Covid harač

Ivo Sanader i Andrej Plenković

Pero, ta mala, ta obična stvar, a kako živa, kako puna snage – pjevao je Dobriša Cesarić u Trubaču sa Seine zasigurno ne misleći pritom i na pero kojeg spremnog na potpis drže vlastodršci i zakonodavci. Potpisom ispod zakona, uredbe, pravila, proglašenja epidemije se jedni pretvaraju u sirotinju, drugi u milijunaše.

Tako svjedočimo veleumnom potpisnom naporu trenutnog EU povjerenika za Hrvatsku g. Plenkovića u podizanju životnog standarda građana EU kolonije anektirane u EU isključivo radi obrane vanjskih granica od imigranata, iskazanom u administrativnom podizanju minimalne plaće. No, datum je visok. Mnogi od onih koji su ostali izvan EU žilet žice s kojom se schengenska EU opasala od Hrvatske ne mogu iščekati kraj mjeseca, a da imaju neku kunu u džepu.

To je nama njihova borba dala – umjetno podizanje minimalne plaće koju mnogi poslodavci neće moći isplatiti te će tako biti prisiljeni slabije plaćene poslove od kojih mnogi ipak preživljavaju ukinuti ili staviti u sivu zonu. Umjesto da kao dobro plaćeni EU povjerenik smanji državne rashode pa tako omogući poslodavcima niže troškove i razloge za povećanje plaća, povjerenik državne rashode povećava potezom pera, upravo kao i minimalne plaće.

Na što sve država troši novac prikupljen od građana može se vidjeti u Državnom proračunu. A može se vidjeti i u izvješćima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Od prošle godine je ta institucija izrasla u vodeću marketinšku kuću za promociju cjepiva, za širenje straha i anksioznosti među građanstvom, generalni promotor je testiranja na covid.

Uglavnom je riječ o hrpi novih poslova koji su došli s covidom kao naručeni.

Dok jednima ne smrkne, drugima ne svane. Komu je sve svanulo s pandemijom? Za trgovce cjepivima znamo, za desetine milijarda eura profita farmaceutskih kompanija smo čuli. A znamo i za industriju covid testiranja. Samo HZJZ (Hrvatski zavod za javno zdravstvo) dnevno testira oko 10 000 građana PCR testom. Dok su druge zemlje EU koje nisu kolonije svojim građanima uplaćivale covid dodatak iz svježe utipkanog zaduženog novca, nama u koloniji nitko nije uplaćivao covid dodatak, nego smo mi taj dodatak kao harač posredstvom HZZO (Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje) uplaćivali covid testerima.

Ono što nije uspjelo ”remorkerima”, večerama u Veroni, pretvorbama i privatizacijama, INOM, PLIVOM, uspjelo je covidašima. Posebice dijelu industrije zadužene za propisivanje, provedbu covid testiranja. Sanader i Vidošević su se pokazali totalnim amaterima naspram covid-yupijevcima. Kad stvoriš sistem, razviješ marketing, okupiraš državne ustanove, zaposliš na tisuće ljudi koje ne plaćaš, imaš dnevno zagarantirani prihod u milijunima kuna, imaš policijsku, sudsku, i zaštitu Ustavnog suda, onda narko-karteli mogu samo sa strane zdvajati. Kao u snovima: pos’o dobar, a para laka. I legalan.

Cjenik bijelih linija koje se povlače sa zamotanih stotinu eura morali bismo tražiti po dark webu, po opskurnim ulicama i ozloglašenim kafićima, možda u nekim visokim državnim uredima. Cjenik testiranja HZJZ je javan. Evo ga:

  • Cijena PCR testa je 390,00 kn.
  • Cijena brzog antigenskog testa je 150,00 kn.

Tu je i dodatak. Ako kojim slučajem trebate prijevod na engleski jezik, koji je po HZJZ unikatan, za svaki rezultat koji može biti samo pozitivan ili negativan, valja iskeširati 150 kn.

Ali HZJZ je decentraliziran, ima svoje ispostave po županijama. Ista država, isti zavod, isto testiranje, ali nije ista cijena pa će primjerice u zadarskoj filijali te kompanije s izuzetnim cash flow cijena PCR testa biti 650 kuna. Plaćanje isključivo GOTOVINOM, tako piše. Kad bi bilo plaćanja bankovnim karticama, onda bi se svaki test morao evidentirati, a ovako kad je cash u igri, može kao na ulici, ti meni piz, ja tebi keš.

Da je besmislena testomanija prepoznata kao izvanredni i izdašni izvor profita nisu samo prepoznali lokalni i manje lokalni političari i njihovi jataci koji su se mahom ubacili u taj lukrativni biznis, već možemo pronaći primjere županijskih bolnica koji su preko noći također uletjeli u biznis stoljeća. Tako jedna županijska bolnica nudi usluge testiranja za PCR test (600 kuna), brzi antigenski test (150 kuna) te serološko određivanje protutijela (140 kuna), ali samo za plaćanje gotovinom, one s uputnicom čije troškove bi podmirio HZZO ne prima. Tako pokazuje svu jadnost svog i našeg položaja: bolnicu ne zanima jesu li te pretrage medicinski indicirane, već ih reklamiraju i koriste samo kao izvor zarade, a jedini uvjet kojeg tražitelj testiranja treba ispuniti jest da je platežno sposoban!

Idemo vidjeti što ustavnim sucima zaštićeni kovidaši kažu u svom zadnjem izvješću (naravno, sve je čisto, transparentno, javno) od 29. 10. 2021, a koje se odnosi na prethodni tjedan.

Koliko nevoljnika koji znaju da zora sviće u subotu je moralo na testiranje? HZJZ kaže 63 333! Neki od njih su došli s liječničkom uputnicom pa je HZJZ to fakturirao HZZO, a neki su izvadili iz tanahnog novčanika 390 kuna, možda i još 150 za prijevod na engleski. Koliko je onda HZJZ inkasirao prošlog tjedna?

Računica je jednostavna: 63 333 nevoljnika puta u prosjeku 500 kuna jednako je 31 666 500 kuna. Nema podataka za antigene testove, to je sića u odnosu na PCR.

Dodamo li ovim brojkama i one koje ne možemo nigdje naći, ni provjeriti, a odnose se na testiranja u privatnom aranžmanu, na antigene testove koji se provode za koncerte, utakmice, vjenčanja i ostale prigode, možemo slobodno dodati još najmanje toliki iznos. Naime, ne znamo koliko se turista koji su u milijunima došli proteklog ljeta u Hrvatsku testiralo radi povratka u vlastitu zemlju, ne znamo koji je broj naših iseljenika koji se također testiraju prije povratka u inozemstvo. Sve to ipak negdje znaju – na testnim mjestima, laboratorijima.

No, sustavne kontrole nad antigenskim testovima jednostavno nema. Nema ni za PCR testove izvan HZJZ.

Odnedavno tim skupinama koje se moraju testirati je potezom pera pridruženo i oko 25 000 radnika u zdravstvu koji se ne žele cijepiti pa se covidaškom uredbom moraju testirati dva puta tjedno. Dakle 50 000 novih testova tjedno. Ako su svi testovi tek oni antigeni, onda je to iznos od sljedećih 5 milijuna kuna tjedno. Sad možemo vidjeti zašto promotorima covida sline počnu curiti kad pomisle na sljedeću skupinu koja bi se morala obavezno testirati, recimo u prosvjeti – eto novih 60 000 testova tjedno i novih 6 milijuna kuna.

Dakle, cca 32 milijuna kuna preko HZJZ, još 32 milijuna kuna okolo plus 5 milijuna kuna od zdravstvenih djelatnika i dolazimo do okvirne tjedne sume plaćene za testiranja: 69 milijuna kuna!!!

Da pretvorimo to u eure za ove koji navijaju za što skorije gašenje zadnjeg iskaza državnosti – hrvatske kune.

Riječ je o tjednom iznosu od cca 9 i pol milijuna eura. HZJZ se hvali na svojim stranicama da je dosad izvršio 3.034.685 testiranja ili kunskim rječnikom iskazano – inkasirao ukupno najmanje milijardu i pol kuna kojima moramo dodati još toliko na neevidentirana testiranja pa je ukupna brojka najmanje 3 milijarde kuna za testiranja od početka corona histerije do danas.

Sav taj novac je otet iz džepova građana. Iznos je to koji bi bio dovoljan za izgradnju barem 400 vrtića ili dvije hidroelektrane.

Kolika je zarada na testiranjima? Za antigeni test se zna. Nabavna cijena je 11 kuna plus PDV, prodajna 10 puta veća. Ako je isti omjer i s PCR testom, onda je njegova cijena max 40 kuna. To nije profit od neke jadne marže od 20-30 %, nego od marže od 1000 %. I sad bi netko da korona stane!?!

Poveznice:

CovidhrvatskaPandemijatestiranje
Pretplatiti se
Obavijesti o
206 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sime
2 godine prije

Dom zdravlja korcula PCR 650KN
AG 150KN

JosiPosi
2 godine prije

Koja bagra i kriminalci, monstrumi. Sve bi ih trebalo pozatvarati.

Cupo
2 godine prije

Ovako ja vidim ovo sve… navodno al navodno sve drzave svijeta su osigurale “cjepivo” svom stanovnistvu i farmaceutima osigurale gomilu love,a stanovništvo dobilo dzabe “cjepivo”!!! Ali ne mislite da mi to sve ne vratimo njima! Hrana,gorivo,pice,odjeca,razni materijali gradjevinski i sve ostalo je poskupilo,je li mislite da je to slucajno?? Ne,ne!!! Sve MI TO PLACAMO na ovaj ili onaj nacin,naiskraj i preko tih nekih testiranja,sve mi to platimo! Zato nek nas ne cudi VELIKODUSNOST ovih farmakomafijaskih placenika,MI placamo a oni nas truju i j…!!!!!

AJeTo
2 godine prije

Ubacivanje gotovine u sistem znači inflaciju. Očito se radi o bespoštednoj borbi sistema protiv inflacije.

ףךפםן
2 godine prije

Deset brzih testova 40kn, meni ubacili ponudu u poštu.

Grozomorni
2 godine prije

A koliko je von Anemiu spreman platiti da ga magarac sprči i ispuni mu zadnji ulaz?

petar schroder
2 godine prije

Brzi test koji koriste apoteke kosta kod Aldi 70 cent, a ako se kupi na veliko 50 cent.Na testovima se dobro zaraduje kao i na maskama.Vecina ministra u zdravstvu kao Njemacki Jean Spann je postao milioner jer je kupio maske preko svoga muzakoji radi u Burdi.Kupio jemiliardu maski koje danas stoje negdje u lageru posto imaju gresku, ali ga Merkl nije smjenila posto je on pohadao KURSEVE KOD KLAUSA SCHWABA Kupio je za ove dvije godine 3 vile u Berlinu , koje se nalaze u elitnom djelu Berlina. Zahvaljujuci koroni postao je milioner.Prije nego je postao ministar radio je sa farma firmama, a kada je postao ministar te svoje firme je prebacio na svoga muza.Dobar ministar za farma industriju.Njemu se sada smijesi dobar poso za farma, posto je dobro prodavao njihove proizvode, Bio je pravi lobist.Merkl odlazi i tako i on mora da ide; ali se isplatilo za njega koji… Čitaj više »

Bljakk
2 godine prije

„EU povjerenika za Hrvatsku g. Plenkovića“ sve ste ovim rekli

Tupko Glupko
2 godine prije

I dok država uzima maržu od 1.400% na antigenske testove i Bog-te-pitaj koliko na PCR testove, Općinski prekršajni sud u Zagrebu na osnovi optužnog prijedloga Državnog inspektorata, točnije Službe za nadzor trgovine kaznio je poduzetnika I.B. zato što je obračunavao maržu od čak 128,35%, 136,22%, 132,28% i 108,63% na zaštitne maske: Jutarnji list – Zagrebački poduzetnik kažnjen jer je nabio divlju maržu na medicinske maske: ‘Bili smo primorani…‘ Da nismo banana država, sada bi ista ta Služba za nadzor trgovine Državnog inspektorata koja je kaznila ovog poduzetnika pokrenula optužni prijedlog protiv države za navedenu maržu od 1.400% za antigenske testove (deset puta veću nego zašto je ovaj poduzetnik kažnjen), sud potvrdio kaznu istoj kao i odgovornim osobama koje su propisale ovakve cijene u HZJZ-u, cijene testova bi drastično pale, a mediji bi prozivali državu, tražili odgovorne, objavljivali o kakvoj je zaradi riječ, radeći medijsi pritisak da se ta zarada vrati… Čitaj više »

Toni
2 godine prije

Briselski ćata je trostruki sluga. Prvo služi svjetske sotonjare kod uvođenja globalne Covid-diktature, zatim služi EU masoneriju kad iz Hrvatske radi protektorat za pokuse na ovladavanju mozgovima onih koji ga uvažavaju i onih koje je uspio preplašiti (bilo “brigom za zdravlje, brigom za egzistenciju” ili diktaturom koju uvodi u svim segmentima društva). Treće, sluga je velikosrpske politike u kojo se snalazi kao riba u vodi provodeći velikosrpski program memoranduma 2 SaNU. Za jednog uvjerenog orjunaša sasvim solidan rezultat.

2 godine prije

SoA, Odlicno zapazanje i opis onih krmaka – koji se valjaju u blatu – pred vlastito klanje. Upravo ovo sto si opisao do u detalj, jeste bukvalno karakteristika – svakog koncentracionog logora poznatijeg kao “drzava“… Najgori ljudski sljam, je upravo ovaj zlocinacki kamatarski Sistem (kojeg u potpunosti kontrolise KULT) – i postavio na svaku polugu “vlasti, nauke, religije ...” Taj sljam se kupa u blatu i govnima – misleci da oni satanisti-kamatari koji su ih tu i doveli – namjeravaju ta govna neljudska (renomirane “politicare, doktore, novinare, proferore, sudije”...) – da postede… I takvo idiotsko “razmisljanje” je karakteristickon za SVAKU “poziciju moci” – pocevsi od idiota zastitara koji provjerava “kovid-ausvajs” pa do “predsjednika”… Naravno da NECE biti postedjeni. (Cak i da imi uspije uspostaviti Rotschildov-Rockfellerov-Schwabov “Bulid Back Beter”...) I ta stoka zlocinacka na “poziciji moci” – skoncace i sama u mukama – cim ne bude vise potrebna satanistickom Rotschildovom KULTU…… Čitaj više »

Tupko Glupko
2 godine prije

Nego, jesu se sjetili naši vrhunski epidemiolozi/imunolozi/doktori itd. da npr. 10.000 PCR pozitivnih koji nisu završili u bolnicama testira na krvne IgG testove nakon mjesec dana što su bili PCR pozitivni da se vidi imaju li na antitjela na Covid? Da odagnaju sumnje da PCR test daje pozitvne rezultate na prehladu i gripu. Zašto niti jedan novinar ne pita sa kojim brojem ciklusa se rade PCR testovi? Zašto ministar zdravstva to javno ne obznani? Jedina relevantna činjenica što se tiče smrtnosti Covida je uspoređivati UKUPAN broj umrlih u ovoj i prethodnoj godini i onih u prethodnim godinama. Najbolje po mjesecima uspoređivati, jer sa ovim imamo doticaj zadnjih 20 mjeseci. Jer kada kažu da je umrlo 15 ili 25 ljudi dnevno od/sa Covidom, to malo govori, jer je i prije Covida otprilike 150 ljudi dnevno umiralo. Većina ih umire starijih sa komorbiditetima u bolnicama gdje lako pokupe Covid i onda se… Čitaj više »

stopostoo
2 godine prije

Potpisuje je peticija za održavanje referenduma o ukidanju kune i uvođenju eura. Nadam se da je svima jasno gdje to vodi, pa stoga, izvolite, potpišite na trgovima, placevima i sličnim mjestima okupljanja.

Malomorgen
2 godine prije

to ti spada u kulturu….. naroda.. 😒

Kornel
2 godine prije

Kao što bi u tv prodaji rekli, to nije sve, navodno se u Kini pri narudžbi PCR testova može naručiti koliko će biti pozitivnih, a koliko negativnih.
Ostaje nam da vjerujemo ili nevjerujemo navodima 😀

Zagorski
2 godine prije

Zašto stavljate sliku ovoga debelog krmka zvanog “anemični” na front page?
Samo iz njegovog podbradka neka ptica grabljivica bi nahranila sljedeću generaciju i osigurala egzistenciju..

noname
2 godine prije

koja je procedura da bi se registriralo… pošto mi neda s gmail.com… ili…

Lara
2 godine prije

milijarde odbacenih maski očito ne brinu borce za ekologiju

PeroZombi
2 godine prije

Ovo je danas objavljeno u Večernjem listu: Na adrese liječnika opće prakse jučer je stigao dopis Ministarstva zdravstva u kojem im se određuje obaveza organizacije i rasporeda rada na provođenju cijepljenja pacijenata protiv bolesti COVID-19. Ovom su odlukom zdravstveni radnici obavezni u roku od 15 radnih dana pozvati sve svoje pacijente starije od 65 godina koji nisu cijepljeni da se jave u njihovu ordinaciju radi provođenja cijepljenja, piše RTL. Ako ne uspiju s njima stupiti u telefonski kontakt, odluka propisuje da su obvezni u narednih 30 dana obaviti kućne posjete i tako obaviti cijepljenje, pod uvjetom da pacijenti na to pristanu. Ono što je zanimljivo je naputak za pacijente koji cijepljenje odbiju. Naime, zdravstveni će radnici to od sada morati evidentirati u zdravstveni karton pacijenta. O svim aktivnostima liječnici opće prakse morati će detaljno izvijestiti ministarstvo u roku od sedam dana od isteka roka. Budući se radi o populaciji koja… Čitaj više »

čudila se aman ja
2 godine prije

..čim je proizvedena, ona je smeće,teško uništivo, i za okoliš nije bitno ( osim estetski) da li je na ulici, u vodi, ili povećava hrpu redovitog smeća s kojim,inače, ne znamo kud bi. Osobno mislim da kreteni kupuju maske, tu su se najprije pokazali!

Krle
2 godine prije

Uvijek i svugdje, na svakom nivou, odlučuje profit. Stalno ponavljam, dok donosi novac pandemija neće stati. Testovi su samo vrh ledenog brijega. Direktno i indirektno, golem novac se tu okreće, a najviše profitiraju oni koji bi to trebali zaustaviti.

Poznavalac prilika
2 godine prije

Jedno pitanje. Da li je itko od komentatora ili nečiji član obitelji bio hospitaliziran sa dijagnozom “covida” (ali ne s nekom drugom dijagnozom pa da je kasnije “utvrđen” kovid) i da pritom nije završio na respiratoru. Naime, zanima me iz prve ruke u čemu se sastoji terapija pacijenata na tzv “covid odjelima” i kako to tamo stvarno izgleda. Ne ono što piše u službenim protokolima i novinski izvješćia, nego ono što se zaista događa.

Lara
2 godine prije

Covid industrija osim sto zgrce enormnu zaradu ostavlja i zagadjenje okoliša,
jednokratne medicinske maske koje su u svakodnevnoj upotrebi i prodaju se na svakom ćošku izradjene su od plasticnih materijala.
“Kako posebnih spremnika za jednokratne medicinske maske nema tu vrstu otpada će svi uglavnom odbaciti u miješani komunalni otpad jer neće znati da se radi o plastičnom materijalu,
tj. polipropilenu i nikad ga ne bi svrstali s ostalom plastikom jer im to nitko nije rekao .
Statistički gledano, kroz računicu u koju ne ulaze strani turisti kojih je ovo ljeto bilo više od 3 milijuna, ako od 4 milijuna hrvatskih građana 2/3 koristi jednokratne medicinske maske tijekom radnih dana i neka samo 10% tih jednokratnih maski završi odbačeno u okolišu, dolazi se do količine od 233 tone na godinu koje će nagrditi i onečišćavati naš neposredni okoliš plastikom za narednih 200 do 400 godina.”

ledeno doba
2 godine prije

ovo je clanak, jos prije nekih 6-7 godina>

novi-svjetski-poredak.com/2016/11/03/hrvatsko-zdravstvo-u-rukama-rockefellera-uz-pomoc-predsjednice-kolinde-promice-depopulaciju-hrvatskog-stanovnistva/

Sixdensity Traveler
2 godine prije

Dok sam razmišljao o masovnom izumiranju, mijenjanje zastarjelog života za nove evoluirane oblike preko kometa i virusa do kojih su oni doveli, povukao sam analogiju na ljudskoj razini: dinastički ciklusi, uspon i pad civilizacija, pitao sam se je li nužan korak prije konačne žetve [ili zatvaranja 309000-godišnjeg ciklusa , taj veliki čin milosrđa Svemira dati svakome od nas posljednju priliku, konačnu priliku za razlikovanje istine od laži. Predstavlja li epidemija COVID, ovaj globalni događaj koji duboko pogađa svakoga od nas, gdje laži nikada nisu bile tako eklatantne, manipulacije tako transparentne, narativ tako otuđen od stvarnosti, našu konačnu priliku da izaberemo istinu umjesto laži? Jesmo li pred onim što bi mogao biti naš osnovni i možda posljednji čin slobodne volje, konačni izbor između istine i laži, gdje svaka pojedina činjenica vrišti: “Sve su to proklete laži!” I, budimo iskreni kada kažemo da ako pojedinac ne može vidjeti laži u ovoj nadrealnoj… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

kako ono bješe iz poznatog Mažuranovićeva djela, Smrt Smail-age Čengića:

“harač rajo, harač”..
“hljeba gospodaru hljeba,…”

a danas bi prepjevali ovako:

“harač rajo, harač”..
“cjepiva gospodaru cjepiva,…”

ili poznatu rimsku izreku “kruha i igara”—-
danas možemo parafrazirati kao “cjepiva i igara”

da bi milostivi gospodar svojoj stoci dopustio igre (zabave, koncerte, utakmice, putovanje,-.itd), stoka mora najprije dobiti cjepivo

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Malom lopovu skidaju glavu…
Velikom lopovu skidaju kapu.

P.S.
Baba, šta ti kažeš!?
Moj sinko, otkad nema Jože, lupeži se množe!

Puž
2 godine prije

Jedna divna odlika urbanih sredina/gradova je način na koji svojim prividnim komforom hipnotiziraju ljude. Koji onda u njih pohrle u masama.
Druga divna odlika je što u gradovima te mase postaju puno podložnije manipulaciji i kontroli. A gradove su u principu koncipirali bogataši, da zaštite svoje debele stražnjice.
E moje neosvještene mase, da znate da su urbane sredine klopke za vas, biste li i dalje tako hrlili u propast i nesreću?

Max
2 godine prije

Kolonija kao Tanganjika

2 godine prije

čitam kako je bijes i ljutnja nešto što pokreće klikove i komentare… te onda pročitam kako nela sršen koja ima facu kao kryten priča kako joj je bilo neugodno sjedit u restoranu gdje ona ne zna kakvi likovi sjede oko nje… tipa jesu li cijepljeni ili ne… pošto to piše po mainstreamu, a njima ne vjerujem baš jer su najbitniji klikovi i izvrtanja… da li je moguće da netko takvo što uopće može izvalit… jer čitajući takvo nešto baš izaziva bijes… i onda čitam drugi članak što opet ne znam da li je istina gdje piše da ju je zvao neki “njen” istrijan i j… joj majku na telefon…

2 godine prije

pojest ce kitovi i dupini.

Legendarni Grk
2 godine prije

Praksa i stvarna iskustva ljudi u životu govore da je cjepivo izazvalo hrpu smrti i teških bolesti – evo najnoviji današnji primjer: Cijeloj obitelji u Leskovcu se nakon trećeg cijepljenja dogodilo po Grku “crko konj, krepo krava” i to samo 10 dana nakon cijepljenja trećom najopasnijom “booster” dozom za tzv. “pojačanje imuniteta”. Iako su svi troje bili tri puta cijepljeni, dobili su koronu i na kraju su brzo umrli – čemu onda uopće cijepljenje ako te ne štiti niti od bolesti, niti od smrti? Zanimljivo je kako političari i stožeraši lažu da “potpuno cijepljeni” imaju “lakše simptome” i da “ne mogu umrijeti”, a ovo je jedan od mnogih primjera koji u stvarnom životu ruši njihovu perfidnu laž. Ovakvih slučajeva ima jako puno svuda u svijetu, a praksa pokazuje da je strahovito opasno primiti u sebe te toksine za koje mnogi niti ne znaju da su unutar tzv. “cjepiva” koje to… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Ne kontam kome trebaju tolike maske. Ja sam od pocetka “pandemije” potrosio 5-6 kom. Rijetko koristim masku i na jako kratko vijeme, pa mi traju dugo. Jednu sam iskoristio da obrisem sajbu na autu.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Jel’ Udruga pogrebnika uručila kome u ovoj državi nekakvu zahvalnicu sa posvetom…
Zna li se šta…

P.S.
Je l’ mi možeš posudit onaj tvoj crni sako? Za sprovod, umra mi ujac…
Mogu!
Dva mjeseca kasnije…
A di mi je sako?
Kod ujaca!

Freeman
2 godine prije

// MEPs press conference on the abusive use of Green Certificate – EU Parliament //
https://www.youtube.com/watch?v=GCg1mGOgj-w

ledeno doba
2 godine prije

ljigava užasno loša propaganda hvaljenjem procjepljene Danske, koja je eto dobila slobodu natrag, istovremenim sarkastičnim tonom, ruganje Hrvatskoj, a i ostalima u regiji. Jedan ljigavi članak je na portalu RTL-a, koncerna Bertelsamnn, nekadašnjeg državnog propagandista za Wehrmacht (1940-45), a drugi sličan, na portalu glasa istre, od strane Roberta Frank-a Sada je Danska izmislila još jedan koncept koji bi svijet mogao kopirati: oni prvi u Europi ponovno žive normalno. Ne novo normalno, nego normalno. Danska je pionir. Maske se ne nose, nema ograničenja ni korona mjera, virus više ne upravlja njihovim životima, idu na koncerte, gužvaju se i opet žive.  Proglasili su da covid više nije kritična bolest Danska je slična Hrvatskoj, po površini teritorija i broju stanovnika, njih je 5,8 milijuna. Ali tu je sličnostima kraj. Tamo se cijepilo 76 posto ljudi, tamo svaki dan od virusa umre dvoje, troje, petero ljudi. Hrvatska je po smrtnosti 18. u svijetu, Danska… Čitaj više »

Puž
2 godine prije

offtopic: Baš sam vidio na redditu sliku Pfizerovog twitter računa u kojem se zahvaljuju youtube-u jer ovi navodno od danas zabranjuju sav “antivaxx” sadržaj.
Logično, ak je tak, treba to popratiti…

Gof7
2 godine prije

Bankrot mama

VAKCIN IZ BEZNICE
2 godine prije

Ima granica. Kad ova dvojica počne ubijat tuđu decu, tada ta dvojica zna, za zakon “ZUB ZA ZUB”.

Zorule
2 godine prije

Ovo je najbolje i najjace predavanje koje sam do sad vidio, obavezno odgledati. Pogotovo odlican materijal za ove kovid svjedoke da im potakne koju mozdanu vijugu, ako je uopce imaju

https://uqload.com/ag81vfx874a8.html

BTK
2 godine prije

Liječnici će zvati penzionere telefonom. Sta učiniti? Ako covjek odbije pisat će se u karton. To će sigurno potom biti korišteno da se prijeti i na neki način oduzmu ili umanje prava pacijenta i socijalna prava. Predlažem, ako se ne želite cijepiti da to ne kažete. Nemojte se nikako izjasniti, ne slušajte sto priča doc.
Samo pitajte: “Imate li moju adresu? Da? U redu. Molim, pošaljite mi vas upit postom, obavezno sa napomenom o toj eventualnoj zabilješki u karton pacijenta. Nepotpisani upit ne uvažavam. Lijep pozdrav!”

Willer
2 godine prije

Moja covid bilanca od pocetka plandemije do sada.

0 kupljenih maski
0 testiranja
0 doza cjepiva

TomRy
2 godine prije

Sine,,svaka ti cast na analizi

Otpornik
2 godine prije

Istražite tko u Hrvatskoj i koliko zarađuje na testovima, maskama i cjepivima. Imena i prezimena u javnost, pa će mnogima stvari biti puno jasnije.

Umiljato janje
2 godine prije

… a vi i dalje cenzurirajte, mater vam fašističku. Puna su vam usta borbe za pravdu i ljudska prava, a vi ih prvi kršite iz vaših niskih plaćenićkih pobuda. Svako dobro.

Irina
2 godine prije

Samo pozdrav i jedno veliko HVALA!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI