Britanska vojska pod kritikama zbog ”tajne epidemije” među vojnicima

Masine za kockanje
4 komentara

Britansko vojno vodstvo našlo se pod kritikama, jer je navodno ignoriralo ovisnost o kockanju među oružanim snagama zemlje, nakon što su odbili ukloniti automate za klađenje postavljene u vojarnama.

Proteklih mjesec dana među zastupnicima je bilo sve veće negodovanje zbog izostanka djelovanja Ministarstva obrane u vezi sa zabrinutošću oko prisutnosti stotina automata za igre na sreću u vojnim bazama, navodi Daily Mail. Smatra se da terminali za klađenje dovode u opasnost financijsku i mentalnu dobrobit vojnika nostalgičnih za domom.

Prošlog tjedna, Annabel Goldie, mlađa ministrica obrane, odustala je od komentara o tome da je britanska vojska u procesu uklanjanja ovih strojeva. Ona je ranije ovog mjeseca rekla odboru Doma lordova koji ispituje prijedlog zakona o oružanim snagama da je uklanjanje počelo, ali “još nije dovršeno”.

“Ne vjeruje se da, s obzirom na sve dokaze o nevjerojatnoj šteti, vojska još uvijek odbija zabraniti te strojeve u vojnim bazama”, rekao je za novine zastupnik Torijevaca Richard Holden, član odbora za javne račune.

Nedavna studija o Oružanim snagama Ujedinjenog Kraljevstva pokazala je da veterani imaju gotovo 11 puta veću vjerojatnost za razvoj ovisnosti o kockanju od civila. Međutim, Ministarstvo obrane nastavilo je sa zastupnicima skrivati broj automata za klađenje smještene u bazama ili otkrivati profitira li vojska od svojih vojnika.

Iako pravila, poznata kao Kraljičini propisi, zabranjuju “sve oblike kockanja i kladionice” u uslužnim vojarnama i plovilima, strojevi su izuzeti prema odredbi koja zapovjedniku jedinice daje diskreciju da dopusti “lutriju, nagradne igre ili drugo kockanje”.

Alan Smith, biskup St Albansa koji predstavlja Englesku crkvu o pitanju kockanja, rekao je za Daily Mail da je “teško razočaran” vladom jer je “poništila svoje prethodno obećanje da će ukloniti automate za kockanje iz vojnih baza”.

Smith je podnio amandman na zakon zbog toga što Ministarstvo obrane “ne shvaća štete povezane s kockanjem u vojnoj zajednici dovoljno ozbiljno” i tvrdeći da “nije vidio nikakve dokaze… što sugerira da je osoblje u službi sklonije problemu s kockanjem od bilo koje druge skupine u društvu.”

U međuvremenu, laburistička zastupnica Carolyn Harris, koja predsjedava svestranačkom parlamentarnom skupinom za štetu od kockanja, izrazila je zabrinutost zbog “tajne epidemije ovisnosti o kockanju u našim snagama”.

KockanjeVelika BritanijaVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vendetta
2 godine prije

Treba cijepiti sve aparate odma, naravno uz obaveznu masku na desktopu aparata, kako ne bi prenosila kockarske bakterije i virusa na pošten svijet okolo.

Odma početi graditi kamp za poker i slot aparate gdje cemo ih drzati u zatvorenistvu i prisilno cjepiti.

Uz to ne ici van poslije 20h, slot aparati se kreću tiho i po mraku, hvataju se oluka i kutova.

nessy
2 godine prije

Okladio bih se da zapovjednik, koji ima diskrecijsko pravo dozvoliti kockanje u bazi, za tu malenkost dobija solidan iznos od koncesionara, pa je i to razlog zasto bas nije raspolozen ukinuti tu posast.

Max
2 godine prije

Biznis.

Auslander
2 godine prije

Arsenal poluvrijeme/kraj iz 2 u 1

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI