, napisao je Medvedev.

“Jasno je da će takozvane NATO mirovne snage tek ući u sukob na strani naših neprijatelja”, dodao je on. „Takođe je očigledno da su takvi ‘mirotvorci’ naši direktni neprijatelji. Vukovi u ovčijoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu postavljeni na liniju fronta bez pristanka Rusije, sa oružjem u rukama i direktno nam prijeteći. A onda ovi ‘mirotvorci’ moraju biti nemilosrdno uništeni. Oni su vojnici neprijatelja. Oni su borci.”

Jedino što ostaje da se razjasni, zaključio je Medvedev, jeste da li je Evropa spremna za “dugačak niz kovčega” koji se vraća iz Ukrajine.

Rusija je više puta upozoravala SAD i njihove saveznike da odustanu od slanja oružja Ukrajini, jer to samo produžava sukob i rizikuje direktnu konfrontaciju između nuklearnih sila. NATO je poslao preko 100 milijardi dolara vojne pomoći – uključujući tenkove i borbene avione – Kijevu, istovremeno insistirajući da blok nije učesnik u sukobu.

Međutim, više visokih zapadnih zvaničnika je reklo da je njihov cilj bio „strateški poraz“ Rusije, a prema Moskvi, SAD su nedavno stavile veto na bilo kakvo primirje u Ukrajini – polažući na svoje prethodno insistiranje da je na Kijevu da donese tu odluku. .

euMedvedevrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Pa sto vec jednom ne oderu sve stakore koji svrljaju po Ukrajini i padaju u ljubavni zagrljaj sa Zelenskim? Ucinili bi veliku uslugu mnogim EU zemljama da ih oslobode odmetnika i kretena koji ih vode u rat.

Ivan
1 godina prije

Sto ih vec jednom ne oderu umjesto sto stalno prijete bez akcije?

eks
1 godina prije

CIA-NATO trikovi sa lažnim mirovnjacima, lažnim masakrima i drugim podlostima ne mogu više da zavaraju Ruse. To su činili godinama, ali su se Rusi opametili. Trebalo je mnogo ranije da shvate da su Amerikenjci podlaci , lažovi i prevaranti. O zločinima Amerikenjaca mogli bi pričati beskonačno. CIA-NATO je zlo kakvo nikada u istoriji nije postojalo.

noppo
1 godina prije

EU mirovnici koji jedva čekaju eskalaciju. Zna Medvedev, da liberale i demokrate žele rat, da se izvuče iz svoje propale ekonomije.

noppo
1 godina prije

mislim da su stvari nekako takve: Kina vodi dedolarizaciju a Rusija, da hegemon ne može kazniti sve one koju odbacuju njegovu valutu. To če trajati još nekoliko vremena. Meta ovog rata je, da se uništi financije hegemona.

Faust
1 godina prije

Jedva čekam da vidim kako gore leopardi.

Buničar
1 godina prije

U koliko ovi eu “mirovnjaci” budu slicili onim un-ovim onda zali boze truda (i para). Susretao sam te “mirovnjake” tijekom naseg rata i mogu samo reci: jad i bijeda. Jos donekle smo tolerirali one “nesvrstene” (vecina je dosla iz bijede da nesto zarade). Oni europski na kontrolnim punktovima najcesce su nas gledali s visoka. Bili su vrlo napuhani i arogantni, naravno sve dok nebi “skljocnuli” zatvaraci. Tada bi se u trenu ispuhali, dizali rampe i mahali da prodemo. Istinu da napisem netrpeljivost je bila obostrana, mi ih bas nismo simpatizirali i to smo im davali do znanja. Srbi su bili nesto pametniji, oni su im organizirali derneke i dovodili kurve. Od nas su cesce dobijali samare a znali smo se nekad “posluziti” i njihovom opremom 😜

Dux
1 godina prije

Sve je ovome i vodilo, jer samo tako se NATO može i sa ljudtstvom uključiti u rat, a onda na scenu stupa Kina i S.Korea, kao rusi nisu to već uvelike dogovorili….

Gojko
1 godina prije

Rusija je zaratila s cijelim svijetom. Ishod rata je poznat samo je pitanje vremena kad će Ukrajina krenuti u oslobađanje svog teritorija. Gomila se zapadno naoružanje i provodi se obuka Ukrajinaca. Sankcije sve jače nagrizaju rusku ekonomiju.

NOME
1 godina prije

da….u početku će se zvati “mirovnjaci”, da se ovčice ne uzbude….zamisli da kažeš da je to uključivanje ljudstva iz EU u rat u Ukrajini protiv Rusije, pa da ćeš uvesti ratno stanje, već se industrija prebacuje na ratnu proizvodnju, još malo pa će i ekonomija, pa točkice, pa nestašice, pa prave “mjere” zatvaranja sa prijekim sudovima, pa zamračenja, pa radna obveza, pa konfiskacija imovine i ušteđevine, pa zabrana i gašenje “alter mainstream” medija…… mašti je samo Kambođa crvenih kmera i Pola Pota granica…..

alexosijek
1 godina prije

Jučer na N1 u onom dolje popisu je stajalo kako je posjet AP-a Kijevu bio tajni — da li mi netko može objasniti što znači to tajni posjet hrvatskog PM? Da li je to privatni Andrejev posjet? Ili se za to nije kao smjelo ništa doznati zbog “sigurnosti”? Apsolutno mi je to nejasno?! Ili možda ima veze sa ovim šta je Medvedev izrekao? Sve u svemu, opet nešto odvratno…
P.S. ono polaganje vijenca za žrtve u Buchi i ostala trkeljanja o kažnjavanju ratnih zločina nisu mi izazvali samo žgaravicu (kako kolega Tucker kaže), nego pravi nagon za povraćanje…isprika za ovakve riječi u subotnje prijepodne, no što je tu je….lp

pinčunela
1 godina prije

Sramim se što sam Hrvatica, imam puno godina, odrasla sam pod komunizmom i bedastoćama partijske diktature ali ovakovog budaletine od premjera A.P. nije bilo osim usporedno Mike Špiljaka koji je bio mjera za glupost ali mi se ćini da je ovaj sadašnji birokratić-štakorčić premašio svojom “vladanjem” čak i njegai njegovu bulumentu!

Cobra
1 godina prije

Kako je jadan taj “naš” premijer. AP= apsolutni psihopat.

abc
1 godina prije

Rusi pristaju na mirovnjake samo u slučaju, da jih sastavljaju države, koje nisu u NATO i nisu proamerički orientirane. Pa čak i tu insistiraju, da te snage sa sobom ne dovlače teškog naoružanja i da se rasporede samo na linije razgraničenja vojnih snaga.

abc
1 godina prije

EU je več strana u ratu, tako da ta cinična i smiješna ideja o mirovnim snagama ne dolazi u obzir. A i zna se več to, da bi te lažne mirovne snage večinom sastavljali Poljaci, Baltiki i Romuni. U stvari bi se radilo o diobi Ukrajine na više djelova i dovlačenju američkih raketa što bliže ruskim granicama.

Max
1 godina prije

Zna Medvedev da je to namještaljka.

goran
1 godina prije

stvarno orbane počeo si radit posao od uršule,mora da te dobro prignječila kad ovakve gluposti izjavljulješ.
pa nije vam ovo srbija vi gamad iz brissela,pa nećete tek tako doći u ukrajinu a da ne izvučete deblji kraj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI