Britanski mediji izvještavaju o tome da Zapad priprema planove u slučaju nuklearne krize

Nuklearna bomba
12 komentara

Dužnosnici navodno traže načine kako spriječiti “kaos” u njihovim zemljama, u slučaju nuklearnih zbivanja

Zapadne vlade izrađuju planove kako bi izbjegle paniku među svojim građanima ako se nuklearno oružje upotrijebi u Ukrajini, izvijestila su dva velika britanska medija.

Navodne pripreme dolaze dok dužnosnici NATO-a potiču spekulacije o toj mogućnosti i izdaju opetovana upozorenja da će se Moskva suočiti s “teškim posljedicama” ako postavi bombu. Na pitanje postoje li mogućnosti i krizni planovi za rješavanje posljedica nuklearne detonacije u istočnoj Europi, neimenovani zapadni dužnosnik potvrdio je da su takvi planovi u tijeku, prema izvješćima Timesa i Guardiana. “Kao što biste očekivali, vlada provodi razborito planiranje niza mogućih scenarija od kojih je ovo jedan”, rekao je dužnosnik novinarima u petak, govoreći o nuklearnom udaru.

Dok je dužnosnik ponudio nekoliko drugih detalja o tome što bi te opcije uključivale, u izvješćima se nagađalo da bi se letci mogli distribuirati kako bi se građani informirali “kako preživjeti nuklearni napad” ili kako bi se izbjeglo panično kupovanje.

Ono što je Telegraph opisao kao “nuklearni rat riječima” između Rusije i Zapada započeo je prošlog mjeseca, nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin obećao da će Moskva upotrijebiti “sva sredstva” koja su joj na raspolaganju ako teritorijalni integritet Rusije bude ugrožen. SAD i njegovi saveznici tu su izjavu protumačili kao “prikrivenu prijetnju” raspoređivanjem nuklearnog oružja tijekom sukoba u Ukrajini.

“Putin zna da će, ako upotrijebi nuklearno oružje u Ukrajini, to imati ozbiljne posljedice za Rusiju”, rekao je u srijedu glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

Britanski ministar obrane Ben Wallace na sličan je način rekao u četvrtak da bi “ako bi Rusija upotrijebila nuklearno oružje, bilo ozbiljnih posljedica”, dok je prekorio francuskog predsjednika Emmanuela Macrona što je otkrio previše kada je rekao da Pariz neće odgovoriti vlastitim arsenalom nuklearnog oružja.

Otprilike u isto vrijeme, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Josep Borrell rekao je da bi svaki nuklearni napad na Ukrajinu izazvao snažan odgovor Zapada, koji bi doveo do “uništenja” ruske vojske – ali je također priznao da to ne bi bio “nuklearni odgovor”. Američki predsjednik Joe Biden upozorio je da bi sukob u Ukrajini mogao dovesti do “Armagedona” tijekom prikupljanja sredstava za Demokratsku stranku prošlog tjedna, dodajući da su nuklearne napetosti na najvišoj razini od vrhunca hladnoratovske borbe 1960-ih. Bidenovi komentari izazvali su uzbunu među Amerikancima, ali ubrzo su uslijedila pojašnjenja iz Bijele kuće i Pentagona da, zapravo, nije bilo obavještajnih podataka ili naznaka da je “Putin ili donio odluku upotrijebiti nuklearno oružje u Ukrajini, ili je to učinio bilo što da se približi procesu donošenja odluka.”

U međuvremenu, Poljska, glavni dobavljač oružja za Kijev u njegovoj borbi protiv ruskih snaga, predložila je da Washington proširi svoj program dijeljenja nuklearnog oružja i rasporedi bojeve glave na poljskom teritoriju, kako bi poslužile kao sredstvo odvraćanja od Moskve. Predsjednik Andrzej Duda i zamjenik premijera Jaroslaw Kaczynski iznijeli su prijedlog posljednjih mjeseci.

Ruski dužnosnici više su puta izjavili da se nuklearni rat nikada ne bi trebao voditi, dok je ruski ministar obrane Sergej Šojgu u kolovozu jasno dao do znanja da Moskva ne razmatra nuklearni udar na Ukrajinu, s obzirom na to da nema ciljeva koji opravdavaju tako drastične mjere.

NATOPutinrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
1 godina prije

Rusi neće gađati Kijev, nego London.

Medo
1 godina prije

Upravo to Rusi i trebaju napraviti. Sazvati VS UN, pet minuta nakon početka opalit njih deset po ukrajinskim snagam i gledati face američkih govana i potom samo pitati tko je armagedon. Da se glasa.

mrdo
1 godina prije

Dok zapadni spin doktori tako uporno laprdaju o upotrebi nuklearnog oružja u bivšoj Ukrajini, to je siguran znak da kauboji ili pirgavi ostrvski nakot pripremaju novu lažnu zastavu. Optužiti će naravno Ruse i bla bla bla… Kao i uvijek.

tihobl
1 godina prije

Rusima ne pada na pamet da bacaju atomske bombe po ruskim zemljama i ruskom narodu.
Ali bankrotiranom zapadu treba nuklearni incident kako bi narod sabili u podrume, kako bi obrnuli pare na tabletama joda i vakcinama. Nuklearni oblak sa padavinama brzinom ce se prosiriti od Skandinavije do Sicilije, a onda nastaviti na zapad dok ne predje Atlantik (jedino je jos nejasno kako ce zahvatiti Australiju, ali “naucnici” ce smisliti nesto). Sta mislite zasto mjesecima Zelenski gadja Energodar?

eks
1 godina prije

Ovo upućuje na logičan zaključak da će Vašington, ili London, naparaviti nuklearni incident i optužiti Rusiju . Kreatori nuklearne krize su Vašington i London. Zapadni globalisti psihopate su svetski šampioni u lažima i manipulaciji (bele kacige, hemijsko oružje u Iraku, Račak, pandemija, klimatska agenda, …)

Max
1 godina prije

Kod nuklearnog rata nikakve mjere ne pomažu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI