Činjenice ukazuju na sukob Rusije i NATO-a u Ukrajini

Maria Zaharova
36 komentara

Sve je više dokaza koji ukazuju na to da u Ukrajini postoji konfrontacija između Rusije i NATO-a, a raste i broj stručnjaka iz alijanse koji su uključeni u sukob na strani Kijeva, rekla je portparolka ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova na brifingu u četvrtak.

“Ukrajinska vojska je dugo bila potpuno ovisna o zalihama zapadnog oružja, o njihovoj inteligenciji, instruktorima i plaćenicima. To je jednostavno oruđe”, rekla je Zaharova. “Sve više činjenica koje ukazuju na to da postoji konfrontacija između Rusije i NATO u Ukrajini. Sve više vojnih stručnjaka iz zemalja alijanse bori se u desetak privatnih vojnih kompanija i ukrajinskih oružanih snaga.”

Prema riječima Zaharove, režim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog ne oklijeva da uradi sve što mu Zapad kaže, naime, „da nastavi borbu do gorkog kraja i do posljednjeg Ukrajinca“. “On je spreman da žrtvuje živote i sudbine svojih građana, sve dok traje finansijska i vojna pomoć, bez koje kijevske vlasti ne bi izdržale ni dana”, istakla je portparolka.

Prema njenim riječima, sve što se dešava je i “pokrivanje za finansijsku prevaru Bijele kuće”. “Da bi NATO uvukao dalje u sukob, kako bi se izdvojilo i predstavilo još više novca i mogućnosti, režim Zelenskog namjerno ide na opasne provokacije, na ekstremizam, unoseći sve više elemenata terorističke aktivnosti u svoje akcije”, Zaharova dodano.

NATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Isto Ime
1 godina prije

Vrijeme je za poslusati Putina. Ako nemozes izbjeci sukob, napadni prvi. Pripremiti novo vrijeme. Svima koji prezive dati vaucere na novoosvojene teritorije. Dosta je bilo z*je*ncije. Odraditi posao kako treba.

tihobl
1 godina prije

Na novorusim kanalima pojavile su se price nakon povratka boraca sa desne strane Dnjepra da su polupali tri poljska bataljona i da su od ostataka sklopili jedan. Dva su skoro do kraja unistena, a jedan je prepolovljen. To pricaju borci DNR koji su se borili na hersonskom pravcu.
I Dejan Beric je o tome pricao na svom kanalu.

Na najsjevernijem dijelu fronta u presretnutim radio vezama najcesce se cuje poljski i engleski.

Prije par dana poginuo je americki marinac od 21 godinu. Nije valjda da je i on bio penzioner koji je dobrovoljno dosao da se bavi humanitarnim radom.

tihobl
1 godina prije

Америчка ракета АГМ-88 ХАРМ коју су испалиле украјинске снаге промашила је циљ у септембру и погодила стамбену зграду у Краматорску који контролише Кијев, при чему су 3 особе повређене, пише „Њујорк тајмс“.

hiber
1 godina prije

Zabavno. A kada su rakete pale u Poljsku onda se zapomagalo da nisu ruske, sve kako se NATO ne bi uključio. Najzabavniji je izraz ” do posljednjeg Ukrainca”. Da su ušetali, stvarno bi bilo do zadnjeg ukrainca. Bar bi ih milion-dva nestalo u mraku. Ovako svaki ukrainac povuče bar jednog rusa, a ukupno su u plusu.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ukrajino, što ti je sve ovo trebalo?

goran
1 godina prije

samo neka nato ratuje protiv rusije samo kad počnu gubit ljude i kad počnu vršit mobilizaciju po eu ja ču prvi odbit tu mobilizaciju,neka elite šaju svoje sinove na rusiju,mene sigurno nećete si me čuo ti idiotu stoltenbergu

Red Dog
1 godina prije

Kace razgovore ruskih vojnika da bi pokazali koliko su demoralizirani.
Ali…
Drugarica: A ukri?
Drug: Nema tamo ukrija vise. Sve sami stranci. Hoces da ti donesem ogrlicu od crnackih usiju? 🙂

Ico
1 godina prije

5+ za teletabisa Josepa Borrella!

Rudar
1 godina prije

A činjenice su da što se NATO više mješa u taj sukob to su udari na Ukrajinu sve žešći !
Zašto Ukrajinci to dozvoljavaju, treba li im to, zašto ?
Ja stvarno ne razumjem taj sklop u njihovim glavama, pa nije Rusija neka Sirija, Irak, Libija koje te slavne jake nato trupe mogu pregaziti za par mjeseci.
A i tu su natovci na rubu živaca jer Rusija još nije pokazala sve svoje naoružanje kako djeluje u realnom sukobu.

ANTIPROTIVNI
1 godina prije

Za ovaj rat kriva je RUSIJA jer nije 1945. pobila sve naciste njihove obitelji i prijatelje. Zato Rusi sada u ovom ratu pobijte sve naciste jer ako ostane jedan za neko vrijeme opet cemo se boriti protiv nacista i njihovih NATO prijatelja.

Max
1 godina prije

I može uroditi otvorenim ratom.

Lucija, prva
1 godina prije

“Pentagonu će biti potrebno najmanje tri godine da sprovede vojni program, s obzirom na NEUSPELE TESTOVE koje je američka vojska sprovela za stvaranje hipersoničnog oružja.

Ovo je izjavio vojni ekspert Jurij Knutov. Komentarišući izjavu američkog viceadmirala Džonija Volfa, o potrebi da se sustigne Rusija u trci u naoružanju.

Knutov je naglasio, da ruska vojska već ima modele sposobne da izdrže razvoj SAD.
„Kada Sjedinjene Države razviju nove vrste oružja, Rusija će već imati napredniju tehnologiju. Stoga će zaostajanje između Rusije i Sjedinjenih Država ostati na nivou od 5-7 godina“, naglasio je vojni ekspert.
Prema rečima stručnjaka, američka vojska razvija uzorke, koji će ući u službu njihove vojske najkasnije 2025-2027. Štaviše, domet hipersoničnih raketa koje je proglasio Pentagon, biće oko tri hiljade kilometara, ali Oružane snage RF već danas imaju čime da odgovore na takvu pretnju.” 🙂, fb, index

Draggo
1 godina prije

50 drzava je napalo Rusiju i onda glumu zrtvu.

Napravili su sve vrste zlocina protiv Rusije vec 30 godina i zelu je izbrisati s mape

Sun
1 godina prije

U Ukrajini je zapoceo americki projekat totalno porobljenje Europe i unistenje Rusije.
Europa je svojevoljno pristala na takav tretmant, Rusija se opire i mi ulazimo u opasno razdoblje za covjecanstvo.

gigi pinna
1 godina prije

No shit, Sherlock!

Zok
1 godina prije

Frapantno..

MrKamenjarac
1 godina prije

…DOKLE GOD FASISTICKA ORGANIZACIJA NATO NEDOBIJE PO PITSCHCI BIT CE NEMIRA U SVETU….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI