Crna Gora u NATO paktu – Reakcije Moskve od upozorenja do “ismijavanja”

Crna Gora - NATO
90 komentara

U službenom priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova, koje je komentiralo izglasavanje u parlamentu u Podgorici ulazak Crne Gore u NATO pakt, navodi se “kako će Rusija štititi svoje interese i sigurnost”.

Moskva je priopćila da ne može ne uzeti u obzir posljedice odluke crnogorskog parlamenta o pristupanju NATO paktu, te poručila da zadržava pravo da donosi odluke kojima će zaštititi svoje interese i nacionalnu sigurnost.

“U Moskvi ne mogu ne uzeti u obzir strateške posljedice tog koraka. Zato zadržavamo pravo da donosimo odluke koje su usmjerene na zaštitu naših interesa i nacionalne sigurnosti”, navodi se u priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Navodi  se i kako oni koji su glasali za ulazak u NATO, “pod izgovorom navodne ruske prijetnje“, preuzimaju odgovornost za posljedice realizacije planova vanjskih sila koje teže produbljivanju linija razdvajanja u Europi i na Balkanu.

Crnogorski parlament je, od ukupno 81 zastupnika, sa samo 46 glasa “za” ratificirao sporazum o priključivanju Crne Gore NATO paktu.

Oporbi, koja je prosvjedovala protiv ulaska zemlje u NATO bez referenduma, prije glasovanja nije bilo dozvoljeno okupljanje.

Premijer Crne Gore, Duško Marković, odluku vlade da zemlju uvede u NATO je nazvao “povijesnom”.

“NATO i EU su postali jamac mira i stabilnosti i prosperiteta društva i gospodarstva”, rekao je crnogorski premijer.

Neslužbene reakcije su također interesantne. Njemački N-TV prenosi kako je ruski ministar obrane Sergej Šojgu “ismijao balkansku državu”, rekavši da je “vojni potencijal Podgorice ravan nuli”.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova je izrazilo žaljenje što “sadašnje vodstvo zemlje i njihovi zapadni pokrovitelji nisu poslušali glas razuma i savjesti”.

Ruski ministar obrane, general Sergej Šojgu, rekao je “kako je vojni potencijal Podgorice ravan nuli, ali da će NATO primiti sve bivše jugoslavenske republike, samo kako bi ojačao svoj utjecaj u regiji”.

NATOreakcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
90 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
6 godine prije

Nekada su Crnogorci s ponosom pjevali – “nas i Rusa 200 miliona” – a zlobnici na to dodavali – “a bez Rusa pola kamiona”. Eto dokle su njihovo milionsko bratstvo s Rusima dovele plaćene i kupljene crnogorske političke elite, i to je najbolji dokaz da danas određeni narod nije isto što i država u kojoj živi, odnosno narod i političari koji ga kobajagi predstavljaju.

Weteran
6 godine prije

Crnu Goru nisu okupirali ni Turci ni Mleci !
Crnogorcima su bukagije natakli Montenegrinci !?

Jupiter
6 godine prije

Ko vlada morem vlada i kopnom. Rusi to već jednom moraju da shvate i učine nešto po tom pitanju.. Knezi su to svatili . gradnja veštačkih ostrva na holjade kolometara od Kine to potvrđuje

piretis
6 godine prije

U Crnoj Gori barem je oporba bila protiv ulaska u NATO. Kod nas niti oporba nije bila protiv. A referendum navodno nije bio niti potreban, a bog zna kakav bi rezultat bio da ga je slučajno bilo.

Bill Gates
6 godine prije

Danas nije teško potkupiti političare, tzv. vođe naroda i države: čovječanstvo je, naročito zapadno, ovo pod utjecajem amerikanizma kao subkulture, ogrezlo u materijalizmu, da se to već graniči sa perverzijom… Njemu ili njoj otvoriš bankovni račun, pokloniš audija 7, rodbinu daruješ vw goljfovima i zaposliš po državnim frmama, njega onda postaviš na čelo regionalnog Telekoma, a on onda dovede i četvrto koljeno rodbine… i to je to. Struktura se uveže. Strane ambasade onda aktiviraju svoje ljude… No, vjerujem da će Slaveni uspjeti savladati ove paklene planove američke i evropskih vazala, i, čak, biti pobjednici… kada dođe vrijeme, po svjetskoj karmi…

HEKPCT
6 godine prije

Sad će Crnogorci rame uz rame s braćom Albancima protiv mrskih Srba 🙂

Alerik
6 godine prije

Zapravo se priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova nema što dodati – krajnje realno sagledavaju situaciju. Crna Gora doista nije vojna sila (upitno je ima li ikakvu vojsku, ako i ima kolika je na ukupnu populaciju od 600 000 demotiviranih ljudi), ali NATO ide sa svojim planom.Unutar prostora EU, u okruženju NATO zemalja, je teritorij Makedonije, Srbije i Crne Gore. Svakako za NATO ne dolazi u obzir da mu iznutra netko dodijeli Rusima teritorij za kakvu bazu.Otud i ova strategija grickanja i polaganog hipnotiziranja ionako apatičnog življa. A što se tiče parlamentarnog izglasavanja ‘ulaska’ u NATO s nategnutom natpolovičnom većinom, opet ništa čudno. Lakše je kupiti 46 ljudi, nego li 350 000 u riskantnom referendumu o ulasku. Zato u demokratsko i suverenitetom deficitarnim zemljama se i ide na parlamentarnu ratifikaciju,a ne na referendum. Porsvjedi protiv ulaska su roba na koju se računa. Bez financijske potpore se brzo ispušu. Soros je uložio… Čitaj više »

Njpo
6 godine prije

ISIS Apologized To Israel For Attacking IDF Soldiers
ZERO HEDGE

Georgij Žukov
6 godine prije

Oj svijetla NATO zoro Oj svijetla NATO zoro oj svijetla NATO zoro majko nasa AMERIKO majko nasa AMERIKO. Sinovi smo tvog stijenja, sinovi smo tvog stijenja i cuvari tvog postenja i cuvari tvog postenja. Ko to kaze taj se vara , ko to kaze taj se vara ,Crna Gora da je mala ,Crna Gora da je mala Crna Gora jes malena, Crna Crna Gora jes malena, al je NATO i postena al je NATO i postena NATO nam je oltar sveti,NATO nam je oltar sveti u njega smo svi zakleti, u njega smo svi zakleti Na Lovcenu Njegos spava na Lovcenu Njegos spava najmudrija NATO glava najmudrija NATO glava Lovcen kite NATO RADARI Lovcen kite NATO RADARI a Kosovo vojne baze a Kosovo vojne baze Lovcen kiti grob nacista Lovcen kiti grob nacista a Kosovo grob fasita a Kosovo grob fasista Ostrog kite dvije stjene Ostrog kite dvije stjene hitler… Čitaj više »

PeroDD
6 godine prije

Pa ako je CG vojni potencijal ravan nuli kako veli Lavrov, što se Rusi toliko zajapurili. CG jako daleko, pa nije riječ o “opkoljavanju” jadne Rusije!!

Georgij Žukov
6 godine prije

Zanima me sto o ulasku crne gore u nato misli autor grafita u Titogradu kojeg je napisao nakon sto je nato raketirao srbiju i kosovo a crnu goru preskocio , citiram ” a sto je s nama , pa nijesmo sugavi”

European Commission
6 godine prije

Bagro ljudska transhumanizirajte se i prihvatite europske nato vrijednosti demokratskog svijeta. Odbacite svoje prljave duše i ugradite softwer koji će vam poklonit evropsak komisija. Bagro ljudska ne razmišljaj mi misimo za tebe. Lucifer je s nama u našim anusima. Mi pali anđeli napravit ćemo od vas besmrtne aplikacije.Ajmo svi zajedno: Together, unite, unite, Europe With you, so far and different With you, a friend that I thought I’d lost You and I, having the same dream Together, unite, unite, Europe And for you, a woman without borders With you, under the same flags You and I, under the same sky Together, unite, unite, Europe We’re more and more free It’s no longer a dream and you’re no longer alone We’re higher and higher Give me your hand, so that we can fly Europe is not far away This is an lucifer song for you Together, unite, unite, Europe For us,… Čitaj više »

Michael Collins
6 godine prije

Naravno da je vojni potencijal Crne Gore nikakav, ali bitan je geostrateški položaj te banana državice, tako da zio-nazi vojska se može prešetavati po njoj kao u svom dnevnom boravku.
A koje će to korake napraviti Rusija? Reći će svojim oligarsima da ne kupuju nekretnine tamo? Ruski turisti će prestati dolaziti?

Michael Collins
6 godine prije

A možda se boje da i oni ne bi došli na udar probuđene albanske aspiracije na tuđe teritorije? Jer da nisu pokazali naklonost zio-nazi bagri organizirao bi se i njima u Podgorici kakav izvoz demokracije.
Zanima me što Master of Puppets imaju u planu kada sve zemlje svijeta uđu u NATO? Rat protiv Marsovaca?

Fanta
6 godine prije

Moskva reagira tako… od muke. Nemocni su. 🙂

New world
6 godine prije

PeroDD
Poanta mog posta je da se Rusi (i putinoljupci po portalima) dure, jer nitko s njima neće imat posla. Nihovo je pravo da se dure, ali je i pravo ostalih da s rusima nemaju posla ako ne žele….

Poenta tvog posta je da podrzvas pro-zapadne teroriste u Siriji, tiraniju u Turskoj i Saudi Arabiji, da zelis treci nuklearni rat. Jadna majka sto te rodila tako psihicki ostecenog.

Rusija je jos jednom udarnuta sakom od strane natovske gamadi…i sto zelis reci?
Ako smo mi putinoljubci ti si ljubitelj muskih koji imaju cice i zenske grudi.

gogijard
6 godine prije

Zamislimo situaciju u kojoj Njegoš dolazi u današnju Crnu Goru i nalazi situaciju da je Uncle Sam poslao Crnogorce na Rusku granicu da brane svoju braću Litvance protiv zlih Rusa. O tempora! O mores!

basso
6 godine prije

Moskva crnogorcima nije imala sta ponuditi,amerikanci jesu.Vjecna prijateljstva medju drzavama i narodima ne postoje,samo trenutni interesi.

ten
6 godine prije

Crnogorci se vise boje SAD-ista nego Rusa.
Amerikancima treba Crna Gora da bi njihovi ratni avioni sra-li po nebu od Norveske do Turske i da bi njihovi ratni brodovi neometano plovili po Jadranskom moru.
Oni Rusi koji su kupovali nekretnine po C.G. su oparili prste.
Amerika svakog okupira pa onda to okrene naglavacke da je Rusija koja to radi…Amerika steze Rusima omcu oko vrata.
Amerika ne zeli upravljati svijetom nego vladati.
Kad bi SAD-isti u tome uspjeli tek bi vi onda vidjeli sto znaci America First, svi bi placali porez SAD-istima za zastitu.
SAD-isti su doveli neke rakete u Juznu Koreju i vec sada trazu da Juzna Koreja financira SAD-isticku zastitu.
Doci ce vrijeme kad ce i Hrvatska placati americku zastitu a to ce biti onda kad ili ako Rusija bude izbrisana s mape svijeta, zato molite se bogu da zivi Rusija, bez Rusije ce te svi biti americki shit/drek.

naser......amsterdam 1916....iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
6 godine prije

a, što je CRNA GORA trebala napraviti…da se ku..i…znamo da su susjedi nestabilni, shizofreni…albanija…kosovo…BiH…grčka nestabilna, Srbija ih svojata,….ma što mislili hrvatska nije stabilna, ali ljudi simpatiziraju CG….da se drži Rusije, koju cijenim, …pa da bude rasuta CG….možda da i bude izbrisana za svagda….za sada to nije loše za opstojnost Crnogoraca…gdje se uđe može se i izaći, ali kada dođe vrijeme…

Onden
6 godine prije

Prevedeno sto je napisao Reuters

SAD je odgodio sankcije na Bjelorusiju za sest mjeseci.
Svrha je da se otrgne Bjelorusija od ruskog utjecaja i da udje u americku orbit.
Dolje ispod je prjevod.
To je modus operandi Amerike s svakom zemljom.
Sto je cilj?
Zavladati svijetom.

U.S. renews Belarus sanctions relief
WASHINGTON The United States on Friday extended sanctions relief for Belarus for another six months, continuing a policy begun during the Obama administration meant to encourage a country traditionally in Russia’s orbit to turn to the West.

eu-Raj
6 godine prije

The insane American/Israeli neoconservatives are determined to exercise hegemony over the world.
Russia and China cannot simply sit there and await America’s preemptive nuclear strike.
The neoconservative claim of American exceptionalism is the identical claim made for Germans by Hitler.
Zero Hedge
Paul Craig Roberts,

Natovac za novac
6 godine prije

ma daj se ti prijavi u Sirijsku vojsku, ja sam bio u dvije voJske i u jednom ratu, moj ćaća je bio partizan,, moj djed je izgubio oko u 1. S.R….MA DAJ IDI TI IZGUBI OKO ILI SLUH…ILI POGINI U BEZNADEŽNOM SUKOBU….(MOJ OTAC JE IZGUBIO 80% SLUHA U PARTIZANIMA)…
dddddddddddddddddddd
Zakljucak – iz generacije u generaciju kre-teni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI