Cirkoni za zapadnu financijsku hegemonju – Spremni!

Za zircon spremni
161 komentar

Šesti paket EU sankcija Ruskoj federaciji je trebao europskoj javnosti pokazati moć Unije, moć veličanstva kojem se netko usudio prkositi i zato mora biti kažnjen. Covidiotizirana javnost je trebala samo izaći na balkone i pljeskati božanski nadahnutoj vlasti koja postoji samo radi zaštite stanovništva i brige o njegovom prosperitetu, a Rusija je trebala biti na koljenima, u ekonomskom rastrojstvu, financijski osakaćena, s izglednim unutarnjim nemirima koji će svrgnuti tiranijsku Putinovu vlast. Sve to dodatno osnaženo s isporukama oružja Ukrajincima, koji će Rusiji nametnuti vojni poraz, kapitulaciju, povratak Krima, Donbasa i Donjecka pod NATO kontrolu.

Ništa od toga se nije dogodilo. Pogledamo li tko su stratezi EU politike, barem oni koji se takvima predstavljaju u javnosti, vidjet ćemo likove poput neuspješne bivše njemačke ministrice obrane na čelu EK, kao članicu EK Dubravku Šuicu, polupismenu pohlepnu sluškinju sustava u zamjenu za vlastite materijalne koristi i zaštitu od kaznenog progona i druge, kao jaje jajetu nalik otpadnike od ideje Dobra.

Nameće se samo od sebe pitanje – zar to europsko veličanstvo nije imalo analitičkih sposobnosti, think-tankova, fakulteta, profesora, instituta sposobnih predvidjeti učinke političkih odluka tipa ”šesti krug sankcija”? Poput pitanja izranja i odgovor – sustav u kojemu se jedna Dubravka Šuica može popeti do članice vlade superdržave u nastajanju EU, koji na svim nižim razinama honorira poslušnost politici koju nameću financijske oligarhije takve analitičke sposobnosti na svom platnom spisku nema.

Kao što nije imala ni jednog znanstvenika koji bi se suprotstavio covid politici, a da automatizmom reakcija u plaćeničkom i poslušničkom sustavu ne nastrada.

Rusija nije pala na koljena (što ne znači da se ratovi u kojima NATOidi imaju iskustva ne nastavljaju paralelno i dalje), zato koljena EU klecaju – u travnju je EU deficit u razmjeni s inozemstvom iznosio 43,6 milijardi eura, u travnju 2021. su imali suficit od 12,6 milijarda eura. Kolo sreće se okreće, ovisno o plinskoj Siemensovoj turbini na remontu u Kanadi i njenom povratu u Njemačku, daljem transportu u Rusiju, uz jednokratno poništavanje EU sankcija kad to Njemačkoj treba. Sama ta vijest o remontu plinske turbine govori o moralu natoida koji ne postoji izvan pohlepe, sebičnosti i brige o daljem pumpanju oligarhijskih profita koji dolaze u opasnost.

Oligarhijska filozofija koja pod svojom čizmom drži Zapad i nameće istu čizmu cijelom svijetu nije ušla u proxy rat s Rusijom isključivo zbog razjapljenih usta za ruskim energentima i sirovinama, iako je to konačni cilj, već zbog toga što se tresu temelji njenog opstanka. Ugrožena joj egzistencija. Ne poraze li Putina, narod kojem su dovoljno desetljeća osiguravali potrošačku pohlepu će ih objesiti redom na prve bandere. I kupati se u predsjedničkim bazenima k’o u Šri Lanci.

Ekspanzija natoida (ovdje u smislu financijske oligarhije koje drži SAD i EU pod svojom upravom) na nepokorene zemlje jest jedini način njihovog opstanka, a te ekspanzije nema bez nametanja kontrole kroz sustav središnjih banaka, dominaciju dolara i nadzor MMF-a.

NATO skakavci su devedesetih godina 20. stoljeća brstili razvaline SSSR-a i Varšavskog pakta, kasnije Kinu i zemlje trećeg svijeta uz stalno premještanje industrije prema Istoku, odnosno prema jeftinijoj radnoj snazi radi povećanja vlastitih profita.

Svatko tko bi se usudio proturječiti nametanju dolarskog duga i vjerovničkom preuzimanju nacionalnih bogatstava bi doživio srčani ili državni udar, obojenu revoluciju ili iračku, libijsku, sirijsku ”slobodu”. Rezultati su deindustrijalizirani Zapad, većina imovine u rukama 1 % najbogatijih, propast srednjeg sloja i visoka zaduženost stanovništva, bez ikakvog nadzora ili zaštite legalno izabranih vlasti koji su odavno postali samo kontrolori stanovništva u ime i za račun financijske oligarhije. Jeftine ruske sirovine i energenti pod zapadnim nadzorom, kineska radna snaga i proizvodnja uz financijsko lihvarenje Zapada je trebao postati pravi ”kraj povijesti”.

Umjesto The End, na stranici povijesti piše ”nastavlja se”.

A nastavlja se dinamikom i načinom koji se Zapadu ne bi svidio, čak i kad bi shvatio da mu od tamo prijeti veća opasnost, nego li od ruskih hipersoničnih cirkona s nuklearnom bojevom glavom.

Euroazijski gospodarski savez, po riječima njenog ministra za integracije i makoroekonomiju Sergeja Glazjeva, zajedno s Kinom i Indijom je u završnoj fazi projekta uspostave novog financijsko-monetarnog sustava koji će zaobići dolar kao svjetsku rezervnu valutu, a uspostaviti novu digitalnu valutu temeljenu na nacionalnim valutama zemalja članica gdje bi svaka nacionalna valuta imala svoju težinu, proporcionalnu njenom BDP (ili PPP), udjelu u međunarodnoj trgovini,  broju stanovnika, površini.

„Ova nova valuta će se koristiti isključivo za plaćanja prema inozemstvu i izdavati zemljama-učesnicama na osnovu ranije određene formule. Umjesto nje zemlje-učesnice će koristiti svoje nacionalne valute za kreditiranje, financiranje nacionalnih investicija i industrije, a također i za stvaranje državnih rezervi. Tokovi kapitala van granica će i dalje biti regulirani nacionalnim valutnim pravilima.”

No ono što je cirkon za zapadnu financijsku hegemonije jest sljedeće: Prelazak na novi svjetski ekonomski poredak provodit će se sistematskim odbijanjem ispunjavanja obaveza u dolarima, eurima, funtama i jenima!

U ovim odnosima on se ničim neće razlikovati od primjera koje su dale zemlje emitenti ovih valuta, koje su smatrale da je svrsishodno ukrasti devizne rezerve Iraka, Irana, Venezuele, Afganistana i Rusije vrijedne trilijune dolara. Budući da su SAD, Velika Britanija, EU i Japan odbile ispuniti svoje obaveze i konfiscirali bogatstva drugih zemalja koje su štedjele u njihovim valutama, zašto bi ove zemlje bile obavezne im vratiti im novac i servisirati njihove kredite?”

Što bi se dogodio s hegemonijom dolara u slučaju odbijanja plaćanja dugova zaduženih zemalja, nije teško pretpostaviti.

Dosadašnji pokušaji izmicanja ispod dolarske kontrole su završavali ”slobodama”, odnosno razaranjima država i masovnim ratnim zločinima, od Iraka do Sirije. Bilo je i manje krvavih discipliniranja poput onog u Grčkoj nakon bankrota.

Dosad se nitko nije usudio pobjeći ispod dolarske čizme, a oni koji su pokušali, nisu dobro prošli. Zato je za budućnost svijeta centralna točka razdjelnica proxy rat u Ukrajini. Pokažu li Rusi da mogu provesti svoje ciljeve u Ukrajini, unatoč sve izravnijem uključivanju NATO zemalja u sukob, da mogu zaštiti one države koje se odluče na ”sistematsko odbijanje plaćanja dugova u dolarima, eurima, funtama, jenima” (varijacije dolara) od NATO razaranja, nema te brane koje će zaustaviti bujicu prelaska većine svijeta na rusko-kinesko-indijsko-iransku stranu.

Dok drugi budu prelazili na pravedniju stranu povijesti, Hrvatska će otvarati širom vrata natoidnim skakavcima i gledati kako im preuzimaju apsolutnu sve, a to će zvati ulaskom u euro-zonu.

eurusijaSankcijeukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
161 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Ono što će zapad tj usa da uradi je energetski cunami širom planete..Dakle BI je u problemu..Velikom…

broj jedan
1 godina prije

Ti meni je ovo sve ko neki film,de je Oliver Kameni ili onaj Tventin Karantino da naprave nekakvu krvavu komediju od ovih svih lakrdijasa?

Babbage
1 godina prije

Gledajuci vecu sliku nema istoka i zapada, ako je potrebno ekonomsko unistavanje zapada za uvest NWO onda ce se to napravit. Kina je slika NWO i ona je dio BRICSa,tako da gajenje iluzija o nekoj pobjedi Putina i rusenja poslusnika na zapadu je naivan san. Gospodar Kaosa cini kaos stoga ako su nam prognoze buducnosti crne znaci da sve ide po planu.

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Sve po planu i programu,čak i bolje ide nego je planirano,SoA se u tekstu pita da li je moguće da ovakvi maloumnici vode dežave ,pa u tome je i poenta.
Postoje paralelni sistemi,ne jedan nego više njih.
U toku je iza paravana krvavih ratova,plandemija,raskalašnog života,gladi u Africi,tik tok sra a nja itd.jedan jako sistematičan ustroj globalalnog finansijskog sistema (pogledati dokle se stiglo digitalizacijom novca CBDC ).
Kad se uspostavi digitalni novac kojim bi kroz jednu centralnu banku bio digitaliziran kompletan naš život od zdravstva,školstva ,poreza isl.NESTAJE potreba za nacionalnim državama a s tim NASTAJE potreba za jednom globalnom upravljačkom silom.
S toga je sad popularno da maloumnici vode nacionalne države jer treba zgaditi svakoj naciji vlastitu državu.
Do tada budimo preokupirani onim što na nas najbolje utiče:Rat,plandemija,niske strasti,glad isl.
U slast nam bilo

Covid19(84)
1 godina prije

Digitalna valuta podrazumjeva i digitalizaciju ljudi-transhumanizam cime vise i ne bi bili ljudi vec pseudo-ljudi, zar ne? Ako zagovaraju digitalizaciju i na tzv. Zapada i na tzv. “Istoku” koja je onda sustinska razlika izmedju njih? Nema je…

Probuđeni
1 godina prije

EU je propustila povijesne šansu, trebala je podrzati putina,
Europska Industrieanlagen plus ruska prirodna bogatsva
Rusko-eu vojni savez najjači na svijetu
EU ugled na Zapadu plus Ruski u ostatku svijeta zajedno sa jaki putinom I njegovim vizijom bolje, pravednijeg svijeta
Ne bi vise bolesni likovi trovali djecu nastranim idejama
A za 5 godina usa bi postala usamljeni otok

CAN
1 godina prije

Skakavci gušteri ….
Jelovnik”pod lipom
Mene samo svrbi ta “ruska digi.valuta…ono kad ti neko uvali lažnjaka od 100 kuna…preboli se öako,a šta kad je sistem Hadrian,pa nemaš pristup lovi pat dana…pa ti se baterija potrošila,a ti na kasi,ili nedajbože drugdje…
Koja je ovo igra za naivne.. i mozgooprane.

eks
1 godina prije

USA-NATO je imperija zla .

1 godina prije

Šteta da se SoA nije pozabavio pitanjem koje smo ovdje, u nekoliko navrata, pokretali, ali bi se to neugodno pitanje uvijek nekako pomelo pod tepih.
Četvrti stub vlasti!
Ko kreira monetarnu politiku i u čijoj vlasti su Centralne banke?
Ako se SVE Centralne banke kontrolišu iz Švicarske, kao što tvrde mnogi, onda i ova tvrdnja Glazjeva “Tokovi kapitala van granica će i dalje biti regulirani nacionalnim valutnim pravilima” gubi svaku vrijednost kao “nešto novo” za običnog čovjeka.
Jer, uništiti dolar(koji je ispunio svoju svrhu postojanja) i “uspostaviti novu digitalnu valutu temeljenu na nacionalnim valutama zemalja članica”, pod ovim uslovima (gdje je vlasnik Centralnih banki jedan te isti subjekt) nije ništa drugo do Kurta i Murta.
Sa posebnim naglaskom na “nova DIGITALNA VALUTA”!

Emiliano Zapata
1 godina prije

Neznam o cemu Vi pisete?
Cilj je bio opravdati umjetno izazvanu glad i bjedu izmisljenim neprijateljem. Kasnije ce uz pomoc toga izvrsavat digitalizaciju novca, uvodit socijalne kredite, vrsit depopulaciju i to na obje strane. Pogledajte samo koliko u Rusiji ulazu u videonadzor a njihov prvi partner Kina je ogromni konc logor…

Ana
1 godina prije

Živimo u neobičnom vremenu, brutalnom sukobu zapadne civilizacije i ‘ruskog sveta’. Nekad je to bio ‘hladni rat’ s tampon zonom, bivšom Yu, a danas su sve maske pale.
Da parafraziram onu uzrečicu o nogometu i Nijemcima: Povijest nekoliko zadnjih stoljeća je utakmica između Zapada i Istoka u kojoj uvijek na kraju pobjeđuju bankari.

Šele
1 godina prije

Sa većinom u članku se slažem,ne slažem se u ocjeni da će zapad tek tako pasti sa svojim valutama,kad objasne svojim ,,građanima,,svojim načinom propagande,da ako ti isti hoće da žive svojim dosadašnjim životom,da im je kriv istok,jug,sjever,da moraju ratovati da bi sačuvali svoj način života, ogromna većina bi podržala rat,zapadnjaci su veliki oportunisti,godinama su gledali ubijanja,ratove ,glad i bolesti,nisu se ni po gu.ici počešali,poneki koncert,i to je to ,nemislite da će zapadnjaci lošije živiti od ostatka svijeta,biće im bolje uvijek nego Rusu,Kinezu,Indijcu,možda će voziti jedno auto manje,možda će imati manje novca za luksuz,ali će uvijek imati više nego konkurenti,dok se njima smrkne,nama će totalno zamračiti

Red Dog
1 godina prije

Vrlo dobro, druze Alarice.
Cela slika, a ne samo fragmenti.

petar schroder
1 godina prije

Na celu EU se nalazi zena koja je pronevjerila POLA MILIARDE EURO dok je bila ministrica odbrane Njemacke Placala je razne savjetnike iz razni agencija gdje su radila njena djeca a ZENA IMA 7 DJECE: Kada je DER SPIEGEL OTKRIO TU AFERU MERKL je salje na celo EU umjesto Manfrida Webera,Zato njoj ne smeta proslost Dubravke Suice Merkl je znala 2019 da dolazi korona jer je ona prijateljica od Klausa Schwaba i Billa Gates koji su na ovom radili godinama a TO SE ZOVI RESET:Svi vladari koji su redovno odlazili u Davos su znali sta nam se sprema od te DEMONSKE ELITE: Virusi su bili spremni vec puno godina i samo se cekalo POGODAN TRENUTAK DA TO PUSTE MEDU LJUDE; A I VAKCINE SU BILE ISTO SPREMNE JER DOLAZE IZ ISTOG LABORA

Aug
1 godina prije

Zasto stavljate modificirani kukasti Krizh na naslovnicu?

MKD
1 godina prije

‘ONI’ su spremni ali mi nismo

Lara
1 godina prije

U Dalmaciji gori šuma, životinje i ljudi.
Ovogodišnju požarnu sezonu Hrvatska je dočekala s nikad manje protupožarnih aviona.
Mehaničari za kanadere otišli su raditi van, direktor je na godišnjem, a tvrtka za popravak se traži u Italiji.
Ne trebaju avioni koji spašavaju živote, ali političarima očito trebaju oni drugi.
Premijer i predsjednik Hrvatske se prepiru tko je veći prijatelj ili sluga Amerikancima, a tko Francuzima.
Njih se dočekuje s počastima, a nisu dostojni niti jedne mačke koja je izgorila u požaru ovih dana.
Dok se oni i njihove obitelji odmaraju i razmišljaju o ocjenama, stajlinzima i kadroviranju rodbine. Kako bi se tek ponašali da nije demokracija.

ZZZ
1 godina prije

Po stoti put Troll izmisli lazne temelje pa na osnovu toga pise gluposti. Dakle,..Ako se SVE Centralne banke kontrolišu iz Švicarske, kao što tvrde…Sve banke se NE kontrolisu iz Svicarske….a ostalo je trolanje

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ma vidim li ja to Poglavnika na slici kako pokazuje visinu kuruze u Slavoniji ?! Ili bjese Argentine , ne znam vise – no .. Taj ” zirkon ” dragi moj uvodnicaru logicno.com nailazi vec za NEKOLIKO DANA !! Tocnije 21. 07. 2022 ! Tad EU Central Bank odlucuje o VISINI PODIZANJA KAMATNIH STOPA ( sto svi vec znamo cime rezultira ) i JOS VAZNIJE -;- HOCE LI I U KOJOJ KOLICINI UOPCE RUSSIA NASTAVITI ISPORUCATI GAS EUROPI ?! OD – TE ! AKO je uopce bude bilo — isporuke , Ruska gasa , DIREKTNO OVISI —- EURO !!! Jer .. Direktno ili indirektno , gotovo 2/3 EU gospodarstva ovisi o tomu a samim tim i POVJERENJE INVESTICIJSKIH FUNDOVA !!! Dakle 20. 07. 2022 PAZLJIVO PRATITE SVE MOGUCE VJESTI I ako se pokaze da od Ruska gasa nema NIST !!! TRK U MJENJACNICE I MJENJATE SVA EURA KOJE IMATE U… Čitaj više »

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Izvor svih problema na planeti lezi u pohlepi bijelaca zapadne orijentacije..
Sve kolonizacije, sve ratove su smislili bjelci zapada. Dakle treba ih dovesti u situaciju da ih mogu kolonizirati i dovesti u ;podredjeni polozaj, da njima vladaju Azijati , Afrikanci, Lationosi.

Cenzura
1 godina prije

Postovani, zasto ste obrisali pojedine komentare u prethodnim clancima? Zato sto nekog vrjedjaju kao npr. redakciju ili druge komentatore, ili su pak vulgarni ili…? Ili zato sto diraju u “osjetljive” teme poput digitalizacije i razoblicavaju modus operandi kreatora Novog poretka? Vi ste borci za slobodu govora, pisanja i izrazavanja misljenja, ili ste pak kontrolirana oporba? Ili se plasite necije odmazde zbog komentara koji su “neprikladni”?

Valter
1 godina prije

Domovinski rat je očito bio podvala za maksimalno rasturanje, poništenje naroda i rasprodaju na sve strane dogovorenog konflikta.

Identična demonizacija neubodenih sada je bila tada oko Hrvata i Srba. A tad još nije ni bilo interneta. Znači imali su još manje prepreka.

Borba između najsličnijih naroda na planetu je bio vrhunac maloumnosti, još gori nego sad.

Mladen
1 godina prije

Komiška ribarska gajeta Falkuša s kapetanom pjesnikom i profesorom u mirovini Joškom Božanićem razvila jedra i uplovila u Strasbourg ispred EU parlamenta .Ribarski brod koji ima savršeni odnos mjera klasične drvene brodogradnje i najbolje maritimne karakteristike ribarskog broda na svitu .Kad bi se bar naši političari ugledali na meštre kalafate pa da smo na njih ponosni kao na falkušu .Jednom netko reče da malobrojni narodi tribaju imati velike pjesnike i graditelje te mudre vođe .Malo izvan teme ali u ovim turobnim vrimenima ovakve stvari čovika vesele .

Sam
1 godina prije

Ma ispali Putine taj jedan Cirkon,ne bi li se nekima srce smirilo😉

Perun
1 godina prije

– Neka niko ne sumnja: naša slovenska duša će sve izdržati, još jednom stradati, a ideje dobrote, mira i pravde ponovo će trijumfovati. Koliko god Zapad pokušavao da nas razdvoji gvozdenom zavesom, nastavljaju da nam dolaze gosti iz Evrope i drugih kontinenata – dodao je on i napomenuo da će želja ljudi za prijateljstvom i mirom prevazići sve prepreke…..P.S…izjavio je to predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko…..SLAVEN BIJELAC SLOBODAN STRIJELAC…..

nekoime
1 godina prije

Kako neuspješne? Pa Ursula van der Leyen je nanijela više štete njemačkim oružanim snagama nego maršali Žukov i Tolbuhin zajedno.

Rexburg
1 godina prije

Anglosaksi su podijelili svijet I sad dolazi racun za platiti

En-passant
1 godina prije

Dobar članak i ispravan zaključak:
Štampani dolar bez pokriča izvor svih problema (ratovi, pandemije…)

Primjedba !! :
Okultna oligarhija nikad ne igra na jednu kartu već planira win-win situacije (poraz rusije ili potčinjavanje evrope, povijesno Napoleon – Rusija, Hitler – Rusija, itd….).

Miris Pro
1 godina prije

Odlična analiza.

Ana
1 godina prije

Kako su Qanoni veličali Trumpa, tako i “probude i” veličaju Kinu i Rusiju. Svi igraju neku svoju igru. Nije nam spasitelj ni Trump, ni Putin, ni neki drugi čovjek. Nego Sin Čovječji.

Selena
1 godina prije

Da li su se ljudi, zatečeni prvom industrijskom revolucijom osećali kao i mi danas – prevareno, besno, bespomoćno, i nadasve umorno od svega?

gargamel.
1 godina prije

Mogu da ukradu milijarde u papirima, resurse moraju vojno osvojiti.Nemogu zamisliti da bi Rusi sada dozvolili da im neko postavlja pravila , jer se svaki vid saradnje za zapadom pokazao kao katastrofalan.

łedeno doba
1 godina prije

sve je to fino što je autor napisao..
ali neka on nama objasni, koja je svrha i smisao ovog rata, tojest ruske operacije?
što Rusija, tojest Rusi imaju od toga?
koja je korist?
jer kada čovjek, sasvim trezveno, racionalne hladne glave i čak i iz tog geopolitičkog strateškog pogleda sve to posmatra, uz najbolju volju, ne može pronaći nikakvu svrhu i nikakvu korist i prednost od te operacije.

Rent
1 godina prije

Ukrajinci nisu motivirani I da se bore. Oni znaju da da se boru za zapadnu kabalu a ne za Ukrajinu. Inace oni su happy kad zivu u Rusiji s Rusima

tedi
1 godina prije

Dobro dosli u zonu sumraka. Limenka je pocela da se kotrlja i nece se zaustaviti. NSP ,koji je i Hitler sa kompanjonima zapoceo sa zlatnom markom otisao je u sunovrat, kockar gubi kada zeli da vrati izgubljen novac, i to je sada zapadu ,pisi kuci propalo je.

Max
1 godina prije

Bezube sankcije Rusiji ne mogu ništa.

Imamo EURO
1 godina prije

Gotovo je!

Kraj!

Razbucat ćemo tog pajaca od novca!

Naša inflacija veća je od 12% – ogroman doprinost nestabilnosti Eura! A i naštampat ćemo nešto “sitno” da nam se nađe prije potopa!

Zadužit ćemo i porobit vlastitu zemlju uz pomoć boljeg kreditnog rejtinga!

Uzimat ćemo luđački nove kredite na razočaranje vlastitih građana i poduzetnika!

Sve to i još dosta toga točno prije podizanja kamatnih stopa na novonaštampane euriće usprkos ili baš zato tijekom energetske, zdravstvene i ratne krize!

Predvodit ćemo europske zemlje kako samo mi to znamo!

Depopulacijom smo vodeći u svijetu!

Ponovit ćemo opet!

CAN
1 godina prije

Off Tropuc

Strašna vest dolazi iz Rusije. Kako je saopštio moskovski Spartak fudbaler Aleksandar Kozlov je umro posle treninga u 29. godini.

Kako se navodi, krvni ugrušak je izazvao srčani udar i ruskom fudbaleru nije bilo pomoći. Ugrušak je dobio na treningu amaterskog tima, a stanje mu se pogoršalo tokom masaže.

Meštar
1 godina prije

Meni je tzv. Zapad potpuno jasan, al ne bi s Rusima, a kamoli Kinezima. To su sve krvožedne imperije.

Promatrac
1 godina prije

Zapravo u moru nepismenih članaka ovo je jdan jako dobro sročen tekst. Nažalost i ovaj boluje od nepoznavanja elementarne matematike. Trilijun je tisuću puta više od bilijuna i to nisu brojke o kojima se može govoriti u takvom kontekstu. Autor je pogrešno preveo eng. “trillion” u hrvatski trilijun što je tisuću puta veća vrijednost od pravilno: bilijuna. Česta je to pogreška raznih autora s nedovoljnom naobrazbom. Tako smo često imali prilike čitati o bilijunima, iako je eng. “bullion” isto što i milijarda u našem jeziku.

No kako god, umjesto da uvaži primjedbu i popravi katastrofalnu pogrešku, logično smatra logičnim zabraniti dobronamjernom čitatelju ispisati kritiku. Logičnije je tako iznositi netočne stvari, tek kako bi tvrdaglavo redakcija pokušala nametnuti vlastitu nepogrešivost. Zbog navedenog, logično je neozbiljan, smiješan i prepun malograđanskih preuveličavanja izvornih činjenica.

łedeno doba
1 godina prije

kada je bivši činovnik CIA-e, Robert Butler (mislim da se tako zvao), prije 6-7 godina rekao da je sukob u bivšoj Jugoslaviji insceniran od strane SAD-a i kabale, i da su sve vođe na svim stranama imali kao nekakve uloge, koje su igrali.. ja sam tada mislio da je to pretjerivanje i nebuloza.. Tojest nisam vjerovao.. Čini mi se da je o Butleru pisao i ovaj portal, kada je još imao drugo ime… međutim sada nakon par godina, a posebno nakon ove plandemije, koja je puno toga razotkrila, vjerujem u puno toga… što je rekao Butler… Odnosno sada, kada se bolje promisli, je očito da je puno toga u geopolitici i ratovima u povijesti, bio isto takav krvavi horor šou, u kojem su stradavali naivni goyimi za naciju, vjeru, teritorije… i slično.. I sada kada razmišljamo hladne glave, možemo vidjeti , koliko je zapravo toga bilo potpuno iracionalno, besmisleno, suludo..… Čitaj više »

Ico
1 godina prije

prof Slavko Kulić:” EU i Hrvatska u sukobu Rusija – Ukrajina su na krivoj strani povijesti”!

sofija
1 godina prije

Ovo sve što se događa ima svoje cikluse i sve je objavio Martin Amstrong blog ostalo su prićice za laku noć.Isti navodi poćetak WV III 2024 bez ikakvih ogranićenja,propast EU,Amerike i Elite.To sve zna i ekipa K.Schwaba i nikada neće uspjeti u namjeri ubojstva 8 milijardi ljudi.Ali će zbog toga ubiti debile koji su robovi tv,moba, ali i ostalih transhumanistićkih zatucanih debila,razno raznim cjepivima..Po njemu ako dođe do smjene vlasti u Rusiji,taj novi koji dođe na vlast će razbucati čitavu EU,Japan i Ameriku sa nuklearnim projektilima bez milosti.Poginuće bar 2 milijarde ljudi, što od bombi, što od zraćenja.To će biti najveći genocid ikad na ovoj planeti.I još navodi da će konzerva graha vrijediti pola kile zlata.Znaći moliti se Bogu da se ovo ne dogodi,inaće nas nema .

Rimtutituki
1 godina prije

Usa i nato su imali sansu 2001,gledam izjave tadasnjih celnika,Russija je bila u stanju toyalnog mrtvila,danas nista.devey/11 su dobili 20 god da maltretiraaju svijet,sad se ceka false flag,atomska takticka sa ogranicenim fariusom.

Fabijan
1 godina prije

Nije šija jest vrat! Upravo jest cilj zapada da pređe na digitalnu valutu zbog lakše kontrole ljudske populacije. Zašto odjednom ako to Rusi odrade jest dobro a ako zapad nije dobro? Jednako je loše ma tko to napravio! Mislim da će Rusi nesvjesno ili pod moranjem napraviti digitalnu valutu kao što su uletili u Ukrajinu,a nije li to i cilj zapada da provede svoju agensu; ….veliki rat, digitalna valuta…..a po pitanju Hrvatske; davno su je prodali njeni političari za Judine škude! Da ne bude zabune; još mislim da su Rusi zadnja obrana ljudske populacije! Ali da ne bude nesvjesnog ili još gore svjesnog provođenja agende sotonista!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI