CIA ukrajinsku krizu vidi kao jedinstvenu priliku

William Burns - CIA prilika
66 komentara

Šef američke obavještajne službe hvalio je napore svoje agencije da potkopa rusko vodstvo.

Glavni američki obavještajni dužnosnik otvoreno je pozdravio navodne unutarnje nesuglasice za koje tvrdi da rastu u Moskvi zbog sukoba Rusije i Ukrajine, rekavši da je CIA-a dobila povijesnu priliku da regrutira špijune i potkopa vladu predsjednika Vladimira Putina.

Ravnatelj CIA-e William Burns ustvrdio je u subotu na predavanju Zaklade Ditchley u Velikoj Britaniji da će “nezadovoljstvo ratom nastaviti nagrizati rusko vodstvo ispod postojane prehrane državne propagande i prakticirane represije”.

“To nezadovoljstvo stvara priliku koja se pruža jednom u generaciji za nas u CIA-i, u našoj srži kao ljudskoj obavještajnoj službi. Nećemo dopustiti da propadne”, dodao je.

Burns je istaknuo da je CIA pokrenula Telegram kanal u svibnju kako bi regrutirala vojne časnike, vladine dužnosnike i znanstvenike koji mogu pružiti obavještajne podatke o ruskom vodstvu i gospodarstvu. “Imali smo 2,5 milijuna pregleda u prvom tjednu i vrlo smo otvoreni za posao”, rekao je.

Moskva je u to vrijeme inzistirala da je špijunska agencija jednostavno “uzalud trošila dolare američkih poreznih obveznika” jer pokušaji da se rusko društvo podijeli iz inozemstva neće uspjeti, prema veleposlaniku Anatoliju Antonovu.

Washington se kladi da će ukrajinska kriza izazvati dovoljno podjela da pomogne okrenuti potencijalne ruske obavještajne izvore protiv predsjednika Vladimira Putina. Burns je održao govor tjedan dana nakon što je privatni vojni poduzetnik Evgeny Prigožin okončao svoju kratku pobunu protiv ruskih najviših generala. Prekinuta pobuna bila je daleko manje “krvava” nego što su američki dužnosnici očekivali, navodi CNN.

Burns je inzistirao na tome da Washington nije igrao nikakvu ulogu u pobuni, ali je tvrdio da je Prigožinova kratkotrajna pobuna bila “živ podsjetnik na korozivni učinak Putinova rata na njegovo vlastito društvo i njegov vlastiti režim”.

Putin je prošlog tjedna rekao da je ruski narod reagirao na krizu pokazujući jedinstvo, pokvarivši nade stranih neprijatelja da će nacija biti “rascijepljena i utopljena u krvavoj svađi”.

Rejting odobravanja Putina među Rusima malo se promijenio na 81% nakon prekinute pobune, prema neovisnom ispitivaču javnog mnijenja Levada Center, koji je od 2016. naveden kao strani agent u Rusiji.

CIArusijašpijuniranjeUkrajinska krizaWilliam Burns
Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
držnedaj
9 mjeseci prije

Kad vidim ovo govno poželim biti kamen.

nekoime
9 mjeseci prije

Svi kandidati za američkog predsjednika na jednim izborima zajedno nemaju 81% podrške.

eks
9 mjeseci prije

Ričard Has , bivši predsednik američkog saveta za spoljne odnose i savetnik predsednika Buša starijeg i državnog sekretara Kolina Pauela, izjavio je u intervjuu New York Times-u da je USA danas glavna pretnja svetskoj bezbednosti . “USA je postala najveći izvor problema i sumnjiv model demokratije. ”
Znači, još jedan poznati Amerikanac “širi rusku propagandu” .

joškoboško
9 mjeseci prije

Jadna je to obavještajna agencija (USranaca) kad mora privabiti agente putem javnog natječaja (otvoreni poziv na izvolte). Ovo me podsjeća na 71g. kad je UDBA na svu silu htjela pridobiti studente za svoje špijune (nažalos mnogi donedavni aktivni HDZ političari-ne samo oni, su pristali).I ja sam bio nagovaran na suradnju i imao sam posljedice zbog odbijanja. Poslije 991 isljednik koji je nastavio raditi za novu vlast, u jednom susretu (živjeli smo u istom gradu) komentirajući novu situaciju a znajući da sam ja ostao dosljedan u svojim političkim stavovima 71. opisao mi je kako su u UDBI imali velikih problema sa kadrovima jer pametni i pošteni odbijali su suradnju a i samu pomisao da rade u i za UDBU (kolokvijalno). Goovorio je da su u republičkoj službi bili svjesni kamo ide YU (pogotovo poslije 74,g i poslije smrti Tita, ali ni tada nisu mogli regrutirati sposobne i pametne a nudili su… Čitaj više »

Ivan Bgd
9 mjeseci prije

Za CIA-u je sve prilika. Clanak sa drugog sajta – penzionisani agent CIA-e izjavio da je Hiphop (muzicki pravac) bio psiholoska operacija CIA-e da bi iskvarili omladinu!
Znaci sta god, pa makar i muzika, za njih je to prilika da urade neko zlo!

Stop budalama
9 mjeseci prije

Znaci, ipak je Rusija preko ukrajine napala Zapad??
Blago svima kad rusija preuzme organizaciju svijeta

Stiže apokalipsa?! Medvedev zaprepastio svet: Kreteni su rešili da pobede Rusiju, to znači samo jedno!

Jedan od načina za rešavanje konfrontacije u svetu je treći svetski rat u kojem neće biti pobednika, ocenio je danas zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev

Situacija u Ukrajini i Donbasu, prema rečima Medvedeva, nije regionalni sukob, već totalna konfrontacija između kolektivnog Zapada i ostatka sveta, ocenio je Medvedev

Japanac
9 mjeseci prije

Kada jedna nuklearna silaot voreno govori da joj je cilj da uništi drugu nuklearnu silu… zaključak je jednostavan.… nuklearni rat je neizbježan. Valjda je to dio reseta, jer ne vidim da se itko uzbudjuje.

Steve
9 mjeseci prije

Hajde neka se izmere Biden, Micron, Sholtzie, Fon Der…, da vidimo koliko će da izvagaju…

Ivan
9 mjeseci prije

Stvarno Ameri zasluzuju da i se sprzi do temelja. Tu dubrad treba sto prije istjerati iz EU ali i svih ostalih kontinenata skupa s njihovom jatacima koji su potlopali EU..

Ivan
9 mjeseci prije

Zasto Rusi do sada nisu probudili spavace po Americi i pobili ta govna? Jer tu vise nema niti zakona niti bilo kakovim institucionalnih mehanizama za dokinuti poludjelu bagru i njihovo ludilo nego samo jednog po jednog terminirati..

tihobl
9 mjeseci prije

Pametniji je kad se poklopi usima i cuti.
Pokusali su vrbovati Prigozina, pa kad su otkrili da ne radi za GRU vec za KGB Minsk vade se pricom da nisu imali nista sa pobunom. Objavili su u malim oglasima da nude zaposlenje rusima u CIA, pa su im stale pristizati ponude. Svaki agent SVR poslo je bar desetak prijava na razlicita imena, a iz ostalih agencija jos i vise (SVR je obavjestajna uprava Lavrova).

Koliki je intelektualni kapacitet vidi se iz izjave da je Putin potkopan, a Putinu rejting skocio sa 80% na 92% (poslije navodne pobune vagnerovaca).

Max
9 mjeseci prije

Oni to čine oduvijek a ja i danas trpim teror i sumanuto mahnitanje.

KISIK
9 mjeseci prije

Za koga zapravo CIA radi?
Tko ju kontrolira i usmjerava djelovanje iste?
Toliko pitanja bez jasno definiranog odgovora.

KISIK
9 mjeseci prije

Za koga zapravo CIA radi?
Tko ju kontrolira i usmjerava djelovanje iste?
Toliko pitanja bez jasno definiranog odgovora.

Ivek
9 mjeseci prije

Ne pita se on ništa kao ni jedan političar. Političari se samo bave glumom. Tj šta im kažu oni iz sjene to provode.

Marko
9 mjeseci prije

zbog nekolicine psiholoških bolesnika cijeli svijet isprašta… treba krenuti na njih njihovim metodama! zajebi one fore na dobar nacin, tako se samo pojede govno

hiber
9 mjeseci prije

O cemu vi pričate? Najveću podršku Putin ima u Bijeloj kući. Najmanje 110%. Putin je naprosto uništio Rusiju. Ruse je demografski istrijebio i vjerojatno je najbolji CIA-in đak. Ne treba im boljega od njega ako žele uništiti Rusiju.

držnedaj
9 mjeseci prije

ovdje bi da je malo više spoznaje, trebalo bit namanje 200 komenta… uh kako je zajeban svjet

Suze Roni
9 mjeseci prije

CIA je puna gejeva pedofila i psihopata.
Poznato je npr. kakve su strahote radili u Iraku za vrijeme okupacije.Djeca koja su sodomizirana pred ocima majki i slicne stvari.Bilo je zahtjeva da se snimke predaju radi kaznenog progona. Naravno, gangsteri su to sve unistili.

Rusmir
9 mjeseci prije

Imamo tragove ruskog miješanja u američke izbore…..nedopustivo

KISIK
9 mjeseci prije

Concius Pilat/provjeri… >>… Naime, stara je tehnika gospodara iz sjene da laž podvale kroz istinu. Da pojasnim. Ukoliko žele iskontrolirati neku grupu ljudi koja se okuplja oko neke ideje i koja dobiva sve veći utjecaj i moć, počinju s uvlačenjem u njihove redove, narušavajući prirodan rast i jačanje pokreta na način da „zagade“ pretežno istiniti narativ s malim udjelom laži, a koji je dostatan da napravi postupni slom u sustavu. Mislim da se upravo to dogodilo i ovdje( kreativno društvo). No, ništa zato, ove ljude treba ponovo vratiti među nas, jer svi oni će nam trebati, prije ili poslije. E sad kako te ljude, ali i sve ostale resetirati da im ne bude važno, npr. tko je koje nacionalnosti, za koji sportski klub navija, koja mu je politička opcija draža i slično. Tu je ključ uspjeha… Naravno da to nije lagan zadatak… Kako strast i snagu koju ima jedna nogometna… Čitaj više »

goran
9 mjeseci prije

tebe treba likvidirati ko i cijelu agenciju.
koliko ste života uništili na ovoj planeti da li ste se ikad to zapitali?
vi ste svi proklete UBOJICE!
sve vas treba označit ko što je ELOHIM YAHUAH označio kajina.

Perun
9 mjeseci prije

,,Ravnatelj” CIA-e William Burns samo nešto ,,ravna” a što ,,ravna” to samo samo on zna ili nezna .. ,,Glavati” američki obavještajni dužnosnik CIA-e otvoreno je zavapio od bola radi navodnih unutarnjih nesuglasica u svom ravnateljstvu u CiA za koje tvrdi da rastu zbog sukoba Russije sa Usrajinskim genocidnim poltronskim režimom,svsrdo podrzanim od strane Usa i Nato …. rekavši da je dobila Russija dobila povijesnu priliku da Nato i Usa istjera sa euRopskih prostora ….To nezadovoljstvo u CIA-e stvara priliku koja se ukazala i trebalo bi je iskoristiti i uništiti Usa i Nato kao ostatke ostataka neokolonijalizma na euRopskom prostoru… trabelo bi dati doprinos i uložiti napore da propadnu ovi zadnji ,,primjerci ” neokolonijalizma i hegemonije”, dodao je nepoznati izvor iz nepoznatih infomacionih kvadrata a ne krugova kako se to obicno formulira ….SFSN…

Alex
9 mjeseci prije

Amerikanci toliko ratova vodili, razorili tolike zemlje, i nikakav rascep se nije desio u tom društvu. Svi saglasni sa “miroljubivom politikom” svoje države??

Janoš
9 mjeseci prije

Ima li netko ideju zašto je gospodin na slici našminkan crvenim ružem za usne ???

Hrvoje
9 mjeseci prije

Čini se da će zločin morati završiti kod zločinaca u dvorištu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI