fbpx

Crna Gora u NATO paktu – Reakcije Moskve od upozorenja do “ismijavanja”

Crna Gora - NATO

U službenom priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova, koje je komentiralo izglasavanje u parlamentu u Podgorici ulazak Crne Gore u NATO pakt, navodi se “kako će Rusija štititi svoje interese i sigurnost”.

Moskva je priopćila da ne može ne uzeti u obzir posljedice odluke crnogorskog parlamenta o pristupanju NATO paktu, te poručila da zadržava pravo da donosi odluke kojima će zaštititi svoje interese i nacionalnu sigurnost.

“U Moskvi ne mogu ne uzeti u obzir strateške posljedice tog koraka. Zato zadržavamo pravo da donosimo odluke koje su usmjerene na zaštitu naših interesa i nacionalne sigurnosti”, navodi se u priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Navodi  se i kako oni koji su glasali za ulazak u NATO, “pod izgovorom navodne ruske prijetnje“, preuzimaju odgovornost za posljedice realizacije planova vanjskih sila koje teže produbljivanju linija razdvajanja u Europi i na Balkanu.

Crnogorski parlament je, od ukupno 81 zastupnika, sa samo 46 glasa “za” ratificirao sporazum o priključivanju Crne Gore NATO paktu.

Oporbi, koja je prosvjedovala protiv ulaska zemlje u NATO bez referenduma, prije glasovanja nije bilo dozvoljeno okupljanje.

Premijer Crne Gore, Duško Marković, odluku vlade da zemlju uvede u NATO je nazvao “povijesnom”.

“NATO i EU su postali jamac mira i stabilnosti i prosperiteta društva i gospodarstva”, rekao je crnogorski premijer.

Neslužbene reakcije su također interesantne. Njemački N-TV prenosi kako je ruski ministar obrane Sergej Šojgu “ismijao balkansku državu”, rekavši da je “vojni potencijal Podgorice ravan nuli”.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova je izrazilo žaljenje što “sadašnje vodstvo zemlje i njihovi zapadni pokrovitelji nisu poslušali glas razuma i savjesti”.

Ruski ministar obrane, general Sergej Šojgu, rekao je “kako je vojni potencijal Podgorice ravan nuli, ali da će NATO primiti sve bivše jugoslavenske republike, samo kako bi ojačao svoj utjecaj u regiji”.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
90 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
mars
Gost
mars
3 godine prije

Nekada su Crnogorci s ponosom pjevali – “nas i Rusa 200 miliona” – a zlobnici na to dodavali – “a bez Rusa pola kamiona”. Eto dokle su njihovo milionsko bratstvo s Rusima dovele plaćene i kupljene crnogorske političke elite, i to je najbolji dokaz da danas određeni narod nije isto što i država u kojoj živi, odnosno narod i političari koji ga kobajagi predstavljaju.

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  mars

Potpuno netočno. Vlast u nekoj državi je odraz naroda kojeg predstavlja. Vlast je potkupljiva tamo gdje je narod potkuplljiv, pohlepna gdje je narod pohlepan, glupa gdje je narod glup. Nema alibija za narod.
Pogledajmo bilo koje izbor – izlaznost jedva oko 50% i ta polovica bira za sve. Druga polovica svojim neizlaskom omogućuje manjini da upravlja sa svima.
Brani li tko narodu da se educira? Danas je znanje dostupno svima, ali tko ga traži, tko pita za nj?
Dakle, narod je odgovoran za odluke svoje elite.

mars
Gost
mars
3 godine prije
Reply to  Alerik

@ Alerik – potpuno se slažem s tobom, to je i moj stav i čak sam nešto slično odgovorio kolegi @ Čađo u jednom drugom članku. Možda se nisam precizno izrazio, ali ono što mi je bila namjera reći je da odluke izabrane političke elite, kad je jednom zasjela na vlast, danas više uglavnom i ne predstavljaju odraz interesa, volje i potreba stanovništva dotične države.

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  mars

Gle, poraz (politički i ma koji drugi) nekog naroda se ne događa u jednoj bitci, odjednom. Da bi se bilo tko porazio, potrebno je slomiti mu duh. Zato je duh naroda, njegova kolektivna svijest – ona prava snaga na koju se udara. Krene se s bla-bla o ljudskim pravima, financiranje nevladinih organizacija koji komadiće istine lijepe u gomile laži i tako zapakirane prodaju duhom siromašnom dijelu puka.
Napada se kroz financijsko ucjenjivanje,financijska ulaganja, nebitno – to su samo tehničke stvari.
Duh naroda se jača razvijanjem ljubavi prema domovini, izgradnjom socijalno osjetljive države, definiranjem zajedničkih ciljeva, ulaganjem u obrazovanje, znanost, brigom o svakom cm okoliša, brigom o čistoći, prehrani, borbom za očuvanje suverenosti, izgradnjom samopoštovanja.
Pogledajmo sad sebe – izranjeni, atomizirani, podijeljeni, apatični, ne volimo sebe ni svoje, zagađujemo sve oko sebe, hranimo se uvoznim smećem,…to je izraz poraženog naroda. Ali to nije nekakav tužan kraj. Dovoljno je da su u narodu rodi jedan lider, domoljub, koji će znati definirati nacionalne ciljeve, iznijeti ideju i oko te ideje magnetski privući ljude. Onda je narod nezaustavljiv jer je sretan, raduje se sadašnjosti i budućnosti…

Branislav
Gost
Branislav
3 godine prije
Reply to  Alerik

Sve što je rečeno bilo bi sasvim ispravno – ali – jedan mali ali. Koliko sam do sada iz politike raznih država zaključio – nekom (nazovimo to normalnom) državom ne upravlja elita izabrana na izborima već kapital. Jake ličnosti koje nametnu svoju volju, pa makar s dobrom namjerom, ljudi obično nazovu autokratima. Naročito ako rezultati njihovog rada nisu povoljni. Trenutno su se svi (uglavnom svi) zaželjeli svojeg diktatora – zasitili su se uobičajenog načina života, jednostavno žele biti mala bespomoćna djeca o kojoj će se brinuti njihov veliki i dobar otac.

Dikan
Gost
Dikan
3 godine prije
Reply to  Alerik

Slažem se. ALI.. Postoji preko sedamdeset načina kako manipulirati gomilom, populacijom.
Svi među nama ne možemo da se bavimo svim i svačim. Kako ugraditi u ”demokratiju” mehanizam kontrole i reakcije na obmanu, zavođenje, manipulaciju..
Na izborima najčešće pobjeđuju zastavice, igre, obećanja.., a šta poslije bude ??? Obećanje ludom radovanje.
Čovjek je kvarljiva roba. i trpežan stvor. Dva komentara niže je Alerik odlično sažeo bistvo..
Pitanje: Kako se normalan, prosječan čovjek može učinkovito boriti protiv vlastodržaca na kulturan način bez agresije?

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Dikan

Jednom je Zoran Milanović rekao: Čak i da ne činimo ništa, nešto će se promijeniti. I takose dotakao jedne od ključnih postavki našeg svemira- ništa ne može stajati na mjestu.Ili raste, ili enormnu energiju troši na održavanje stanja, ili propada.
Što može učiniti svatko od nas da bi promijenio svijet? Jednu jedinu stvar – može mijenjati sebe. Želiš li smanjiti agresiju u svijetu, smanji vlastitu agresiju. Želiš li povećati empatiju, suosjećanje, ljubav, najprije to učini u sebi i oko sebe. Zvuči slabo, zvuči filozofski i nedostatno. Ali je točno.
Počnimo sad i ovdje. Jedni prema drugima se odnositi s poštovanjem, ne vrijeđati se uzajamno, dignuti komunikaciju na razinu s koje možemo svi učiti, sebi i drugima uljepšati dan, sučeljavati argumente,a ne podmetanja i osobne digresije.
Lako.Dostupno. Moguće. I najteže učiniti. Jer ‘krivi su drugi’, ‘problemi su izvan nas’ i slična opravdanja izvlačimo automatizmom, navikli. A nisu. Moć je naša, u nama. Moć s kojom možemo promijeniti svoj svijet. Jedini koji stvarno postoji.

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Alerik

Sve bi to stojalo da nisi na pocetku spomenuo Z. Milanovica, samim time posting ti postaje bezvrijedan, not intelektual

Branislav
Gost
Branislav
3 godine prije
Reply to  Alerik

Teško mi je naći riječi kojima bih se zahvalio na dokazu da još uvijek ima mudrih ljudi, spremnih na suradnju i opraštanje. Vjerojatno sam i ja nekada bio suviše agresivan. Treba to razumijeti, bio sam mlad, testosteroni su prirodna pojava. Ali sam se promijenio. Sasvim. Nabolje.
Zato mi ovakav komentar toliko znaci. Palac gore!.

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije
Reply to  mars

Pa sad pjevaju: nas i Amera 300 milijuna….

Weteran
Gost
Weteran
3 godine prije

Crnu Goru nisu okupirali ni Turci ni Mleci !
Crnogorcima su bukagije natakli Montenegrinci !?

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije

Ko vlada morem vlada i kopnom. Rusi to već jednom moraju da shvate i učine nešto po tom pitanju.. Knezi su to svatili . gradnja veštačkih ostrva na holjade kolometara od Kine to potvrđuje

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije
Reply to  Jupiter

Crnogorsci su još jedno Srpsko pleme koje je osuđeno na propast zbog izdaje.
Postoji slika u forin ofisu u kojoj u podnožju Britanije predstavljene u obliku žene u krlu Srbije plače Crna Gora zbog izdaje i kapitulacije.Nije im ovo prvi put.

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Jupiter

Zasto vas samo svi izdaju?
Mozda postoji razlog…u vas.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Fanta

Ne….izdajnik je izdajnik i tu nema pogovora,Rusija je pomagala Hrvate,medju prvima ih priznala a vidi kako su im postTudjmanovci vratili…uspravnicom Jadran-Baltik i vojskom na Ruskim granicama i ubijanjem Rusa u Donbasu i Lugansku.. Jeli to Fanta do Rusa ili do izdajnika?

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Mi se ne tuzimo, uvjek sebi sami dajemo krivicu, za sve.
Cak i ako su objektivno gledano drugi krivi.

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Fanta

Ali Sinisa tebi moj post smeta a jupiterov da su Crnogorci srbsko pleme i to jos jedno (ima ih izgleda vise) tebi ne predstavlja problem.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Fanta

Zato sto i jeste Srpsko pleme,prva Srpska drzava i jeste tamo nastala,sve do Komunista svi su i bili Srbi,moji korijeni jesu iz Crne Gore a niko od mojih predaka nije poSrbljen vec su Srbi od nastanka…medju naj znacajnijim Srpski spomenicima bivstvovanja Srb na kugli zemaljskoj su u Crnoj Gori,neke od naj vecih Svetinja Srpskih su u Crnoj Gori………volim Crnu Goru gotovo pa vise nego Sbiju i ovo mi bas tesko pada mada ih ne mogu nazvati izdajnicima jer sv je ovo igra djavola.

Pontifex
Gost
Pontifex
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Nešto ozbiljno ne funkcionira u srpskom društvu, koje zapravo, po ovom i nije društvo, nego zaluđena masa fanatičnih stvaratelja svijeta i svemira protiv koje su se urotili njihovi manje vrijedni potomci. Takvi neobrazovani nesposobni tutleki ko ti koji prosipaju mudrost po internetu nemaju ništa ni novo ni korisno za napravit osim uspješno nastavit unazađivat svoj tzv “narod”

Umobolnica Dvor na Uni
Gost
Umobolnica Dvor na Uni
3 godine prije
Reply to  Pontifex

Pontifex….kaj kod tebe sve vredu?

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije
Reply to  Pontifex

A u kojem funkcionira? Majke ti.

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Moj bi ti recept bio da prisvajate samo ono sto je vase i ona podrucja gdje narod kaze da je srbski.
Ove ostale jednostavno ostavite na miru jer im dosadite ko komarac koji stalno zuji.
Ja sam osobno misljenja da su bosanski Muslimani islamizirani Hrvati (genetska istrazivanja mi to potvrdjuju) ali ako oni hoce biti nesto drugo, meni ok. Niti mi razlog za mrznju niti razlog za izvrnjavanje povjesti da ti mozak.
To bi vasoj psihi stvarno dobro doslo, da ne svojatate sve i svasta jer ovi imaju ovo oni ono.
Pa valjda ste i vi nesto svoje dostigli bez kicenja tudjim perijem, siguran sam da jeste.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Fanta

Hahahaha Fanta….koji si ti lik

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Fanta-stique – lik

piretis
Gost
piretis
3 godine prije

U Crnoj Gori barem je oporba bila protiv ulaska u NATO. Kod nas niti oporba nije bila protiv. A referendum navodno nije bio niti potreban, a bog zna kakav bi rezultat bio da ga je slučajno bilo.

Bill Gates
Gost
Bill Gates
3 godine prije

Danas nije teško potkupiti političare, tzv. vođe naroda i države: čovječanstvo je, naročito zapadno, ovo pod utjecajem amerikanizma kao subkulture, ogrezlo u materijalizmu, da se to već graniči sa perverzijom… Njemu ili njoj otvoriš bankovni račun, pokloniš audija 7, rodbinu daruješ vw goljfovima i zaposliš po državnim frmama, njega onda postaviš na čelo regionalnog Telekoma, a on onda dovede i četvrto koljeno rodbine… i to je to. Struktura se uveže. Strane ambasade onda aktiviraju svoje ljude… No, vjerujem da će Slaveni uspjeti savladati ove paklene planove američke i evropskih vazala, i, čak, biti pobjednici… kada dođe vrijeme, po svjetskoj karmi…

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Bill Gates

Slaveni trebaju pobijediti najprije same sebe, svladati vlastite zablude, riješiti se vlastitog zla i početi poštovati same sebe. A onda će tom samopoštovanju i drugi pokazati svoje poštovanje, Kao što to danas imaju prema Rusima. Kraće ‘Mi (Slaveni) first’,a onda svi drugi i sve drugo. Ništa se neće odigrati samo po sebi, po nekakvoj karmi. Za vlastitu karmu se treba izboriti, sad i ovdje. Inače ćemo se načekati dok nas pravda s povezom na očima napipa.

Branislav
Gost
Branislav
3 godine prije
Reply to  Alerik

Početkom trinaestog stoljeća južnih slavena je bilo gotovo kao Francuza ili Engleza. Volio bih znati gdje i kada smo krenuli krivim smjerom. A brojnost je važna. Ideja o tome kako čovjek mora cijeniti sebe da bi ga drugi cijenili je ispravna. Problem je u tome što važna i brojnost nacije kada se radi o društvu, a ne pojedincu. Čini se da jednostavno nismo imali sreće u povijesti – našli smo se između dva velika zaraćena carstva i bili topovsko meso. Krajnje je vrijeme da se riješimo tih svojih kompleksa i počnemo živjeti normalno. Dobro bi nam došao nekakav dobar psihijatar;)

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Branislav

Za prvu rečenicu? Odakle crpiš ovaj mit??

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije
Reply to  Bill Gates

E ova ti je DOBRA! i automatski odgovor na pitanje koga bira narod? I koliko je narod kriv za vlast koju ima?

HEKPCT
Gost
HEKPCT
3 godine prije

Sad će Crnogorci rame uz rame s braćom Albancima protiv mrskih Srba 🙂

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  HEKPCT

da 🙁

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije

Zapravo se priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova nema što dodati – krajnje realno sagledavaju situaciju. Crna Gora doista nije vojna sila (upitno je ima li ikakvu vojsku, ako i ima kolika je na ukupnu populaciju od 600 000 demotiviranih ljudi), ali NATO ide sa svojim planom.Unutar prostora EU, u okruženju NATO zemalja, je teritorij Makedonije, Srbije i Crne Gore. Svakako za NATO ne dolazi u obzir da mu iznutra netko dodijeli Rusima teritorij za kakvu bazu.Otud i ova strategija grickanja i polaganog hipnotiziranja ionako apatičnog življa.
A što se tiče parlamentarnog izglasavanja ‘ulaska’ u NATO s nategnutom natpolovičnom većinom, opet ništa čudno. Lakše je kupiti 46 ljudi, nego li 350 000 u riskantnom referendumu o ulasku. Zato u demokratsko i suverenitetom deficitarnim zemljama se i ide na parlamentarnu ratifikaciju,a ne na referendum.
Porsvjedi protiv ulaska su roba na koju se računa. Bez financijske potpore se brzo ispušu. Soros je uložio puno novca u organizaciju plaćenih prosvjeda protiv Trumpa pa mu nije išlo,a ovdje u Crnoj Gori baš i nema interesanata za financiranje jalovih prosvjeda.
Rusi su poslužili Crnoj Gori u prelasku na euro, donijeli su ih u tolikoj količini da je više od pola priobalja u fizičkom vlasništvu Rusa. A oni će znati to svoje vlasništvo staviti u funkciju. Kad im i kako zatreba.

Michael Collins
Gost
Michael Collins
3 godine prije
Reply to  Alerik

Rumunji i Bugari su primljeni u EU mimo bilo kakvih kriterija samo kao brana Rusiji. A područje se zapadno od te ciganije (uvjerio sam se osobno da im nije mjesto u Europi) meliorira.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije

COLLINSE, a po čemu misliš da Rumunjima i Bugarima nije mjesto u EU? I šta znači to rasistički ciganlija? Daj ne kaki knedle, jer da imaš osobne kulture, onda bi znao da obje zemlje i oba naroda imaju potencijal.
Eto npr.,ja volim umjetnost. Iz Rumunjske i Bugarske je došlo dosta odličnih opernih pjevača, glazbenika, dirigenata i baletskih umjetnika….
Zato tvoje piskaranje za one koji neki klinac znaju, je obično beljezganje.
Kakve je to npr.Crna Gora dala umjetnike po tome pitanju?

Njpo
Gost
Njpo
3 godine prije

ISIS Apologized To Israel For Attacking IDF Soldiers
ZERO HEDGE

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Oj svijetla NATO zoro

Oj svijetla NATO zoro oj svijetla NATO zoro
majko nasa AMERIKO majko nasa AMERIKO.

Sinovi smo tvog stijenja, sinovi smo tvog stijenja
i cuvari tvog postenja i cuvari tvog postenja.

Ko to kaze taj se vara , ko to kaze taj se vara ,Crna Gora da je mala ,Crna Gora da je mala

Crna Gora jes malena, Crna Crna Gora jes malena, al je NATO i postena al je NATO i postena

NATO nam je oltar sveti,NATO nam je oltar sveti u njega smo svi zakleti, u njega smo svi zakleti

Na Lovcenu Njegos spava na Lovcenu Njegos spava najmudrija NATO glava najmudrija NATO glava

Lovcen kite NATO RADARI Lovcen kite NATO RADARI a Kosovo vojne baze a Kosovo vojne baze

Lovcen kiti grob nacista Lovcen kiti grob nacista a Kosovo grob fasita a Kosovo grob fasista

Ostrog kite dvije stjene Ostrog kite dvije stjene hitler Sveti mene musolini Sveti mene.

Ko se stidi ove pjesme ko se stidi ove pjesme PARTIZANSKO kolo nek pokrene

Ko se stidi svog porijekla ko se stidi porijekla hrda osta do vijeka hrda osta do vjeka.

SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU!

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije

Pa ako je CG vojni potencijal ravan nuli kako veli Lavrov, što se Rusi toliko zajapurili. CG jako daleko, pa nije riječ o “opkoljavanju” jadne Rusije!!

Tomica
Gost
Tomica
3 godine prije
Reply to  PeroDD

Uvijek sam mislio da si obični trol ali sad počinjem da sumnjam na smanjenu sposobnost prosuđivanja da ne kažem glupost. Šta je poenta tvog posta? Crna Gora je ipak vojna sila? Proširivanje NATO-a na područja interesa Rusije ne treba da brine Rusiju kao što to brine NATO kad neko pokaže samo sklonost ka Rusiji? Geopolitički položaj je nebitan kad ga, otvoreno neprijateljski, vojni savez zauzme? NATO treba Crnu Goru kako bi vojno i financijski ojačao? Milo i njegova svita najbolje znaju šta treba C. G. pa je referendum potpuno nepotreban?

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije
Reply to  Tomica

Poanta mog posta je da se Rusi (i putinoljupci po portalima) dure, jer nitko s njima neće imat posla. Nihovo je pravo da se dure, ali je i pravo ostalih da s rusima nemaju posla ako ne žele…..

Tomica
Gost
Tomica
3 godine prije
Reply to  PeroDD

Hajde opet, ali polako. Da li se Rusi ljute što neko neće da ima posla s njima ili zato što neko brani to onima koji hoće da imaju posla s njima? Ko su ti koji ne žele da imaju posla s Rusijom a Rusija ih prisiljava na to? Šta bude onima koji žele da imaju posla s Rusijom i ko im to radi?

Amistad
Gost
Amistad
3 godine prije
Reply to  PeroDD

A kako to da Nato zeli tu velesilu? Sta ce CG doprinjeti Natu? Jel Pero…..reci ti to meni.

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije
Reply to  Amistad

Pa ne treba Crna Gora NATO-u, nego NATO Crnoj Gori!!

EU dismr
Gost
EU dismr
3 godine prije
Reply to  PeroDD

Bravo Pero! Sedi PET. NATO baš treba CG i onda je to čisti hepines. A Njegoš će od okretanja u grobu postat nova CG vjetroturbina i omogućiti jeftiniju eko-nato el. energiju.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Zanima me sto o ulasku crne gore u nato misli autor grafita u Titogradu kojeg je napisao nakon sto je nato raketirao srbiju i kosovo a crnu goru preskocio , citiram ” a sto je s nama , pa nijesmo sugavi”

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Pošto je autor grafita duhovit najvjerojatnije podržava. Zadrti i indoktrinirani Ilje Čvorovići koji u ratu protiv imaginarnog neprijatelja suhoparni i dosadni ljudi….

Tadmur
Gost
Tadmur
3 godine prije
Reply to  PeroDD

@Pero..ujka Sem je u vašim glavama stvorio imaginarnog neprijatelja koji će za doručak pojesti sve od baltika do pirineja.Pero ,bježi pod krevet ide babaroga!!!

European Commission
Gost
European Commission
3 godine prije

Bagro ljudska transhumanizirajte se i prihvatite europske nato vrijednosti demokratskog svijeta. Odbacite svoje prljave duše i ugradite softwer koji će vam poklonit evropsak komisija. Bagro ljudska ne razmišljaj mi misimo za tebe. Lucifer je s nama u našim anusima. Mi pali anđeli napravit ćemo od vas besmrtne aplikacije.Ajmo svi zajedno:

Together, unite, unite, Europe

With you, so far and different
With you, a friend that I thought I’d lost
You and I, having the same dream
Together, unite, unite, Europe

And for you, a woman without borders
With you, under the same flags
You and I, under the same sky
Together, unite, unite, Europe

We’re more and more free
It’s no longer a dream and you’re no longer alone
We’re higher and higher
Give me your hand, so that we can fly
Europe is not far away
This is an lucifer song for you
Together, unite, unite, Europe

For us, in heaven a thousand violins
For us, love without borders
You and I, having the same ideals, mmm…
Together, unite, unite, Europe

We’re more and more free
It’s no longer a dream and we’re no longer alone
We’re uniting more and more
Give me your hand and you will see you’re flying
Europe is not far away
This is an lucifer song for you
Together, unite, unite, Europe

We’re more and more free
More and more free
Our stars, one single flag
We’re stronger and stronger
Stronger and stronger
Give me your hand and you will see yourself flying
Europe is not far away
This is an lucifer song for you
Together, unite, unite, Europe

Europe is not far away
This is an Lucifer song for you
Together, unite, unite, Europe

Michael Collins
Gost
Michael Collins
3 godine prije

Naravno da je vojni potencijal Crne Gore nikakav, ali bitan je geostrateški položaj te banana državice, tako da zio-nazi vojska se može prešetavati po njoj kao u svom dnevnom boravku.
A koje će to korake napraviti Rusija? Reći će svojim oligarsima da ne kupuju nekretnine tamo? Ruski turisti će prestati dolaziti?

Michael Collins
Gost
Michael Collins
3 godine prije

A možda se boje da i oni ne bi došli na udar probuđene albanske aspiracije na tuđe teritorije? Jer da nisu pokazali naklonost zio-nazi bagri organizirao bi se i njima u Podgorici kakav izvoz demokracije.
Zanima me što Master of Puppets imaju u planu kada sve zemlje svijeta uđu u NATO? Rat protiv Marsovaca?

Tomica
Gost
Tomica
3 godine prije

I ja mislim da jedan dio manjine, koja podržava ulazak u NATO, razmišlja na taj način. Nažalost, to nije nikakva garancija jer se to vjerovatno i neće desiti prije nego se Kosovo potpuno odvoji i kao takvo priključi NATO. Na taj način, sva priča o kolektivnoj obrani pada u vodu. Vjerujem da će tada “dobronamjerno” savjetovati C.G. da malo popusti i smiri tenzije. Kupili su vlast u C. G.ali ne i narod pa su im Albanci ipak pouzdaniji “partneri”.

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije

Moskva reagira tako… od muke. Nemocni su. 🙂

New world
Gost
New world
3 godine prije

PeroDD
Poanta mog posta je da se Rusi (i putinoljupci po portalima) dure, jer nitko s njima neće imat posla. Nihovo je pravo da se dure, ali je i pravo ostalih da s rusima nemaju posla ako ne žele….

Poenta tvog posta je da podrzvas pro-zapadne teroriste u Siriji, tiraniju u Turskoj i Saudi Arabiji, da zelis treci nuklearni rat. Jadna majka sto te rodila tako psihicki ostecenog.

Rusija je jos jednom udarnuta sakom od strane natovske gamadi…i sto zelis reci?
Ako smo mi putinoljubci ti si ljubitelj muskih koji imaju cice i zenske grudi.

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije
Reply to  New world

Pa treći svjetski rat uglavnom zazivaju ovdje u svakom drugom kometaru…..

Vidim kako je Rusija udarila šakom natovsku gamad, valjda organizacijom primanja CG u nato!!!

E U
Gost
E U
3 godine prije
Reply to  PeroDD

Pera! Nemoj više. Dovoljno je. Postaće sumnjivo. Odi Šlimanovu 16 i ćekaj.

gogijard
Gost
gogijard
3 godine prije

Zamislimo situaciju u kojoj Njegoš dolazi u današnju Crnu Goru i nalazi situaciju da je Uncle Sam poslao Crnogorce na Rusku granicu da brane svoju braću Litvance protiv zlih Rusa. O tempora! O mores!

basso
Gost
basso
3 godine prije

Moskva crnogorcima nije imala sta ponuditi,amerikanci jesu.Vjecna prijateljstva medju drzavama i narodima ne postoje,samo trenutni interesi.

mars
Gost
mars
3 godine prije
Reply to  basso

@ basso – volio bih, ako ne tražim previše, da elaboriraš šta su to Amerikanci ponudili više i bolje a da to Rusi nisu?

Jing-sung
Gost
Jing-sung
3 godine prije
Reply to  mars

previse trazis od trolla

basso
Gost
basso
3 godine prije
Reply to  Jing-sung

Mozda da procitas moj odgovor i onda tek razmislis hoces li me vrijedjati ili ne.

basso
Gost
basso
3 godine prije
Reply to  mars

Doslo je vrijeme da male zemlje moraju negdje pripadati da bi se osjecale sigurne.Crna gora prakticno nema vojsku i svaka zemlja iz okruzenja bi je mogla napasti i okupirati.Tu je i eventualni ulazak u EU,a clanstvo u nato je uslov.Rusi samo govore crmoj gori,srbiji,makedoniji da ne ulaze u nato a sami ne nude alternativu.Da rusi imaju neki vojni pakt dosta bi se zemalja odlucilo za ulazak,a ovako moraju u nato,jer se boje to istog nato.

goltanco
Gost
goltanco
3 godine prije
Reply to  basso

A tebi ne pada na pamet da se sada povecava zakon vjerovatnoce da Crna Gora mora ici u rat radi Poljske, Turske, Estonije, Portugala, Spanjolske, itd.

Nek ti je uzivaj u svojim zabludama.

Po tome bi morao uci u NATO pakt i Singapur, Angola, Panama, jerbo moze ih napasti Njemacka, Japan, itd zasto ne?

Ako moze Hrvatska napasti Crnu Goru zasto ne bi mogao napasti i Mexico neku drzavu u srednjoj Americi?
Onda nek udje u NATO i svaka latinsko-americka zemlja.

Ako su Njemacka i Engleska i Japan i Francuska uzimali po svijetu teritorije zasto bi danas bila iznimka?

basso
Gost
basso
3 godine prije
Reply to  goltanco

Jos prije par godina u crnoj gori je bilo vise ruskih nego crnogorskih zastava.Crnogorci su rado vidjeli ne samo ruske turiste nego i ruske investicije,i zeljeli su i prosirenje saradnje u svim oblastima.Crnoj gori kao i drugim malim drzavama u regionu puse velika albanija za vrat i zele da svoj narod i granice osiguraju.Posebno jet su albanci u crnoj gori vec napravili od nekoliko opstina albaniju i kosovo zeli reviziju granica sa crnom gorom.Rusija nema vojni savez i ne moze nikome garantovati mir i stabilnost kako to moze nato,i zato se crna gora odlucila za ulazak u nato.Posto je velika albanija projekat amerike nadaju se da ce oni izbjeci sudbinu srbije i makedonije.Rusi samo pricaju i prijete zemljama da ne ulaze u nato a sami ne mogu nista uraditi da bi male zemlje zastitili.Daju srbiji par migova kao da je to neka zastita od nato.Srbija i makedonija se jos uvijek nadaju ruskoj pomoci ali ce i oni morati uci u nato.S kim se ne mozes tuci pridruzi mu se.

mars
Gost
mars
3 godine prije
Reply to  basso

@ basso – to razumijem i jasno mi je. To je jedino što su Amerikaci i ponudili, odnosno to je već čuvena ponuda Don Vita Korleonea – “ponuda koja se ne može odbiti”. Takve ponude daju samo oni koji ili neće ili ne mogu ponuditi bilo šta drugo zbog čega bi onaj kome je ponuda upućena sam i svojom voljom želio istu prihvatiti. U krajnjoj liniji, to i nije ponuda već prisila, jer ponuda u svojoj biti ima mogućnost i prihvatanja i odbijanja, tako da se u ovom slučaju (kao uostalom i mnogim drugim) ne može govoriti o ponudi u smislu istinski bolje opcije nego što nudi druga strana. To se najbolje može ilustrovati odnosom čovjeka i domaćih životinja. Prije nego što su pripitomljene, živjele su slobodno, lovile, pasle, kljucale i sasvim solidno preživljavale i opstajale bez ikakvog ljudskog uticaja, pomoći i “dobročinstva”. i tako su mogle dok je svijeta i vijeka, aI onda se pojavio čovjek sa svojom “ponudom” – ” dat ćemo vam hranu i smještaj ali ćemo vas zauzvrat jahati, uprezati, jesti, učestvovat će te u našim međuljudskim ratovima i koristi ćemo vas za sve ostalo za što nam u određenom trenutku budete trebali”. I tako to funkcioniše do dana današnjeg i nije teško vidjeti i zaključiti ko je u tom odnosu dobio a ko izgubio i šta bi domaće životinje o tome danas rekle, kada bi imale nivo svjesti i intelekta kao ljudi.

basso
Gost
basso
3 godine prije
Reply to  mars

Mars u potpunosti se slazem s tobom,prisila=ponuda,tako je to kod amerikanaca.Crna gora nije imala izbora.

mars
Gost
mars
3 godine prije
Reply to  basso

@ basso – izbor uvijek postoji, samo je pitanje spremnosti i volje da se plati njegova cijena ako se on kosi sa silom nametnutim stanjem.

subaru
Gost
subaru
3 godine prije
Reply to  mars

Bravo mars

Tomica
Gost
Tomica
3 godine prije
Reply to  basso

Očemu ti to? Koji to susjedi jedva čekaju da okupiraju Crnu Goru? Hrvatska i Albanija su članice NATO, hoće li onda NATO preko njih napasti C.G.? BiH? Oni jedva čekaju da krenu na C.G. Ako si mislio na Srbiju taj film isto nećeš gledati. Sam ulazak u NATO ne znači ništa ako je spor između članica. kao što sam već pisao, Kosovo neće pokazati teritorijalne pretenzije dok se potpuno ne osamostali i uđe u NATO. Turizam je divna stvar, laka i velika lova. Par terorističkih akcija i ključ u bravu. Vječito će se morati dokazivati da ne bi imali problema.
Crnogorci su rekli šta misle o NATO, njih je Milo protiv njihove volje uvukao. Mogli su ostati neutralni, SAD bi se vjerovatno zadovoljile što su uveli sankcije Rusiji i deklarativno im, na svakom koraku, osuđuju “agresivnu politiku”. Postoji vojni pakt u kojem je Rusija ali dosta njih ne smije ući u njega. Na kraju krajeva čemu vojni paktovi ako te niko ne napada a UN radi svoj posao. Svodi se na to da države ulaze u NATO da ih taj isti NATO ne bi napao. Često je u pitanju osobni interes vlastodržaca i mislim da je upravo taj slučaj u C.G. Rusija je otvorena za suradnju, evidentno je i da pomaže drugim državama bez uvjeta i na sopstvenu štetu. Ničim nije zavrijedila neprijateljski stav C.G. ali eto, Milo misli da treba učiniti i više nego što se traži od njih.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  basso

BASSO, u EU su i Austrija, Irska, Švedska, Finska, ali nisu članice NATO, i Cipar je u EU, a nije u NATO. Opet imamo u NATO paktu Norvešku i Island, a nije u EU. Ni Švicarska ni jedno ni drugo…
Turska je u NATO i to neposlušna, a nije u EU, i neće.
Dakle, oni koji uvjetuju NATO, pa tek onda EU, sve jesu samo demokrati nisu. To su samo ogavni imperijalisti.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  basso

BASSO, kada se CG recimo tako, osamostalila od zajedničke države sa Srbijom 2006, baš je Rusija pomogla CG. Sa novcem, dolaskom turista, uzajamnom trgovinom. Mili je tada to bila bratska zemlja.
Zanimljivo je licemjerje zapadnih elita. Milo i cijela CG vlast, bila im je dugo vremena mafija koja je predugo na vlasti, a kada su osvojili zadnje izbore, odjednom postadoše uredna država. Koja licemjernost.
Očito su Mila i ostale u vrhu CG ucijenili, šta drugo zaključiti?

ten
Gost
ten
3 godine prije

Crnogorci se vise boje SAD-ista nego Rusa.
Amerikancima treba Crna Gora da bi njihovi ratni avioni sra-li po nebu od Norveske do Turske i da bi njihovi ratni brodovi neometano plovili po Jadranskom moru.
Oni Rusi koji su kupovali nekretnine po C.G. su oparili prste.
Amerika svakog okupira pa onda to okrene naglavacke da je Rusija koja to radi…Amerika steze Rusima omcu oko vrata.
Amerika ne zeli upravljati svijetom nego vladati.
Kad bi SAD-isti u tome uspjeli tek bi vi onda vidjeli sto znaci America First, svi bi placali porez SAD-istima za zastitu.
SAD-isti su doveli neke rakete u Juznu Koreju i vec sada trazu da Juzna Koreja financira SAD-isticku zastitu.
Doci ce vrijeme kad ce i Hrvatska placati americku zastitu a to ce biti onda kad ili ako Rusija bude izbrisana s mape svijeta, zato molite se bogu da zivi Rusija, bez Rusije ce te svi biti americki shit/drek.

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Gost
naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
3 godine prije

a, što je CRNA GORA trebala napraviti…da se ku..i…znamo da su susjedi nestabilni, shizofreni…albanija…kosovo…BiH…grčka nestabilna, Srbija ih svojata,….ma što mislili hrvatska nije stabilna, ali ljudi simpatiziraju CG….da se drži Rusije, koju cijenim, …pa da bude rasuta CG….možda da i bude izbrisana za svagda….za sada to nije loše za opstojnost Crnogoraca…gdje se uđe može se i izaći, ali kada dođe vrijeme…

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Gost
naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
3 godine prije

pa što će biti sa Makedonijom….?????

Natovac za novac
Gost
Natovac za novac
3 godine prije

Pa kad si toliko pametan, daj i odgovor!!!

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Gost
naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
3 godine prije

odakle i dokle da znam….bitna je opstojnost naroda i njegovo preživljavanje, među velikim đilkošima, pa veliki narodi stradaju, pa zašto i za koga da CRNOGORCI DA NESTANU ili ih rasture, teritorij, vrlo lijepi, da izgube…da sa 500.000. ljudi u današnje vrijeme, tuku i za koga, za njemačku ?, Rusiju?, Francusku, Kinu, ma dajte pustite CRNOGORCE da prežive …a doći će vrijeme da neštp pravnaju i poprave…sve u svoje vrijeme….a ne da oni stanu u prve redove i stradaju…poz.

Natovac za novac
Gost
Natovac za novac
3 godine prije

Znaju i te kako Amerikanci pa i ostali clanovi NATO pakta
izvrsiti uspjesno ( debelo pocrtano ) pritisak na malu zemlju kao sto je Crna Gora.
Aj, sad mi reci da nisu Njemacka, Francuska, Italija i ostalih 25 clanova vrsili pritisak na Crnu Goru….

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Gost
naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
3 godine prije

da, da

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije

NASERE, pogledaj podatke sa popisa stanovništva CG u doba socijalizma, tj.u doba SFRJ, i danas. Onda je u CG onih koji su se pisali da su Srbi bilo jedva 5-6 % ili tako nekako, a danas je takvih barem 35%. Kako to tumačiti? Ja tumačim da je to reakcija na promjenu politike prema samoj Srbiji unutar CG.
Ako će se CG srušiti, to će biti iznutra, ne izvana!

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Gost
naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
3 godine prije
Reply to  zlatan

ne to nije tako….crnogorci su crnogorci, a srbi su srbi….to je od prije njegoša….ali ljudi su ljudi..i to treba poštovati

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Gost
naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
3 godine prije

ma daj se ti prijavi u Sirijsku vojsku, ja sam bio u dvije voJske i u jednom ratu, moj ćaća je bio partizan,, moj djed je izgubio oko u 1. S.R….MA DAJ IDI TI IZGUBI OKO ILI SLUH…ILI POGINI U BEZNADEŽNOM SUKOBU….(MOJ OTAC JE IZGUBIO 80% SLUHA U PARTIZANIMA)…Crna Gora mora potvrditi i i ojačati opstojnost…i lijepo živjeti od turizma i još par investicija..i njih 500.000. ostavite na miru.

Natovac za novac
Gost
Natovac za novac
3 godine prije

O kojem ti turizmu bre?
Albanija je u NATO paktu pa mozes dalekozorom gledati turiste.
Tajland nije ni vidio NATO pakt pa je turisticka destinacija pri samom vrhu.
U tvoj glavi je kaos.
Sto se tice Crne Gore…
Amerikanac kao turista nece doci ni u Hrvatsku ni u Crnu Goru …Amerikanac ce doci s puskom.
A ono pusti bre Crnogorce da zivu…e kad bi Amerikanci to htijeli …i ne uvlaci Kinu a Rusija je samo trazila od Crne Gore da joj ne bude neprijatelj.

Natovac za novac
Gost
Natovac za novac
3 godine prije

Zakljucak – iz generacije u generaciju kre-teni.

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Gost
naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
3 godine prije

CRNOGORCI NISU KRETENI…MA NE KUŽIŠ MOJU PRIČU…I DAJ IDI I TUCI NATO SA KUBUROM…NISU TO VREMENA VUKA MANDUŠIĆA…POZ

Onden
Gost
Onden
3 godine prije

Prevedeno sto je napisao Reuters

SAD je odgodio sankcije na Bjelorusiju za sest mjeseci.
Svrha je da se otrgne Bjelorusija od ruskog utjecaja i da udje u americku orbit.
Dolje ispod je prjevod.
To je modus operandi Amerike s svakom zemljom.
Sto je cilj?
Zavladati svijetom.

U.S. renews Belarus sanctions relief
WASHINGTON The United States on Friday extended sanctions relief for Belarus for another six months, continuing a policy begun during the Obama administration meant to encourage a country traditionally in Russia’s orbit to turn to the West.

eu-Raj
Gost
eu-Raj
3 godine prije

The insane American/Israeli neoconservatives are determined to exercise hegemony over the world.
Russia and China cannot simply sit there and await America’s preemptive nuclear strike.
The neoconservative claim of American exceptionalism is the identical claim made for Germans by Hitler.
Zero Hedge
Paul Craig Roberts,

Natovac za novac
Gost
Natovac za novac
3 godine prije

ma daj se ti prijavi u Sirijsku vojsku, ja sam bio u dvije voJske i u jednom ratu, moj ćaća je bio partizan,, moj djed je izgubio oko u 1. S.R….MA DAJ IDI TI IZGUBI OKO ILI SLUH…ILI POGINI U BEZNADEŽNOM SUKOBU….(MOJ OTAC JE IZGUBIO 80% SLUHA U PARTIZANIMA)…
dddddddddddddddddddd
Zakljucak – iz generacije u generaciju kre-teni.

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Gost
naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
3 godine prije

DA JESMO KRETENI…I ZATO SAVJETUJEM…NE LETI PRED RUDO…A MIKI GDJE SI TI…DA LI ZNAŠ ŠTO JE PUŠKA….A JA SAM IMAO PRILIKE NA VJEŽBI PUCATI IZ KUB SISTEMA…MLADIĆU ODSLUŽI VOJSKU..I POKUŠAJ OTIĆI U RAT, KADA TI MECI I GRANATE ZUJE OKO GLAVE..PA SE ONDA PRIJAVI

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Gost
naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
3 godine prije

ADMIN….BRIŠI, ALI NE KUŽIM ZAŠTO……?…..JA U SVOJIM TEKSTOVIMA APELIRAM NA LUKAVOST I STRPLJENJE CRNOGORSKOG NARODA I DA MALI NAROD NE STRADA U PRVIM REDOVIMA,,,I TO JE ČAK ISKUSTVO MOJE PORODICE…AKO JE TO ZA BRISANJE..E ONDA..HVALA

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Gost
naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
3 godine prije

admine, a smijanje- Natovac za novac. mojoj familiji…to je za pohvalu…što mi je djed i otac stradao, u ratovima…kada sam od djetinjstva ocu morao vikati, a djed me morao gledati sasvim desno okrent…super…., a on meni dddddd..to je baš za smijeh…

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Gost
naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
3 godine prije

ne da mi vrag mira…admine i Natovac za novac.. da će japanci, juž. koreanci, nijemci…hrvati, srbi, makedonci, crnogorci ginuti i jurišati za američke interese…..eeeeeee neće, ali zašto netko veći ne stane prije crnogoraca u prve redove…da li je to teško skužit..ma, ma,

POVEZANE VIJESTI

Izbornik