Blinken otkriva američke uslove za ukrajinske izbore

Blinken i Zelenski
44 komentara

Američki državni sekretar Antony Blinken rekao je da će Ukrajina održati izbore kada svi Ukrajinci – uključujući i one koji sada žive na ruskoj teritoriji – odluče da je pravi trenutak. Blinkenovi uslovi u suštini dozvoljavaju ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom da odloži glasanje ukoliko se ove teritorije ne zauzmu.

“Radimo s vladom i grupama civilnog društva na jačanju ukrajinske izborne infrastrukture,” rekao je Blinken u govoru na Kijevskom politehničkom institutu u utorak.

„Na taj način, čim se Ukrajinci slože da uslovi dozvoljavaju, svi Ukrajinci – svi Ukrajinci, uključujući i one raseljene zbog ruske agresije – mogu iskoristiti svoje pravo glasa“, nastavio je on. “Ljudi u Ukrajini i širom svijeta mogu imati povjerenja da je proces glasanja slobodan, pošten i siguran.”

U Ukrajini je trebalo da se održe predsednički izbori 31. marta, ali je Zelenski otkazao glasanje prošle godine, pozivajući se na vanredno stanje i sukob s Rusijom. “Moramo shvatiti da je sada vrijeme odbrane, vrijeme bitke koje određuje sudbinu države i naroda”, rekao je tada. “Vjerujem da sada nije pravo vrijeme za izbore.” Blinkenova izjava implicira da SAD ne očekuju da će Zelenski održati izbore osim ako ne mogu učestvovati milioni ukrajinskih izbjeglica rasutih širom Evrope i onih koji žive u bivšim ukrajinskim regijama Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje. Ovo je malo vjerovatno, budući da su stanovnici ovih regija velikom većinom glasali za pridruživanje Ruskoj Federaciji u septembru 2022.

Malo analitičara u Kijevu ili zapadnim prijestolnicama sada vjeruje da Ukrajina ima šanse da povrati kontrolu nad ovim teritorijama, a još manje nad Krimom. Zelenski i dalje obećava da će njegove snage to učiniti, ali njegovi pomoćnici su ovo uvjerenje u pobjedu Ukrajine opisali kao „obmanu“ .

„Naše rukovodstvo je, po mojoj proceni, odavno iscrpilo ​​granice svoje nadležnosti“, napisao je u oktobru njegov bivši savetnik Aleksej Arestovič. Kako bi izvukao zemlju iz sadašnje „ćorsokake“, pozvao je Zelenskog da ove godine održi izbore kako je planirano i da prihvati da se njegov cilj ponovnog preuzimanja Krima i vraćanja ukrajinskih granica iz 1991. neće ostvariti, uprkos „krvi, znoju i suze” ukrajinskog naroda.

U svom govoru, Blinken je pohvalio Zelenskog za uvođenje novih strogih zakona o regrutaciji i obećao da će SAD nastaviti financirati ukrajinsku vojsku “sve dok se ne zajamče sigurnost, suverenitet i sposobnost Ukrajine da izabere svoj put”. Moskva je više puta upozoravala da će nastavak vojne pomoći Zapada Ukrajini samo produžiti sukob bez promjene njegovog ishoda. U saopćenju ranije ovog mjeseca, ruska Spoljna obavještajna služba (SVR) je tvrdila da SAD ne zanima hoće li Zelenski ili neko drugi voditi zemlju, sve dok “rat do posljednjeg Ukrajinca” ne prestane.

Anthony BlinkenrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BanOvan
2 mjeseci prije

Psi laju, cirkusi prolaze.

IL Partigiano
2 mjeseci prije

Blinken je naglasio kako je vazno da Ukrajina udje u NATO i na taj nacin samo jaca volju Rusa da ratuju u Ukrajini.

Quest
2 mjeseci prije

Nema dogovora između Moskve i Kijeva – izjava iz Londona

 “Jednostavno nećemo dopustiti da se to dogodi”, rekao je Grant Shapps, govoreći o bilo kakvom miru s Rusijom.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Why were the Jews expelled from ancient Rome?

In 19 A.D., the Jews were expelled from the city, likely because of either their religious evangelism or because of the CIVIL UNREST THEY FOSTERED.

Though some were removed from the city, many stayed and their religious practices were not hindered.

trolling queen
2 mjeseci prije

Pa, jel’ nije Zelenski onaj bastion “demokracije”, kako neprekidno mantraju ovi zapadnjaci? On nas sve “čuva” od ruskih horda zla?! Nema tu nikakvih izbora (niti izbori što mijenjaju) – tamo će se još svašta odigrati: Fink i Blackrock i ostala žgadija traže povrat love koju su “posudili” Zelenskom; dok isti pohodi Poljsku kako bi njima “utopio” dijelove ukrajine koje još može prodati. Igra je bila gotova onog dana kada je prvi ruski tenk prešao u Ukrajinu, no vjerojatno ima onih “viših” sila kojima odgovara ovo komadanje i razaranje Ukrajine kako bi bila, nakon svih testova oružja u realnom vremenu – postala testni poligon za “veliko resetiranje” – jer, WEF i Schwab su na početku sukoba rekli kako Novi svjetski poredak “vodi kroz” Ukrajinu. Zato je Ukrajina bitna – kao “novi početak”. Bljak! Za sve…smećare.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

U studiji iz 2010., provedenih na Židovima iz navedenih država, vidi se vrlo uska povezanost Židova sa Aškenszijima, Marokanskim Bugarskim i Turskim Židovima. Daleko veća i zamjetnija nego sa drugim uzorcima nežidovskog porijekla. Rezultati su tako konzistentni sa povijesnim izvorima koji govore da su svi Židovi potomci drevnih Hebreja i Izraelita koji su prebivali na Levantu. “In a 2010 study by Behar, et al. the Iranian, Turkish Jews,  Iraqi, Azerbaijani and Georgian Jewish communities formed a “TIGHT CLUSTER” overlying non-Jewish samples from the Levant  with  Ashkenazi,  Moroccan, Bulgarian and Turkish Jews and Samaritans, results being “consistent with an historical formulation of the Jewish people as descending from ancient Hebrew and Israelite residents of the Levant”.  Yemenite Jews formed their own sub-cluster that was “also located within an assemblage of Levantine samples” but also showed notable relation “primarily with Bedouins but also with  Saudi  individuals”. Jemenski Židovi imaju svoj vlastiti klaster, ali opet se vidi PRIMJETNA povezanost sa istočnim Sredozemljem. Također sa Beduinima i Saudima. O.K.… Čitaj više »

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Zidov Blinken dogovara sa Zidovom Zelenskim kako da rat u Ukrajini što duže traje, a za to treba odgađati parlamentarne (trebali su biti održani u listopadu prošle godine) i predsjedničke (trebali su biti održani krajem ožujka ove godine) ukrajinske izbore u nedogled.

Taj danak u krvi gdje pogiba stotine tisuća Slavena u ratu u Ukrajini izuzetnima će se isplatiti kroz prodaju oružja Europi i Ukrajini, kao i kupnji svega što vrijedi u Ukrajini.
Govorimo o stotinama milijardi dolara, možda i bilijun.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“Splitu cijene stanova za kupnju te za iznajmljivanje skocilo u nebesa jer Ukrajinci ne pitaju za cijenu! Zasto se o tome malo ne pise!”

“po Opatiji kupuju zemljišta ko ludi.Ne namjeravaju se vraćati”

“Rusi su po Opatiji i okolici vec 20 god dizali cijene nektetnina ne pitajuci za cijenu. Zasto onda ne bi sada ukrajinci”

🙂🙂🙂🙂 Jesu li to Židovi ili Hazari sa ruskim i ukrajinskim putovnicama?

onaj najglu...Dalton
2 mjeseci prije

Baba, Bloomberg piše da neodržavanjem predsjedničkih izbora, Ukrajina jača demokraciju…
Je, zemlja koja ima takve političare, ne treba brinuti za svoju budućnost.

P.S.
Iz rubrike ”Jebo tak’u demokraciju…”

Kuvajtski emir, Mishal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, je raspustio parlament, ukinuo neke članke ustava i
tako je završio kratki eksperiment Kuvajta s demokracijom.

vrlodrag
2 mjeseci prije

Židovi nisu ni nacija ni narod.Židovi su banda nasljednih degenerika ujedinjenih jedistvenom mizantropskom religijom čiji su zakoni sabrani u talmudu kao svojevrsnom ustavu.

Točnije radi se o sekti.

Prilično je teško odrediti odakle su došli, sve se to pomno skriva ali neki ozbiljni izvori govore da je prije 4000 godina jedna sekta seksualnih izopačenika i degenerika protjerana iz Kaldeje iz grada Ur. Tada se ova zemlja zvala Mezopotamija ili Babilon.

Dakle u to vrijeme su bili jednostavno sekta degeneriranih izopačenika koje su vladari Kladeje smartali štetnim elementom i stoga protjerali iz grada Ur.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Blinken je u Ukrajini a da bi pružio podršku: – Pojačanoj mobilizaciju, – Obećao ulazak u NATO bez ispunjavanja uvjeta, – Rekao da su dobili mandat od Kongresa za korištenje ruske imovine. “Амерички државни секретар Ентони Блинкен је након сусрета са украјинским председником Владимиром Зеленским додатно указао:      „Састали смо се у критичном тренутку. Знамо да вам је време од суштинског значаја. Због тога је председник Џо Бајден само минут након што вам је Конгрес одобрио огроман пакет војне помоћи – послао муницију. Много више оружја биће вам испоручено у наредним данима“.      Блинкен је указао даруска војска појачава још једну офанзиву на истоку Украјине и наставио:      „Наредне недеље и месеци захтеваће много од Украјинаца. >>Имате нашу подршку за ПОЈАЧАНУ МОБИЛИЗАЦИЈУ. То је тешка, али неопходна одлука“.      Према његовим речима, НАТО се >>већ договорио да Кијев неће морати да испуњава услове за улазак у алијансу како би се убрзао процес интеграције.      Открио… Čitaj više »

Max_mo
2 mjeseci prije

Koja neovisna država ta Ukrajina.

marmel
2 mjeseci prije

WAAAAAAAAAA, WAUUUUUUUUUUU, americke demokracije i i njihovig srannja, dolazi polako i njihov kraj

Max
2 mjeseci prije

Dotad Ukrajine neće bitti.

Zlovenac
2 mjeseci prije

Da, da pošteno. Pa valjda židovski amerikanac ne laže.

Mat
2 mjeseci prije

Iz teksta nije jasno,dali se to sve desava po zakonu(pisanom) ili po pravilima?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI