Britanski zastupnici plješću ukrajinskim neonacistima

Boris Johnson i pripadnici Azova
78 komentara

Pripadnici Azova u Londonu su dočekani kao heroji

Britanski zastupnici pozdravili su izaslanstvo ozloglašene ukrajinske vojne jedinice Azov na okruglom stolu u parlamentu u srijedu, dok ih je bivši premijer Boris Johnson nazvao “herojima”.

Neonacističku miliciju osnovao je 2014. bijeli rasist Andrey Biletsky, koji je dizajnirao njezin logo sa simbolima koje je nekoć koristio SS. Na kraju je integriran u ukrajinske oružane snage, zadržavši svoju ikonografiju Trećeg Reicha. Bataljun je optužen od strane Human Rights Watcha, Amnesty Internationala i UN-a za višestruka kršenja ljudskih prava, uključujući silovanje i mučenje civila.

Tri člana Azova posjetila su London i govorila pred skupinom parlamentaraca. Poručnik Arseniy Fedosiuk i Ruslan Serbov zarobljeni su u Mariupolju 2022., dok se treći, narednik Vladimir Vernygora, pridružio jedinici 2023.

Fedosiuk i Serbov su vjerojatno bili među pripadnicima Azova koje je Rusija predala Turskoj pod uvjetom da se ne vrate u Ukrajinu do kraja neprijateljstava. Ankara je kasnije prekršila te uvjete i poslala ih natrag u Kijev.

Tijekom parlamentarnog okruglog stola trojac ukrajinskih militanata govorio je o oko 900 pripadnika Azova koje Rusija još uvijek drži u zarobljeništvu.

Azov, koji je u Rusiji zabranjen kao ekstremistička organizacija, objavio je fotografije sastanka na svom X (bivši Twitter) računu, zahvalivši pokroviteljima njihovog parlamentarnog posjeta.

Događajem je, rekli su, predsjedala Victoria Prentis, državna tužiteljica Engleske i Walesa. Druga dva zastupnika kojima su poimenično zahvalili bili su Sir John Whittingdale, bivši ministar podataka i digitalne infrastrukture; i Bob Seely, zastupnik u parlamentu, predsjedavajući britansko-ukrajinske parlamentarne skupine prijateljstva. Sva trojica su iz vladajuće Konzervativne stranke.

Fedosiuk, Serbov i Vernygora također su pozirali s bivšim britanskim premijerom Borisom Johnsonom, koji je slavno posjetio Kijev u travnju 2022. kako bi spriječio svaku mogućnost mirovnog sporazuma između Ukrajine i Rusije.

Johnson je fotografiran s trojcem dok je držao transparent Azova sa simbolom Wolfsangel koji je nekoć koristila Waffen-SS divizija Das Reich i nekoliko jedinica Wehrmachta tijekom Drugog svjetskog rata.

Video koji je kružio društvenim mrežama prikazuje Johnsona kako govori na prijemu za militante iz Azova, pozivajući britansku vladu da Ukrajini da što god želi – novac, projektile i protuzračnu obranu.

“Najbolja pojedinačna investicija koju možemo napraviti u obrani cijelog euroatlantskog područja je potpora ukrajinskim herojima”, zabilježeno je kako je rekao Johnson. Na događaju je bio i bivši britanski ministar obrane Ben Wallace.

Azovboris johnsonukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
78 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bio vanka
23 dana prije

bolje azov nego srpski genocidaši.

Prаvi Zmаj (Zeleni Zmаj je lаžnjаk i sotоnjаrа)
23 dana prije

To se na njihovom jeziku kaže ‘birds of a feather flock together”.

Prаvi Zmаj (Zeleni Zmаj je lаžnjаk i sotоnjаrа)
23 dana prije

Ukroneonacist, a vabi se “Ruslan Serbov”

Ovo je već mala komedija 😁

Rudar
23 dana prije

Ništa čudno, pa podržavale je kruna i Mihalovićeve bradonje samo da partizani ne uzmu prevagu, kasnije su naravno malo podržavali jedne i druge.
I stvarno, gdje se oni umješaju tu sreće nema.

MladenSt
23 dana prije

Za Gospu blaženu jeli ostalo šta od one zastave koju je Vučić jučer u UN počeo žvakati .

Ivana Podravec
23 dana prije

Ne znaš tko je luđi ? Onaj Boris Johnson ili Ukrajinci koji su ginuli zahvaljujući njemu koji ih je natjerao da ponište već gotovi sporazum o primirju između Ukrajine i Rusije, pa ne misle koje su posljedice tog čina za Ukrajinu i ako ne maknu Zelenskog i počnu ipak pregovarati vjerojatno će izgubiti cijeli teritorij . Ovo nije normalno s koje god strane pogledaš !

Bruno
23 dana prije

Za 5 godina Britanije više neće biti. Samo ostatci nakon nekoliko posejdona. Nakaze i spodobe k’o u zombi filmovima. Neka im je sa srećom. Kako je rekao Gebels, narod je kriv, oni su nas birali.

Dragačevac
23 dana prije

Saradjuju oni sa svima od fašista vehabija migranata zalivskih monarha do ultra levičara i NVO.
Cilj opravdava sredstva.

tihobl
23 dana prije

Kraljevska porodica je 30-ih mjerila kukuruz. Premijeri su Hitleru poklanjali teritorije, a bankari pare.

Sta ste ocekivali od engleza, englez cud ne mijenja.

Naciste ne volim, a engleze jos vise.

Max
23 dana prije

Neka se vidi.

nastran
23 dana prije

sastala se kompa

eks
23 dana prije

Onima koji nešto više znaju o istoriji i nastanku nacizma poznato je da je nacizam kao ideologija rodjen – nastao u Engleskoj .

abc
23 dana prije

Englezi surađuju sa svim ekstremistima, nacionalistima, vjerskim fanaticima, bjelosvetskim lopužama, od kojih imaju koristi. Nema tu ništa novo. Menjaju se samo nove naivne budale.

eks
23 dana prije

Evo nekoliko apsurda u današnjem dvoličnom i licemernom svetu , kojem zapad revidira istoriju i pamet :
1. Nemačka gura rezoluciju u UN o genocidu , a podržava Hrvatska , Izrael , USA .
2. Dan pobede nad nacizmom u II Sv. ratu prekrstili su u “dan Evrope “, na proslavu su pozvani “pobednički predstavnici” Nemačke , Italije , Bugarske , Albanije , Hrvatske , … Rusija “verovatno” nije učestvovala u tom ratu
3. U Gazi se odvija , po kriterijumima USA-Izrael , legalan genocid .
4. U Novoj Kaledoniji se čuvaju nacionalni interesi , dok se u Iraku , Libiji , Siriji … uvodi demokratija .
5. Referendum na Krimu je “djavolski zločin” , a otcepljenje Kosova i bombardovanje Srbije je “Milosrdni andjeo” .
Zlo je pokrenulo apokalipsu , ali ishod neće biti onakav kakav žele psihopate i satanisti fašisoidnog zapada . Imperija zla (USA-NATO) neće pobediti .

Tadija
23 dana prije

Ponavljam:Ukraina moze vise postići kapitulacijom,nego ratom.

BlueZg
23 dana prije

London ih je i stvorio. Čemu čuđenje? 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

Tupko Glupko
23 dana prije

Na slici lik zbog kojega nije potpisan mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine u Turskoj na samom početku rata, slikan uz topovsko meso koji ginu zbog tog lika koji ih naziva herojima.
Sve uz prigodnu zastavu.

23 dana prije

kad je bilo, prije 2. rata, station totenhama, svi salutirali hitleru.
to su igre, moze azov, moze isil, moze bin laden, moze hitler, staljin, sadam husein (ne osama husein), sve dok im engli ne spuste kajlu.

Bosanac
23 dana prije

Da su sad ti Azovci pametni pa mobilisu sve te engleze sto su se fotkali s nima i odvedu ih kao pjesadiju u Ukrajinu na prvu liniju.

bio vanka
23 dana prije

putin kmeči da bi zaustavio rat ako mu daju donbas, toliko o heroju koji se bori sam sa natom

Voltaire
23 dana prije

Albin prolupao ahahahahaha.

Josip
23 dana prije

London treba pretvoriti u prah i pepeo pa ce doci k sebi. Tako su oni pljeskali i Hitleru dok nije napao..

xyz
23 dana prije

I Engleska kraljica se je prije drugog svetskog rata ovako slikala sa njemačkim nacistima i njihovom zastavom, a njena djeca su salutirala hitlerovim pozdravom. Imate eno na netu arhivske snimke. Sve zabelježeno….

Zoro
23 dana prije

kakva država i državnici takvi su i počasni gosti
engleska je stoljećima u kolonijama provodila surovu istrebljivačku politiku, zove se kolonijalizam a može slobodno i nacizam, domorocima svejedno isto stradanje
engleska je pradomovina fašizma, vrlo lukava pa skriva tragova i prodaje štoseve sa demokracijom, njemci su bili izvođači radova ne baš previše oštroumni

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI