Sukob u Ukrajini će završiti ‘za nekoliko mjeseci’

Ramzan Kadirov
33 komentara

Kijev će uskoro ostati bez resursa, zapečativši svoju sudbinu do sljedećeg proljeća ili ljeta, predvidio je čečenski čelnik

Sukob u Ukrajini vjerojatno će biti gotov do proljeća ili ljeta 2024., budući da Kijevu ponestaju svi potrebni resursi, predvidio je čečenski čelnik Ramzan Kadirov tijekom televizijskog telefonskog javljanja u srijedu.

Vojnici iz Čečenije odigrali su značajnu ulogu u sukobu s Ukrajinom i čelnik južne ruske republike pomno prati napredak na bojišnici. Očekuje da će nedostatak ljudstva, oružja i novca u potpunosti narušiti vojne sposobnosti Kijeva najkasnije do lipnja ili srpnja.

Govoreći na čečenskom, pomislio je da je Rusija mogla slomiti Ukrajinu u tri mjeseca, da je bila voljna boriti se na način na koji Izrael trenutno vodi rat u Gazi.

“Predsjednik [Vladimir Putin] naredio nam je da održimo infrastrukturu i gradove što je moguće netaknutijima, inače bismo zauzeli Kijev. Bili smo udaljeni sedam kilometara”, rekao je Kadirov, prenijeli su ruski mediji. “Ali predsjedniku nije u interesu uništavanje Ukrajine kao države.”

Ruske trupe približile su se glavnom gradu Ukrajine tijekom rane faze neprijateljstava. Ministarstvo obrane objavilo je, međutim, da povlači trupe nakon pomaka u mirovnim pregovorima u Istanbulu u ožujku 2022. u kojima je posredovala Turska, gdje su izaslanstva potpisala nacrt primirja.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski kasnije je prekinuo pregovore, tvrdeći da oni više nisu mogući zbog navodnog pronalaska dokaza o ratnim zločinima u gradu Bucha, koji su napustile ruske trupe. Moskva je potpuno odbacila optužbe i nazvala tvrdnje Kijeva izgovorom za nastavak neprijateljstava.

Tadašnji britanski premijer Boris Johnson torpedirao je mirovni sporazum u nastajanju, rekavši ukrajinskoj vladi da ga zapadne zemlje neće podržati. Johnsonovu ulogu nedavno je potvrdio ukrajinski zastupnik David Arakhamia, koji je bio na čelu izaslanstva svoje zemlje u Istanbulu. Johnson je rekao Kijevu da “samo ratuje”, rekao je zastupnik u intervjuu.

Kijev i njegovi strani podupiratelji računali su na postizanje uspjeha na bojnom polju tijekom protuofenzive ove godine, za koju je ukrajinska vojska dobila teško naoružanje zapadne proizvodnje, uključujući glavne borbene tenkove. Šestomjesečno nastojanje nije uspjelo proizvesti veće teritorijalne dobitke i imalo je veliku cijenu za Ukrajinu. Ruska vojska procijenila je gubitke svog protivnika na preko 125.000 vojnika.

Sposobnost Kijeva da osigura nastavak pomoći Zapada trenutno je upitna, jer protivljenje trošenju raste i u SAD-u i u Europi.

Ramzan KadirovRatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
EURO
4 mjeseci prije

Nece, nece Nato mirovati dok Rusija postoji. Rusija je za njih druga Cartaga. Ali nece nato lopovima uspiti unistiti ovaj divni slavenski narod na sjeveru Europe od Baltika do Japana.

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Zapad je priznao poraz u Ukrajini. Sa prestankom dolaska zapadne vojne i financijske pomoći, Ukrajina odlazi u bankrot. Zemlja sa najslabijim europskim standardom prije rata (i Kosovo je imalo bolji) potpuno će potonuti u besparicu nakon rata. Bez vojne opreme za borbu, Ukrajini neće ostati drugo nego potpisati kapitulaciju. Zapad neće ulagati u obnovu Ukrajine, a neće previše niti Rusi, osim područja od njihovog interesa – obala uz Crno more i čitava istočna Ukrajina. Ukri će biti zbijeni u sadašnjoj zapadnoj Ukrajini, desetljećima ogorčeni na SAD, EU i Ruse, znajući ipak da je glavni krivac za rat Zelenski i zastupnici njegove stranke “Sluga narroda”. Bit će uskoro njihove bjezanije iz Ukrajine. Izgubljena mladost, stotine tisuća mrtvih, milijuni raseljenih i ranjenih, uništena vojska i infastruktura sve zato što se zidovskom komičaru i glumcu nije pregovaralo, a ni sada mu se ne pregovara sa Rusijom, već i dalje sanja o NATO i… Čitaj više »

Mahatma
4 mjeseci prije

Inshallah!

tuf
4 mjeseci prije

Amerikanci su danas objavili da će vojni proračun za sljedeću godinu iznositi 842 milijarde dolara.
Obzirom da u vojni proračun ne ulaze izdvajanja za obavještajnu mrežu možemo bez ustručavanja zaokružiti izdvajanja na više od bilijun dolara. Mislite da se u toj nepreglednoj gomili novca ne bude našlo više nego dovoljno mehanizama za nastavak podmazivanja proxy rata protiv Rusije?

DUŠAN ,
4 mjeseci prije

A njegova Ahmat sila nije oslobodila Berlin i Varšavu i krenula prema Lisabonu ???
ŠTO SE ČEKA DRUŽE KADIROV ??

Max
4 mjeseci prije

On je dobro upućen.

Уно
4 mjeseci prije

Jbg, Ramzane, ako sukob potraje neće biti dobro ni za tvoj kraj jer kod mene se svakodnevno na graničnom prelazu moze viditi 20-30 Čečena ili Dagestanaca koji traže azil i odlaze u EU. Mladi ljudi većinom, sa sve ženama i malom djecom, lijepi i uredni, sasvim drugačiji od onih Pakistanaca, Afganistanaca… što prelaze granicu ilegalno. Sve uhodano, prevoz do granice, smještaj i ne liči mi da se misle vraćati skoro jer su pokupili čitave familije. I to traje okruglo godinu dana…

Zvone
4 mjeseci prije

Putin neće uništavati gradove u Ukrajini ali zato se sve više uništavaju vojnici i civili s obje strane.

KomisarX
4 mjeseci prije

ako ovaj rat završi sa ruskom pobjedom, vjerovatno če:

  • NATO pakt če raspasti
  • zapadna ekonomija če polako crknuti
  • na zapadu če doći do političkih raskola, promjena i sukoba
  • kina če se vjerovatno mobilizirati protiv Tajvana, a možda i Koreja na spisku

ljep dan

onaj najglu...Dalton
4 mjeseci prije

”Dugi rat riskira umor Zapada, iscrpljivanje arsenala i eroziju jedinstva…” – pisao je 15. lipnja Politico A čemu smo svjedoci da se događa ovih dana i još će se pojačano događati u vremenima koja dolaze… Nakon sastanka Remstein grupe za pomoć Ukrajini, general Mark Milley je kazao da je Zapad obučio gotovo 60.000 ukrajinskih vojnika za sudjelovanje u protuofenzivi. Poginulo ih je 120.000… P.S. Ovi klipani na Zapadu ne slušaju šta Putin govori… A trebali bi to vrlo pozorno činiti.. Još od Minhenske konferencije o sigurnosti 2007. gdje su se na njegove riječi John McCain i družina slatko ismijali… Nakon onih događanja oko Prigožina i Wagnera, Putin je održao i sastanak sa ratnim izvjestiteljima. Tamo je rekao da ”Rusija ima više planova za završetak ukrajinskog rata, a koji će od njih biti primijenjen ovisit će o potezima Zapada”. Ove godine, nakon jedne sesije Šojgua, Gerasimova i pripadajućeg mu glavnostožernog društva,… Čitaj više »

Moje Ime AD 1995
4 mjeseci prije

Ovaj tekst govori sve o ratu u Ukrajini “Tvornica, u vlasništvu oligarha Rinata Akhmetova, zauzima ogromno područje. Izgrađena prije 60 godina, zapošljavala je 4000 ljudi. Rusi pokušavaju napredovati uz željezničku prugu.” Uzeli narodu i dali “prijatelju”.

JEN
4 mjeseci prije

Kazu Putin na jucerasnjom maratonskom Q&A da je Zelenski prebacio oko 80 elitnih ukrajinskih vojnika na Istocnu obalu rijeke Dnjeper. Da povrsina zemlje obuhvaca oko 1200 metara uz rijeku i oko 300 m u dubinu. Putin kaze da je to Zelenski napravio radi publiciteta na zapadu i da ih je poslao u sigurnu smrt i da je to njihov izbor. Kad bi to radio, onda bi to i Rusi mogli napraviti. Rusija cijeni zivot svojih ljudi, svaki zivot Rusa je dragocijen za Rusiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI