Član porodice Kennedy šutnut sa Instagrama zbog kritikovanja COVID vakcina

Robert F. Kennedy Jr.
58 komentara

Instagram je u srijedu zabranio Robertu F. Kennedyju Jr. pristup platformi zbog kritikovanja vakcine COVID-19, navodi The Hill.

Kennedy, vokalni kritičar vakcine, imao je 800.000 pratilaca na Instagramu prije uklanjanja naloga. Više puta je objavljivao svoja mišljenja o vakcinaciji, navodi The Hill. Instagram je uklonio nalog nakon što je Kennedy kritikovao Billa Gatesa zbog podrške vakcinacijama, navodi Fox Business.

„Uklonili smo ovaj nalog zbog višekratnog dijeljenja razobličenih tvrdnji o koronavirusu ili vakcinama“, rekao je portparol Facebooka.

Facebook, koji je vlasnik Instagrama, i Twitter nisu uklonili Kennedyja do četvrtka, izvijestio je The Hill.

Kennedy se zalagao da države izuzmu roditelje iz vakcinacije svoje djece i povezao je vakcine sa nekoliko smrtnih slučajeva i nazvao to uzrokom autizma, navodi CNN.

Centar za suzbijanje digitalne mržnje, neprofitna organizacija, imenovao je Kennedyja kao jednu od najznačajnijih ličnosti za širenje dezinformacija u vezi sa COVID-19.

Kennedy je predsjedavajući organizacije Child’s Health Defense, neprofitne organizacije koja se bavi efektima vakcinacije. Organizacija je finansirala više od polovine Facebookovih reklama protiv vakcina, navodi The New York Times.

Navodno je za smrt bejzbol zvijezde Hanka Aarona krivio vakcinu protiv COVIDA-19 koju je primio u Atlanti 5. januara, navodi The New York Times.

Child’s Health Defense rekla je CNN-u da ne može da komentariše odluku Instagrama.

Facebook je povećao napore da ukloni postove protiv vakcinacije rekavši u ponedjeljak da su stranice i nalozi “podložni uklanjanju”, izvijestio je The Hill.

Oni će dodatno otežati pretragu naloga na Instagramu koji obeshrabruju ljude da se vakcinišu, navodi CNN.

Članovi njegove porodice kritikovali su Kennedyja zbog njegovih dezinformacija o vakcinama. Dvoje njegove braće i sestara i njegova nećaka napisali su u kolumni za Politico da širi „opasne dezinformacije“.

CenzuraCovidinstagramRobert F. Kennedy Jr.vakcine
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tvrtko
3 godine prije

Živjela Amerika, zemlja slobode i demokracije !

Sime
3 godine prije

E to je to, ubijanje vakcinama, to je novi anti-tabu u koji se ne smije dirnuti. VIRUS PROIZVEDEN CILJ PROIZVODNJE VIRUSA : UBIJANJE VIRUSOM TE JOS UCINKOVITIJE UBIJANJE VAKCINOM CJEPIVO NE SAMO DA NE STITI (VEC UBIJA) NEGO PELCOVANE KOJI SU PRIJE CIJEPLJENJA BILI NEGATIVNI I ZDRAVI CINI POZITIVNIMA (I ZARAZNIMA) NA COVID (TE SE MASKE MORAJU NOSITI I NAKON CIJEPLJENJA), A STARIJA POPULACIJA MASOVNO RIKAVA NA STO UPOZORAVA ROBERT KENNEDY DA BI GA SOTONISTI NAKON TIH UPOZORENJA IZBRISALI SA INSTAGRAMA. LIJEKOVI ZABRANJENI PRAVA PITANJA ZABRANJENA JEDINA EFIKASNA METODA BORBE SA ONIMA KOJI PITAJU PRAVA PITANJA I IZNOSE ISTINU : BESPOSTEDNA I TOTALNA CENZURA STOZERASI SOTONISTICKE SLUGE ODAVNO IZGUBILE GLAVU, ALI SE I DALJE NE DAJU ZBUNITI JER NOVINARSKA POSLUSNICKA PLACENICKA PASCAD POSTAVLJA ISKLJUCIVO NAMJESTENA PITANJA BILL GATES PET GODINA UNAPRIJED NAJAVIO KOVID, A SAD NAJAVLJUJE NOVU POSAST, SVI SUTE VRIJEME ZA LAJANJE JE PROSLO, SVI STE POZVANI SUTRA NA… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Sime
Max
3 godine prije

Nemaju milosti prema nikome. A njegove su i ubijali.

Istranko
3 godine prije

S. Filipović, molim te poštovani autoru teksta ovog članka da mi objasniš što to znači “vokalni kritičar vakcine“?

Stvarno ne razumijem koliko čovjek treba biti edukacijski potkapacitiran da bi složio takvu frazu ili ju krivo preveo…

Stara kuka
3 godine prije

Je…eš Kenedije i Ameriku. Nego da li primjećujete čudnu evoluciju stavova u Hrvatskoj i susjedstvu. Naime sve je više dojučerašnjih ljutih protivnika ciepljenja i cijelog korona hoaxa koji sada na sva usta zapomažu i urliču o tome kako se cijepljenje odvija preko reda (saborski zastupnici, Markotićkina mama, šef HGK Burilović…) i kako se sad oni osjećaju zapostavljeni jer zbog “privilegiranih” ne mogu dobiti svoje cjepivo koje su do neki dan prezrivo odbacivali i kao mogućnost. I ne samo to. Vidim da se kod nas pojavio revolt i ljutnja na bogate zemlje koje su pokupovale sve cjepivo pa nema za nas. A do jučer su govorili da ni mrtvi neće uzeti cjepivo. Čak primjećujem i da su u Srbiji vrlo ponosni na sebe jer su uz Britaniju navodno sada najprocjepljenija zemlja u Europi zahvaljujući velikim pošiljkama ruskog i kineskog cjepiva. Već su se javili mediji i pojedinci koji pokazuju ponos jer… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
3 godine prije

Samo je cudo da ga cio-satanisticka Hazarska-kamatarska banda nije izbacila – jos i prije koju godinu…

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Kalle balle
3 godine prije

Kabala talmud buldozer ide dok ga tankate i sluzite.

AbraCAdaBra
3 godine prije

Hmmm,uzeo bi s Rezervomnjegov nastup.Ako je točno ono što dr.Shiva piše…ovaj Kenedi je dobivao poticaje od hillary bill klinton foundation… i još štošta?! Zna neko višse ?!

Ришона Вилон
3 godine prije

Да ли неко има потврду информације да је улазак и излазак из Француске могућ само уз специјалну дозволу министарства “здравља”?

Tupko Glupko
3 godine prije

I onda izuzetni kritiziraju druge države zbog nepoštivanja demokracije i ljudskih prava, hahahaha 🙂
Dokaz da u SAD već vlada korporatizam najgore vrste.

Deinstalirajte Facebook, Twitter, Instagram sa svojih mobitela i instalirajte alternative.
Ako već niste.

KISIK
3 godine prije

Basaš nemilice,baba se u grobu okriće?

gostgost
3 godine prije

Ljudi nešto čudno se događa!? Odjedanput je u medijima došlo do naglog zakreta iz “ne želim se cijepit!” u “gdje je moje cjepivo?”. Najgore od svega je što mislim da se ne radi o nekom spinu već elementarnom ljudskom debilizmu “kompleksa zapostavljenosti”. WTF!

3 godine prije zadnji put uredio gostgost
tenkić por grubera
3 godine prije

Hoću i ja svoje cjePIVO.Ako mogu birati,onda Žuju.

Dokurčilomi
3 godine prije

Uskoro instant-gram i face-dick odlaze u povijest jer neće imati korisnika.

Smak
3 godine prije

O kojem to cjepivu ti o ovom sto ga odbija 85 posto med.osoblja svuda po svijetu,moras biti degenerik da vjerujes u sluzbenu verziju ove urotnicke bagre.

Puž
3 godine prije

Čisto za informaciju:
Odnedavno updejtana definicija cjepiva na Mariam Webster riječniku:
Cjepivo je
: pripravak koji se daje (kao injekcija) za poticanje imunološkog odgovora tijela protiv određene zarazne bolesti:
a: antigeni pripravak tipično inaktiviranog ili oslabljenog/attenuated (vidi ATTENUATED na MariamWebster, objašnjenje 2) patogenog agensa (kao što je bakterija ili virus) ili jedne od njegovih komponenata ili proizvoda (poput proteina ili toksina)
b: pripravak genetskog materijala (poput lanca sintetizirane glasničke RNA) koji se koristi u tjelesnim stanicama za proizvodnju antigene tvari (kao što je fragment proteina virusnih šiljaka)

KISIK
3 godine prije

Banale Methode? Deutscher entwickelt eigenen Impfstoff – und hat nun Ärger Ein Laborarzt entwickelt einen Coronaimpfstoff und verabreicht diesen sich, seiner Familie und weiteren Personen. Das Präparat sei hochwirksam, sagt er. Doch jetzt hat der Professor eine Strafanzeige am Hals. Das Ganze liest sich wie die Anleitung für einen selbstgemixten Cocktail. Zugegebenermassen etwas komplizierter. «Man nehme dreimal 15 Mikrogramm rekombinate RBD der S1-Untereinheit für eine Person», schreibt der Verfasser in seinem Blog. «Ordentlich durchschütteln und davon 200 Mikroliter mit der Tuberkulinspritze aufziehen», liest man weiter. «Davon 500 Mikroliter pro Schuss, mit denen man seine Portion Antigen vermischt. Alles hübsch steril!» Die Zeilen stammen von Winfried Stöcker, 74, Professor, Laborarzt und Inhaber eines «immunologischen Labors» in Lübeck. Es ist die Anleitung für den besten Coronaimpfstoff überhaupt. Leicht herzustellen, im Kühlschrank zu lagern, ohne Nebenwirkungen, im Nu herstellbar. Dieses hohe Lob jedenfalls stammt von Winfried Stöcker selbst, dem Erfinder des Wundermittels. In… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI