fbpx

Crni dan za Turke u Idlibu – Najmanje 33 poginula vojnika u sirijskom Saraqibu

Erdogan oluja

Najmanje 33 turska vojnika poginula su u zračnom napadu u sirijskoj provinciji Idlib, dok je nepoznati broj vojnika ranjen. Turski dužnosnici udare pripisuju Siriji, ali su jučer cijeli dan u tom području djelovali ruski  zrakoplovi, koji su u jednom trenutku mogli odgovoriti na napad turskih vojnika sustavima „Stinger“ na jedan od ruskih zrakoplova.

VIDEO: Pokušaj obaranja ruskog zrakoplova od strane turskih vojnika 

“U Idlibu su turske oružane snage stradale od napada sirijskog režima u zračnom napadu”, rekao je kasno u četvrtak guverner provincije Hatay Rahmi Dogan.

Dok je prvotno rekao da je poginulo devet vojnika, nekoliko minuta kasnije broj umrlih je revidiran na 33, izvijestila je turska agencija Anadolu.

U zračnom napadu ranjeno je više turskih vojnika, ali njihov broj za sada nije poznat. Doganova izjava dolazi usred sastanka turskog Vijeća za nacionalnu sigurnost na visokoj razini, kojim je navodno predsjedavao predsjednik Recep Tayyip Erdogan i vjerojatno se fokusirao na incident.

RT navodi kako neprovjerena izvješća na društvenim medijima tvrde da su deseci turskih vojnika poginuli u zračnom napadu “ruskih snaga”, da je desetke vojnika i ranjeno, te da su se bolnice u Hatayu borile da se nose s prilivom ranjenih. Ankara ništa od toga do sada nije potvrdila, ali je znakovito da su u provincijama odakle su većinom poginuli vojnici oborene društvene mreže Facebook, Twitter i Instagram, gdje su rodbina i prijatelji dijelili slike poginulih i ranjenih turskih vojnika.

U razgovoru za agenciju Anadolu, Dogan je naglasio da u bolnicama nema nestašice krvi, napominjući da liječnici “poduzimaju sve potrebne mjere kako bi liječili ranjene“.

Erdoganov tajnik za tisak Fahrettin Altun rekla je novinarima rano jutros da Turska “reagira protiv nelegitimnog režima koji je uperio cijevi pušaka u turske vojnike“, te da su turske snage izvele zračne i topničke udare na sirijske ciljeve. Međutim, ruski centar u Hmeymimu nije zabilježio prelete turskih zrakoplova, ni njihove udare na sirijski teritorij,  a jedini udari koji su provedeni su oni izraelski, koji su iz područja okupiranog Golana iz vojnih helikoptera gađali nekoliko ciljeva sirijske vojske u pokrajini Quneitra, ranivši dva sirijska vojnika.

Fahrettin Altun je događaje u Idlibu čak opisao kao genocid, rekavši da Turska neće dopustiti ponavljanje “onoga što se tamo dogodilo u Ruandi i Bosni”.

“Krv naših herojskih vojnika neće ostati neosvećena”, rekao je Altun.

“Naše će se aktivnosti na terenu u Siriji nastaviti sve dok se ruke poklone našoj zastavi”, rekao je teatralno Fahrettin Altun.

Turski dužnosnici pozvali su i glavnog tajnika NATO pakta i američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost u vezi s događajima u Idlibu, javlja Anadolu, nadajući se potpori koja po svemu sudeći neće doći.

Situacija u Idlibu, posljednjem većem uporištu u Siriji islamističkih terorističkih skupina koje podržava Turska, dramatično je eskalirala posljednjih tjedana, a Damask je pojačao svoju ofenzivu protiv islamističkih militanata i vraća strateške gradove napredujući od juga pokrajine prema cesti M4.

To je natjeralo Tursku da pošalje tisuće vlastitih vojnika i teške vojne opreme kako bi podržala svoje terorističke saveznike i borbi protiv sirijske vojske.

Dok je Ankara isključila mogućnost prekida kampanje u Idlibu, istovremeno zahtijeva da Rusija povuče svoju podršku napredovanju sirijskih trupa, ali i da ruske snage dopuste turskom zrakoplovstvu da leti nad Sirijom. Ovaj je zahtjev, naravno, odbijen.

Moskva je optužila Tursku da podržava tamošnje militante i da krši ranije dogovoreni aranžman o uspostavljanju zone deeskalacije. Neposredno prije najave Turske, ruska vojska optužila je tursku stranu da koristi artiljerijsku vatru kao i izviđačke i napadačke bespilotne letjelice za ciljanje položaja sirijske vojske, bez preciziranja kada su se udari dogodili.

Situacija „pred rat“ 28. veljače ujutro

U Idlibu je zapravo stvoren kompaktan front i sirijske snage koje su jučer napredovale iz južnog pravca su gotovo došle do ceste M4 i sada se mogu rasporediti u istočnom pravcu, prilazeći Nairabu i Saraqibu iz zapadnog smjera, čime bi zatvorili Turske i islamističke militante u kotao, vjerojatno s koridorom za povlačenje prema sjeverozapadu. To je vjerojatno razlog zbog kojeg nisu dizali preveliku paniku oko trenutnog proboja turskih i terorističkih snaga, koje su napredovale do određene linije bez većeg otpora sirijskih snaga, koje su se pravovremeno povukle. Kada su ušli u Saraqib i nekoliko okolnih sela na zapadnom obodu, počelo je djelovati rusko i sirijsko zrakoplovstvo i napad je stao. U međuvremenu je SAA silovito napredovala iz južnog dijela i na nekim dionicama došla na manje od 20 kilometara od ceste M4.

Jučer je sirijska vojska potpuno očistila ravnicu Al-Ghaab i planinska područja Zawiya. Južni Idlib je u potpunosti pod kontrolom sirijskih snaga i očito je cilj sjever i cesta M4.

Teroristi koji su tijekom dana zauzeli Saraqib i selo Al-Tarnaba, uz otvorenu podršku Turaka, potisnuli su SAA iz još tri manja sela, a onda je navečer sirijska vojska pokrenula kontranapad uz intenzivnu podršku ruskih zrakoplovnih snaga.

Tada su poginula spomenuta 32 turska vojnika. To se dogodilo prilikom udara na  konvoj turske vojske, a prema drugoj verziji na zapovjednom mjestu. Postoje procjene da je bilo oko 50 mrtvih, a ukupan broj ubijenih i ranjenih je veći od 100. Koliko je militanata poginulo među Turcima, to je pitanje je zanimljivo, ali na njega nema odgovora.

Ankara za domaću publiku tvrdi „kako je u odmazdi ubila čak 1709 sirijskih vojnika“, što je pretjerano do te mjere da vjerojatno ni u Turskoj ne vjeruju u ove tvrdnje.

Rusija je odbila dati dozvolu turskim helikopterima da uđu u zračni prostor Sirije kako bi mogli pokupiti ranjene, pa su vojnike i civile evakuirali kopnenim putem do turskog grada Reyhanli u jugozapadnoj pokrajini Hatay.

Erdogan je nakon velikih gubitaka sazvao hitan sastanak Vijeća nacionalne sigurnosti. Hitni sastanak sazvala je i glavna oporbena Republikanska stranka u Turskoj, koja oštro kritizira Erdoganovo kockanje u Idlibu, koje je životima platilo nekoliko desetaka turskih vojnika.

Rurski predsjednik Vasilij Nebenzja je u Ujedinjenim narodima naglasio kako je uništenje terorista jedino rješenje, a Putin se malo ranije odbio sastati s Erdoganom.

Rusija je također jasno stavila do znanja da ne vidi veliku potrebu za sastankom na vrhu uz sudjelovanje Angele Merkel i Emmanuela Macrona. Općenito, Moskva zauzima vrlo oštar stav i ne podnosi Erdoganov pritisak, nudeći mu da ga se odrekne ili da povisi ulog, ako misli da će dobiti ovu okladu.

Lindsay Graham traži da Trump uvede zonu zabrane leta u Siriji, a Ankara je isto tražila kroz aktivaciju članka 4. Povelje NATO pakta. I da bi stvar bila gora, još 10 turskih vojnika je poginulo u libijskom gradu Tripoliju, je još 10 turskih vojnika.

Ruska vojska: Turci nam nisu rekli da su na tim položajima

Erdogan će teško moći objasniti ovu situaciju, jer ruska vojska navodi kako su „turske kolege“ jučer dale koordinate svojih trupa u Idlibu i mjesto koje je gađano nisu naveli kao lokaciji gdje ima njihovih vojnika.

“Teroristi iz zone deeskalacije Idliba 27. veljače pokušali su izvršiti veliki napad na položaj sirijskih snaga. Turska vojska, koja je 27. veljače pala pod vatru sirijskih trupa, bila je među napadačkoj skupini militanata. Međutim, prema podacima  Ankare, na području naselja Behun, gdje su turski vojnici pali pod vatru, nije bilo turskih postrojbi i nije ih trebalo ni biti“, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

„Rusija je, nakon što je dobila informacije o žrtvama turske vojske, poduzela opsežne mjere za obustavu vatre sirijske vojske. Predstavnici ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana stalno su tražili od turskih kolega koordinate lokacija njihovih jedinica koje se nalaze u blizini područja terorističkih operacija.“, dodaje se u priopćenju, gdje se ne navodi da su u tom području i ruski vojnici, koje je dan prije snimio ratni reporter agencije ANNA News Oleg Blohin i objavio fotografije na internetskom portalu ovog kanala sa sjedištem u Abhaziji.

FOTO: Ruske Specnaz snage u Idlibu

Spetznatz u Idlibu


Zbog prijetnje izravnog sukoba u Siriji,ruske fregate projekta 11356 „Admiral Grigorovič“ i „Admiral Makarov“ iz Crnomorske flote, naoružane s krstarećim projektilima „Kalibar“, napustile su Sevastopolj, krećući se preko Bospora i Dardanela do istočnog dijela Sredozemnog mora. Danas je službeno započeo prolazak kroz tjesnac Bospor.

Što se tiče turskih gubitaka, proiranska agencija IWN tvrdi da je bilo 67 mrtvih. Gubici općenito veliki i „eliminirana“ je cijela turska jedinica. Kao odgovor, Turci su pucali na sirijska i kurdska područja. U regiji Latakija je ruska protuzračna obrana oborila je 2 rakete ispaljene na zračnu bazu Kuweires istočno od Aleppa, te na zračnu bazu Menag. Područja jugozapadne Turske su do 13. ožujka zatvorena za civilne letove i proglašena su područja patrole borbenih zrakoplova. Kao što smo rekli, od jučer su u Turskoj „oborene“ neke društvene mreže.

Unatoč optužbama protiv Rusije i prosvjedima pred ruskom ambasadom, gdje je turska policija poslala dodatne snage kako bi je čuvala preko noći, glavni turski mediji i službena priopćenja usmjereni su na okrivljavanje „Assadovog terorističkog režima“ za “strašna zlodjela”.

Glavna verzija je da je sirijski zrakoplov bombardirao turske vojnike koji su mirno napali Siriju i tamo su došli kako bi “zaštitili civile”. Stav Damaska je jednostavan i Sirija će nastaviti oslobađati svoju zemlju od terorista, a Turci moraju izaći iz Sirije.

Rusija je službeno izjavila da nije bombardirala Turke, a je na kraju okrivila Ankaru zato što je turska vojska bila pomiješana s teroristima i nije poslala koordinate svojih jedinica.

Istovremeno, značajan dio ruskih i sirijskih zračnih snaga je jučer tukao po militantima na području Nairaba, Sarmina, Khminasa i Saraqiba, čemu treba dodati i vatru sirijske artiljerije.

Upravo je potvrđeno da su spomenute ruske fregate s projektilima “Kalibar” prošle kroz tjesnac Bospor i idu do sirijske obale, ne osvrćući se na turske prijetnje da će, ako započne rat, ograničiti odredbe iz Konvencije iz Montreuxa.

Jutros su turski dužnosnici objavili “Erdoganov snažan govor”, te uvođenje ratnog zakona, a na zatvorenoj sjednici parlamenta se razmatra objava rata Siriji. Uz put je povećana borbena spremnost oružanih snaga i unutarnjih sigurnosnih struktura, kao i struktura koje kontroliraju „terorizam“ u Siriji. Ovdje se misli na odjele koji prate aktivnosti Kurda, a ne terorista u Idlibu.

Izbjeglice iz Turske slobodno mogu u EU

Osim toga, najavljeno je da Turska više ne ometa protok izbjeglica u Europu, što je očito učinjeno s ciljem ucjenjivanja Europe kako bi se što više uključila u sirijske poslove.

Turska je nakon pregovora s glavnim tajnikom NATO a i američkim savjetnikom za nacionalnu sigurnost službeno zatražila konzultacije s NATO paktom i optužila je Rusiju i Siriju za sve što se događa u Idlibu i pozvala na okončanje ofenzive sirijske vojske. Dio američkih medija ismijava Erdogana, ukazujući da je on sam kupio S-400 od Rusa, a sada, kada u Siriji ubijaju desetke njegovih vojnika, plače kod Washingtona.

Na pozadini noćnih događaja, SAA je nakon oslobađanja južnog Idliba formirala uži front i nastavlja ofenzivu. Jučerašnji kontranapadi sirijske vojske na području Saraqiba nisu doveli do značajnih rezultata, ali je sve manje informacija što se tamo uopće događa.

Očito će se razviti kriza. Erdogan je odlučio pojačati podršku sirijskoj Al-Qaidi, ali mu je već jasno pokazano da će to Tursku koštati puno krvi.

FOTO: Situacija u Idlibu 28. veljače ujutro

Idlib 28. 02. 2020.


 

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
207 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
xxx
Gost
xxx
1 godina prije
Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  xxx

Vjeruj tome kao i sto ovi vjeruju da je izresetan konvoj turaka ..

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Alen

Konvoj imaš, na slikama, pun klinac malih sitnih rupica po oklopnjacima, da ne tražim link, lako je naći na netu. Sniman je bočno , ima na stotine rupica na boku, to je tono, kao i ova dva udara što su Turci jučer uspjeli napraviti napadačkim dronom. Ali ta dva udara… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Hoćeš da ti stavim link kako izgleda kad se izravna konvoj ?
Rupice i 4 probušene gume ?
Strašno !
Turci uzvratili pa pobili 300 saa ? 😂👍…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Alen

Ovo je definitvno drugi Alen ili je onaj prošao kroz Maoču i “progledao” očima “pravog islama”… Tulac tulavi, imaš slike i snimke na Twitteru, kolona od najamnje deset vozila, toliko je snimljeno izrešetano, Čime, pojma nemam, sli buši oklop. Kirpi su bili, nešto kao Humvee, od mine odleti i preživi,… Pročitaj više »

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije

Možda čak nije ni bio zračni napad već topnički. Zapitajte se što radi Specnaz u Idlibu.

Virolog
Gost
Virolog
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Gospodine Ivanisevicu,dali je taj specnaz postao mit prije ili poslije niskih specijalaca?cisto da utvrdim tko je osoba x, odnosno nosioc prvog mitomanskog virusa o nepobjedivim ruskim i srpskim specijalcima,odnosno nepobjedivim nebeskim narodima.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Još nije za Maoče.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Siniša

😂😂😂😂 ,

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Alen

Šta se smiješ koji šipak, tami su samo koji su pobjegli sa psihijatrije…..
Ali…onaj AlAn na kojega misli Laki nije tako …….

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije

A jebi ga, vaš sultančić potpisao sorazum u Sočiju i Astani, preuzeo određene obaveze i onda se pravi blesav pa eskivira i radi samo ono što njemu odgovara ..

To mora da je vidio i naučio od vašeg rahmetli Alije Izetbegovića.

Ali u Siriji to tako neće ići …

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Ringo10

A šta reče danas Lavrov “Now we are preparing another series of consultations, which, we hope, will lead us to an agreement on how to ensure that this is really a de-escalation zone and that the terrorists do not rule there,” Sergey Lavrov told reporters in Moscow. “I hope that… Pročitaj više »

eks
Gost
eks
1 godina prije

Sam, čemu frustracije ? Razumem da si ožalošćen zbog turskih gubitaka, ali to “govnaru” je dokaz tvoje frustracije i privrženosti džihadistima-glavosečama. Na tvoju žalost, njima su verovatno, u Siriji, dani odbrojani .

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  eks

Eno cijela Al Lažira plače, i prijeti, nevjerojatno, kao da Bosna ratuje. Kakvi “ljudi” za ne vjerovat i stavljaju crne trakice i Turske zastave. I onda se čude što svi bježe od njih.

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije

Link, daj link

Tvingo
Gost
Tvingo
1 godina prije
Reply to  eks

,,govnaru,, je dokaz manjka kulture dotičnoga koji upotrebljava takve reči !!

istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije
Reply to  Tvingo

@Sam, KO su zrtve? … Pa Siriju vec 10 (DESET!!!) godina siluju izraelski idoti “vehabije”, a izraelac “sultan” dönmeh “predsjednik” – ih u tome zdusno podrzava!!! Sta vi mislite KO je to ginuo po gradovima Sirije u ovih 10 godina??? Pa Sirija je, bez obzira sto je jedna od najstarijih… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  istrazuj

istrazuj , gdeje su ti usa, njemacka ,velika britanija ,francuska , da ne nabrajam , sta svaljujes sve na muslimane interno , kakvo je to licemjerje ..

istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije
Reply to  Alen

@Alen, Kolega, Ni na koga nista ne “svaljujem”… To su samo cinjenice. Muslimane – ponajvise ubijaju upravo – muslimani. Naravno, kontrola ubijanja, dodjela oruzija, granata, droge itd – lazi u rukama tzv “Zapada” (ja bih prije rekao cionista/Izraela). . Stvar u opste nije konfuzna. Medjutim, vama, cini mi se da… Pročitaj više »

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Tvingo

Sam , posao si u potpuno krivom smijeru Zasto prozivas Krscane a svog neprijatelja ne vidis iako imas zdrave oci? shvati da na ovom portalu komentatori ne mrze druge religije (uvijek ima izuzetaka) naprotiv osuduju svaki neukusni komentar. Na kraju ima skoro vise ateista nego krscana …i imaju pravo na… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije
Reply to  Tau

@Sam, “…Pa otmu od Gadafija preko 200 milja $ pa ga srokaju…” … Cekajte kolega malo… KO – ga je srokao? Zar nisu (idioti) “vehabije” upravo bili prava kopnena vojska NATO (tj bukvalno Izraela)…??? Zar nije (izraelac) “predsjednik Turske” dönmeh Erdogan – i tada kada su “srokavali” Libiju, a i… Pročitaj više »

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  istrazuj

istražuj, istine je tu puno što si napisao, a i Erdo je navodno postavljen od strane CIA-e, tako barem pričaju po Turskoj. Također sam čuo , da je jedan od nekolicine koja ga nikad nije htjela prihvatit za predsjednika zbog komentara u kakvoj je navodno sirotinji odrastao, a kakvo bogatstvo… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije
Reply to  eks

@Sam, “…Pa pobiste i raseliste muslimane sirom svijeta….” . To jeste stvarno tacno kolega. Ali dajte da pogledamo: 1. STA i KO je covjek musliman? (Da se nebi zavaravali – NIJE musliman onak koji se zove Meho, Ismet ili Muhamed…premda je na prostorima Balkana to (idiotsko) poimanje islama upravo i… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije
Reply to  istrazuj

@Sam, “… Dakle postoje parametri,naravno islamski koji definisu jednog muslimana…” . Kolega, Neki dan sami imao poduszu raspravu sa jednim drugim kolegom imenom Senad…upravo na ovu temu! Licno sam bio sokiran – kolicinom NEznanja – koju imaju ljudi koji sebe smatraju muslimanima. I sada citam vase komente – i opet… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  istrazuj

Istrazuj manipulatoru ti ne razlikuješ hadis od ajeta , o čem ti pričas neuki čovječe ?

istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije
Reply to  Alen

@Alen, “… Istrazuj manipulatoru ti ne razlikuješ hadis od ajeta …” Kolega, Dakle to ste bili vi ipak neki dan… Ja ne znam sta bih vam vise rekao od onog… Mislm da na vasu veliku zalost, imate – poprilican problem. On je naravno u vasoj glavi. . Dakle, izgleda mi… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije
Reply to  istrazuj

@Sam, “…Ako bih jos s tobom raspravljao o ovome,smatram da bih uzalud izgubio vrijeme..” … Ah da… “Izgubili biste vrijeme” u argumentovanoj diskusiji – u kojoj nemate argumenata, ali se razmjenom razmisljanja i iskustva – moze doci do neke spoznaje… Ocito vi mislite da biste to vrijeme mogli iskoristiti u… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  istrazuj

Licemjeru licemjerni @Istražuj ,koliko je amerika/evropa pobila muslimana iraka , afganistana ,libije,sirije ,manipulatoru jedan..

Bosno
Gost
Bosno
1 godina prije
Reply to  Alen

prije nego počnemo računati koliko je Evropa pobila muslimana, izracunajmo koliko su muslimani pobili evropljana od 7mog stoljeća do danas.

Drakce
Gost
Drakce
1 godina prije
Reply to  eks

Pa ujedinete se vise , izbrisite sve podjele i ISTJERAJTE sve koje vas huskaju jedne na druge i eto to je solucija za napred u miri blagostanje …

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije

Ee, hebiga njegova krv se je prolila, a krv definitivno nije voda i zato ima pravo na svoj stav!

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

To ti je ta zapadna arogancija , mozes biti musliman ali musliman po njihovim mjerilima , ili mozes imati svoje mišljenje sve dok je to ono u dozvoljenim granicama njihovog mišljenja.. I ovde se okupljaju i kao teže multipolarnom svijetu , samo sebe hebu u mozak za multipolarni svjet nemaju… Pročitaj više »

kgfjč
Gost
kgfjč
1 godina prije
Reply to  Alen

A možeš se ti odseliti u neku muslimansku zemlju ako ti ovdje ne paše. Nismo zaboravili kako je islam došao o Europu i zato zaveži.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Alen

Jip , to je to , taj ajet govori o aroganciji , slažem se…

kgfjč
Gost
kgfjč
1 godina prije
Reply to  Alen

Kako ide onaj ajet sa rezanjem glava nevjernika gdje god da bili?

Kgfjč
Gost
Kgfjč
1 godina prije
Reply to  kgfjč

Vjerovatno dijelimo pretke, samo što je tvoja grana prešla na religiju osvajača, a moja je ostala vjerna svojoj.

Kgfjč
Gost
Kgfjč
1 godina prije
Reply to  Kgfjč

Ti si bosanski musliman, dakle potomak Srba ili Horvata koji su se poturčili. Moji su sa staroslavenske prešli na krščansku, a tvoji još dodali islamsku. Još nešto?

Kgfjč
Gost
Kgfjč
1 godina prije
Reply to  Kgfjč

Bošnjaci iz drevne zemlje Bošnje? Bošnjaci su izum od prije pola sata. Očajnički izmišljate naciju da popunite državu koju vam je Dayton poklonio.

Kgfjč
Gost
Kgfjč
1 godina prije
Reply to  Kgfjč

Nije bitno za ovu raspravu, ali ja sam Hrvat.

Kgfjč
Gost
Kgfjč
1 godina prije
Reply to  Kgfjč

Ok, nisi srbin. A što si? Repa bez korijena. Tužno.

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije

Ja sam Musliman ali se tvog i takvih kao ti STIDIM

odisea
Gost
odisea
1 godina prije
Reply to  Odisea

Sam, Kao što nisu ni djeca i žene koje vehabijska šejtanska država, a koji su čuvari Kabe, izgladnjuju i ubijaju???Eto zašto se stidim vas takvih muslimana

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Definitivno nije onaj, Otvorio sam nešto članaka od prije, nije, ovo je neki Vahabi wanabi Alan.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

O tulavče tulavi, znaš da komntar s linkom čeka par sati da ga “otključaju”, odi na forum mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji i zadnjih od 142 dve tri stranice unatrag

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije

Sam, na ovom portalu si prilično sam .. 🙂 🙂

Kgfjč
Gost
Kgfjč
1 godina prije
Reply to  EU dismr

Žulja te turban pa si živčan?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  EU dismr

Još ne kontaju da više od muslimana zapad mrzi samo ruse , san snova im je rusko turski rat , no mozga nemaju da skontaju kome to paše .. Sa svojim komentarima samo potvrdjuju kolike su neznalice … Kao programirani da rade za one protiv kojih se navodno bore samo… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Alen

Naprotiv , muslimani im danas nisu nikakva prijetnja , prvo su rasuti sekularizmom nakon toga izmrcvareni jedan po jedan ,i još se mrcvare , ostatak se je pridruzio njima na ovaj ili onaj način , to su činjenice koje su neosporive , sad ko nam je kriv je drugo pitanje… Pročitaj više »

Kgfjč
Gost
Kgfjč
1 godina prije
Reply to  Alen

Taj tvoj Zapad su ameri i Britanci. Eu je pudlica koju vuku za sobom. Slavni ne mrze ruse. Srbi imaju bolji odnos s njima, ali hrvati ih također poštuju. Želim Rusiji sreće, zdravlja i puno atomski bombi.

Kgfjč
Gost
Kgfjč
1 godina prije
Reply to  Alen

Islam se širio ognjem i mačem. Svi su to radili, takav je ljudski rod, nažalost. Ali licemjerno je tvrditi da ste samo krivo shvaćeni pacifist.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  EU dismr

Sam, čemu toliko žuči, negativne energije ..? Internet je veliko more, portala koliko želiš. Ne sviđa ti se kako i koliko pišu, o čemu pišu. Ne dijeliš mišljenje sa Babićem i ekipom pa bi ih tužio ?? Drznuli su se da misle drugačije !? Sam, (sa Logičnim nisi sam 🙂… Pročitaj više »

Hash
Gost
Hash
1 godina prije
Reply to  EU dismr

Moj Same
Naš narod kaže da kad ti trojica kažu da si lud, lezi i valjaj se. Vidiš da te niko ne shvata, oladi više

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije

Sam, “volio bi da za Bosnu zaigra Ronaldo a na svadbi da mi svira Amadeus Rambo ..” 😉 😉

Tvingo
Gost
Tvingo
1 godina prije

Gigi imaš to da vidiš na warfiles.ru

Hezbollah
Gost
Hezbollah
1 godina prije

Po tvom uvjerenju svi mi smo ovdje kjafiri, a koja je kazna za kjafire u krivovjernom vehabijskom uvjerenju tvojih dragih kozojeba i štakora, reci nam!? Smrt, jel tako? Ustvari bolje se vrati na Vijesti Ummeta ili Saff pa tamo prosipaj pamet

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Alen

Je ubili su ih 3000. Za one koji ne razumiju što se dogodilo neka malo potraže po internetu. Turci su tukli po SAA prije ovog incidenta, ove snimke su kompilacija djelovanja tijekom cijelog tjedna. Turci su tukli sve dok im SAA nije skinula Anka-S dron (i još mnogo drugih) uz… Pročitaj više »

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  Alen

Da i ja sam sada uvjeren da je ovo pravi alen a ne onaj sa kokardom u shupku…

Servacij
Gost
Servacij
1 godina prije
Reply to  Alen

i

Helvetia
Gost
Helvetia
1 godina prije

Po snimkama izgleda da su unistili jednu motoriziranu brigadu

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Alen

Ovaj konvoj su očigledno Rusi lupili, zato njihovo i objašnjenje.
Imaju one kasetne bombe sa desetinama protiv oklopnih bombica sa radarom koje se lagano spuštaju padobranom i koje kada nađu oklop ili vozilo usmjereno eksplodira i probija oklop….ima slika balončića dima nad konvojem ali daleko je za vratiti se.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Siniša

To na twiteru ?

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Alen

Meni je urenebsna ta zaluđenost vas muslimana iz BiH i Sandžaka i inače sa Balkana sa tim Erdoganom.
Jel se vi fakat nadate da će taj kreten obnovit Osmansko Carstvo koje nikad prežalili niste.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  xxx

20 haubica
17 tenkova
7 Grad/ova
6 transportera
ne navode koliko šilki a ima i njih
sve to ovih mjesec/dva a samo Bog zna koliko mrtvih SAA vojnika, vas teroriste ne računam.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  xxx

Evo još jedan…
30 – тенкова
20 – хаубица
15 – БМПова
7 – МБ-21

Укупно 72 комада технике

Овде нису урачунати удари са ПОВР по техници, било је и њих ових дана доста.

Helvetia
Gost
Helvetia
1 godina prije
Reply to  xxx

Ako je i u pola previse je

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  xxx

Nije ni za jedne ni za druge bio bijeli dan, ali ostaje činjenica da je SAA oslobodila cca 2000 km2 teritorija, dok su teroristi povratili cca 150km2.

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  xxx

Vidim Turci su im dobro zasolili 100% pogoci u sridu!

Herbion
Gost
Herbion
1 godina prije
Reply to  xxx

Bravo potpisujem

xxx
Gost
xxx
1 godina prije
Reply to  xxx

Ako se ovako nastavi sirijci ce ostati bez tenkova. Mozes mislit kakva je to bjezanija bila kad su ostavili tenkove i pjeske pobjegli. Hebo te, koji idiotluk, cak su T-90, ostavili. A T-90A battle tank; Three T-72 battle tanks, one of them up armored; A T-55 battle tank; Three BMP-1… Pročitaj više »

xxx
Gost
xxx
1 godina prije
Reply to  xxx

Ako se ovako nastavi sirijci ce ostati bez tenkova. Mozes mislit kakva je to bjezanija bila kad su ostavili tenkove i pjeske pobjegli. Hebo te, koji idiotluk, cak su T-90, ostavili. A T-90A battle tank; Three T-72 battle tanks, one of them up armored; A T-55 battle tank; Three BMP-1… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Čuj , turski konvoj krenuo a nisu dali tacnu lokaciju rusima , babiću i ti nasjedaš na nepredvidive turske sapunice .. No dobro ako se HTS vodi pod turske snage , onda je baš nastradao konvoj turaka.. Mrtvih stotine , na obe strane , usijanje se dize do nebesa ,… Pročitaj više »

burt
Gost
burt
1 godina prije
Reply to  Alen

nije više 2015 da ih Merkel i Juncker pozivaju da dođu, sad treba slati pare Erdu da ih zadrži

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Alen

Čuj ako je citat priopćenja ruske vojske i to u navodnicima, a imaš ga na FB na njihovoj stranici, kako prevesti citat?

Konstantin
Gost
Konstantin
1 godina prije
Reply to  Alen

Postovani Alene. U pocetku sam i ja bio skeptik vs tvojih izlaganja … ali nakon objavljenih snimaka (ukoliko nisu rezirani i prikazavani u razlicitim varijacijama) … ili Rusi doista nisu znali za akciju od juce SAA vs TR & company, pa da bi “ruka ruku oprala” zamizala na ovu direktnu… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Konstantin

Pa eto , i ti i ostali sačekajte da se magla digne pa vidjećemo ko je u pravu !
Može ?
Nije li asad rekao da će rušiti sve sto udje u sirijski zracni prostor ?
Od kud sad rojevi turskih dronova iznad idliba ?

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Alen

Još da manje trošiš Tursku propagandu gdje bi ti bio kraj. Koji rojevi Turskih dronova? Turci su prestali “dronirati” kad je otišla Anka-S još prije 3 dana. Sad iz očaja pucaju po Latakiji.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Alen

A sultan je kao slučajno tražio zonu zabrane leta od svojih NATO partnera?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Mogao je da trazi i od djeda mraza , ovako je uvjerljivije 😂😂 , ti baš misliš da turci ne znaju ko se za to pita ?
P.

NATO - ne rusi
Gost
NATO - ne rusi
1 godina prije
Reply to  Alen

Najosnovnija doktrina NATO znaci: svi su zajedno za NATO partnere …. sada se Amerika bori za Erdogana

burt
Gost
burt
1 godina prije

ima tu dosta dezinformacija, sad turska strana pušta snimke iz kojih se vide da masovno koriste dronove protiv SAA a sigurno su već koristili i M270 protiv Kurda i SAA od jučer jer govore da su satelitski navođenim raketama napali položaje SAA i YPG, ako je istina da je poludjeli… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  burt

Zadnja voz za edogana da mazne još koju milijardu , dvije , tri , mozda i više od angele , nakon ovoga nema više.. Sve je spremno za doček ” tri kralja ” s darovima , ustvari dva , boris je abdicirao 😂.. Šta misliš koliko će trehnuti para nakon.… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  burt

Evo ga Tooooo, brate Brute, Burte, Burute, kao ti je već ime. Vidi ga lucidan, E to nije dobro 🙁

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  burt

Koristili su dronove jer im je Rusija to dopuštala, ali to je bilo prije 27.2. Koristili su ih sve dok im ih Sirijci nisu počeli (uz dozvolu Rusa) skidati s neba. Nakon toga ih nisu koristili. Rusi im jučer nisu dali niti da evakuiraju ranjenike, zato Erdo traži uvođenje zone… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Džaba ti je ovdje pričat, Imaš Burta i Alena koji je bio na tečaju u Maoči ili Ošvama i vratio se sa novim spoznajama na Allahovom putu. (osim ako nije drugi, niako da kaže, jesam ja sam onaj, ali sad znam nešto što ranije nisam znao, u stilu da Al… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Laki , stvarno si gl.up , izvini ali ti to moram reći kad već vrijedjaš , to što ti nisi kadar da razumiješ sta se dešava nije moja krivica , to sto si licemjeran isto nisam ja kriv , opet smanji dozivljaj da ne praviš bu.dalu od sebe previše..

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Od kud onda snimci jučerašnjeg napada snimljeni turskim dronovima ..
Asad je rakao da će ih rušiti ima deset dana ?

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Alen

Nisu jučešnji, malo su stariji.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Siniša

Malo stariji od čega , od jučerašnjih napada turske vojske u kojima je poginulo 300+ saa ?
Vidiš kako video lako izmanipulira , zavisi samo kako ga vrtiš !

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Alen

Glup si Alene…u ovakvim dešavanjima sumrak nije isto kao sledeće jutri.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Siniša

A ti pojma nemaš šta lupetaš..

Istina
Gost
Istina
1 godina prije
Reply to  Alen

Ali su stvarno ovi Turci budale. Šta traže u Siriji. Da prave nered i da ginu. Za šta? Zašto Erdogan gasi mlađe živote ? Turska stala na strani terorista. A SAA kriva sto žrtvuje živote svojih vojnika braneći svoju zemlju. Treba SAA poubijati sve strane vojnike koji su nepozvani ušli… Pročitaj više »

Perzija do trsta
Gost
Perzija do trsta
1 godina prije
Reply to  Alen

A bio si fin i pristojan dok nisu počeli ginuti turci,čak si i navijao za sirijce.druže,nema ti ništa od idliba,đabe ste krečili.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Alen

A di su ti snimci sa jučerašnjim datumom?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Eno ih kraj datuma uništenja turskog konvoja..

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Alen

O čemu ti bulazniš? Datumi s drona su zamagljeni, ovi datumi su naknadno ubacivani od strane novinara, ili nekog trećeg.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Anadolu, inače poznata objektivna agencija 😀

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Alen

Tačno…uništavanje Turskog konvoja je dan posle…međutim,izgleda Turci i danas uriniraju po SAA.

Godzilla
Gost
Godzilla
1 godina prije
Reply to  burt

Kakav je ovo tekst burte?! Ko piše sa burtovog profila.?! Šta ‘e ovo,bogte mazo, zavjera?!šta?

Pedro del negro😎
Gost
Pedro del negro😎
1 godina prije

Biti će krvi do koljena . Samo naprijed treba sve terorističke snage tući svim sredstvima pa makar Turci bili među njima oni su legitimna meta jer su prvo pomješani sa HTS-om i drugo na tritoriju Sirije se nalaze!!💥🚀🚀

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Sada je ministarstvo obrane dalo neko priopćenje u kojem podržava Damask u stavu da teroriste treba “eliminirati”, ali idem na Ministry of Defence of the Russian Federation / Ima i ruska verzija, službena stranica, najbolje, nema tumačenja.(I oni vode informacijski rat, ali se između redaka razumije poruka)

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

Danas su več oslobodili na jugu, preko sela Al-Ziayrah, pa su tako več manje od 5 Km od M4…. Inače 33 mrtve Turadi nije ni blizu krajni broj…

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Trubadur

Twiterašice , daj kakav link za jednog makar !
Za sada samo probušene 4 gume imaš !

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Alen

Evo ti dosado…comment image

Canadian dream
Gost
Canadian dream
1 godina prije
Reply to  Alen

Idi na vesti CNN-a i videces da ljudi govore istinu u vezi poginulih Turaka.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Canadian dream

😂👍😂

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Alen

Nisi ti za Maoče…drito Jakeš ili Fojnica.

Makaki
Gost
Makaki
1 godina prije
Reply to  Canadian dream

Ocito Alen voli trolat. Cak ne treba ici na cnn,dovoljno da pita nekog svog u Turskoj 😉. Btw dosta rođaka poginulih turskih vojnika danas je trazilo objasnjenje zasto su njihovi sinovi poginuli za Izrael jer ovo nije borba protiv terorista vec protiv brace arapa. Oporba krece organizirati prosvjede protiv erde

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Navečer, i ujutro je bilo isto,, a sad?? Otupit ĆE” čekaj da otupe, meni izgleda bolje, iako se ne razumijem u vojne polove, ići ravno gore do M4 i ove okružiti i s leđa.

Alex
Member
Alex
1 godina prije

Rat ne raduje nikog normalnog.Ali nije nikom normalno jasno zašto Turci vode dva izgubljena rata,Libija i Idlib,a već su okupirali ogroman dio Sirije prema Tigrisu.Tu doduše čine patrole slkupa s Rusima,ali u Idlibu su odlučili ginuti.Ovo ni glup ne bi razumio.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Alex

Nema logike jel tako , pa tako je jer nije sve kako izgleda, a ovaj portal se zove logicno a nidje logike ..

hiber
Gost
hiber
1 godina prije
Reply to  Alex

Assad se riješava nelojalnog stanovništva i kada se 6 miliona nezadovoljnika slije u Tursku biće potpuno nestabilna. U takvoj zemlji redovno izbije građanski rat. Primjer Libanona, Jordana i drugih to zorno pokazuje. Erdogan to razumije, ali ne razumije nove međunarodne odnose u kojoj su pravi saveznici često javni neprijatelji. Dosta… Pročitaj više »

Histrion
Gost
Histrion
1 godina prije
Reply to  hiber

Oživio nam hibernirani ! Di si, buraz!?!

Helvetia
Gost
Helvetia
1 godina prije
Reply to  Alex

Mislis i najgori mir je bolji od najboljeg rata

eks
Gost
eks
1 godina prije

Erdogan je sazvao hitnu sednicu saveta za betbednost zbog pogibije više od 30 tueskih vojnika . Konsultacije sa NATO i zahtev da NATO pruži pomoć Turcima. Juče i prekjuče su neki “stručnjaci” i “vidovnjaci” na ovom portalu strastveno iznosili svoja “saznanja” da je sve dogovoreno izmedju Putina i Erdogana. E,… Pročitaj više »

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  eks

Stoltenberg izjavio : …”NATO je uz Tursku. Razmatramo dodatnu podršku …” . Molio bih “vidovnjake – stručnjake analitičare” da nam objasne kako se to uklapa u njihovu teoriju dogovora Erdogana sa Putinom. Da li se i NATO pridružio dogovoru sa Putinom ?

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  eks

Da, NATO će izraziti veliku zabrinutost

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Ringo10

Zabrinjavajuća je nato zabrinutost , jako sam zabrinut 😂😂👍

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Alen

Jako si bolestan…ništa drugo.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Siniša

Ja bolestan , pa vidi tvojih komentata pod nikom RINGO 10 , bolesniče bolesni , kazna ti je tolika mrznja u srcu , nosio je čitav život kad si takav..

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Alen

Eeee da si živ i zdrav..ima lijepih godina kako ne koristim različite (ne tuđe) nikove.
Samo da mi je staviti moj crno/beli avatar, ali nisam toliko pametan.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Alen

Alene, Ringo10 je Ivo nuklearac, inače koristi i Magnum, Haramplije, Slaviša..itd.. Eto,samo da znaš tko je.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  x@y

Ivo je pismen , ova sirovina ti je nenadmašna , teško ga je ne prepoznati…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Samo malo, jedan detalj. Na stranu ratne igre. Kaže se da je Erdogan pustio imigrante, migrante, izbjeglice , što li su već, I što onda? Da je bilo tko u Damasku, što bi rekli? ? ?Be im se živo , nek ih pusti, još bolje za Siriju, rješit će se… Pročitaj više »

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije

Nebi bila loša opcija,bili bi Muslimani brojniji i od srba,a to EU ni u snu nebi dozvolila

roki
Gost
roki
1 godina prije

Migrante masovno vraćaju u Srbiju , Vučić je po nekim informacijama potpisao njihov prihvat , novi talas neće preći EU tarabu dakle balkanci spremite se da pokažete da li imate muda !

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  roki

Da, po “informacijama” izvora koje ima Blic…

eks
Gost
eks
1 godina prije

“Blic” je u vlasništvu Nemaca, zato treba primiti sa rezervom. Lično sam se uverio da je Blic pisao neistine i naručene-plaćene “informacije” .

Fenix
Gost
Fenix
1 godina prije

Erdogan se odlučio kockati mislio je da ce galamom dobiti ono što trazi ali najzanimljivija je Ruska reakcija koja je spremna na potpunu eskalaciju sukoba sto su jucer i pokazali i nemaju namjeru niti milimetar popustiti Turcima. Rusi su sinoc sa svojom tehnološkom i vatrenom moci opasno poklopili Turke snimci… Pročitaj više »

Mito bekrijo
Gost
Mito bekrijo
1 godina prije
Reply to  Fenix

Da, zanimljivo je kako i Rusi poricu da imaju ikakve veze sa napadima na turske vojnike.

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Mito bekrijo

PA tako se to radi. Napeglam te da nemaš pojma šta ti se dogodilo, a onda kažem – nisam ja majke mi.

Mito bekrijo
Gost
Mito bekrijo
1 godina prije
Reply to  Ringo10

Ocito je da i Turcin dere, i ne kloni se zasluga za svoj trud.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Ringo10

To u tvom selu tako se radi !

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Alen

Jarane pojma ti nemaš šta je selo.

Borac2
Gost
Borac2
1 godina prije

Do zadnjeg milimetra sirije.
Watan, sharaf, ikhlas…
https://www.youtube.com/watch?v=_7P5RUKIbG0

Kile
Gost
Kile
1 godina prije

Hehe Turčinu dolaze još dvije fregate iz Crnog mora, malo će sad osjetit Kalibr hehe

Neko ime
Gost
Neko ime
1 godina prije

Pogresan naslov, treba biti “Deratizacijom uklonjeno 33+ komada gamadi iz Idliba”.

Mito bekrijo
Gost
Mito bekrijo
1 godina prije

Ma nije ovo nista, Putin zabunom utisao zvonce na telefonu pa mu je Erdogan bacio kamencic na prozor da mu privuce paznju. Eto, vec su pocaskali telefonom i pricaju o sastanku.

Biće još
Gost
Biće još
1 godina prije

Šta je Ero dugo tražio, konačno je i dobio!
Pa sad se slikaj!

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Eto ga twiteraši , ovo vas vjerovatno neće zanimati , vi volite krv .. 12:13 Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan su se saglasili da je neophodno usvojiti dodatne mere kako bi se situacija na severozapadu Sirije normalizovala. S tim u vezi Putin i Erdogan su… Pročitaj više »

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Alen

MA sastajali su se oni i ranije.
A evo SAA nadomak M-4.
Samo polako. Rusi neće pristat na ništa manje od potpunog oslobađanja Idlibskog područja.
Tako je bilo i ranije. A to što se Erdo pravio mangup pa sabotirao preuzete obveze druga je stvar.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Ringo10

Pa naravno , to je i cilj dogovora putin -erdogan , očistiti siriju ld onih 20 000 evropskih terorista , nista sporno tu nema !
Erdogan nije ni mogao to sam da rjesi , to nikad nećes moći skontati , već sam ti objasnio zašto , siniša..

sqjay
Gost
sqjay
1 godina prije
Reply to  Alen

Da li su pripadnici Specnaza na prvim linijama u Idlibu?
Da li su i sada Suhoji iznad njih?
Da li SAA i ekipa i dalje gaze prema M4?
Samo neka Erdogan i dalje razgovara sa Putinom i saziva sastanke 😉

Pero
Gost
Pero
1 godina prije

Hrabri turski vojnici se bore rame uz rame sa Al kaidom, ISIL, HTS itd.
Vidi li ovo svjet?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Pero

Tebi očigledno niko nije rekao da to i jeste vojska tog svijeta , jesi ti prespavao zadnjih 5g.

Trt
Gost
Trt
1 godina prije

Turska vise nece zadrzavati migrantski ISIL nego ce ih sada pustati u EU kaze…a do sad su ih kao zadrzavali…podivljala zvijer kad joj ne idu planovi.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Nikad Bosna neče biti više pod Turcima. Đaba raznoraznim Alanima i Samima……
Đaba vehabije sanjarite mokre snove. Nema Alah dosti koza za sve vas.

NE "bosna mafia"
Gost
NE "bosna mafia"
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

… i NE “grozni ruski đžihadisti”

Toranaga
Gost
Toranaga
1 godina prije

Pitanjce (ne pratim događanja u siriji/iranu), jesu li ameri koknuli onog iranskog generala zbog sudjelovanja u ratu na strani sirije… ili..?

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Toranaga

Aga nikad cuo za toga …o komu pricas ? Mnogi se bore u Siriji…Nego da nisi prespara zimu? Zadnje sto sam cuo je da je Turcima propale rajcice….. Istambul prominio ime u Carigrad. a Turska se raspala na Grcku Rusku Kurdske i Armejske drzavu ….nesto i Siriji pripalo . Je… Pročitaj više »

kocki
Gost
kocki
1 godina prije

Tako ti je to kad ides za golim dupetom na bunker Erdo. Izazivao i dobio ruse

basso
Gost
basso
1 godina prije

Turska je jedina zemlja na svijetu koju i Rusi i Amerikanci zele da bombarduju.Naravno iz razlicitih razloga.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  basso

Kraljica bliskoistočne šahovske ploče , svi u lovu na nju , no silom samo imaš šut kartu 😉..

milan
Gost
milan
1 godina prije

Nije bitno tko koga tuče, ovo je jadno ..nevini vojnici radi nekog smrdljivog skočikurca gube glavu

Bik koji sedi
Gost
Bik koji sedi
1 godina prije

Ovoga osmanliju će sopstvena vojska smaknuti… Pohapsio je sve što je valjalo od kadra a onda poslao poltrone u rat… Šteta za te momke što uludo izginuše…

Herbion
Gost
Herbion
1 godina prije

Turci su ih rasturili ljudi o cemu ovi pisu. Istina je da poginulo 33 turska vojnika ali jeste li pratili sta su im turci uradili na stotine oklopnih vozila tenkova helikoptera su im unistili na stotine vojnika ubili. Bojim se da se ovdje zeli izmanipulisati istina i ljudi kome je… Pročitaj više »

Pasko
Gost
Pasko
1 godina prije
Reply to  Herbion

Ajde ne seri

Vlugting
Gost
Vlugting
1 godina prije
Reply to  Herbion

Stari, džaba ti kukati. Ovdje su kao i tamo, samo je razlika koga vole. Tamo su Ameri bog i batina, ovdje Rusi, a nekome Iran i Kina. Objektivnog izvještavanja nema iako je istina siva zona, a samim time i rasprava bi trebala takva biti. Trebala…… ali…

ботовање
Gost
ботовање
1 godina prije
Reply to  Herbion

Хиљаде какви стотине…Мили мој уразуми се.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Postovana gospodo, duboko udahnite i onda razmislite. Od cca sto komentara nitko nije primijetio znakovitu stvar. Sutnju MSM-a. Citam neke takve portale i jedva da spominju išta. Glavna vijest je brojanje zarazenih virusom. Cak bi pomislio da s namjerom nista udarno ne objavljuju vec da se mase manipuliraju i zavlacu… Pročitaj više »

Blue eye
Gost
Blue eye
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Meni je palo u oči. Na portalima hebe lud zbunjenog, mrtvih k’o u priči, sve gori a na TV korona, koji god program okreneš. Treba izgleda sačekati koji dan pa će se znati šta se stvarno dešava. Bojim se da ovo ide u krivom smjeru i nema natrag. Uvijek sam… Pročitaj više »

farre
Gost
farre
1 godina prije

Erdogan i Putin se igraju Holywooda po uzoru na Amere koji to vec rade skoro 10 godina u Siriji ali i Iranu i drugdje. Nije bitno sta je, bitno je da svi “vjeruju” da je (Kredo americkog pragmatizma). Turska je usla u Siriju da zamjeni Amere u “zabavljanju” Rusa (cime… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  farre

De to objasni ovim multipolarnim medjedima !

Ifika
Gost
Ifika
1 godina prije
Reply to  Alen

Haha….”multipolarni” medij. Svidja mi se

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Ifika

Međedima ifika , međedima ne medijima , multipolarnim međedima..

Ifika
Gost
Ifika
1 godina prije
Reply to  Alen

Haha znam. Ali si me i podsjetio da je ovo zapravo “multipolarni” medij

Helvetia
Gost
Helvetia
1 godina prije

Kad gledam ona videa bas mi zao saa tako da su ubili na stotine siriskih vojnika a protuzracna odbrana rusa nedjeluje

xxx
Gost
xxx
1 godina prije

Ako se ovako nastavi sirijci ce ostati bez tenkova. Mozes mislit kakva je to bjezanija bila kad su ostavili tenkove i pjeske pobjegli. Hebo te, koji idiotluk, cak su T-90, ostavili. A T-90A battle tank; Three T-72 battle tanks, one of them up armored; A T-55 battle tank; Three BMP-1… Pročitaj više »

Plavi
Gost
Plavi
1 godina prije

Aaaa….. sad on poziva NATO u pomoc… ma vidi ti to. Do jučer je “”šurovao” sa rusima i inatio se NATO–u i Amerikancima. Neka sad sam rijesava ono sto je zakuhao. A Rusi… jaooo.. onome ko sa rusima tikve sadi.. NE postoji rusiji susjedna zemlja i narod a da im… Pročitaj više »

mladen delic
Gost
mladen delic
1 godina prije
Reply to  Plavi

kad smo vec kod finske….sto li oni traze ubiju sa rusijom….juce objavljeno??

Mito bekrijo
Gost
Mito bekrijo
1 godina prije
Reply to  mladen delic

Sto je ono Delic vikao kad je vidio Putinovo novo ruho?

Ifika
Gost
Ifika
1 godina prije
Reply to  mladen delic

Da se malo informiraš, a ne čitaš žutu štampu portala znao bi da nitko ne želi uniju sa Rusijom

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Plavi

Zlobni rusofob “Plavi” , gde si ti do sada ? Neko podigao kamen, pa ti izmilio ?

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Naravno, komentar mi nije validiran. Nije lako više ni komentirati preko mobilnog uređaja. Čestitke redakciji na ažurnosti. Da ponovim…. Poštovana gospodo komentatori, primijetio sam u ovih cca 100 komentara nitko nije naveo jednu dosta ozbiljnu stvar. Duboko udahnite i razmislite. Ova vijest jedva da je popraćena u MSM-u. Praktično kao… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Kojim medijima , zapadnim? Pa naravno da nije kad znaju šta se tu dešava , što i ja pišem čitavo vrijeme …
A ovde se twiter generali igraju ratovanja !

Ifika
Gost
Ifika
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Brate cijeli dan nizozemske i njemacke vijesti bruje o Idlibu, Turskoj i Rusiji, te izbjeglicama. Kako uvijek tražite one vijesti koje vam odgovaraju?!

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Zvrk bas si mi da ideju idem popit jednu Koronu , bas mi se piva….

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Tau

pijesnik je hti rec : Bas mi se pije piva…….uf ove tipke

Max
Member
Max
1 godina prije

Mislim da Erdogan neće krenuti u rat mislim na otvoreni rat ali je očito da potapaljuje krizu i želi zasmetati što više i u tome uspijeva ali uz veliku cijenu u ljudskim životima. A da krene u otvoreni rat cijena bi bila prevelika . Jer su upravo događaji oko Iidliba… Pročitaj više »

Helvetia
Gost
Helvetia
1 godina prije
Reply to  Max

Kako nije razbila saa kod saragiba

miroslav lončar
Gost
miroslav lončar
1 godina prije

‘levitirajući’ muyo se zajebo’.sad su mu obje stolice vruće,a doma ga oporba čeka s hladnim ručkom.

Mito bekrijo
Gost
Mito bekrijo
1 godina prije

Meni su najjaci Ameri… “Nadamo se da ce se Turska sjetiti tko joj je saveznik u proslosti i buducnosti” – meni se cini da su izostavili jedno glagolsko vrijeme. 🙂

varjag
Gost
varjag
1 godina prije

Zona zabrane leta već funkcionira, provode je Rusi. Sada mi je jasno zašto su Rusi spasili erdogana, zato što je glupa seljačina i lakše će sa njim glupim izaći na kraj, nego sa nekim sposobnim i inteligentnim državnikom. Inteligentan političar ne bi ni ratovao sa Rusima i još u tuđoj… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  varjag

Must go lista zapadnih želja :
AsaTtd , erdoan , komplet rukovodstvo irana , palestine , iraka , jemena , itd , itd
Vidiš da se ne razlikuješ ni malo od zapadnih slobodnih mislioca ..

Yuxel
Gost
Yuxel
1 godina prije

Erdogan brani svoju bracu po ideologiji. To sto je ta ideologija bolesna ne umanjuje cinjenicu da kao takva rezultira stvaranjem zvijeri u odarama Islama ( svakako , kao takvi nemaju nikakvih dodirnih tacki sa njim ) koja se apsolutno poklapa sa cionisticko-izraelskim ciljevima. Stoga ne cudi da ovaj Zidov- cionista… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Yuxel

Sad erdogan stvorio ? Pi.čke licemjerne !

Juxel
Gost
Juxel
1 godina prije
Reply to  Alen

Vokabular dostojan Erdinim sljedbenicima . Kada bi trezveno razmislio , ne slusajuci cio-vehabijsku propagandu , imalo bi nade da poslozis kockice…ovako ?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Juxel

Šta ri pričaš , hoćeš da ti nabrojim zemlje saučesnice ?
Sram te bilo licemjeru ..

Juxel
Gost
Juxel
1 godina prije
Reply to  Alen

Kazu da je srdzba od Sejtana l.a. a njene sljedbenike prepoznajemo po tome sto svoja stanja nastoje okaciti o vrat drugome. Mozes nabrojati sve zemlje koje su legalno , na poziv legitimne vlade , u Siriji . Isto tako bi mogao nabrojati ( poduze nabrajati ) sve agresore ARSirije.

Tau
Gost
Tau
1 godina prije

Izgleda da su Rusi dobro klepli Turke po glavi u Siriji i u Libiji, Izgleda vise nego sto se misli Reakcija savjetika “Sulemana Zadnjeg”: Mesut Haki Džasin, savetnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana izjavio je danas da je Turska “ratovala sa Rusijom 16 puta kroz istoriju, i da će ponovo… Pročitaj više »

Vlado
Gost
Vlado
1 godina prije
Reply to  Tau

Uffff e ovaj 17.ti rat će im izgleda biti I poslednji…

Tau
Gost
Tau
1 godina prije

Dragi kometatori i Trolovi postovano urednistvo ,Drugovi i Drugarice i Godpdo i Gospde Braco i Sestre….uh Evo jedan vic malo sam ga podesi bolje pa ako se nemozete smijat barem zaplacite….:) dobar je za stres Na prvoj liniji priko pus pauze u Ibidu nasli se Turcin i Rus . Kaze… Pročitaj više »

Ifika
Gost
Ifika
1 godina prije
Reply to  Tau

Hahah donekle istiniti vic. Pa i americki F35 rade samo kod Amera. Svi ostali moraju uzeti subscribtion payment zbog update-a.
Posao je posao i tako će biti.

Mito bekrijo
Gost
Mito bekrijo
1 godina prije
Reply to  Tau

Izgleda da Rusi prodase Asadu Pancir ZNNR?

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Mito bekrijo

Uvik se nade neki neki s gresko Mito……Zato se vidi kako Turci lete …..Turci se Boju parkirti avion a kamoli letit:)))

Pantisr S1
Gost
Pantisr S1
1 godina prije

Turci uništili “pantsir S1” koji je bio u aktivnom radu. https://syria.liveuamap.com/en/2020/28-february-video-of-turkish-air-forces-targeting-active Pa, Srbijo, vidi šta kupuješ!!!!

Mito bekrijo
Gost
Mito bekrijo
1 godina prije

Uf… braco Srbi, reklamirajte one Pancire dok jos mozete, evo sad ih i turcin razbucava obicnim dronovima.

Komunista
Gost
Komunista
1 godina prije

I tako se ovaj portal od mjesta gdje se moglo pročitati odličnih komentara pretvorio u nacionalističko-vjersko prepucavanje frustriranih budala… Tipičan klix, kurir ili šta već treće… Bio sam sačuvao link do ovog portala ali evo upravo ga brišem.. Sve najbolje onima koji su dobronamjerni a onima zlobom ispunjenim, o sebi… Pročitaj više »

X60
Gost
X60
1 godina prije
Reply to  Komunista

Religije i nacionalizam su zapravo tor/obor za ovce.
Ali kako to objasniti nekome tko još nije zreo i spreman shvatiti to.

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  X60

a sto si ti Globalist? Ni Topal ni Hladan …..sve ravno…………………………………………………………………Ako ne postujes svoje ne mozes postovat ni tude ……X60 Nacionalist je onaj koji ljubi svoje kroz mrznju tudeg…di to ovde vidis ,,,,ponkad se neki pojavi i to kroz trolanje …inace vecinom su svi korekni. Ako je patriotizam za tebe… Pročitaj više »

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Tau

A ja cu tebi stavit + E vidis tu je velicina Covika ….Samo moram otrit ko je stavi minus ….Admin komi je stavi minus ,,,pitam jer bi mu ja stavi plus …..samo zato..

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Tau

E moj X60 ja u kupe a ti u spade …..Neka ja san ovca ali znam cija a ti si i ovca i ne znas cija ..;;;;

Galeb
Gost
Galeb
1 godina prije
Reply to  Komunista

Komunista, ima takvih ovde. Ali, na prvom mestu ovde su nove informacije koje pišu obavešteni urednici portala, a komentari ispod su čisto čavrljanje uz kaficu uz poneku važnu vest sa fronta ili iz sveta.

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Komunista

Sretan Put …..Komu nista…

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Tau

Ja tebi Sretan put a ti meni Minus…………….. En ti Jarca Di to ima ? Ma nisu ni Komu_niste ka sto su bile …

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

DjindjiPindjiMindji, ako CRO moRe da se brani u Afganistanu onda i RU moRe da se brani u Siriji

Ive
Gost
Ive
1 godina prije

Jeli ovo pocetak kraja Erdogana turca

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Ive

Ive niema on kraj …om je puka ka mijur…))))

POVEZANE VIJESTI