Bivši ruski predsjednik poziva na ‘potpunu’ demontažu ‘kijevskog režima’

Dmitrij Medvedev
35 komentara

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev pozvao je na “potpunu demontažu” ” kijevskog režima”, kao i na nanošenje “masovnog uništenja” vojnog osoblja i opreme u zemlji.

Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika predsjednika ruskog Vijeća za nacionalnu sigurnost, dao je tu primjedbu u Telegramu u petak, komentirajući intervju ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog koji je nedavno dao nekoliko nordijskih medija. On je sažeo komentare Zelenskog kao da se sastoje od zahtjeva za dodatnim oružjem zapadnih pristalica Kijeva i obećanja uspješne kontraofenzive, uključujući napad na Krim, dok je također upozorio da bi se sukob mogao potrajati “decenijama” .

Iako se činilo da je intervju bio “kontradiktoran” i “zabluda”, čak ni takve izjave ne treba podcjenjivati, upozorio je Medvedev. Ne treba podcjenjivati ​​čak ni zabludne govore. Ovo je histerični manifest kijevskog režima, koji nastoji da konsoliduje svoje nacističke elite, održi moral trupa i dobije dodatnu podršku od svojih sponzora.
Da bi uspješno osujetila planove Kijeva, Rusija mora nanijeti “masovno uništavanje osoblja i vojne opreme” tokom naglašene ukrajinske kontraofenzive i nanijeti “maksimalni vojni poraz” kijevskoj vojsci, rekao je Medvedev. Na kraju, “nacistički režim u Kijevu” mora biti “potpuno demontiran” i demilitariziran na cijeloj teritoriji “bivše Ukrajine”, dodao je.

Osim toga, Rusija mora da goni one koji uspiju da pobjegnu i da traži „odmazdu” protiv „ključnih ličnosti nacističkog režima, bez obzira na njihovu lokaciju i bez zastarjelosti”, naglasio je Medvedev. Sve manje od toga ne bi bilo dovoljno, smatra bivši predsjednik.

“U suprotnom se neće smiriti, a gluposti o drogama mogu se pretvoriti u stvarnost i rat će se još dugo odužiti. Našoj zemlji to nije potrebno”, rekao je Medvedev.

Bivši predsjednik je više puta upozoravao Kijev na bilo kakve pokušaje zauzimanja Poluostrva Krim, koje se odcijepilo od Ukrajine nakon puča na Majdanu 2014. i pridružio Rusiji nakon što je lokalno stanovništvo velikom većinom podržalo takav potez tijekom referenduma.

Prošlog mjeseca, Medvedev je izdao nuklearno upozorenje Kijevu, upozoravajući da će svaki pokušaj “ozbiljne ofenzive” usmjerene na Poluostrvo biti “osnova za korištenje svih sredstava zaštite, uključujući ona predviđena osnovama Doktrine nuklearne energije Odvraćanje.”

Dimitrij MedvedevKrimrusijaukrajinaZelensky
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rexon
10 mjeseci prije

Napokon je I Medvedev shvatio da se u Ukrajini koriste nacisti od strane Anglo-Saxs za potpuno unistenje Rusije. Danas se Rusija bori za zivot kao 1941.

AJeTo
10 mjeseci prije

Nije li to bio cilj kada su krenuli u Ukrajinu? Vraća se planska privreda u službi petoljetke rata.

Eto
10 mjeseci prije

A,što je bilo sa bacanjem bombi na englesku?

Lijepa vijest
10 mjeseci prije

– Svakog dana stavljamo hiljade tela u kovčege i šaljemo ih kući. Gubici su pet puta veći od potrebnih jer nemamo dovoljno artiljerijske municije – rekao je Jevgenij Prigožin u intervjuu ruskom vojnom blogeru Semjonu Pegovu.

alexosijek
10 mjeseci prije

Jedno pitanje komentatorima ovog teksta – jučer je kolega hiber iznio vrlo interesantnu tezu o početku velike ofenzive od strane Ukrajine, rekao je kako će se napad dogoditi u 06 mjesecu (zaboravila datum točno) – što ima jako puno smisla, jer se poklapa sa najavljenim NATO vježbama u Europi…Čitala sam jučer kako Ameri šalju popriličan broj borbenih zrakoplova; slušala sam Dimu jučer i on kaže kako “kijevski režim” čeka zrakoplove i da je neki “cilj” Ukrajinaca navući crnomorsku flotu u Azovsko more i onda ju uništiti (jedino i moguće) avionima…Osobno ću se pozvati na Clausewitza i reći kako je vojni sukob samo jedan segment, i da se rat dobiva pobjedom u većini segmenata…No, svakako interesantno pitanje….lp

siledžija
10 mjeseci prije

Što prije to bolje. Marionetni kijevski režim je izvor svega zla.

Ivan
10 mjeseci prije

Ne samo demontazu nego i smrtne kazne za Zelenskog i njegovu bandu ubojica, lopova i fasista..

Antee
10 mjeseci prije

Kolektivni fašizam zapada je izigrao Minske ugovore, ugovore o neširenju NATOa na istok, izigrali su svaki dogovor i od geopoitičkog stola napravili klupu šibicara.
Ako Rusi ne sataru Ukrajinu nego puste ovako na pol posla… kad neonacističku iscjedak uđe u NATO i EU imati će otvoreni rat protiv kolektivnog fašiza sa zapada.

gigi pinna
10 mjeseci prije

Medvedev na ovoj funkciji ima više slobode da priča – da je premijer ili predsjednik čisto sumnjam da bi.
Zakasnili ste na demontažu nekih barem 10-ak godina.

Max
10 mjeseci prije

Mialim da će biti tako.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI