Budućnost Ukrajine

Buducnost Ukrajine
64 komentara

Ukrajina kao država možda nema budućnosti. Ukrajina je nova država stara samo tri desetljeća. Povijesno gledano, Ukrajina je bila dio Poljske, Ruskog Carstva i Sovjetskog Saveza. Možda je na rubu podjele između Poljske i Rusije.

Veći dio Donbasa i veći dio obale Crnog mora oslobodile su ruske snage i snage dviju republika Donbasa. Jasno je da su ukrajinske snage izgubile rat u Donbasu.

Jasno je da Zelenskij, Židov koji nekako vodi neonacističku državu, laže kada tvrdi da Ukrajina nije imala namjeru ponovno osvojiti odcijepljene republike Donbasa.

Koju je drugu svrhu imala 150.000 ukrajinske vojske i nacističkih milicija raspoređenih na smanjenim granicama Donbasa?

Kako ruske snage mogu uništavati ukrajinsku vojsku u Donbasu ako vojska nije bila tamo? Ovakvo pitanje je prejednostavno za zapadnjačke “formacije”.

Što se događa nakon pobjede Rusije u Donbasu?

Hoće li Washington dopustiti svojoj marionetskoj vladi pristanak na ruski zahtjev da se Ukrajina demilitarizira i preuzme neutralni status poput Austrije ili će Washington i NATO podići i opremiti milijunsku vojsku u zapadnoj Ukrajini i pokušati vratiti Donbas i Krim?

Takav bi pokušaj vjerojatno rezultirao uništenjem Kijeva i Lavova. Ukrajinska vlada bi postojala samo u prognaništvu. Kako su se brojne zemlje NATO-a učinile borcima u sukobu, one su legitimne ruske mete. Jasno je da je proširenje sukoba lako moguće.

Ukrajina bi na drugi način mogla izgubiti status zemlje. Prema Johnu Helmeru, ruski obavještajci izvještavaju o interesu Poljske za povrat zapadne Ukrajine. Čini se da je ideja da poljske postrojbe pod krinkom mirovnjaka zauzmu zapadnu Ukrajinu, kako bi zadržale Ruse vani i jednostavno ostale dok se ostaci Ukrajine vrate u poljsku pokrajinu. Naravno, to je na Rusiji. Moguće je da će Kremlj shvatiti da njegova ograničena operacija ne može postići svoj cilj demilitarizirane i neutralne Ukrajine i da će Zapad nastaviti rat osim ako Rusija ne zauzme cijelu Ukrajinu i ne instalira rusku marionetu umjesto američke.

Čini se da je težak zadatak obučiti i opremiti novu ukrajinsku vojsku. Prema ukrajinskim zapovjednicima, malo oružja koje je isporučio Zapad stiže do borbenih zona. Čini se da ukrajinski dužnosnici prodaju oružje na crnom tržištu, koji koriste svaku priliku za natrpavanje svojih džepova prije nego što brod potone ili ga po dolasku unište ruski precizni projektili.

Mislim da je najsnažnija izjava koja se može dati da je Rusija jasno dala do znanja da će Ukrajina biti neutralizirana. Što duže Washington i NATO pokušavaju blokirati ovaj ishod, veća je vjerojatnost da će se rat proširiti. Washington i vojno slabe zemlje koje čine NATO nemaju izgleda da se suprotstave ruskoj vojsci u konvencionalnom ratu. Jasna je opasnost za svijet nastojanja Washingtona da prevlada nad Rusijom.

Prijetnja nuklearnim ratom, uz visoku inflaciju i smanjene zalihe energije koje su Europi nametnule loše promišljene sankcije, mogle bi dovesti do raspada i NATO-a i EU-a. Bila bi poetska pravda ako sankcije na kraju razbiju Washingtonovo carstvo.

Izvor : Globalresearch 

Budućnostrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivica
1 godina prije

Koja je naša budućnost, pod zapadnom ili brics tehnokratijom?

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Slaveni – najveća etnička skupina u Europi…
Države Slavena zauzimaju više od pola Europe.
Nažalost, slavenski narodi su se kroz povijest, češće borili među sobom nego s tuđinskim narodima.
A bore se i dan – danas.

P.S.
Onako, usput…
25. lipnja – Dan prijateljstva i jedinstva Slavena

1 godina prije

Jutros je poslato na Kijev 14 krstarečih raketa. To nešto znači.
Ukrajina naravno piše, da su gađani stambeni objekti…. A istina?
Drugo, jučer su se “umakli vojnici iz Severnodonjecka” KAMO? Kad su u okruženju…??
Ne pale više priče o “evakuaciji”…
A izgleda Rusija jim ide na ruku i ne objavljuje više, ko se je predao UVIJEK, da se ne bi kazneno gonili, kasnije. A postoje iznimke, jučer video na tubi.
Tako da, štogod bude sa Ukrajinom, nečemo saznati iz MSM. Trebat če tražiti…

Vedran
1 godina prije

Nije govno nego se kakio pas

Dragan
1 godina prije

To je citat iz Global research.. A ne neki ruski informator 😑😑

Jednostavno receno
1 godina prije

Jest, vala skroz im slabo ide, pune interner snimaka ruskih zarobljenika, izgubljenih ruskih gradova, haman ukri pred moskvom, a da ne govorim koliko ujedinjeni zapad je do sada sredstava uložio u i sve zijano za tri mjeseca. Samo me sada zanima šta će se desiti ako je većina žive sile uništena? Dali će zapad početi da šalje svoje sinove u pokretnim sanducima zvanim bvp? Ili vas koji i dalje živite u mašti da s nuklearnom silom možete da ratujete? Pa s. koreju nitko ne smije da napadne koja je ekonomski 0 bodova u odnosu zapada a vi mlatite kako je rusija papra koja je samo za tri mjeseca uništila 90 posto ukrainskog pvo, mornarice, i pješadije.

nepoželjni
1 godina prije

Nu,Nu Serebus, idi na kupanje, mlad si zabavljaj se… ljeto je! 😉

Šele
1 godina prije

Ja ne pišem puno komentare o ovom sukobu,imam svoje mišljenje,ovaj rat ima na nivou ,,vrha,,dogovor ,ko je vrh može svako da nagađa,ali meni ovaj rat tako smrdi,mislim da postoji neki dogovor ,kakav ,može se naslutiti,korona ,kriza,nestašice,preslagivanje svijeta,ispumpavanje finansijskog naduvanog balona,i sve drugo što je potrebno onom,,vrhu,,da ostane na vrhu,Rusi imaju svoju ulogu ,igraju u istom timu,dobiće nagradu za zasluge, zar stvarno mislite da će baciti bombu na London

Falls
1 godina prije

Gledam mapu bivse Ukrajine i pada mi napamet jedna stvar, kako ce Putin objasniti bogu zasto nije vise svete ukrajinske zemlje oslobodio.

goran
1 godina prije

zanimljivo je to što cijeli famozni zapad u kojem i ja živim nažalost su podcijenili putina i rusiju,a najgore je to što če nam se tek obit o glavu naša nepromišljenost

Dokurčilomi
1 godina prije

Podjela neće proći bez Mađarske.

nekoime
1 godina prije

NATO (pod drugim imenom) ne uspijeva ni u Jemenu, koji je neznatno slabiji od Rusija.

Cudno
1 godina prije

Hm. Po logici ovog teksta madjari, turci, talijani, sutra mogu napasti Nase drzavice… dokazani ratni profašisti vode države koje se sastoje od teritorija koje im povjesno ne pripadaju

Herc
1 godina prije

Poljska će vratit Galiciju u kojoj nema Poljaka isto kao šta će Hrvatska vratit Zemun.
Galičani poseban narod zapadne kulture iako grko katoličke vjere priznaju papu za šefa ali pravoslavnog obreda. Možda najbliži Ukrima iz srednje Ukrajine zbog jezika ,niti su Rusi a još manje Poljaci .

emii
1 godina prije

Ukrajine više nema i neče je više ni biti. Možda če se ono, što ostane poslije (na žalost potrebne) intervencije Rusije nazivati “Ukrajina” ali to nikakve veze sa nečim, što bi moglo bit slično nekakvoj državi, samostalnim i neovisnim političkim entitetom, više neče imati. No, zapad če ipak imati nešto, što je prije intervencije imao u velikoj mjeri ali puuno manjoj, nego sada, desetke milijuna mladih ljudi, djece koja če mu bit na raspolaganju za sve, i za rezervne dijelove, naravno. Dakako to važi i za ostale postsocialističke vukojebine: to nisu države a njihova su stanovništva u jednakoj mjeri izložena epohalnom te neizlječivom antislavenskom rasizmu Zapada. Ukrajinci su prvi na redu, ostali če doči vrlo brzo. Na žalost. lp.

davno je to odabrano
1 godina prije

jednom kupleraj, uvijek kupleraj

404
1 godina prije

Ukrajina se, u šali rečeno, raspada na Malorusiju i Malopoljsku. U stvari se njen teritoriji vrača državama, koje su ga posjedovale prije drugog svetskog rata.
Rusija nema nikakvog interesa zaposjedati zapadne Ukrajine, jer tamo nema nikakve podpore naroda, pa ni neke veče strateške važnosti.
Granica Malorusije če iči od predgrađa Kijeva, preko područja Dnipra, Zaporožja, Mikolajeva, Odese i završiti sa pripajanjem Pridnesterske republike.

law of karma
1 godina prije

nisam baš off topic, s obzirom koji glas bije Ukrajinke:
imam pitanje za @Lenko, šta Bog kaže o promiskuitetu?

tihobl
1 godina prije

Serebus da li znas ko je Krcko Orascic?
Rusi polako krckaju NATO. Vec su im skrckali pola skladista. 400 oficira, medju kojima su i genrali i jedan admiral je u ruskom zarobljenistvu. Juce samo u jednom napadu tosirano je preko 60 poljaka (60 ih je ostalo po njivama, a vjerovatno su neke i izvukli). Krcko Orascic svaki dan krcka NATO.

mrdo
1 godina prije

Budućnost bivše Ukrajine je ista kao i prošlost – nema je.

Max
1 godina prije

Ukrajina je tipična pokradena i korumpirana trasnzicijska prčvarnica u kojoj sirotinja gine iskorištena za tuđe ciljeve.

Lucija, prva
1 godina prije

😄 cca 120-140 000 Rusa gazi vojsku od minimalno 300 000, koju je taj Nato uvježbavao 8 godina!!!

Izgleda, samo za ubijanje civila.

A ni pljačke im nisu strane.
Kad su se povlačili iz Lisičaka, u kamion nisu svi stali, jer su nosili ukradeno.

404
1 godina prije

Bivši šef Bijele kuće Donald Trump rekao je da su u protekle dvije godine Sjedinjene Države postale ismijavanje svijeta. Najavio je to na skupu u Illinoisu.
“Ovo više nije velika zemlja, ovo je zemlja propadanja. Mrzim ti ovo reći. Ovo je zemlja s najvećom stopom inflacije u posljednjih 40 godina, najvišim cijenama goriva u povijesti. Nikada nismo imali sličnu situaciju s energetikom. Više nismo energetski neovisna, čak ni dominantna država, kao prije samo dvije godine”, rekao je.
Trump je također rekao da su u posljednje dvije godine američki građani izgubili slobodu govora i neovisni tisak. Došlo je i do oštrog skoka kriminala i smrtnosti, te ilegalnih migracija.
“Najgore je što se u posljednjih nekoliko godina prestalo slušati mišljenje naše zemlje. Ona više ne izaziva poštovanje. Čak bih rekao da je samo sebi ismijala pred ostatkom svijeta – zaključio je.

ANTIFASHISTA
1 godina prije

Rusija je do sada vratila povrsinu priblizno jednaku ukupne povrsne Belgije i Niskozemske skupa zar je to malo?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI