fbpx

Britanska vojska kupila dronove koji ne lete po kiši

RAF - dron se boji kiše

Britanska je vojska kupila dronove koji ne mogu letjeti kada kiši, javlja The Sunday Times, te dodaje kako je britansko Ministarstvo obrane potrošilo je 11,8 milijuna funti na ovu kupnju i 3,3 milijuna funti za tehničku podršku. Dakle, za dronove koji ne mogu letjeti po kiši je britanska vojska dala više od 15 milijuna funti.

Dronovi Desert Hawk III kupljeni su 2007. godine za uporabu u Iraku i Afganistanu. Koristili su se tijekom vojnih vježbi u Velikoj Britaniji i  Estoniji ranije ove godine. Međutim, izvori za The Sunday Times kažu da oborine dovode do pada dronova.

Kao što napominje britanski list, zbog činjenice da se nemoguće osloniti na ove letjelice je odlučeno da se vojska obrati privatnoj tvrtki koja je pružala tehničku podršku za vrijeme vojnih vježbi.

Desert Hawk III

FOTO: Desert Hawk III IZVOR: www.ainonline.com

Britansko Ministarstvo obrane je potrošilo 11,8 milijuna funti za kupnju 221 dronova Desert Hawk III i još 3,3 milijuna funti za tehničku podršku.

Američka tvrtka Lockheed Martin, koja proizvodi ove dronove, priopćila je ”kako imaju dostupnu modifikaciju koja omogućuje da dronovi lete i po kišnom vremenu”.

Ministarstvo obrane je napomenulo da se Desert Hawk III još uvijek redovito koristi za obuku u Velikoj Britaniji, piše The Sunday Times.

Ovo je samo jedna od brojnih zanimljivosti koje se događaju tijekom vojnih vježbi NATO saveza. Međutim, problem se ovdje dogodio u vrijeme kada su brojni ”stratezi” predviđali da su rusko-bjeloruske vojne vježbe ”Zapad 2017” pokriće za predstojeću agresiju na Ukrajinu, pa čak i na članice NATO pakta na Baltiku ili poljsku, što se na kraju nije dogodilo.

No, važno je da Lockheed Martin ima ”dostupnu modifikaciju koja će otkloniti ovaj nedostatak”, a kada Britanci plate bit će im isporučena.

Podsjetimo na zanimljivu situaciju iz 2015. godine, kada su zbog nedostatka oružja vojnici njemačkih postrojbi novih ”Specijalnih snaga NATO saveza za brzi odgovor” morali koristiti obojene štapove umjesto cijevi za strojnice oklopnih vozila. Tada se to pokušalo prikriti, sve dok fotografije ovog ”ubojitog” oružja nije objavio njemački list Report Mainz.

U internom izvješću Bundeswehra, kojeg su na uvid dobili časopisi Kontraste i Report Mainz, ”tijekom vježbe u Norveškoj su njemački vojnici zbog nedostatka pravog oružja na oklopnim vozilima GTK Boxer montirali obojane drške od metli”. Do ove je situacije došlo jer su zalihe oružja za višenamjenska oklopna vozila GTK Boxer prazne 100%, 41% njemačkih vojnika nije imalo pištolje P8, a njih 31% nemaju strojnice MG3. Isto vrijedi i uređaje za noćni vid ”Lucie”, a gotovo tri četvrtine nije imalo adekvatnu opremu za rad.

GTK Boxer

FOTO: Oklopno vozilo točkaš GTK Boxer

U izvješću se navodi da je s takvim nedostatkom oružja ”Snage za brzi odgovor” NATO saveza ne mogu provoditi svoju zadaću.

Ministarstvo obrane Njemačke je odbilo komentirati na pitanja o tom izvješću, iako su mediji saznali da je 15. veljače 2015. kompanija dobavljač streljiva i opreme za potrebe Bundeswehra, Bekleidungsgesellschaft mbH, bila na rubu bankrota, čime se je ugrožena opskrba njemačkih vojnika.

Prema podacima njemačkim medijima, izvješće nije trebalo biti dostavljeno novinarima, pogotovo ne za javnu objavu.

Tada je u intervjuu za više medija umirovljeni njemački general Harald Kujat rekao: “Nikad nisam doživio nešto slično i moram iskreno reći da je za vojnike koji su uključeni u vježbe ova situacija bila ne samo sramotna, nego i poražavajuća. Ovo je također velika sramota i za Njemačku”.

Priopćenje britanskog Ministarstva obrane o dronovima za pustinjska i sušna područja, kao što im samo ime kaže – Desert Hawk III, ”koje je moglo ugroziti kolektivnu obranu pred predstojećom ruskom agresijom”, još se čeka.

 

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
55 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Brik
Gost
Brik
3 godine prije

Vi na ovom portalu i dalje nastavljate sa ruganjem i ismijavanjem svega Zapadnoga. Probajte usporediti englesku funtu i ruski rubalj, pa se onda smijte. Ili usporedite englesku i rusku privredu GDP (BDP). Usporedite koliko kg kruha za prosječnu plaću može kupiti radnik u Engleskoj, a koliko u Rusiji. To usporedite, a ne čija je puška bolja, čiji tenk ili vojni dron je bolji.

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije
Reply to  Brik

“Vi na ovom portalu i dalje nastavljate sa ruganjem i ismijavanjem svega Zapadnoga.”

A sta bi bilo kada bi procitao tekst pre nego sto optuzis portal za “ruganje i ismijavanje”? Pa vidio bi da su to “ruganje” prvo objavili zapadni mediji, Sunday Times, Kontraste i Report Mainz.

Eto sad se moramo tebi rugati koji zivotni standard i napredak mjeris kolicinom kruha kojeg mozes kupiti za prosjecnu platu. Ocito je kruha nestalo pa se mora jesti nesto drugo …

Brik
Gost
Brik
3 godine prije
Reply to  Anarho

To je nevjerojatno kako se neki odmah uhvate za nešto što samo služi za primjer (kruh). Mogao sam tako isto napisati sljedeće: “Usporedite koliko zlata za prosječnu plaću može kupiti radnik u Engleskoj, a koliko u Rusiji.”
Eto, pa uspoređujte!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Brik

Pa usporedi. Meni je brat nedavno došao iz Londona. Džaba. Ako hoćeš živjeti normalno, jedva da nategneš kraj s krajem. Puši, da, cigarete koštaju 100 kuna, pa šta. Odakle ti to da radnik u Engleskoj živi kao bubreg u loju. U kojem, ti svijetu živiš?

Brik
Gost
Brik
3 godine prije

Evo ti odgovor:

BDP $ per capita
– Ujedinjeno kraljevstvo – 30.436 $
– Rusija – 11.041 $

Još nešto?

ja sam najlepši, ha ha
Gost
ja sam najlepši, ha ha
3 godine prije
Reply to  Brik

Visina BDPa je jako varljiv podatak, ukoliko nemamo njegou strukturu. Da ne govrimo o tome koliko je taj BDP pokriven troškovima. Većina zapadnih zemalja opterećena sa dugom u visini ili preko BDP-a. Ukiliko imaš 100 dinara a duguješ nekom 90, 100 ili 120 dinara, onda ste prinuđeni da štedite ili da se još više zadužujete,ukoliko ne razvjate svoju privredu. Znamo da je privreda u većini zapadnih zemalja u nekoj stagnaciji ili recesiji.
Tako da rast nekog BDP-a sa kojim se manje više svi hvale (pogorovo ovde kod nas u Srbiji) je samo jedan podatak koji ne govori ništa. Zato što ne kažu koliko je dodatno zaduženje i koliko su troškovi porasli u procentima.
Ruski dug oterećuje BDP sa neki 5 do 8%, što i nije tako loše nego čak može biti i dobr stvar ako se privreda razvija.Kod Rusa se uvođenjem sankcija preokrenula struktura BDP-a, u tom BDP-u sada učestvuju i druge privredne grane, tako da je ta situacija sa BDP povoljnija nego onaj kada im je nafta ludovala na berzia a BDP bio nešto veći. Jednostavno rečeno više ljudi je uključeno u raspodelu dobiti.

Brik
Gost
Brik
3 godine prije

Marx i Engels bi se posramili tvoga odgovora hahaha… Sinko, gdje se gubiš?! Brzo odi pisat Kapital 2.

Zaboravio ime
Gost
Zaboravio ime
3 godine prije
Reply to  Brik

Ja vidim podatak (na CIA Factbook) da je GDP per Capita (što bi trebalo da odgovara BDPu) u Rusiji 26500 $
a u UK 42 500$

Ogi
Gost
Ogi
3 godine prije
Reply to  Brik

Ne seri Boga ti.

Ogi
Gost
Ogi
3 godine prije
Reply to  Brik

Zapadna govna su nas dovela na rub egzistencije.Jel to nase bolje sutra, EU i t.d.

Brik
Gost
Brik
3 godine prije
Reply to  Anarho

A može i ovako; uzmi punu torbu ruskih rubalja pa se uputi na turističko putovanje svijetom, i probaj nešto kupiti.

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije
Reply to  Brik

A mogao si uporediti i kolicinom “zaradjenih” sendvica na zapadu i istoku … ili kolacica ako su ti drazi. Definitivno sam siguran da se za dobro odradjen “posao” zaradi vise na zapadu. Pa pobogu, na zapadu cak i vrhuska politike obilazi radnike na terenu i djeli im sendvice i kolacice … i to sve cak i za lose obavljen posao!

Evo ja castim dva sendvica danas, samo prestani sa tim trolovanjem … ako laze koza, ne laze rog. Ipak neki mislimo da je ljudski zivot vrijedniji od para i zlata u kojeg se ti i tvoj zapad kunete.

Koliko ljudskih zivota je moralo umrijeti da bi neki na zapadu imali placenu svoju dnevnicu? Uporedi broj zrtava od zapadnog imperializma i broj zrtava istocnog imperializma u svijetu i rasporedi ih na BDP per capita i reci koliko kosta zivot na zapadu a koliko na istoku…

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije
Reply to  Anarho

Bravo:

“Koliko ljudskih zivota je moralo umrijeti da bi neki na zapadu imali placenu svoju dnevnicu? Uporedi broj zrtava od zapadnog imperializma i broj zrtava istocnog imperializma u svijetu i rasporedi ih na BDP per capita i reci koliko kosta zivot na zapadu a koliko na istoku…”

Brik
Gost
Brik
3 godine prije
Reply to  Anarho

Onda odi na Kubu ili Sjevernu Koreju. A možeš i u Rusiju. Što čekaš?

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije
Reply to  Brik

Tipican trolovski izlaz u sili … poslati nekoga u Sjevernu Koreju?! A sto se ne ukljucis u diskusiju???

Jesi izracunao koliko vrijedi ljudski zivot na zapadu a koliko na istoku? Koliko vrijedi tvoja dnevnica na ovom portalu a koliko bi vrijedila na istoku? Koliko si ti vrijedan na zapadu a koliko bi bio na istoku? Bil si tamo svojim radom mogao kupiti sendvic? Cisto sumnjam i u tome zapad sigurno prednjaci pred istokom … ali kao sto rekoh, ne mjere se stvari na zapadu i istoku istim arsinima pa je zato jasno da je tebi zapadni sendvic puno dragocjeniji od onog sto bi dobio na istoku.
Kada zbrisete “vi” koji ste zapad unistili svojom pohlepom, ja sam siguran da ce zapad poceti odisati slobodom i pravdom (koja se ovde mjeri nekim nakaradnim arsinima koji vrijede onoliko koliko neko ima na racunu) pa nama ostalima nece trebati bjezati iz ove krvozedne imperije i sa njenih feudalnih posjeda.

Brik
Gost
Brik
3 godine prije
Reply to  Anarho

ARŠIN – čudna riječ

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije
Reply to  Brik

a sto se ne ukljucis u diskusiju??? 😉

http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=elpgUQ%3D%3D

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Brik

Brik, trebaš pitati švabe preživjele u Staljingradu što znači aršin ?

Stjepan
Gost
Stjepan
3 godine prije
Reply to  Brik

Brik, ljudino! Usporedi kapitalizam Haitia i socijalizam u Kubi, tj. odredi pa nam javi, u kojoj od te dvije zemlje prosjećan čovijek ima dostojniji život, a onda pogledaj i za siromašne.I još pri tom nam javi koliko je zemalja držalo Haiti pod sankcijama, što direktno, a koliko indirektno…. !?
Serviraš nam neke podatke pa da prijeđemo na drugu temu …

boromali
Gost
boromali
3 godine prije
Reply to  Brik

brikdosadan si i glup.

majmun
Gost
majmun
3 godine prije
Reply to  Brik

Zapitaj se Brik koliko se bogatstvo zapada temelji na tisućljetnoj pljački slabijih i siromašnih naroda diljem planeta, a koje traje još i danas u malo izmjenjenom obliku. Zapitaj se čemu zapadu sve te deklaracije ako se nijedne ne pridržava, zašto lupaju snakcije svakom tko malo ojača i ugrozi njihov nezasluženi povlašteni položaj.

Brik
Gost
Brik
3 godine prije
Reply to  majmun

Koji put se zapita čemu je služio Goli otok ili Gulazi u Sibiru. To se često zapitam.

Stjepan
Gost
Stjepan
3 godine prije
Reply to  Brik

Pitaj čileance, grke, turke, portugalce i sve druge koji su preživjeli “demokratske” vojne hunte dali bi tak “dobro živjeli” ili nebi da su imali gulage prije državnih udara??Pitaj libijce i iračane vole li uvezenu demokraciju, …..
Šta bi bilo, da je bilo ovako ili onako ?!

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  Brik

Oooooo, dobro nam dosao, Srbine, Berluskoni Silvio. Sedi da te nahranimo. Sad ce tvoj sendvic. Ko ce zbog njega ostati bez posla, doma, biti izbacen na ulicu, oboleti, umreti, ostati bez svog bliznjeg hranitelja, oca brata, majke, zene, komsije, sugradjanina, u tvojoj familiji, rodu, ulici, gradu, drzavi, regionu, sire, dalje,… to ne treba da te opterecuje. Samo se opusti. Nisu tvoje ruke krvave, samo su umazane sosom od paradajza. Zato “mozes sta hoces, …” 🙂

Joe
Gost
Joe
3 godine prije
Reply to  Brik

Zanimljivo je kako urednici portala tvrde da je ovo jedan objektivan portal (“Objektivno informirati, jedino je načelo našeg portala. Portal nema za cilj indoktrinirati, već objektivno informirati i educirati čitatelja kako izbjeći medijsku manipulaciju.”), a ne propusti se nijedna prilika ismijati sve što dolazi sa Zapada. Nešto ne vidim da su ovako gorljivi pri kritiziranju Rusije! Majka mu stara nije moguće da je Rusija bezgrešna i savršena, pa joj se ni najmanja kritika uputiti ne može. Ako to pak uradiš u komentaru, ekspresno te proglase trolom.

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  Joe

Meni je interesantno čitati vaše komentare na ovom portalu. Nema niti jednog pozitivnog komentara. Ništa vam ne valja, a vi i dalje čitate i čitate. Očito nešto ne razumijem. Ako ne volim jesti luk, ja ga ne jedem. 😉

Stjepan
Gost
Stjepan
3 godine prije
Reply to  Joe

Joe, ako trebaš odgovor onda ga dobiješ kad sve staviš na vagu. Može i imaginarna vaga na koju staviš npr. deset zemalja koje uništavaju ratovi ! Pogledaš tko su, koji i kakvi promotori i financijeri tih zala i odlućiš dal’ je ovaj ili onaj veći uzročnik za nesreće tih naroda!
Moj zaključak je taj da nema bezgrješnih ! Međutim, imaju oni što prozvode puno zla i nesreće da zbog njih ne stigneš kritikovati obične griješnike .

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  Joe

Dragi, Joe, imali smo dugogodisnji trening.

Ludilo je zarazno, Joe. Da, da, zarazno i kada se dovoljno ukoreni postane drustveno prihvatljivo. Ludaci na slobodi, zdravi po ludnicama. Blago meni, doslo mojih pet minuta. Cool, zar ne? Hip,hip 😀 . Secam se kako je pocelo. Oni bacaju bombe i vicu “to je za demokratiju i ljudska prava”. Oni ubiju pola miliona dece u jednoj zemlji i kazu “to se isplatilo za neke vise ciljeve”. Oni bacaju bombe i kazu kako deci u toj zemlji treba skinuti osmeh sa lica. Oni bacaju bombe, otruju vazduh i onda poklone onkoloskom institutu te drzave jedan aparat za snimanje, zbog prevencije kancera. Slatko, zar ne, tako su dragi, Joe 🙂 Sva sam se raznezila 🙂 Oni ubiju nekoliko miliona ljudi da bi svrgli “diktatora” za koga tvrde da je ubio 200 ljudi iz opozicionog plemena i ugrozio njihova ljudska prava, a posle se ispostavilo da su ga ubili zbog sake praska za ves. Majku mu, pa mogli su od mene pozajmiti, ja ga uvek imam po dva pakovanja. Oni ubiju milione ljudi i kazu to je kolateralna steta. “nismo ‘teli (tako malo)”. Oni otmu teritoriju i kazu da je to pravo i pravda, da im treba da tamo uzgajaju demokratiju. Ali moram ti reci da sam nacula da na tim teritorijama uzgajaju i kancere, i neke svete biljke. Valjda pospesuju rast demokratije te biljke, ne bih ti tacno znala reci.

I gledaj sad kako se ludilo prosirilo. Rusi bace bombe, a mi svi u delirijum i kazemo onako kako su nas naucili nasi mediji i njihovi mentori: “ovo je za vise ciljeve”. A oni onda kazu “ali, samo nase bombe su demokratske i humane”. Ali ljudi glupi, pored svih lekcija koje su im sa Zapada kroz istoriju dali, oni nikako da nauce sta je stvarno demokratija. Hihi. Al sto smo glupi mi, al’ ni oni gore nisu bas najpametniji kada nisu shvatili dubinu ljudske gluposti. Sad je bacanje bombi za covecanstvo od zlocina postalo humana misija! Pazi ludila. Jao, jao. Proleti bombarder, a mi svi pozdravimo, masemo rucicama, skacemo u vazduh da ga dohvatimo… Pri tom sebe nikada ne kritikuju, sve je njihovo krasno, divno, lepo i to su nas naucili. Ne kritikovati svoje, ne kritikovati sebe, nista lose ne videti kod sebe, za sve nedace optuzivati druge, ali nikada sebe. Biti ubermenschen, uvek i u svako doba. I iza sna kada te probude, moras da vices “ja sam najbolji, ja sam najbolji…”

Tako sad mi. Zivela na mnogaja ljeta nasa slavjanska mat Rosija”, krasna, divna, najlepsa, najbolja. Zivela ljubimaja krasavica 😀

P.S. univerzum radi svoje. Svaki ekstremizam izaziva ekstremizam. Sve je ovo ravnoteze radi. Opusti se. Kada budes tamo procitao nesto lepo o Rusiji i ovde ces cuti ponesto lepo o njenim manama. Doduse, ona ih nema, ali izmislicemo ih za tebe 😀

Joe
Gost
Joe
3 godine prije
Reply to  Helena

Draga Helena, zahvaljujem na ovako temeljitom komentaru.

Mi smo bića koja već tisućama godina obitavaju u kolektivnom ludilu, vjerojatno od samih početaka razvoja naše svijesti (koja očito nije dosegla neku zdravu razinu, čim i dalje tavorimo u toj kaljuži vlastite gluposti). Tisućama godina se ubijamo i pijemo krv jedni drugima, samo zato što nismo sposobni shvatiti da smo svi isti, da nema razlike između čovjeka iz euroazijskih stepa i obronaka Velikog Stjenjaka. Cijela naša povijest je povijest ratova, porobljavanja i raseljavanja, a uvijek je to bilo po principu “tko je jači, taj tlači”.

Ja nikad nisam, niti ću ikada klicati bombama, paležu i ubijanju moje braće diljem planeta. Svi smo mi isti, jer smo skupa obuhvaćeni u čovječanstvu, dio smo kolektiva kojem pripadaju najgori i najbolji od nas. Svijet nije polariziran na zli zapad i dobri istok, iako se to možda tako čini danas. No, to je tek faza u neprestanom vrtlogu nasilja koji nas ne napušta otkad smo podigli glavu ka nebu i zapitali se što radimo ovdje. Sve su to ljudi od krvi i mesa, sa istim moždanim sklopom i apsolutno jednaki u svojoj pohlepi i krvožednosti. Osim ako vjeruješ u teorije zavjera o reptilima koji kontroliraju zapadne zemlje i pokušavaju uništiti čovječanstvo, čemu ja osobno nisam sklon. Svi mi imamo krvi na rukama, nema naroda na svijetu da može za sebe ponosno reći kako je čist.

Ja čak nisam ni napao Ruse, ništa oni nisu gori ni bolji od drugih. Nikakav ja rusofob nisam, niti sam anglofil, samo me smeta uporno inzistiranje na objektivnosti i nepristranosti kad je očito nema. Nema potrebe da mi izmišljate išta, niti želim da me se proglašava trolom zato što izražavam drugačije mišljenje. Naravno, Vi Helena to niste ni uradili, vaš komentar je oblik civilizirane i normalne komunikacije, a za to sam uvijek raspoložen 😀

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Brik imaš pravo ali svi drugi ismijavaju Ruse tako da je ovo kap vode u moru. Dozvoli da i druga strana si malo da oduška. Ne zamjeram Logičnu ni sekunde.

17 novembar
Gost
17 novembar
3 godine prije

sta reci brik u engleskoj se vjekovima jede krvavi kruh ili hljeb zrtvava i opljackanim resursima njihovi kolonija dok rusi sami proizvode i ne stampaju novac bez pokrica . dobro pogledaj sta britanija proizvodi a sta rusija .pusti zapadnu demonkratiju becku skolu i ostala sranja

Brik
Gost
Brik
3 godine prije
Reply to  17 novembar

V. Britanija je šesta industrijska velesila na svijetu i treće najveće gospodarstvo u Europi poslije Njemačke i Francuske. Što dalje reći? Je li onda potrebno ismijavati se dronu koji tobože ne leti po kiši? Zar mislite da oni ne mogu kupiti bolji? Čisto sumnjam… Da nisu dobri gospodari ne bi bili u vrhu svjetskog gospodarstva.
Unaprijed se zahvaljujem na minusima :-))))))

posmatrač
Gost
posmatrač
3 godine prije
Reply to  Brik

Shefe zaradio si sendvic, sad mozes na dorucak!

Brik
Gost
Brik
3 godine prije
Reply to  posmatrač

Hvala što si me podsjetio. Skoro sam zaboravio na sendvič, od koga ono… Ah da, od Soroša. OK. Hvala na minusima usput 😛

tuf
Gost
tuf
3 godine prije
Reply to  Brik

@Brik, zanimljivo je u kojoj mjeri ignoriras porijeklo njihovog bogatstva i statusa. To nam govori da opravdavas milijune zrtava sirom svijeta i daleko vece brojke onih koji zive danas u siromastvu kako bi engleski, njemacki i francuski imperijalisti zivjeli dobro. Fino su ti prodali (da ne kazem: uvalili) pricu, nema sta. Propaganda ocigledno djeluje, kada onaj kojeg se kondicionira ni ne primjecuje proces.

Brik
Gost
Brik
3 godine prije
Reply to  tuf

Rusija ne ucjenjuje EU sa plinom. ma kakvi, to su floskule!

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Zluradost je ono što izbija iz ovog teksta.
Opće je poznato da u Britaniji uvijek sunce sja, a kiša pada samo u Wimbledonu.
Nijemci su pak poznati kao pedantna nacija, tako da su metle obvezni dio dodatne opreme.
Kad vidi neku hrpu smeća Nijemac pošalje auslandere da to pometu, Zanimljivo je da to ovi tamo i naprave, dok kod svoje kuće od te početne hrpe naprave novi deponij.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Čuj kad Jonhap napiše da je ovaj ministar Sjevrne Koreje, kojeg smo sad vidjeli u New Yorku, bačen kerovima, ili da su ga ubili minobacačima, kako li je već ”umro”, to prenese i smije se cijeli svijet, a da uopće nije istina. Ovdje imamo istinu, koji nitko ne pobija, i zašto se ne bi smijali.

Antonio
Gost
Antonio
3 godine prije

Ma stvarno se preteruje sa napadima na zapadnjake.
Dronovi su dobri jer su tako jeftiniji, jer i onako ce biti sruseni cim polete.
Pa sta ako su Njemci naoruzali metlima? A cime bi trebali da se naoruze ako krenu na Ruse? Kako ce da pomete svo sranje kad dobiju po guzici?
Jednostavno oni su radili logicno. A mi preterujemo iako smo na “Logicno”.
I znajte – Oni jedu kolace, a mi hleb.

posmatrač
Gost
posmatrač
3 godine prije
Reply to  Antonio

Bravo Antonio!Dopada mi se sarkazam! 🙂

posmatrač
Gost
posmatrač
3 godine prije

Nije to nista, mi u Srbiji smo svojevremeno platili zakup Izraelskog spijunskog satelita!Koji na kraju nije koristen.Mada postavlja se pitanje koga bi to trebala ovakva velesila da spijunira.Englezi i Nemci su male mace za nase ministarstvo odbrane!
Pozdrav za “sendvic ratnike”, nemojte mnogo da se jedite, nije to nista strasno, treba se smejati svakoj gluposti, odakle god da dolazi…

tuf
Gost
tuf
3 godine prije

Ovo moze izgledati kao tragikomican primjer, ali se radi o kikirikiju u usporedbi s nekim daleko vecim vojnim izdvajanjima prema kojima ovih 15 milijuna izgleda kao dzeparac. Prije nesto godina (5-6) je britanska vlada donijela odluku o rezanju/unistavanju Nimrod klase spijunskih zrakoplova koji nisu bili ni koristeni. Njihova vrijednost je 4 MILIJARDE funti – a odlucili su ih izrezati. Zbog osjetljivosti tehnologije nisu ih smjeli prodavati drugim drzavama i na kraju – ode lova u vjetar. A s druge strane ljudima rezu zdravstveno osiguranje i povecavaju poreze.
Drugi primjer je nova zgrada BBC-a za koju je vlada iskesirala vise od 2 MILIJARDE funti ; izgleda kao spomenik arhitektu, nefunkcionalna je i kao rezultat “investicije” otpustili su hrpu djelatnika i ukinuli niz tradicionalnih programa – jer, troskovi, troskovi !
A ispod svega je golema korupcija, nevidjena u povijesti. Preko bare je najbolji primjer program F-35 zrakoplova koji nije greska u procjeni kako se to interpretira u javnosti – nego najveca korupcijska afera u povijesti. Ovakve “greske” se ne desavaju slucajno, nego su rezultat iscrpljivanja naroda, opce pljacke i isisavanja novca, energije i zivota iz ostalih ljudi.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Sve što plačaju porezni obveznici na tamnoj strani planeta je zaračunato od deset do tisuću puta više. Kad se uzme samo cijena “razvoja” F-35 sve je kristalno jasno jer je to eklantantan primjer organizirane pljačke o kome mediji tih isti ni da zucnu. Tako da su gusari još i dobro prošli jer što je ovih nekokliko miljuna funti naspram stotina milijardi dolara.

Brik
Gost
Brik
3 godine prije
Reply to  bbbb

Ima se, može se 😛

Riddick
Gost
Riddick
3 godine prije
Reply to  bbbb

F-35 program je kostao1.5 triliona a cena aviona ce biti 122 miliona prema naj optimisticnijim procenama , avion je los lovac I jos losiji bombarder I slag na tortu kinezi su vec uspeli da ga iskopiraju.

Brik
Gost
Brik
3 godine prije
Reply to  Riddick

Eto, ti Kinezi su čudo! Kopiraju oni i mercedese i BMW-ove, pa na crash-testu dobiju ocjenu 0. Da sam pilot, prije bih letio u američkom F-35, nego u kineskoj kopiji.
Unaprijed zahvaljujem na minusima 😛

Riddick
Gost
Riddick
3 godine prije
Reply to  Brik

Get a life 😉

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Brik

Nema na čemu, i drugi puta Brik… Za tebe uvijek imam spremno pregršt minusa ➖➖➖➖➖➖➖➖➖????

Brik
Gost
Brik
3 godine prije

@Pizistrat Nelson, zaboravio si još reći da sam trol. Ne može to tako!
Zahvaljujem na ovom “objektivnom” portalu i na udijeljenim minusima od Putinovih tipkača 😛

posmatrač
Gost
posmatrač
3 godine prije
Reply to  Brik

Shefe zaradio si i sendvic za rucak!

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Brik

Trol ili ne, pacijent si definitivno, a isto tako mazohist… Uživaj.

Brik
Gost
Brik
3 godine prije

@Pizistrat Nelson, ne samo mazohist, nego sadomazohist. Zvijer u ljudskom obliku sam ja. Čuvaj me se kad ti se pojavim s krvavim očnjacima! Hahahahahah…..
S poštovanjem i zahvalan na minusima 😛

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Brik

Brik, hahaha, jebena zvijer… Da nisi divlja svinja možda, ima vas kod mene u Turopolju kol’ko hoćeš. Ma sve pet, budi što želiš samo mi nemoj dirati vrganje ?

Caman
Gost
Caman
3 godine prije

Ako bBritancima prodaju dronove koji ne lete po kiši, onda će Srbima ,Hrvatima i ostalim zemljama n-tog reda prodavati papirnate. Za istu lovu.

jonbonjovi
Gost
jonbonjovi
3 godine prije

Koga zanima neka skokne na vaseljensku i procita
“Сатанистичка модна ревија одржана у лондонској цркви”
i sve ce mu biti jasno ko su Englezi, iako je Turcin modni kreator koji je napravio tu Sodomu i Gomoru u crkvi.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik