Blokiran ruski biskup zbog podrške cijepljenju

metropolit Hilarion
28 komentara

Jedan od najviših ruskih dužnosnika pravoslavne crkve, metropolit Hilarion, blokiran je s Instagrama nakon što je pozvao sljedbenike da se cijepe protiv koronavirusa ili zauvijek žive sa sramom, potvrdio je vrhovni biskup.

U razgovoru za RIA Novosti u srijedu, svećenik, koji vodi odjel za odnose s javnošću Crkve u Moskvi, rekao je da mu je račun onemogućen zbog njegovih nedavnih komentara. Rekao je da je primio obavijest da je odluka donesena jer je počinio “neprimjereno ponašanje nakon brojnih upozorenja”, što uključuje “objavljivanje sadržaja koji krši zakone ili prava drugih”.

Mitropolit Hilarion objavio je naslove u ponedjeljak nakon što je na vijestima Rossije 24 rečeno da mu se njegovi župljani redovito kaju jer se nisu cijepili. “Dođu i kažu: ‘Kako bih sada trebao živjeti s ovim?’ A čak mi je teško reći kako živjeti s tim”, objasnio je. “Cijeli svoj život moraš se kajati za grijeh kojeg si sada počinio ne cijepivši se.”

“Grijeh je razmišljati o sebi, umjesto o drugim ljudima”, rekao je biskup. “Odgovorni smo – svatko od nas – ne samo za sebe i ne samo za svoje voljene, već i za sve one koji dolaze u kontakt s nama.”

Međutim, prema Metropolitanu, oni koji su bili ogorčeni komentarima od tada su prosvjedovali na Instagramu, koji je u vlasništvu američkog giganta društvenih mreža Facebook. “Jako mi je žao što društvena mreža odgovara ovakvim metodama na pritužbe onih koji se protive cijepljenju i pokušavaju blokirati svako alternativno mišljenje”, rekao je. “Ali izrazit ću svoje stajalište bez obzira na ovo, jer govorimo o spašavanju života.”

Prije nego što je račun obustavljen, biskup je imao oko 52 000 pretplatnika. Podržao je moskovski program obveznog cijepljenja za radnike koji su u kontaktu s javnošću, uključujući one u granama poput ugostiteljstva i prijevoza. Dužnosnici su potvrdili da tvrtke mogu suspendirati osoblje koje to odbija, kako bi ispunile uvjet da se 60 % njihove radne snage cijepi i izbjegle velike novčane kazne zbog kršenja pravila. Mitropolit je očito osjetio kako izgleda cenzura koju provode njegovi istomišljenici.

Ranije u srijedu, gradonačelnik ruske prijestolnice, koji od prvog dana podupire oštre mjere i cijepljenje, Sergey Sobyanin rekao je da mjere dovode do “astronomskog” broja ljudi koji su se prijavili za cjiepivo. Samo u protekla 24 sata dozu je primilo 105.000 ljudi, otkrio je.

biskupcijepljenjeCOVID-19metropolit Hilarionrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fantom
2 godine prije

“Budućnost pripada onima koji se najdalje i najduže sećaju prošlosti.”-Fridrih Niče.

Emiliano Zapata
2 godine prije

50k pretplatnika na zemlju velicine Rusije???
Pa IP je imao 300k

tihobl
2 godine prije

      „Стари Јеврејин дошао да извади пасош.       Тамо га питају:       – Абрам Мојсејевич, да ли сте то ви одлучили да се у вашим часним годинама бавите туризмом?       – Нисам, желим да заувек одем.       – Зашто? Шта вам не одговара? Да ли сте се суочили са антисемитизмом? Решићемо то!       – Не, мене нико није увредио.       – Али зашто онда одлазите? Тако заслужена поштована особа, ветеран …       – Нисам задовољан вашим односом према хомосексуализму!       – У чему је проблеми, чини се да би у вашем случају са тим требало да је све мирно?       – Погледајте тренд: за време Стаљина су стрељани за то, за време Хрушчова и Брежњева такви су затварани и присилно лечени, сада је то постало норма. А ја желим да напустим ову земљу пре него што та норма постане обавезна!“ Ovaj vic je uzdrmao Rusiju, a ne tamo neki pop sa instagrama. Svi liberali su se digli i osudjuju ovu… Čitaj više »

Vrane
2 godine prije

Majčica Rusija, Staljin očito i dalje dobro kotira kod ruske vrhuške.

Joe
2 godine prije

I mitropolit voli u prdu primit. I on je ko Kaptolaši.

mali soso
2 godine prije

Evo i ovi grešnici razmišljali o sebi, umesto o drugim ljudima… IZVOR: TANJUG ČETVRTAK, 8.07.2021. | 09:50 U Centralnom zatvoru u Beogradu pronađena dva tela, pišu mediji i navode da je reč o jednom članu klana “Amerika” i čuvaru. Pritvorenik i policajac pronađeni su mrtvi jutros u Centralnom zatvoru. Prema prvim informacijama, reč je o zatvoreniku Z.S. (44), koji je bio član klana Amerika, i zatvorskom čuvaru, pišu beogradski mediji. “Pripadnik službe za obezbeđenje na svom radnom mestu u kancelariji pronađen je rano jutros bez znakova života. Lekari specijalne zatvorske bolnice su odmah reagovali, pokušali reanimaciju, EKG srca, sve do dolaska Hitne pomoći i oni su nastavili sa reanimacijom, ali oba pokušaja su bila bezuspešna”, rečeno je. “Na sasvim drugom delu Okružnog zatvora u sobi u kojoj su smeštena pritvorena lica, oko 7 časova, pritvoreno lice S.Z. pronađeno je bez znakova života u svom krevetu. Istog trenutka lekari su krenuli… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

kriptić

vidi mu se na faci, da je kabalče, vjerojatno lažni rus

Stara kuka
2 godine prije

Nije mi baš jasno tko ga je ustvari blokirao. Čisto sumnjam da bi ga društvene mreže poput fejsbuka i instagrama blokirale zbog njegove vatrene potpore cijepljenju.

Također, iako je jučer objavljen članak kako je to što je Hilarion objavio stav ruske crkve, iz ovog članka se može zaključiti da je ustvari to bio njeoov osobni privatni stav i da ruska pravoslavna crkva baš ne stoji iza njegovih pisanija.

I na kraju i u ovom članku se opet govori isključivo o kovid histeriziranju moskovskog gradonačelnika i vlasti, a ne o cijeloj Rusiji.

Pišem ovo zato jer svaki takav natpis neki koriste za bjesomučne napade na “Nosferatua”, a onda ispada da se takve vijesti ili odnose uglavnom samo na Moskvu ili izgleda radi o privatnim ispadima kao u slučaju ovog Hilariona, a ne o službenoj politici i stavovima Ruske crkve ili države.

Zvrk
2 godine prije

Ruski biskup?

Mislim s doslovnim prijevodom i jest biskup.

Međutim važi nepisano pravilo da se za pravoslavne klerike i bogomolje koriste grčki izrazi. Ono, je li itko čuo za pravoslavne ‘samostane’? Pa bi onda dotični biskup bio mitropolit kako je navedeno u tekstu.

piždro
2 godine prije

vidi se na očima sve.. još se hilari zove..

2 godine prije zadnji put uredio piždro
Praetorian
2 godine prije

Sta kazu susjedi, jesu im i dalje braca Rusi tak super?

Dr.mr.sc.
2 godine prije

Kako sad provakser blokiran? Ebo lud zbunjenog

martin
2 godine prije

NOVO tps://www.bibliotecapleyades.net/ciencia3/ciencia_virus141.htm

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI