EU odbacuje mogućnosti sankcija Tuckeru Carlsonu

tucker-carlson
7 komentara

EU ne planira da sankcioniše američkog novinara Tuckera Carlsona zbog njegovog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi TASS, pozivajući se na izvore. Dugo očekivano lice u lice potvrdio je Kremlj i očekuje se da će biti emitovan u četvrtak u 18:00 EST (23:00 GMT).

U srijedu je magazin Newsweek, pozivajući se na nekoliko sadašnjih i bivših poslanika EU, izvijestio da bi Brisel mogao zabraniti bivšem voditelju Fox Newsa da posjećuje zemlje u bloku. Zastupnik Evropskog parlamenta Guy Verhofstadt, koji je nekada bio belgijski premijer, sugerirao je da bi EU mogla razmotriti Carlsonov slučaj, s obzirom na to da Brisel sankcionira svakoga ko pomaže ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu – kojeg je nazvao “ratnim zločincem ”.

Carlson je rekao da želi da razgovara sa Putinom jer je njegova “dužnost da informiše ljude”, posebno u vezi sa sukobom u Ukrajini, jer SAD pružaju podršku Kijevu. Dodao je da mnogi zapadni mediji “lažu svoje čitaoce i gledaoce” promovišući poziciju Kijeva dok umanjuju poziciju Rusije.

Komentarišući izvještaj Newsweeka, izvor TASS-a u Vijeću EU naglasio je da sankcije protiv Carlsona za sada nisu na stolu. Objasnio je da bi za to bila potrebna pravna osnova koja dokazuje da osoba “prijeti i podriva suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine”.

„U ovoj fazi nemamo ozbiljnih razloga da ovog novinara stavimo na crnu listu“, dodao je izvor.

Glasine o potencijalnim sankcijama EU protiv Carlsona također su razbjesnile američkog milijardera i vlasnika X (bivši Twitter) Elona Muska. “Neko se može složiti s Takerom ili ne, ali on je veliki američki novinar i takav bi postupak uvelike uvrijedio američku javnost”, napisao je. Musk je ranije obećao da neće potiskivati ​​Putinov intervju na svojoj platformi.

Carlson je ranije tvrdio da je administracija američkog predsjednika Joea Bidena pokušala spriječiti da otputuje iz Moskve i intervjuiše Putina. Sekretar za štampu Bijele kuće Karine Jean-Pierre nazvala je optužbe “smiješnim”.

eurusijaTucker Carlsonukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 mjeseci prije

Nema ovlasti.

xyz
2 mjeseci prije

Jebote, ova zapadna neoliberalna diktatura je stoput gora nego komunistička…
Možeš glasati ali ne možeš ništa promjeniti, jer ti je glasanje ograničeno na lica jednog te istog političko-ideološkog režima.

Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

Zar nema nikakvih sankcija za NATO ubijanje po svijetu ili kolinje koje izvodi Izrael?
Gdje su sankcije za takve uništavače ljudskih sudbina?

nessy
2 mjeseci prije

Ja sam iskreno razocaran. Nadao sam se da ce u EU, sve demokratski dobiti barem izgon, i cca 50.000e kazne, za sirenje laznih vijesti.

Steve
2 mjeseci prije

Pa odlučite se više EU džamahirijo ili prvo morate pitati Wash DC…

Janko
2 mjeseci prije

Za Boga milog kako ste dozvolili da se čuje i druga strana koju mi mali ljudi inaće znamo još od 2014.Političari na Zapadu objesite sliku Kim-a oko vrata.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI