Čelnik Njemačke stranke zelenih kritiziran nakon poziranja za fotografiju ”blizu ruske granice” u vojnoj opremi

Celnik Njemacke stranke Zelenih-fotografija blizu ruske granice
32 komentara

Parlamentarni šef njemačke stranke Lijeva napao je suvoditelja stranke Zelenih i rekao za njega da je “potpuno skrenuo s puta,” nakon posjeta crti bojišnice u Ukrajini i insceniranja fotografije u kacigi i jakni.

“Fotografiranje čelnika njemačke stranke na kojoj nosi kacigu u blizini ruske granice neprikladno je, s obzirom na našu povijest, i izravno groteskno za čelnika zelene stranke”, rekao je Dietmar Bartsch za diseldorfske novine Rheinische Post.

Prošli mjesec, usred sve većih napetosti na Donbasu, Robert Habeck otišao je na inspekciju crte bojišnice na poziv ukrajinskog predsjednika Volodymyra Zelenskog. Uz poziranje za fotografiju u zaštitnoj opremi, Habeck je također otkrio svoje uvjerenje da bi Njemačka trebala pomoći Kijevu opskrbljujući ga oružjem.

Sukob u Donbasu započeo je u travnju 2014. godine, kada su dvije odcijepljene republike, koje podržava Moskva, jednostrano proglasile neovisnost od Kijeva. Ove regije – takozvane republike Donjeck (DNR) i Narodna republika Lugansk (LNR) – ni Rusija ni Ukrajina ne prepoznaju. Međutim, prema Kijevu, oni su pod kontrolom Kremlja, što Moskva negira.

Iako je fotografija izazvala određenu reakciju, Habeckov prijedlog za naoružavanje ukrajinske vojske izazvao je ozbiljne prijepore u Njemačkoj, ne samo u njegovoj vlastitoj stranci. Stranka Zelenih osnovana je s pacifističkim idealom i čini se da je bilo kakva pomisao na naoružavanje u suprotnosti s tim načelom. Drugi političari, poput Rolfa Mutzenicha iz lijevog centra SPD-a, zahtjev su nazvali “neozbiljnim”, napominjući da “još jednom naglašava koliko su zeleni nesposobni vladati i koliko su neiskreni”.

Visoki dužnosnici u drugim glavnim strankama, poput CDU-a s desnog centra, također su napali Habecka. Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas izravno je odbacio tu ideju.

“Uvjeren sam da se sukob može riješiti samo političkim kanalima, a to bi trebalo biti jasno svim uključenim”, rekao je. “Ovo ostaje vodeće načelo našeg angažmana i neće se promijeniti – isporuke oružja u tome ne pomažu.”

Međutim, ideja je dobro prošla u Kijevu. U intervjuu za Frankfurter AllgemeineZeitung sa sjedištem u Frankfurtu u utorak, ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky pohvalio je Berlin zbog njegovog rada na rješavanju sukoba, ali sugerirao je da Njemačka može učiniti više kako bi pomogla, posebno napominjući Habeckove komentare.

Nakon reakcije, Habeck je kasnije uzvratio svojim komentarima, napominjući da je jednostavno mislio na “obrambeno oružje”.

“Uređaji za noćni vid, izvidnički uređaji, uređaji za odlaganje eksplozivnih sredstava i lijekovi trebaju biti dostupni”, rekao je.

Iako se zalaganje za opskrbu oružjem čini neobičnim za stranku zelenih, njemački ogranak već dugo podržava Kijev protiv Moskve. Zeleni se posebno oštro protive Sjevernom toku 2, kontroverznom plinovodu koji će preko Baltičkog mora povezati Rusiju i Njemačku. Cilj mu je zaštititi energetsku sigurnost Berlina i učiniti postupak manje ovisnim o trećim zemljama u tranzitu plina, a time i snižavanjem cijene. Kako stvari stoje, velik dio europskog plina dolazi iz Rusije preko Ukrajine, a Kijev dobiva pozamašne naknade za upotrebu cjevovoda.

njemačkanjemačka stranka Zelenih
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Isprika na postu, ali neovisno od teksta svima na znanje e-mails od glavnog štakora pandemije Fauci:
https://www.documentcloud.org/documents/20793561-leopold-

A ovo s Hidroksiklorokinom je u najmanju ruku zanimljivo:

2 godine prije zadnji put uredio Picajzl
tuf
2 godine prije

Njemački Zeleni, unatoč javnoj percepciji, su se povampirili i transformirali u odnosu na svoje rane postulate. Danas su oni pobornici militarističke opcije, vojnih intervencija, jačanja NATO-a i otvaranja novih sukoba s Rusijom i Kinom.
Tragikomično, da tobožnji “Zeleni” koji su krenuli regulirati koliko puta godišnje građanin smije roštiljati – daju zeleno svjetlo najvećoj vojnoj mašineriji koja je prema znanstvenim analizama najveći pojedinačni zagađivač na svijetu.
Ali već smo se naviknuli na tragikomediju. I licemjerje. I nelogičnosti, toliko vidljive da samo slijepac ili plaćenik mogu iskazivati podršku za iste.

pozitivan pesimista
2 godine prije

junacina, u slucaju frke prvi bi bio pod stolom;)

2 godine prije zadnji put uredio pozitivan pesimista
Alen
2 godine prije

Srljaju u rat ,ne samo njemci , komplet evropa…

Komplicirano
2 godine prije

Od pamtivijeka netko pokušava doći do Moskve.Nije dosta svo stradanje do sada kako bi se napokon odustalo od te želje za ruskim blagom.Pohlepni zapadni sotonisti vide Rusiju kao plijen i samo Bog dragi čuva tu zemlju od krvoločnih demokrata.Idiot sa slike bi napao al zna da će popušit ključinu u žvale nacističke ,pod krinkom zeleno-žuto-ljubičasto.narančasto-duginih nijansi,,,itd.Žao mi samo tih naivnih predaka hrvata koji su grizli za takve zlotvore kroz povijest.Mislio je taj pošteni radni narod kako se bori za slobodu,neovisnost i šta sve ne dok je išao na Rusiju.A kosti im se nikada nisu vratile u domovinu,ostala djeca i laž,laž o zločestim Rusima i “dobrim” amerima.Čovijek danas nije naučio ništa od povijesti i bojim se kako će se ponavljati stradanja samo zbog neznanja,neznanja iz lijenosti,krivotvorenih istina i zlih,agresivnih zvijeri koje neće odustati.Bog je htio da Rusija danas ima najmoćnija “sredstva mira” na planetu i to je muka ovim “čučavcima” na… Čitaj više »

gigi pinna
2 godine prije

A da je kojim slučajem netko iz AfD-a bio na njegovom mjestu pljuštale bi optužbe… ili ne bi – ipak je Rusija u pitanju, iskonski neprijatelj, Azijati, Undermensch……..

sdjfvnerzbaerzbfgzae
2 godine prije

Svi oni rade za stvora i čildrense a večina ih je i varanskog podrijetla, ovaj promovira budući rat sa Rusijom.

ledeno doba
2 godine prije

stranka Zelenih je od početka stranka kabale, a ovaj Robert Haebeck je obični kriptić.., kao i svi ostali drugi sadašnji čelnici Zelenih, Claudia Roth (tuka na kvadrat), Jürgen Trittin (bahati seronja, sudionik skupa Bilderberga 2012.), Volker Beck (gej koji ima i neku drugu prošlost, znate koju), Cem Özdemir (turski Kurd, godinama dresiran u kabalinim organizacijama u SAD-U),… A prastari čelnici Zelenih, koji su sada već u svojim 70-ima, nekadašnji njemački ministar vanjskih poslova, Joschka Fischer i pajdo mu Daniel Cohn-Bendit, su stari šezdestosmaši, a sada u samom vrhu kabalinih organizacija. Fischer je osobni prijatelj Sorosa, kao i cijelo vodstvo stranke i njihova zaklada Heinrich-Böll-Stiftung, koja je jako aktivna u Hrvatskoj i regiji i zajedno sa Sorosevom fondacijom, EU-om, USAID-om i ostalom mafijom, sufinancira mnoge NGO-ovnare A tu je još i stara zastupnica, vještično ružna Rebecca Harms, koja je 2014. bila u Kojevu za vrijeme ukrajinskog puča i kasnije u Berlinu primila… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

Inače, ovo što ovaj Bartsch i stranka Ljevica kritiziraju Haebecka, spada u jeftini igrokaz.
Ljevica je također pod kontrolom kabale, kao i sve ostala mainstrem stranke: CDU, CSU, SPD, Zeleni i Liberali (FDP)
Ljevica podržava cijelu globalističku agendu, kao i ostale stranke: globalizaciju, migraciju, religiju klime…a sada i plandemiju i cjepanje

Max
2 godine prije

Prazan pozer.

Stara kuka
2 godine prije

Njemački “urbani” pederčić je malo glavinjao na državni račun po Ukrajini, domaćini mu dali kacigu i pancirku da se infantilac malo igra vojnika, odveli ga u neko napušteno tvorničko dvorište i rekli mu da je tu “ruska granica” pa on sada strašno ponosan stavlja slike svog “hrabrog poduhvata” na instagram i hvali se pred svojim “antifašističkim” društvom istih takvih razmaženih maminih i tatinih sinčića i kćerki.

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Mosha
2 godine prije

mogao je stavit i ss oznake….nikad se njemci neče naučit pameti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI