Blinken naglašava važnost toga da Ukrajinci prihvate mobilizaciju kao nužan korak za članstvo u NATO-u

Antony Blinken
38 komentara

Tijekom posjeta Ukrajini, državni tajnik Antony Blinken naglasio je potrebu da Ukrajinci prihvate daljnje mobilizacijske napore kao ključni korak prema konačnom članstvu svoje zemlje u Sjevernoatlantskom savezu.

Obraćajući se studentima Kijevskog politehničkog instituta, Blinken je istaknuo da, iako se Ukrajinci mogu osloniti na stalnu potporu Sjedinjenih Država, također moraju prepoznati značaj vojnog novačenja u suprotstavljanju takozvanoj ruskoj agresiji.

“Nedavna mobilizacija bila je teška odluka, ali vitalna. Hrabri branitelji koji su hrabro držali liniju više od dvije godine trebaju pomoć. Potreban im je predah”, rekao je Blinken.

Naglasio je da bi uspješna vojna mobilizacija ojačala obranu Ukrajine, ojačala broj postrojbi i bolje omogućila Ukrajincima da se suprotstave ruskim snagama.

Blinken je odao priznanje članovima sveučilišne zajednice koji su volontirali, ističući da je njih 88 izgubilo živote u sukobu koji je u tijeku. Također je ponovio predanost SAD-a budućnosti Ukrajine kao slobodne, prosperitetne demokracije potpuno integrirane u euroatlantsku zajednicu.

“Unaprjeđujemo članstvo Ukrajine u NATO-u, osiguravajući robustan i osvijetljen put”, obećao je, vjerujući da će biti značajnog napretka na tom planu. Ovo dolazi nakon što ruski dužnosnici tvrde da je Ukrajina imala više od 111.000 žrtava samo ove godine, od početka svibnja.

Zapadne sile tvrde da je njihova potpora Ukrajini sredstvo suprotstavljanja ruskim imperijalnim ambicijama u istočnoj Europi, dok Kremlj tvrdi da je sukob dio posredničkog rata protiv Rusije pod vodstvom SAD-a. Ruski dužnosnici navode sve veću prisutnost NATO-a u Ukrajini kao glavni motiv za vojnu akciju.

Novi ukrajinski zakon o vojnoj mobilizaciji zahtijeva da svi muškarci od 18 do 60 godina budu spremni za mobilizaciju

Ukrajina je prošla niz sveobuhvatnih vojnih reformi, označavajući najveću reviziju propisa o vojnoj mobilizaciji u zemlji.

Prema novom zakonu, svi muškarci u dobi od 18 do 60 godina moraju se registrirati u ukrajinskoj vojsci i stalno nositi svoje dokumente o vojnoj registraciji te biti dostupni kada je potrebno da budu pozvani na služenje vojnog roka. Kijev se nada da će ovom mjerom pojednostaviti i povećati transparentnost u procesu zapošljavanja.

Muškarci koji ispunjavaju uvjete za službu i žive izvan Ukrajine neće moći obnoviti svoje putovnice u ukrajinskim konzulatima i veleposlanstvima bez predočenja ažurirane vojne registracijske dokumentacije, nadajući se da će takav potez natjerati ukrajinske muškarce u vojnoj dobi da se vrate kući i pridruže ratnim naporima.

Ostale reforme uključuju veće kazne za utaju vojnog roka. Zakon se ne bavi bilo kakvim potencijalnim povećanjem broja pojedinaca koji podliježu služenju vojnog roka, niti uključuje odredbe za demobilizaciju vojnika koji su služili duže vrijeme na bojišnici.

Ukrajinski zastupnici mjesecima su raspravljali hoće li dopustiti rotaciju za vojnike s najdužim stažem usred obnovljenih ruskih ofenziva. Naposljetku, parlament je odlučio zadržati što je više moguće vojnika na prvim crtama, razočaravši obitelji koje su se nadale fiksnim rokovima službe.

Nacrt je doživio preko 4000 izmjena, naglašavajući političke izazove u izradi zakona. Unatoč negodovanju javnosti, parlament je usvojio zakon, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dao je predsjedničko odobrenje.

Prošle godine, čelnik parlamentarne frakcije Zelenskog izjavio je da vojska traži dodatnih pola milijuna vojnika i žena. Međutim, ukrajinski vrhovni zapovjednik Oleksandr Syrsyki nedavno je naznačio da bi bilo kakvo povećanje osoblja vjerojatno bilo znatno manje.

Odobravanje zakona od strane Zelenskog uslijedilo je nakon upozorenja zapovjednika istočne fronte Ukrajine da su ruske trupe brojčano nadmašile ukrajinske snage do deset puta. Nakon usvajanja zakona, brojne supruge i rođaci vojnika organizirali su prosvjede ispred parlamenta, tražeći uvrštavanje rokova za mobilizaciju.

BlinkenmobilizacijaNATOukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan BGD
2 mjeseci prije

Nuzno prihvatite mobilizaciju da bi bili primljeni, ako neko uopste od vas to dozivi!

Ne lipsi magare do zelene trave.

Pomocu stapa i sargarepe vec vekovima manipulisu masama da urade ono sto je protiv njihovog interesa. Taj recept se ponavlja ponovo i ponovo u beskraj, i mi nikad nista do sada nismo naucili, vec uvek nasednemo na istu prevaru!

R M
2 mjeseci prije

Oni su inače toliko presretni da uđu u nato, zabole ih levi (m)ud. A tek su voljni da ginu za interese ne znam koga koji ih šalje u čistu klanicu. Jako primamljiva nato ponuda…vredi razmisliti i reći mrš u pzd materinu

tihobl
2 mjeseci prije

Da bi usli u NATO moraju do poslednjeg ukrajinca da udju u NATO vojsku.

Samo ima jedna kvaka – nije ostalo puno ukrajinaca. Ostali su rusi koji se rukama i nogama bore da ih ne unuku u kombi.

nastran
2 mjeseci prije

“Unaprjeđujemo članstvo Ukrajine u NATO-u, osiguravajući robustan i osvijetljen put” u PAKAO!

tihobl
2 mjeseci prije

Сирски: Постоји опасност продора руске војске у нашу позадину

Pa digli ste juce zastavu duginih boja.

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Mr. Blinker what if they don’t wanna join the NATO ?! A što ako ne žele uć u NATO ?!

kapula
2 mjeseci prije

Koje krvopije..!…nevjerojatna je psihologija mase…a Ukrajincima, još dodatno, po mnogočemu sudeći, nedostaje i soli u ishrani.

Max
2 mjeseci prije

Hoće da prihvate smrt.

Max_mo
2 mjeseci prije

Po ovoj izjavi Antony Blinken-a uloga Ukrajine u NATO je da obezbjedi živu silu koja bi nastavila da gine za interese SAD-a.

kom opanci kom obojci
2 mjeseci prije

nije mi ćaro kad is-čitavam govore Blinkera (žmigavca) jel on plagira EU Plenko-tabilisa ili oba su pala polaznika papagajske škole kurblašizma WEF-a. Oba su predana kulturi smrti profane raje slobodne, prosperitetne, robusne svjetlopute, da volontira u crnim vrećama za NATO mikser mašinu!!!

Dux
2 mjeseci prije

..ajmo Ukri..trkom..NATO zove…Anglosaksonski interesi su u pitanju…nemoj slučajno da se netko pobunio ili ne odazove pozivu…samo hrabro…vrijedi poginuti za trulu EU i pokvarene Engleze i Amere..🙈🙉🙊

Demokracki
2 mjeseci prije

Kaze ovaj zlocinac iz rata da se mogu osloniti na stalnu potporu Sjedinjenih Država. Irak, Vijetnam, Afganistan, Kurdistan, Srbija 90ih i danas EU, svi su oni imali potporu i od silne potpore ostavljeni u kompletnom rasulu. Jel ima itko da ga ovi nisu ostavili u rasulu nakon sto su im obecali potporu?

gogo
2 mjeseci prije

nisam znao da su ukri toliko glupi da ne vide namjere ovoga gada i njegovih gazdi

Voltaire
2 mjeseci prije

Mozda ?? Ako ne ostanu bez sposobnih Ukrainaca za vojsku 🙂

Voltaire
2 mjeseci prije

Tko je jos ostao za mobilizaciju ?? Nije valjda dosao red na stanovnike doma staraca ??

xyz
2 mjeseci prije

Ovaj sionistički kempec se sprdava na račun Ukrajinaca. A ukrajinci kao ovce preko provalije…

Perun
2 mjeseci prije

državni tajnik Antony Blinken tijekom posjeta Usrajini je bio ,ostao i ponaša se kao zadnja fukara koja nema dodir sa stvarnim realnim svijetom ….bolesnik ,manijak i psihopata to je stvarni opis njegovog ljigavog karaktera ako ga uopce ima …..SFSN….

Bruno
2 mjeseci prije

“Robustan i osvjetljen put”. Put je uvijek dvosmjeran. Hoće li se tim putem kretati Ukrajinci ka EU ili će EU osloboditi zemlju za migrante. Ko će raditi ako je već izginulo pola milijuna, izginuće ih još toliko, nema škole, nema faksa, nema ko raditi. Nema energenata , nema tvornica, a duk je prestigao američki. I oni će privlačiti investicije, a kako , naučiti će ih Plenki. Još kada im Hrvati pošalju stručnjaka Penavu za demografiju. Ima Ukrajinci da za godinu dana stignu dob od 20 godina. Zna čovjek. On misli da samo treba ići po slavonskim selima i guziti sve mlađe od klimaksa. Napravi ih sebi dest. Kineziološki fakultet. Sva djeca iz rata otišla studirati dif. I ekonomski fakultet u Osjeku. Mora da je imao popust kao gradonačelnik. I ako ode u EU, kako će se samo dogovarat sa lobistima u interesu Hrvatske i Hrvata. Bolje bi bilo to ne… Čitaj više »

Darko
2 mjeseci prije

Dakle ova židovska svinja želi što više mrtvih Ukrajica za NATO trulu mrkvu? Ukrajinci jebem vas blesave..

Lego
2 mjeseci prije

Sad kad je bio u Kijevu zadnji put, otisao je u night club I svirao s gitarom zajedno s nekim bandom a Rusi oko Harkova

Novak
2 mjeseci prije

Kakav nato to je teroristička organizacija

dona
2 mjeseci prije

ni NATO ne vjeruje u to sve što govori , saga se nastavlja do posljednjeg Ukrajinca

Zvone
2 mjeseci prije

Blinken laže. Ukrajina neće nikad ući u NATO jer to Rusija ne može dppustiti.

Nesko
2 mjeseci prije

Slična mantra se nameće i Srbiji I Srbima, da moraju dati sve i uraditi sve na svoju štetu nebi li ušli u EU koja će vrlo uskoro nestati. Plaćaš ogromnu cenu da bi se ukucao na Titanik. Tako i ove zombirali nekoliko decenija pa sad udri brat na brata do poslednjeg Ukrajinca. Sreća za Ruse nema ih više. Okorele naciste su delom pobili, delom se razbezali po EU, ove sto love po ulicama i na silu trpaju po komšijama ako budu sreće, predace se čim stignu na front i tu je kraj,blizu. Sve manje je i nacista na frontu da bi ubijali svoje koji se žele predati i tako spasiti. A sve manje je i belosvetskog olosa zeljnog da ide na Rusa da gine za pare. Svesni da te pare i ako dobiju neće moći trošiti jer im kod Svetog Petra ,baš i neće trebati.

Kalle balle
2 mjeseci prije

Hazarska predstava klanja slavena i pranje novca. Ukrajina pod korporacijama BlackRock oligarha

Basinac
2 mjeseci prije

Ovaj je zlo koje potpiruje ratove

Dumand
2 mjeseci prije

J**o on majku svoju nacist***. Gubite, jadni slaveni za zapadna💩, samo da bi i dalje pili krv.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI