Britanska policija sada privodi političare zbog kritiziranja provođenja zakona, nazivajući to “zločinom iz mržnje”

Hapsenje
14 komentara

Konzervativni vijećnik u Velikoj Britaniji uhićen je prošlog tjedna zbog “zločina iz mržnje”. Njegovo nasilničko ponašanje? Retvitanje videa u kojem se kritizira policija u Ujedinjenom Kraljevstvu koja je maltretirala kršćanskog uličnog propovjednika.

Cllr Anthony Stevens, 50, iz Wellinborougha, Northamptonshire, rekao je medijima da je britanska policija došla u njegov dom i otpratila ga u lokalnu policijsku postaju na ispitivanje zbog retvita koji su se dogodili na njegovom osobnom Twitteru (sada poznatom kao “X”) računu s nevjerojatnih 76 pratitelja.

Incident s kršćanskim uličnim propovjednikom Oluwoleom Ilisanmijem dogodio se u Southgateu u Londonu još 2019. godine. Policajci su Ilisanmiju oteli Bibliju nakon što su ga optužili za islamofobiju – islam ne priznaje Isusa Krista kao Mesiju, već umjesto toga stavlja “proroka” Muhameda postolje.

Ispostavilo se da je država pogriješila, a Ilisanmi je kasnije dobio 2500 funti (otprilike 3200 dolara) za nezakonito uhićenje.

Velika Britanija dopušta muslimanima da propovijedaju na svojim ulicama, ali ne i kršćanima

U videu koji je Cllr Stevens podijelio i zbog kojeg je uhićen, vidio se britanski policajac koji je izjavio da je muslimanskim propovjednicima dopušteno propovijedati na ulici, ali ne i kršćanskim propovjednicima jer oni propovijedaju “mržnju”.

Cllr Stevens, član gradskog vijeća Wellingborougha, kaže da su mu britanski policajci rekli da je video koji je podijelio putem retweeta izvorno objavio član Britain First, krajnje desne političke stranke u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Cllr Stevens je odgovorio izjavivši da nije imao pojma tko je izvorno podijelio video, niti je uopće bio svjestan što je Britain First. Jedini razlog zašto je objavio video, Cllr Stevens je tada rekao, je taj što pokazuje “uznemirujuće dokaze vjerske diskriminacije u provođenju zakona”.

Britanska policija dodatno je progonila Cllr Stevensa ispitujući zašto je tweetao podršku Cllr Kingu Lawalu, kolegi vijećniku u Northamptonshireu koji je na sličan način “otkazan” zbog izražavanja svojih kršćanskih uvjerenja u vezi s LGBT pitanjima.

Cllr Lawal, 31, jedini je crni vijećnik u Northamptonshireu. Suspendirala ga je njegova lokalna konzervativna skupina još u srpnju nakon što je odgovorio na razne slike s Povorke ponosa sljedećom izjavom:

“Kada je ponos postao stvar za slavlje. Zbog ponosa, Sotona je pao kao arkanđeo. Ponos nije vrlina nego grijeh. Oni koji imaju ponos trebaju se pokajati za svoje grijehe i vratiti se Isusu Kristu. On vas može spasiti.”

Kasnije tog istog mjeseca, Cllr Stevens je retweetao peticiju pozivajući na ponovno uspostavljanje položaja Cllr Lawala unutar Konzervativne stranke, napisavši:

“Ako cijenite slobodu govora, potpišite i podijelite.”

Zbog ovog konkretnog retweeta, policija je još više napalila Cllra Stevensa, na što im je on rekao da je “apsolutist slobode govora”. Čak i ako se ne slaže s nečijim govorom, Cllr Stevens ga ipak podržava.

Na to je britanska policija dodatno napalila Cllr Stevensa pitajući ga podržava li ideju da je ponos grijeh, uključujući LGBT događaje, na što je Cllr Stevens ostao pri svom i ponovio da “nije važno slaže li se s onim što je rekao ili ne; vjerovao je da ima pravo to reći, a da mu život ne bude raskinut.”

hapšenjepolitičarVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Pa sad …Tko im je Premijer i Ministri … Nikakovo čudo . Biti će gore !

Max
7 mjeseci prije

Polako,dolazi,diktatura.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Ako ovo nije izravni napad na
Demokraciju
Slobodu izražavanja,
Neznamo što jest.
Skraćenica Cllr znači naravno

councillor
abbreviation(British English) ​(used before names in writing) councillor.

An elected member of a parish council is called a councillor, abbreviated to Cllr

They identify and track local problems and issues and bring this knowledge back into the council chamber to ensure better outcomes for the well-being and quality of life for the people and communities that they represent.

Kao što vidimo, izabrani vijećnik.

I to nije nikakvo čudo: privodili su ljude zbog komentara na društvenim mrežama.
U Rusiji, koja je u ratu, oko 300; u Britaniji preko 4000.

Sve odlike totalitarnog društva.

Ivan Bgd
7 mjeseci prije

Satanisti na vlasti = zbogom zdravi razume.
Evo jos primera “zdravorazumskog” (sarkazam) misljenja:
Svetske vlade moraju da počnu nasilno da oduzimaju privatnu imovinu od građana da bi izgradile vetroelektrane i solarne farme kako bi se „borile protiv klimatskih promena“, rekao je izvršni direktor JPMorgana Džejmi Dimon.

BlueZg
7 mjeseci prije

Nema se čovjek više gdje sakriti. Možda na Velebit. Ima li zainteresiranih?

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Evo još jednog političara koji se ‘uvalio’:

“Martin Kühne, a German city councilor in Baden-Baden from the AfD party, has resigned after having been caught writing ethnic slurs and drawing swastikas on 2 cars belonging to Ukrainian refugees”

😄🤣🤣

Nijemac crtao svastike Ukrajincima po autu…

Metabaron
7 mjeseci prije

Dobro da ga nisu jos i deportirali ….a hoce, cim postanu vecina …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI