Bjelorusija će postati prva država na svijetu koja će dobiti rusko cjepivo protiv Covida-19

Ruska vakcina
31 komentar

Rusija je postala prva zemlja na svijetu koja je registrirala cjepivo za Covid-19 koje je nazvano ”Sputnik V”. Cjepivo je razvio Institut Gamaleya i trenutno je u fazi 3. faze ispitivanja.

Bjelorusija će postati prva zemlja koja će dobiti rusko cjepivo protiv koronavirusa nazvano ”Sputnik V”, objavila je tiskovna služba predsjednika Lukašenka, pozivajući se na njegov telefonski razgovor s predsjednikom Putinom.

“Dvojica predsjednika složila su se da će bjeloruski državljani dragovoljno sudjelovati u 3. fazi ispitivanja cjepiva. Bjelorusija će tako postati prva zemlja koja će uvesti rusko cjepivo”, priopćila je tiskovna služba.

Rusko ”Sputnik V” cjepivo

”Sputnik V” je prvo cjepivo protiv koronavirusa u svijetu. Cjepivo koje su razvili moskovski istraživački Institut Gamaleya i rusko Ministarstvo obrane, 11. kolovoza službeno je registrirala ruska vlada. Trenutno je u tijeku 3. faza ispitivanja cjepiva, u koju je uključeno oko 2.000 ljudi.

Rusko ministarstvo zdravstva priopćilo je da je ”Sputnik V” prošao sve potrebne provjere i dokazano je da je sposoban izgraditi imunitet protiv virusa.

Prema izvješćima ruskog Fonda za izravna ulaganja, Fond je primio prijave iz više od 20 zemalja u vezi s kupnjm oko milijardu doza cjepiva. Rusija je ugovorila proizvodnju cjepiva za pet zemalja, s očekivanim kapacitetom za proizvodnju s oko 500 milijuna doza godišnje.

COVID-19Sputnik V
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

Hmm, neznam bas o ovome, samo znam da Q nije nikog poceo hapsit, da jos uvijek ne mogu putovati, da nas gnajve mjerama, da ni Putin, a ni Trump nisu protiv te gnjavaze. Isto tako znam da nikakav tvorac, bog ni svemir ne sprecavaju korake koji vode ka cjepljenju.
Zivot nije Hoolywoodski film da nas netko ili “nesto” spasi u zadnji cas.
(Cvrsti dokaz za to su napalm bombe u Vietnamu, kao i tusiranje u logorima)

Istrazuj
3 godine prije

“…. Bjelorusija će postati prva država na svijetu koja će dobiti rusko cjepivo protiv Covida-19…”

Ja srece nevidjene…. 😉

Uno
3 godine prije

Ako je ovo istina, to znači da je Batko lego na rudu. Izabrao je Putka kao manje zlo i ovim mu pokušava malo oprati obraz oko cirkusa korona. Bilo je za pretpostaviti da se iz te gungule sam neće moći izvući. Na kraju će rezultat biti isti, samo što će ovako Bjelorusiju očepurati ruska kabala…

Piretis
3 godine prije

Svi koji se vesele ruskom cjepivu neka se zamisle. Denis Logunov u intervijuu za Sputnik izjavio: To znači da se svaka vakcina kodira QR kodom. Izvor: Sputnik /Srbija/ “Ruski naučnik objasnio…” 18.8.2020.

LZN
3 godine prije

Jesam li juče rekao da če velemajstor Putin naučiti Batka da se ne grize ruka koja te hrani……
Nadam se da če rambo batko pokazati svom narodu da je stvarno pravi heroj i prvi primiti sputnika u du*e.
Interesantno če biti čitati komentare jučerašnjih obožavatelja lika i djela druga batka.

Cigo
3 godine prije

Svaka pomoć košta, a i ostanak na vlasti. Ovo je za mene definitivna potvrda da tovariš Batko ostaje na vlasti. Bolje ili gore za Bjeloruse? Pa mislim da je od dva zla izabrao manje.

Kažun d.d.
3 godine prije

Srećom,Hrvatsku je spasio Superwili !?
Ili u dupe dobijemo k****?

Max
3 godine prije

Nadam se da je dobro.

Davor drugi
3 godine prije

“Predsjednik” neviđenih sposobnosti neće kupiti, nego ponuditi za test cijepiva i rođenog ćaću i mater, cijelu naciju ako treba, samo da mu se pomogne da ostane tu gdje jeste, podrazumjeva se, dok je živ.
Običano smeće, smrad koji pomena vrijedan nije.

Alex
3 godine prije

Što će Bjelorusima cjepivo? Oni ne jbu covid19 ni 5%. Jedini su igrali nogomet pred punim gledalištem, kako priliči.

Slovenac
3 godine prije

Malo ste zajevali niko nece cepivo za neku upalu moze na zapadu ali

Patriot
3 godine prije

Hejts na aparatima. Putko mu ga zabio zguz@

Patriot
3 godine prije

Otkud ti to da je itko u Bjelorusiji negirao postojanje Covida? To što nisu uveli mjere kao zapadne zemlje samo potvrđuje da su u startu bili svjesni da virus nije toliko opasan koliko je who želio to prikazati. Cijepljenje u BLR će biti dobrovoljno, što neće biti slučaj u nekim zapadnim zemljama i isprdak zemljama balkana.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI