Bivši ruski predsjednik poziva na ‘fizičko uklanjanje’ Zelenskog

Dmitrij Medvedev
37 komentara

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev napravio je poređenje između Ukrajine i nacističke Njemačke u srijedu, nakon što su dva drona gađala Kremlj. Potpredsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost pozvao je Moskvu da uzvrati predsjedniku Vladimiru Zelenskom.

“Nakon današnjeg terorističkog akta ne preostaje ništa osim fizičkog uklanjanja Zelenskog i njegove klike”, napisao je Medvedev na Telegramu.

“Ne treba nam da potpiše [njihovu] bezuslovnu predaju. Hitler, kao što je poznato, nije potpisao ni svoje. Uvijek će postojati neko poput admirala Donitz-a koji će sjediti kao predsjednik”, dodao je on, misleći na nacističkog oficira koji je zvanično zamijenio Hitlera nakon što je izvršio samoubistvo u aprilu 1945. i predsjedavao kapitulacijom Njemačke.

Medvedev bijes je izazvao sinoćnji napad dronom na Moskvu, za koji je Rusija okrivila Ukrajinu. Dvije bespilotne letjelice eksplodirale su iznad Kremlja i ruskog Senata, a vlasti kažu da ih je oborila protuzračna odbrana. Nije bilo povrijeđenih niti izvještaja o šteti.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u to vrijeme nije bio u Kremlju, već je radio iz druge rezidencije.

“Smatramo ovo s predumišljajem terorističkom akcijom i pokušajem protiv ruskog predsjednika”, navodi se u saopštenju Kremlja nakon incidenta, dodajući da “Rusija zadržava pravo da uzvrati na način, mjesto i vrijeme po svom izboru”. Gradske vlasti u Moskvi i Sankt Peterburgu već su odgovorile uvođenjem zabrane letova dronovima.

Medvedev je bio predsednik Rusije između 2008. i 2012. godine, a potom premijer do 2020. godine. Trenutno je zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost, kojim formalno predsedava Putin. Uprkos svojoj prijašnjoj reputaciji umjerenog liberala, bio je mnogo jastrebskiji prema Ukrajini nego prema zvaničnom Kremlju.

Prošle sedmice, na primjer, Medvedev je zagovarao  “masovno uništavanje osoblja i vojne opreme” i “maksimalni vojni poraz” Kijeva nakon što počne toliko raspucavana ukrajinska kontraofanziva, tvrdeći da se “nacistički režim u Kijevu” mora “potpuno demontirati” i “bivša Ukrajina” potpuno demilitarizovana.

Kijev je zvanično demantovao da ima bilo kakve veze sa dronovima. Zelenski je insistirao na tome da se Ukrajina bori na svojoj teritoriji i da nema oružja da dođe do Moskve. Njegov pomoćnik, Mihail Podoliak, insistirao je da Ukrajina vodi “isključivo odbrambeni rat” i tvrdi da je napad na Kremlj djelo “lokalnih snaga otpora” u Rusiji. Ukrajinska poštanska služba već je objavila dizajn marke koji prikazuje Kremlj u plamenu, međutim, baš kao što su to učinili i nakon bombardovanja Krimskog mosta prošlog oktobra – što su takođe demantovali Zelenski i njegova vlada.

MedvedevPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
11 mjeseci prije

I onda se cudite sto se ovo dogodilo u Beogradu. Notorni pijanac po nalogu Kepeca poziva na ubojstva koja bi “riješila” problem i vama je to normalno pa kao objavljujete.

Ivan
11 mjeseci prije

Predugo su ga i trpjeli. Odavno su gada trebali rijesiti.

Henrik8
11 mjeseci prije

Medvedev nije glavni šahist. Živ Zelenski je koristan Moskvi u ovoj partiji šaha.

nepoželjni
11 mjeseci prije

Hm, čudim se da ga Rusi nisu ni pokušali do sada smaknuti… (?)

Ali ovi dronovi nad Kremljem su znakoviti…
…vrlo moguće da je zelenski svoju ulogu odglumio, i moguće da će biti (s)maknut sa scene, uskoro…

(Ruse baš treba malo pogurati;)

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Ta … Mogao bi dat i vlastiti doprinos glede toga … Nebi ga odbili da pođe na frontu . Lako je *rdet iza tipkovnice ., Kužim da im je on neka vrst – papige , ne previše pametna što želi sebe eleminirati iz politike za ubuduće .. Ta zar im nije previše bio jedan Vladimir Zhirinovsky …?!

bruegel the elder
11 mjeseci prije

Zelensky arrived at the building of the Senate of the States General in The Hague.
Fino,svi plješću….nitko ne pleše u crvenim štiklicama,čak ni Zelenko 🙂

Ringo10
11 mjeseci prije

Možda je ovo bila namještaljka

dulebg
11 mjeseci prije

Мedvedeva ne treba uzimati za ozbiljno. On je bio jako zastranio na drugu stranu, toliko da je sa Zapadom maštao kako da nasledi Putina; pa se sad pere, i u tome preteruje. Lupeta – kao Makron ili Zelenski.

Entoni Fauci
11 mjeseci prije

Medvjed pravo govori. Trebali su im u startu tako jebat mater.

Snow
11 mjeseci prije

Snow,
Medvedev bi trebao “znati” da je ovo akcija CIA, a Zeleni ima “uticaj” koliko mi šta ostavljamo
komentare!

Jomla
11 mjeseci prije

Ovaj ložač je MI6. Početne sumnje sam imao još dok je bio predsjednik, a sada sam 99% siguran!

Max
11 mjeseci prije

Mislim da će tako i biti.

MNK
11 mjeseci prije

Treba svima Moskva23 poput Beograda99 🙂 rusi to su mongolci ne slaveni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI