”Borit ćemo se i ponovno ćemo pobijediti.” Googleovi djelatnici upozoravaju na novu pobunu zbog planova u vezi s ugovorom Pentagona

Google
2 komentara

Ranije je The New York Times izvijestio da tehnološki div “agresivno” nastoji dobiti novi ugovor s Pentagonom, unatoč tome što su djelatnici već prisilili tvrtku na odustanak od vojnog ugovora, koji bi mogao uključivati umjetnu inteligenciju, koja bi sudjelovala u ubijanju ljudi.

Alphabet, Googleova matična tvrtka, mogla bi ponovno izgubiti izglede za unosan ugovor s Pentagonom zbog prosvjeda vlastitih zaposlenika, kao što je bio slučaj 2018. Odgovarajući na nedavno izvješće u The New York Timesu o tvrtki koja “agresivno provodi” U nastojanju da pomogne Ministarstvu obrane SAD-a da izgradi Joint Warfighting Cloud Capability, AlphabetWorkers Union (AWU) osudio je navodne planove tehnološkog diva.

Sindikat, koji navodno okuplja 800 radnika, osudio je Alphabet zbog ignoriranja interesa zaposlenika u korist svojih. AWU je obećao da će se djelatnici ponovno boriti protiv ugovora s Pentagonom.

Odvojeno, TheInsider je izvijestio da su neki zaposlenici Googlea već počeli objavljivati memove na internim forumima tvrtke, ismijavajući novi pokušaj tehnološkog diva usmjeren prema potpisivanju unosnog ugovora s Ministarstvom obrane.

Godine 2018. Google je morao napustiti Project Maven, program za izgradnju umjetne inteligencije koji bi Pentagon koristio u svojim bespilotnim letjelicama, uključujući i udarne letjelice. Međutim, zaposlenici tvrtke su se pobunili, prigovarajući da se njihov rad koristi za ubijanje ljudi. Google je popustio njihovim zahtjevima i izašao iz projekta.

Sada, tri godine kasnije, Alphabet će navodno pokušati osigurati mjesto u programu Joint Warfighting Cloud Capability (JWCC), za koji se očekuje da će koristiti usluge nekoliko velikih američkih tvrtki. Prema The New York Timesu, tehnološki div dao je napore da pripremi ponudu za ugovor s povišenim “žutim prioritetom”, odvlačeći inženjere od drugih projekata.

Ako Alphabet uspije, gradit će platformu za računalstvo u oblaku za Pentagon kako bi mogao koristiti sposobnosti umjetne inteligencije,radi povećanjamogućnostiameričke vojske na bojnom polju. Takva primjena Googleovih tehnologija opasno se približava kršenju Alphabetovih samo-nametnutih smjernica, koje je usvojio nakon skandala Project Maven. Ni Alphabet ni Pentagon za sada nisu potvrdili napise medija.

GooglePentagonpobuna
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
lurker
2 godine prije

Ovo je jako nezgodno za google – s jedne strane pare a s druge njihova woke reputacija. Baš me zanima tko će pobijediti, mislim da će se google morati povući.

Max
2 godine prije

Pošteni ljudi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI