Četvorica kanadskih prosvjednika bit će optuženi za pokušaj ubojstva policajaca!

Alberta RCMP pronasla oruzje kod prosvjednika
13 komentara

Sedam prosvjednika uhićenih u vezi s blokadom graničnog prijelaza Coutts, Alta., dobili su jamčevinu, ali oni optuženi za urotu za ubojstvo službenika RCMP-a (policije) ostaju iza rešetaka.

Prvih 11 prosvjednika koji su uhićeni ispred još dvojice koji su privedeni kasnije u ponedjeljak pojavili su se u utorak poslijepodne na sudu pod optužbama koje uključuju zavjeru za ubojstvo, neposluh i posjedovanje oružja.

Blokada uobičajeno prometnog graničnog prijelaza od strane ljudi koji se protive zdravstvenim ograničenjima COVID-19 trajala je više od dva tjedna.

Uhićenja su uslijedila nakon racije RCMP-a na prikolice u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak kada su policajci zaplijenili oružje, pancire, veliku količinu streljiva i spremnike za vatreno oružje velikog kapaciteta.

Većina optuženih suočava se s optužbama za zlouporabu imovine iznad 5000 dolara i posjedovanje oružja.

Četvorica se također suočavaju s dodatnom optužbom za zavjeru radi ubojstva, a jedan muškarac također je optužen za prijetnje.

Na konferenciji za novinare u utorak kasno poslijepodne, RCMP je potvrdio optužbu za zavjeru u vezi s optužbama da su četvorica planirala ubiti policajce.

“Mogu vam reći da je to bilo prema članovima RCMP-a”, rekao je glavni pomoćnik RCMP-a. Trevor Daroux.

“Vrlo smo blisko surađivali s našom krunom kako bismo osigurali da imamo dokaze za podizanje optužnice i iznošenje pred sud.”

Tužitelj Steven Johnston i branitelj Yoav Niv dogovorili su se da većina optuženih bude puštena uz jamčevinu. Oni koji se suočavaju s optužbama za ubojstvo moraju imati saslušanje o jamčenju pred sucem višeg suda kasnije.

Unatoč sudskim dokumentima koji pokazuju da su iz Magratha i Raymonda, Alta., izašlo je na vidjelo da su četvero najmlađih optuženih suradnici u Calgaryju s troje prijatelja koji žive u gradu kao cimeri.

Promet se sad kreće na graničnom prijelazu Alberta jer je blokada uklonjena, kaže RCMP

Od ranih jutarnjih sati u ponedjeljak, najmanje 13 osoba uhićeno je u vezi prosvjeda protiv ograničenja pandemije u blizini glavnog američkog graničnog prijelaza u južnoj Alberti.

Obvezuju ih uvjeti, uključujući da nemaju kontakt sa svojim suoptuženicima, ne smiju biti unutar 200 metara od prosvjeda i ne smiju južnije od rijeke Milk, osim Persona koji živi u Couttsu.

Svaki član grupe može se jednom vratiti u prostor za prosvjede, uz policijsku pratnju, da preuzme predmete i vozila nakon njihova uhićenja.

Svih sedam vratit će se na sud 15. ožujka, drugi da ostanu iza rešetaka

Trojica od onih koji su suočeni s optužbama za ubojstvo – Carbert, Lysak i Olienick – imat će ročište za jamčevinu na višem sudu kasnije. Oni se trebaju vratiti na sud u petak, vjerojatno da će odrediti datum za te prijave.

RCMP je u ponedjeljak rekao da su dobili informaciju o maloj organiziranoj skupini unutar većeg prosvjeda. Ta je skupina, prema RCMP-u, imala pristup spremištu vatrenog oružja i streljiva.

U napadu na tri prikolice, policajci su zaplijenili dugačke puške, pištolje, više kompleta pancira, mačetu, veliku količinu streljiva i spremnike za vatreno oružje velikog kapaciteta.

Organizator prosvjeda Marco Van Huigenbos rekao je da je prosvjed “infiltriran ekstremnim elementom” i da je donesena odluka da preostala skupina krene iz Couttsa u utorak ujutro.

IZVOR: cbc.ca

Freedom ConvoykanadaoptužbePolicijaprotestubojstvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ja to onako
2 godine prije

Kanadske vlasti mogu cetvorici demonstranata da ga pofafaju.

Nena
2 godine prije

Advokati u Kanadi su pozvali policiju da stanu na stranu kamiondžija!!

Obilježeni
2 godine prije

ubačeni ili ne, čini mi se da se stvari približavaju rubu. Maltretiranje jednostavno izgleda ne staje. Je li globalistima to i cilj izazvati? pa da se obračunaju sa svim što je anti….., i tako nađu izgovor za još drastičnija ograničenja. Kao god, izgleda da nas čekaju poprilično izazovna vremena, kada će trebati odlučiti na koju stranu.

Zilevski
2 godine prije

Ključno ovdje je posjedovanje imovine oreko 5000 dolara . Dakle stoko što će vama preko 5 tisuća ;)).
“Većina optuženih suočava se s optužbama za zlouporabu imovine iznad 5000 dolara i posjedovanje oružja.”
A puška se vadi kad se puca .

Emiliano Zapata
2 godine prije

Nije to nista.
U RH pozoves prosvjednike da se mirno razidu pa te zatvore jer si organizirao teroristicku celiju!

antikonformist
2 godine prije

Glupost, lažne optužbe. Da su truckeri nekome htjeli nauditi, bez problema su ih mogli sve svojim kamionima odmah pogaziti. Ali nisu tamo zbog toga. Pravi banditi, kriminalci i ubojice su na vlasti u Kanadi.

Badžo
2 godine prije

Klasična namještaljka!! Ubacili svoje ljude, namjestili atentat na RCMP policajca sve u cilju baciti što veču ljagu na konvoj i prosvjednike a premijeru omogučiti veče ovlasti!!

nekoime
2 godine prije

Trudeau je zapazio značajne snage židovskih nacista kako se infiltriraju među prosvjednike i pozivaju na njegovo rušenje.Neki od njih su u kućama držali kukaste menore i knjige Mein Talmud.

Max
2 godine prije

iste puške ima Kanadska v vojska.

Samuraj
2 godine prije

Žao mi je svake osobe koja je napustila ovaj svijet to neka je jasno, no ljudi, vrlo jednostavno, postoji zlo. Čovječe trebate se odlučiti na koju ćete stranu. Nema srednje odluke, sredina je farizejština i hipokrizija. Tko je bez grijeha neka baci kamen prvi. Može se krenuti krivim putem, ali čovječe ne trebaš ostati na tom putu. Dobro znaš kome se uvijek možeš obratiti, tko te uvijek čeka raširenih ruku. Gospodin je jasno rekao – “Ne boj se. ” Kad je On uz tebe, ma tko se usudi biti protiv tebe!!! Zdrav način života je tu, uvijek je bio kraj tebe samo si zaboravio na to zbog “modernog” načina života. Sve oko tebe je koncipirano na taj način da ti zamagli pogled, da te udalji od (Izvora), a ti dobro znaš duboko u sebi Tko je Izvor, o da. Dođi k sebi. Zdrava organska domaća hrana, tjelovježba, te pored tjelesne ne… Čitaj više »

Mappet shou
2 godine prije

KABALA KAZALISTE VEC 6000 GODINA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI