Čečenski lider Kadirov najavio uzvratne sankcije američkom državnom sekretaru nakon što je Washington ciljao na njegovu porodicu

Ramzan Kadirov
26 komentara

Lider Čečenije najavio je uvođenje „svih sankcija u republici“ protiv američkog državnog sekretara Mike Pompea. Ramzan Kadirov kaže da je to odgovor na posljednje mjere Washingtona protiv njegove rodbine.

Dana 20. jula, američki Stejt department odredio je Kadirovu dodatne kazne „za brojna velika kršenja ljudskih prava koja datiraju više od decenije“. Već je sankcionisan prema Magnitsky Zakonu, kontroverznom programu koji kažnjava one koje Washington smatra kršiocima ljudskih prava.

Tokom sastanka koji je emitovan na YouTube kanalu državne televizije Grozny, Kadirov je najavio mjere odmazde i otkazao poziv Pompeu da posjeti region.

„Izjavljujem da ćemo Pompeu nametnuti sve sankcije koje imamo u republici, uključujući blokiranje njegovih računa. To su oni učinili protiv mene“, rekao je Kadirov.

Kadirov je takođe izrazio zgroženost zbog uvrštavanja supruge i porodice na listu sankcija, kojima je, između ostalog, zabranjeno dobijanje američkih viza.

“Bez dokaza, bez suđenja, mi (Kadirov i njegova porodica) smo stavljeni na listu najozbiljnijih američkih sankcija”, rekao je čečenski lider. „Ako sam počinio zločin, šta moja djeca imaju sa tim? Gde piše da su udate kćeri odgovorne za grijehe svog oca? ”

Nakon najave novih sankcija, Kadirov je tvrdio da ima “pouzdane informacije” Službe bezbjednosti Ukrajine (SBU) da je američki državni sekretar “naredio” ubistvo George Floyda, kako bi predsjednik SAD Donald Trump izgubio na predstojećim predsjedničkim izborima .

 

ČečenijaMike PompeoRamzan KadirovWashington
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milance
3 godine prije

Sto ti Kadirov saljes do Evropi svoju mafiju preko Ruské ambasádě dá radi reket privátnícima kojí imaju pára, otmicama, ubistvima to nista.Cim ti Amerika i západ malo pritegnu, odmah kmecanja i prijetnje.

medo
3 godine prije

Kad bi ti pokrenuo lanac teroristickih napadaja po Cecniji, Dagestanu pa cak i u Moskvu
Amerikanci bi te nagradili kroz neke shell udruge s smjesnim imenima da prikriju svoj zlocin
dobio bi i azil u Njemackoj a tvoj racun bi u banci rastao i State Department ga ne bi zamrzo.

Davor drugi
3 godine prije

Pompeo ima(o) neke račune u Čečeniji????
Pompeo zapovjedio ubojstvo G. Floyd????
Kakvi sve kreteni i idioti ne upravljaju i ne vode države?!

Mako S.
3 godine prije

Ovo je najbolji vic koji sam dosada čuo
Blokirati račune Make Pompeo u Čečeniji!
Pa stvarno su zadnja vremena kad saznaš da Mike Pompeo čuva lovu u Čečeniji, da nije smiješno bilo bi zaista tragično!
Eh tako sad je jasno ko vas financira kad vas plaća Kadyrov da morate objaviti ovakve nebuloze

Saša V.
3 godine prije

Hahaha koja prijetnja!! Blokirat će račun Pompeu u Čečeniji, hahahaha! Cijeli DC mu se smije, vic dana u Americi. Ima da ga trolaju

Max
3 godine prije

Tako i treba, Recipročno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI