Članica NATO-a obustavila vojnu pomoć Ukrajini

12 komentara

Stranka koja se protivi slanju oružja u Kijev nedavno je pobijedila na parlamentarnim izborima u Slovačkoj

Slovačka obustavlja vojnu pomoć Ukrajini zbog protivljenja političkih stranaka koje trenutno pregovaraju o formiranju nove vlade, izvijestila je u srijedu novinska kuća Dennik N pozivajući se na glasnogovornika predsjednika Martina Strizineca. Dužnosnik je za list rekao da je šefica slovačke države, predsjednica Zuzana Caputova, istaknula kako postoji potreba za ”poštivanjem rezultata demokratskih izbora”. Pobjednička stranka slovačke socijaldemokracije (SMER-SD) obećala je glasačima “ni jedan jedini krug streljiva za Ukrajinu”.

”Ne bi bio dobar presedan da se u takvoj situaciji kada se mijenja politička vlast nakon bilo kakvih izbora odluči na davanje vojne opreme”, rekao je Strižinec.

Nakon pobjede na parlamentarnim izborima u nedjelju, čelnik SMER-SD-a Robert Fico, bivši premijer, rekao je novinarima sljedeće: “Slovačka i narod Slovačke imaju većih problema od Ukrajine”. Dodao je da će njegova stranka, ako uspješno formira vladu i dalje biti otvorena za pomoć Ukrajini, ali samo na humanitarni način.

Prošli tjedan Kijev je bio domaćin Međunarodnog industrijskog obrambenog foruma sa sudionicima iz 30 zemalja, gdje su ukrajinski dužnosnici krenuli u “ofenzivu šarma usmjerenu na proizvođače oružja”, izvijestio je Politico. Neimenovani europski dužnosnik rekao je agenciji kako ne postoje načini kako bi Slovačka nastavila izdvajati oružje iz vlastitih zaliha” jer su Ukrajini već poslali sve što ne ugrožava vlastitu sigurnost.

Prema Wall Street Journalu, ukrajinska vlada neće moći plaćati državne službenike ako američki Kongres ne odobri nastavak financiranja Kijeva.

SlovačkaSMER-SDukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
6 mjeseci prije

bravo!

Jasna
6 mjeseci prije

BRAVO ZA SLOVAČKU 👍

Metabaron
6 mjeseci prije

Svjetla se pale i gase , uskoro ce fajront.
Zatvaramo diskoteku .

abc
6 mjeseci prije

Sad če se po Slovacima usuti grmlje i kamenje, a nova vlast biti označena kao ruska.

Noppo
6 mjeseci prije

Istima je da nema više para. Sve oružje koje mogu su več dali ukrima. Pitam se koliko su slovaci dobili za to oružje, đabe ga sigurno nisu.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Od jebi

hiber
6 mjeseci prije

Uvijek isto. Zatim Slovačkoj ukinu pripomoć i daju Ukraini živu lovu da kod Amera i Kineza kupe sto trebaju. Onda ovi jauču ko Orban pa im daju neku siću.

Rusmir
6 mjeseci prije

Kome se na Usrulu digne, taj je seks mašina😂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI