“Ukidanje američkih sankcija za Sjeverni tok 2 je moguće”, ali…

Antony Blinken
11 komentara

Američko ukidanje sankcija za tvrtku koja izvodi projekt cjevovoda Sjeverni tok 2 i njezinog izvršnog direktora može se opozvati, rekao je državni tajnik Antony Blinken tijekom kongresnog saslušanja u ponedjeljak.

“Prije nekoliko tjedana, 19. svibnja, zapravo smo sankcionirali više entiteta, 13 brodova, četiri tvrtke koje su ikad bile sankcionirane u skladu s PEESA [Zaštita europskog zakona o energetskoj sigurnosti]. Ono što smo prema zakonu također učinili bilo je izdavanje odricanja od nacionalnog interesa u odnosu na Nord Stream 2 AG i njegovog izvršnog direktora. To odustajanje od sankcija može stati”, rekao je Blinken Odboru za vanjske poslove američkog doma. Blinken je također rekao da je američka vlada aktivno surađivala s Njemačkom, kako bi osigurala da se plinovod Sjeverni tok 2 ne koristi kao prisilno sredstvo protiv Ukrajine ili bilo koje druge države.

„Sada je Njemačka došla za stol i mi smo aktivno angažirani s njima kako bismo pogledali što se može i treba učiniti, i vjerujem da se to mora učiniti kako bi se osiguralo da tranzitne naknade koje Ukrajina, u nekom trenutku u budućnosti, mogu izgubiti kao rezultat toga što taj cjevovod može obilaziti Ukrajinu, što je cjelovit, što je eliminirana sposobnost Rusije da koristi plin kao prisilno sredstvo ili oružje protiv Ukrajine ili bilo koga drugog i postoje načini da se to učini i da unaprijed imamo uspostavljene sporazume o vraćanju bilo kakvih ruskih aktivnosti koje izazivaju ekonomsku sigurnost bilo koje od ovih zemalja, za koje ćemo se unaprijed složiti da ćemo poduzeti mjere protiv njih“, rekao je Blinken.

Do ovoga je došlo kada je prošli petak dovršen prvi dio cjevovoda. Prošli mjesec SAD je stavio na crnu listu 13 ruskih brodova i tri ruske tvrtke uključene u provedbu Sjevernog toka 2 nakon što su prethodne sankcije navele švicarsku kompaniju za postavljanje cjevovoda Allseasna povlačenje iz projekta, što je uzrokovalo kašnjenje u radovima na postavljanju cjevovoda.

Sjeverni tok 2 dvostruki je cjevovod dug 745 milja koji treba godišnje prenijeti do 1,9 bilijuna kubičnih metara plina iz Rusije izravno u Njemačku, ispod Baltičkog mora, prolazeći kroz danske, finske i švedske vode.

Američke sankcijeAntony BlinkenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
2 godine prije

Poenta je uglavit se sa zadovoljavajućom provizijom u taj protok plina i on će da teče bez ikakvih problema, jer mafija uzima proviziju za poslovanje na njihovom teritoriju.

Stribor Panov
2 godine prije

Trepetavi podlac pokušava podmetnuti kukavičje jaje EU. Pod parolom zaštite Usrainskih interesa traži od Njemačke i ostatka EU da plate Usraincima gubitak na tranzitne marže, iste one koje su (uz ostalo) osnovni razlog Njemačke inicijative o izgradnji NS2. U osnovi bi to trebalo izgledati ovako; Njemačka preuzima naplaćivanje tranzitnih marži od Usraine i onda svi plaćaju tranzit švabama – plus taksa za Usrainu. Podloća plana leži u tome da na kraju plin EU košta više od Američkog plina “slobode”. Cijela priča je zasnovana na (opravdanoj) predpostavci da će Rusi nakon isteka ugovora Usraini zatvoriti tranzitni ventil, nešto što je na SPIEF i sam Putin (ako se Usrainci ne dozovu pameti) dao naslutiti. Mislim da će Njemačka na ovo pristati jer u konačnici ne gubi, samo malo manje zarađuje. Ostaje za vidjeti što će reći Francuska i Italija, ostali se ionako ništa ne pitaju a posebno ne oni koji su spojeni… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Stribor Panov
Pingvin
2 godine prije

To je onaj kreten sto je rekao da ce US kreten od predsjednika razgovarati sa pozicije sile sa preshednikom Rusije Putinom?! Majke ti?! Istrazuj ti si izgleda otisao u ku…, par komentara si imao, a nisi spomenuo Putina! Sta ti je?! Hazbara naredba tebi i Subaru? Dva Hazara na ovom portalu.

smrt sionistima
2 godine prije

Amerikanci zbog ST2 mogu da ucjenuju i siluju samo EU….Rusima nemogu ništa. No…mogu, da jim popuše onu stvar….

Dokurčilomi
2 godine prije

Toliko o demonkratskoj tržišnoj ekonomiji.

hiber
2 godine prije

Danas je javljena vijest da Amerika i EU formiraju neko politicko tijelo koje ce sihronizirati dijelovanje protiv Rusije.

Natalia Hilda Fernan
2 godine prije

Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospođe Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga.Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: 
([email protected])

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI