CIA osmišljava ChatGPT klon za poboljšanje rudarenja podataka

Podatci
17 komentara

Langley je rekao da planira upotrijebiti alat za filtriranje obavještajnih podataka otvorenog izvora i njihovo dijeljenje s drugim agencijama

CIA osmišljava chatbot umjetne inteligencije kako bi poboljšala sposobnosti nadzora američke obavještajne zajednice, otkrio je Bloombergu u utorak voditelj odjela Open Source Enterprise agencije, Randy Nixon. Alat će se navodno koristiti za poboljšanje pristupa i analize takozvane inteligencije otvorenog koda, pojma koji se proširio na velike količine informacija o lokaciji koje generiraju pametni telefoni i drugih osjetljivih potrošačkih podataka kupljenih od privatnih tržišta koja prodaju samo vladama . Sve informacije koje bot pruži uključivat će njihov izvorni izvor, rekao je Nixon, čak i odgovore na kasnija pitanja agenata.

“Rast naše zbirke mogu ograničiti samo naši troškovi”, hvalio se Nixon, tvrdeći da će alat zadovoljiti nezadovoljenu kritičnu potrebu. “Prešli smo s novina i radija, na novine i televiziju, na novine i kabelsku televiziju, na osnovni internet, na velike podatke i to se samo nastavlja”, nastavio je.

”Moramo pronaći igle u polju s iglama”.

Nixon je nagovijestio da će alat “uskoro” biti dostupan za svih 18 američkih obavještajnih agencija, iako će kreatori politike i javnost biti ostavljeni vani. Inzistirao je na tome da CIA pomno slijedi američke zakone o privatnosti, koji agenciji zabranjuju nadziranje Amerikanaca unutar zemlje, iako je to prije nije spriječilo da najmanje jedno desetljeće vodi domaći program prikupljanja masovnih podataka sličan NSA-ovom i navodno ga skriva od Kongres. Nixon nije rekao hoće li se bilo koji od postojećih AI chatbota, za koje se zna da imaju problema s razlikovanjem činjenica od fikcije, koristiti kao osnova za vlasničku verziju agencije ili se jedan razvija od nule. Međutim, unatoč mašti kojoj su podložni trenutni chatbotovi, sugerirao je da bi istrage trebale brzo postati vođene alatom, objašnjavajući da bi to prebacilo agente u sustav “u kojem vam strojevi guraju prave informacije” i sumiraju iznose podataka prevelikih kako bi ljudi s njima mogli učinkovito raditi i prevelikih da bi se rad bota mogao pravilno provjeriti.

CIA već blisko surađuje s većinom velikih tehnoloških igrača, uključujući Google i Microsoft, koji su ranije ove godine objavili vlastite AI botove tipa ChatGPT. Dok ChatGPT programer OpenAI tvrdi da ima etički kodeks koji zabranjuje sudjelovanje u vladinim operacijama “visokog rizika”, tvrtka je blokirala istrage o navodnim vladinim partnerstvima, postavljajući pitanje koliko je ozbiljno taj kodeks shvaćen.

Od prošlog mjeseca, radna grupa Ministarstva obrane traži način da velike jezične modele kao što je ChatGPT stavi u oružje bez očitog kršenja privatnosti.

ChatGPTCIARudarenje Podataka
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
6 mjeseci prije

To sam i mislio,

tihobl
6 mjeseci prije

Ni on nece moci naci iskandere sakrivene kod Laktasa.

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Izgleda da je SkyNet odavno aktivan, ali većina toga još uvijek nije svjesna.

Graciela
6 mjeseci prije

:))))) počeli su i da kloniraju “UI”, e sad smo najbl 🙂
sva sreća tu je jezična barijera. Teško oni mogu shvatit ovaj naš balkanski kvantni:) jezik a kamoli sa njega prevest na engleski 🙂

Radar
6 mjeseci prije

Opet neko muti vodu,CIA su operativci a glavni kolektor informacija je NSA
google je NSA dijete i onda su ga ubacili u garažu, kako to već u USA ide.
NSA je gospodar svega

Мунгос
6 mjeseci prije

Закони о приватности. Сви закони о Приватности деградирају правне науке из темеља. Цивилизација која прави и прихвата „законе о приватности“, то је такође деградирана цивилизација. Колачићи. Прихватите наше колачиће, гарантујемо да у њима није подметнута дрога. И без тих фамозних „колачића“, дотични роваре кроз наше компјутере како им се прохте. Без проблема. Уколико неко ко је довољно правно јак (чува му леђа неколико пандура), изврши инспекцију сајтова, новина, билтена, трговаца, шпијунских организација, он прегледа црева дотичног електронског објекта и лако утврди да је тај ел-објект вршио продоре у компјутере својих медијумских потрошача. То је кажњиво по „закону о приватности“. Онда они том правно јаком инспектору могу да покажу да нису противправно улазили у црева тих компјутера, зато што за свако црево имају потврду „чекирано OK“ да је са задовољством и у сласт „појео“ све „колачиће“ које су му понудили. Пиши пропало. Шта ћете, Вештачка Интелигенција, од света и века. Раније… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI