Carlson odgovara na još jedan poziv da bude otpušten zbog teorije o “velikoj zamjeni”

Tucker Carlson
19 komentara

Veoma popularan voditelj Fox News u prošlosti se suočio sa kritikama zbog objavljivanja “rasističke” teorije da Demokratska stranka aktivno podržava imigraciju u SAD i na taj način privlači nove glasove na svoju stranu.

Izvršni direktor Lige protiv klevete (ADL), Jonathan Greenblatt, ponovio je svoje pozive da Fox News otpusti uspješnog voditelja Tuckera Carlsona zbog promovisanja navodno rasističke teorije koja se zove “velika zamjena” u svojoj emisiji, a Vjeće za američko islamske odnose podržava prijedlog. Iako je kanal ljubazno odbio takve sugestije, kada ih je ADL iznio u prošlosti, sam Carlson je ovog puta bio iskreniji: “ADL? J**at ih”.

Voditelj Fox News objasnio je da izuzetno poštuje ADL i njegov “vrli cilj” u borbi protiv antisemitizma, ali je naveo da je pod novim rukovodstvom “aparata demokrata” Greenblatta organizacija krenula u pogrešnom smjeru.

“Veoma je štetno za nekoga da preuzme zaostalu moralnu težinu organizacije koju je naslijedio i koristi je za stranku”.

Šta je uopšte ova teorija o „velikoj zamjeni“?

Tucker Carlson insistira da to nije čak ni teorija, već stvarna politika Demokratske stranke – da dovede što više migranata iz inostranstva, pa će se oni pretvoriti u odane glasače te stranke. Voditelj Foxa insistirao je na tome da demokrate čak ne kriju da imaju takav plan, već će “vrištati na vas uz maksimalnu histeriju” ako se neko usudi da to pomene.

“Umjesto da uvjerimo sadašnju populaciju da su naše politike djelotvorne i da bi zbog toga trebali glasati za nas, ne želimo se ni potruditi da to učinimo. Umjesto toga ćemo promijeniti sastav stanovništva i dovesti ljude koji će glasajte za nas “.

Greenblatt iz ADL to vidi u drugačijem svjetlu, nazivajući teoriju “toksičnom, antisemitskom i ksenofobičnom” i upozoravajući da je “odvratna i opasna”. Nakon što je Carlson ponovo pokrenuo temu u svojoj emisiji, Greenblatt se obratio izvršnim direktorima Fox News insistirajući na tome da je očigledno da voditelj “otvoreno prihvata bijele nacionalističke teme”.

Lachlan Murdoch, izvršni direktor korporacije Fox, međutim, odgovorio je na prethodne pozive Greenblatta da Carlson bude otpušten naglasivši da je voditelj zapravo odbacio teoriju o zamjeni i umjesto toga postavio “pitanje glasačkih prava” u svojoj emisiji.

Fox Newsteorija o „velikoj zamjeni“Tucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
2 godine prije

Isto čeka i Europu.

Ra-Tutankhamon
2 godine prije

Nije tema ali malo pozornosti jer sam obećao pisati.
Evo najnoviji kod na mjestu uboda
Produkt
28.09.21 06;28;21, NO, EAN_13
7078602704674

Molim sve Vas, isprobavajte na ubodenima i javljajte.
Tko ne zna kako neka ode na Odysee pod naslovom
Scan Vax Scannable Vaccine qr reader barcode scanner vaxx
Ljudi ne zezam, nije šala, ozbiljno je, stvarno ne znam ali ovo je skenirano na ubodenima.
Ako itko išta znade molio bih neka javi da znam što je to.
Za sada je moj zaključak, čipirani.

Da ponovim, imam svjedoke imam slike.

2 godine prije

“Greenblatt se obratio izvršnim direktorima Fox News insistirajući na tome da je očigledno da voditelj “otvoreno prihvata bijele nacionalističke teme””

Greenblatt je u pravu – kako se samo ovaj usudio da štiti prava Amerikanaca koji su… beli? Dobro, azijati možda i prođu ali BLM :)))))))))

Max
2 godine prije

Ne boji se Taki nikoga kao ni naš kolega inače ADL se udruzio s Pejpal Korp radi gušenja slobode

Jadranka S
2 godine prije

To se odavno dogodilo u engleskoj, izmjena stanovnistva u svrhu glasanja. Svugdje isti scenarij s potpisom istog pisca.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI