CIA štiti nekoga skrivanjem JFK dokumenata

JFK
38 komentara

Američki špijuni uključeni u napade na Kubu imali su motiv, sredstva i priliku da ubiju predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja 1963. godine, a posljednja istraga bila je zataškavanje koju je vodio bivši direktor CIA-e, prema Robertu Francisu Kennedyju Jr.

Podsticaj za atentat došao je od grupe agenata uključenih u stanicu CIA-e u Majamiju, rekao je RFK Jr. nezavisnom novinaru Takeru Karlsonu u opširnom intervjuu objavljenom na Tviteru u ponedeljak.

Ova grupa je bila “ljuta na mog ujaka što nije poslao zračnu zaštitu tokom invazije na Zaliv svinja, a još više nakon kubanske raketne krize 1962.”, rekao je Kennedy. Nakon što je JFK sklopio dogovor o smirivanju nuklearne krize sa sovjetskim liderom Nikitom Hruščovom, on je također “ugasio sve kubanske napade, Office 66 i ovih drugih grupa koje su uznemiravale Kubu”, dodao je RFK Jr.

Prema njegovim riječima, CIA je radila zajedno sa mafijom, koja je željela povratiti kazina i drugu imovinu u Havani koja je nacionalizirana nakon komunističke revolucije Fidela Castra.

JFK je želio da odvoji ogranak CIA-e za prikupljanje obavještajnih podataka od odjela za planiranje, rekao je RFK Jr., opisujući potonje kao “one koji ubijaju ljude, popravljaju izbore, ruše vlade”. Prije nego što je to uspio, ubijen je tokom posjete Dalasu u Teksasu 22. novembra 1963. godine.

Warrenova komisija je utvrdila da je Lee Harvey Oswald bio “usamljeni revolveraš” koji je smrtno pucao u predsjednika. Sam Oswald nije doživio suđenje, jer ga je u policijskoj garaži ubio vlasnik lokalnog noćnog kluba Jack Ruby, koji je također navodno djelovao sam.

Prema RFK Jr.-u, komisijom zapravo nije rukovodio sudija Earl Warren, već Allen Dulles, dugogodišnji šef CIA-e kojeg je JFK smijenio u novembru 1961. Dokazi su bili „nevjerovatni da je CIA umiješana u ubistvo i zataškavanje”, rekao je u radijskom intervjuu u maju.

“Jedini tip koji je išao na svaki sastanak, pogledao svaki dokaz i razvio pitanja za svjedoke, bio je Allen Dulles. On je vodio čitavu Warrenovu komisiju. I trebao je biti glavni osumnjičeni”, rekao je Kennedy Carlsonu, optužujući Dullesa da je tajno komunicirao sa CIA-om i J. Edgarom Hooverom u FBI-u. “Cijela stvar je bila koordinirana, neka vrsta Kabuki teatra”, dodao je.

Godine 1967. CIA je u američkoj štampi dala instrukcije svojoj “Operaciji Mockingbird” , koju je RFK Jr. opisao kao preko 400 starijih pisaca i urednika, da odbaci sve kritičare nalaza Warrenove komisije kao “teoretičare zavjere”.

Svi dokumenti koji se odnose na ubistvo JFK-a trebali su biti skinuti povjerljivost do 2017. godine, ali CIA još uvijek drži oko 4.000 njih, rekao je RFK Jr., iako su svi umiješani odavno umrli.

“Poštena je pretpostavka da ne štite pojedince, da štite neke institucionalne interese,” rekao je on Carlsonu.

RFK Jr. je sin Roberta Francisa ‘Bobby’ Kennedyja, JFK-ovog brata i državnog tužioca, koji je kasnije postao američki senator. I on je ubijen tokom predsedničkih izbora 1968. godine. RFK Jr. trenutno osporava kolegu demokratu i sadašnjeg predsjednika Joea Bidena za predsjedničku nominaciju stranke.

JFKSADTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amater
8 mjeseci prije

To je Amerika … vodeća svjetska demokracija … primjer svima …

Jednostavno receno
8 mjeseci prije

Cia sebe štiti…..

Lucija, prva
8 mjeseci prije

“Allen Dulles, dugogodišnji šef CIA-e kojeg je JFK smijenio u novembru 1961.”

Dalje nije potrebno.
Ovo – nismo znali.
Ali smo svi u međuvremenu saznali tko je A. Dules.

Ivan
8 mjeseci prije

Nema razlike izmedu CIA-e, FBI i ISILa, isto sranje ali drugo pakovanje..

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Hvala bogu da amerikanci šire demokraciju, zli rusi šire samo smrad I diktaturu.

Japanac
8 mjeseci prije

Bush stari je bio Direktor CIA-e u to vrijeme…. Naravno da moraju da kriju…Bože koja je to monstrum država.

Mamu im 'bem americku-fasisticku
8 mjeseci prije

Fucka mi se za amerikenjcima

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

Sećate li se u 2. delu prethodnog serijala, 1913. osnovane su Federalne Rezerve SAD, majka svih banaka? Vlasništvo nekoliko porodica Kabale među kojima su i Rotšildi? Sećate li se šta se desilo trojici najmoćnijih i najuticajnijih protivnika Federalnih Rezervi? Udavili su se kada je Titanik potonuo. Manje od godinu dana kasnije Federalne Rezerve su zaživele. U SAD u to vreme oko 21.000 banaka nije još bilo pod uticajem Federalnih Rezervi. To je bilo i još uvek je apsolutno smrtonosno da se uradi. Neko je mogao počiniti samoubistvo kao što je istorija pokazala više puta, širom sveta. 1914. počeo je I svetski rat, godinu dana nakon što su Federalne Rezerve osnovane. Između 1914. i 1919. Federalne Rezerve udvostručile su svoj novac, uzrokujući povećanje kreditiranja širom SAD. 1920. smanjili su snabdevanje novcem i 5.500 konkurentskih banaka je bankrotiralo. Kupile su ih Federalne Rezerve za badava. Između 1921. i 1929. Federalne Rezerve su… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

Povrh svega, uveden je porez na zaradu 1913. godine, kako bi vlada pokrila ogromne troškove koje je plaćala Federalnim Rezervama. Kao što smo rekli u 2. delu prethodnog serijala, porez na zaradu je nezakonit, samo nam to nikada nisu rekli. Jedna od teških posledica pada Volstrita je da su Federalne Rezerve povukle sve međunarodne zajmove. Zemlja koja je najviše pogođena bila je Nemačka. Nakon I svetskog rata, država je morala da plati odštetu žrtvama zbog čega su joj očajnički trebali zajmovi, kao i za ponovnu izgradnju države i ekonomije. Kada su Federalne Rezerve tražile da se vrate svi zajmovi, Nemačka ekonomija se urušila. Država je utonula u duboku depresiju. Te iste zime oko 2 miliona ljudi bilo je nezaposleno. Skoro tri godine kasnije, taj broj se utrostručio, što je značilo zapanjujuću stopu nezaposlenosti od 40%. Vladini troškovi za podršku ovim ljudima bili su ogromni. Kancelar je ukinuo podršku nezaposlenima u… Čitaj više »

suncetiebem
8 mjeseci prije

CIA štiti samu sebe i cijelo white-supremacist scenu s stotinama različitih organizacija koje terorom održavaju white-supremacist elitu i white-supremacist kretene na vlasti.

Novak
8 mjeseci prije

Naravno da štiti, i to same sebe; inače čemu, kad je svima sve jasno?!

borjana
8 mjeseci prije

Malo neshvatljivo, ni nakon više od pola stoljeća nikako da “procuri” vijest od cia, fbi, pentagona od “onih koji se razumiju u te stvari”, tko im ubi predsjednika?!?
Svako malo nešto im procuri, a ovome nikako i nikad ništa! Ne razumin…

krivA
8 mjeseci prije

…”Vidjeh Blijedog Konja”…Cooperov dokument MJ-12. A podvlači se i teorija da je JFK bio protiv toga da Izrael ima nuklearno oružje… …zdravi i veseli mi bili…

Emiliano Zapata
8 mjeseci prije

Ne stite oni nikoga jer ionako nitko nista nemoze Henryu Kissingeru! Kad promjeni kozu a nama budu rekli da je umro onda mozda otkriju pola istine.

Max
8 mjeseci prije

Cia štiti samu sebe jer je ta služba organizirala i izvršila atentat za prikrivene strukture moći.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI