Crni dan za Turke u Idlibu – Najmanje 33 poginula vojnika u sirijskom Saraqibu

Erdogan oluja
207 komentara

Najmanje 33 turska vojnika poginula su u zračnom napadu u sirijskoj provinciji Idlib, dok je nepoznati broj vojnika ranjen. Turski dužnosnici udare pripisuju Siriji, ali su jučer cijeli dan u tom području djelovali ruski  zrakoplovi, koji su u jednom trenutku mogli odgovoriti na napad turskih vojnika sustavima „Stinger“ na jedan od ruskih zrakoplova.

VIDEO: Pokušaj obaranja ruskog zrakoplova od strane turskih vojnika 

“U Idlibu su turske oružane snage stradale od napada sirijskog režima u zračnom napadu”, rekao je kasno u četvrtak guverner provincije Hatay Rahmi Dogan.

Dok je prvotno rekao da je poginulo devet vojnika, nekoliko minuta kasnije broj umrlih je revidiran na 33, izvijestila je turska agencija Anadolu.

U zračnom napadu ranjeno je više turskih vojnika, ali njihov broj za sada nije poznat. Doganova izjava dolazi usred sastanka turskog Vijeća za nacionalnu sigurnost na visokoj razini, kojim je navodno predsjedavao predsjednik Recep Tayyip Erdogan i vjerojatno se fokusirao na incident.

RT navodi kako neprovjerena izvješća na društvenim medijima tvrde da su deseci turskih vojnika poginuli u zračnom napadu “ruskih snaga”, da je desetke vojnika i ranjeno, te da su se bolnice u Hatayu borile da se nose s prilivom ranjenih. Ankara ništa od toga do sada nije potvrdila, ali je znakovito da su u provincijama odakle su većinom poginuli vojnici oborene društvene mreže Facebook, Twitter i Instagram, gdje su rodbina i prijatelji dijelili slike poginulih i ranjenih turskih vojnika.

U razgovoru za agenciju Anadolu, Dogan je naglasio da u bolnicama nema nestašice krvi, napominjući da liječnici “poduzimaju sve potrebne mjere kako bi liječili ranjene“.

Erdoganov tajnik za tisak Fahrettin Altun rekla je novinarima rano jutros da Turska “reagira protiv nelegitimnog režima koji je uperio cijevi pušaka u turske vojnike“, te da su turske snage izvele zračne i topničke udare na sirijske ciljeve. Međutim, ruski centar u Hmeymimu nije zabilježio prelete turskih zrakoplova, ni njihove udare na sirijski teritorij,  a jedini udari koji su provedeni su oni izraelski, koji su iz područja okupiranog Golana iz vojnih helikoptera gađali nekoliko ciljeva sirijske vojske u pokrajini Quneitra, ranivši dva sirijska vojnika.

Fahrettin Altun je događaje u Idlibu čak opisao kao genocid, rekavši da Turska neće dopustiti ponavljanje “onoga što se tamo dogodilo u Ruandi i Bosni”.

“Krv naših herojskih vojnika neće ostati neosvećena”, rekao je Altun.

“Naše će se aktivnosti na terenu u Siriji nastaviti sve dok se ruke poklone našoj zastavi”, rekao je teatralno Fahrettin Altun.

Turski dužnosnici pozvali su i glavnog tajnika NATO pakta i američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost u vezi s događajima u Idlibu, javlja Anadolu, nadajući se potpori koja po svemu sudeći neće doći.

Situacija u Idlibu, posljednjem većem uporištu u Siriji islamističkih terorističkih skupina koje podržava Turska, dramatično je eskalirala posljednjih tjedana, a Damask je pojačao svoju ofenzivu protiv islamističkih militanata i vraća strateške gradove napredujući od juga pokrajine prema cesti M4.

To je natjeralo Tursku da pošalje tisuće vlastitih vojnika i teške vojne opreme kako bi podržala svoje terorističke saveznike i borbi protiv sirijske vojske.

Dok je Ankara isključila mogućnost prekida kampanje u Idlibu, istovremeno zahtijeva da Rusija povuče svoju podršku napredovanju sirijskih trupa, ali i da ruske snage dopuste turskom zrakoplovstvu da leti nad Sirijom. Ovaj je zahtjev, naravno, odbijen.

Moskva je optužila Tursku da podržava tamošnje militante i da krši ranije dogovoreni aranžman o uspostavljanju zone deeskalacije. Neposredno prije najave Turske, ruska vojska optužila je tursku stranu da koristi artiljerijsku vatru kao i izviđačke i napadačke bespilotne letjelice za ciljanje položaja sirijske vojske, bez preciziranja kada su se udari dogodili.

Situacija „pred rat“ 28. veljače ujutro

U Idlibu je zapravo stvoren kompaktan front i sirijske snage koje su jučer napredovale iz južnog pravca su gotovo došle do ceste M4 i sada se mogu rasporediti u istočnom pravcu, prilazeći Nairabu i Saraqibu iz zapadnog smjera, čime bi zatvorili Turske i islamističke militante u kotao, vjerojatno s koridorom za povlačenje prema sjeverozapadu. To je vjerojatno razlog zbog kojeg nisu dizali preveliku paniku oko trenutnog proboja turskih i terorističkih snaga, koje su napredovale do određene linije bez većeg otpora sirijskih snaga, koje su se pravovremeno povukle. Kada su ušli u Saraqib i nekoliko okolnih sela na zapadnom obodu, počelo je djelovati rusko i sirijsko zrakoplovstvo i napad je stao. U međuvremenu je SAA silovito napredovala iz južnog dijela i na nekim dionicama došla na manje od 20 kilometara od ceste M4.

Jučer je sirijska vojska potpuno očistila ravnicu Al-Ghaab i planinska područja Zawiya. Južni Idlib je u potpunosti pod kontrolom sirijskih snaga i očito je cilj sjever i cesta M4.

Teroristi koji su tijekom dana zauzeli Saraqib i selo Al-Tarnaba, uz otvorenu podršku Turaka, potisnuli su SAA iz još tri manja sela, a onda je navečer sirijska vojska pokrenula kontranapad uz intenzivnu podršku ruskih zrakoplovnih snaga.

Tada su poginula spomenuta 32 turska vojnika. To se dogodilo prilikom udara na  konvoj turske vojske, a prema drugoj verziji na zapovjednom mjestu. Postoje procjene da je bilo oko 50 mrtvih, a ukupan broj ubijenih i ranjenih je veći od 100. Koliko je militanata poginulo među Turcima, to je pitanje je zanimljivo, ali na njega nema odgovora.

Ankara za domaću publiku tvrdi „kako je u odmazdi ubila čak 1709 sirijskih vojnika“, što je pretjerano do te mjere da vjerojatno ni u Turskoj ne vjeruju u ove tvrdnje.

Rusija je odbila dati dozvolu turskim helikopterima da uđu u zračni prostor Sirije kako bi mogli pokupiti ranjene, pa su vojnike i civile evakuirali kopnenim putem do turskog grada Reyhanli u jugozapadnoj pokrajini Hatay.

Erdogan je nakon velikih gubitaka sazvao hitan sastanak Vijeća nacionalne sigurnosti. Hitni sastanak sazvala je i glavna oporbena Republikanska stranka u Turskoj, koja oštro kritizira Erdoganovo kockanje u Idlibu, koje je životima platilo nekoliko desetaka turskih vojnika.

Rurski predsjednik Vasilij Nebenzja je u Ujedinjenim narodima naglasio kako je uništenje terorista jedino rješenje, a Putin se malo ranije odbio sastati s Erdoganom.

Rusija je također jasno stavila do znanja da ne vidi veliku potrebu za sastankom na vrhu uz sudjelovanje Angele Merkel i Emmanuela Macrona. Općenito, Moskva zauzima vrlo oštar stav i ne podnosi Erdoganov pritisak, nudeći mu da ga se odrekne ili da povisi ulog, ako misli da će dobiti ovu okladu.

Lindsay Graham traži da Trump uvede zonu zabrane leta u Siriji, a Ankara je isto tražila kroz aktivaciju članka 4. Povelje NATO pakta. I da bi stvar bila gora, još 10 turskih vojnika je poginulo u libijskom gradu Tripoliju, je još 10 turskih vojnika.

Ruska vojska: Turci nam nisu rekli da su na tim položajima

Erdogan će teško moći objasniti ovu situaciju, jer ruska vojska navodi kako su „turske kolege“ jučer dale koordinate svojih trupa u Idlibu i mjesto koje je gađano nisu naveli kao lokaciji gdje ima njihovih vojnika.

“Teroristi iz zone deeskalacije Idliba 27. veljače pokušali su izvršiti veliki napad na položaj sirijskih snaga. Turska vojska, koja je 27. veljače pala pod vatru sirijskih trupa, bila je među napadačkoj skupini militanata. Međutim, prema podacima  Ankare, na području naselja Behun, gdje su turski vojnici pali pod vatru, nije bilo turskih postrojbi i nije ih trebalo ni biti“, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

„Rusija je, nakon što je dobila informacije o žrtvama turske vojske, poduzela opsežne mjere za obustavu vatre sirijske vojske. Predstavnici ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana stalno su tražili od turskih kolega koordinate lokacija njihovih jedinica koje se nalaze u blizini područja terorističkih operacija.“, dodaje se u priopćenju, gdje se ne navodi da su u tom području i ruski vojnici, koje je dan prije snimio ratni reporter agencije ANNA News Oleg Blohin i objavio fotografije na internetskom portalu ovog kanala sa sjedištem u Abhaziji.

FOTO: Ruske Specnaz snage u Idlibu

Spetznatz u Idlibu


Zbog prijetnje izravnog sukoba u Siriji,ruske fregate projekta 11356 „Admiral Grigorovič“ i „Admiral Makarov“ iz Crnomorske flote, naoružane s krstarećim projektilima „Kalibar“, napustile su Sevastopolj, krećući se preko Bospora i Dardanela do istočnog dijela Sredozemnog mora. Danas je službeno započeo prolazak kroz tjesnac Bospor.

Što se tiče turskih gubitaka, proiranska agencija IWN tvrdi da je bilo 67 mrtvih. Gubici općenito veliki i „eliminirana“ je cijela turska jedinica. Kao odgovor, Turci su pucali na sirijska i kurdska područja. U regiji Latakija je ruska protuzračna obrana oborila je 2 rakete ispaljene na zračnu bazu Kuweires istočno od Aleppa, te na zračnu bazu Menag. Područja jugozapadne Turske su do 13. ožujka zatvorena za civilne letove i proglašena su područja patrole borbenih zrakoplova. Kao što smo rekli, od jučer su u Turskoj „oborene“ neke društvene mreže.

Unatoč optužbama protiv Rusije i prosvjedima pred ruskom ambasadom, gdje je turska policija poslala dodatne snage kako bi je čuvala preko noći, glavni turski mediji i službena priopćenja usmjereni su na okrivljavanje „Assadovog terorističkog režima“ za “strašna zlodjela”.

Glavna verzija je da je sirijski zrakoplov bombardirao turske vojnike koji su mirno napali Siriju i tamo su došli kako bi “zaštitili civile”. Stav Damaska je jednostavan i Sirija će nastaviti oslobađati svoju zemlju od terorista, a Turci moraju izaći iz Sirije.

Rusija je službeno izjavila da nije bombardirala Turke, a je na kraju okrivila Ankaru zato što je turska vojska bila pomiješana s teroristima i nije poslala koordinate svojih jedinica.

Istovremeno, značajan dio ruskih i sirijskih zračnih snaga je jučer tukao po militantima na području Nairaba, Sarmina, Khminasa i Saraqiba, čemu treba dodati i vatru sirijske artiljerije.

Upravo je potvrđeno da su spomenute ruske fregate s projektilima “Kalibar” prošle kroz tjesnac Bospor i idu do sirijske obale, ne osvrćući se na turske prijetnje da će, ako započne rat, ograničiti odredbe iz Konvencije iz Montreuxa.

Jutros su turski dužnosnici objavili “Erdoganov snažan govor”, te uvođenje ratnog zakona, a na zatvorenoj sjednici parlamenta se razmatra objava rata Siriji. Uz put je povećana borbena spremnost oružanih snaga i unutarnjih sigurnosnih struktura, kao i struktura koje kontroliraju „terorizam“ u Siriji. Ovdje se misli na odjele koji prate aktivnosti Kurda, a ne terorista u Idlibu.

Izbjeglice iz Turske slobodno mogu u EU

Osim toga, najavljeno je da Turska više ne ometa protok izbjeglica u Europu, što je očito učinjeno s ciljem ucjenjivanja Europe kako bi se što više uključila u sirijske poslove.

Turska je nakon pregovora s glavnim tajnikom NATO a i američkim savjetnikom za nacionalnu sigurnost službeno zatražila konzultacije s NATO paktom i optužila je Rusiju i Siriju za sve što se događa u Idlibu i pozvala na okončanje ofenzive sirijske vojske. Dio američkih medija ismijava Erdogana, ukazujući da je on sam kupio S-400 od Rusa, a sada, kada u Siriji ubijaju desetke njegovih vojnika, plače kod Washingtona.

Na pozadini noćnih događaja, SAA je nakon oslobađanja južnog Idliba formirala uži front i nastavlja ofenzivu. Jučerašnji kontranapadi sirijske vojske na području Saraqiba nisu doveli do značajnih rezultata, ali je sve manje informacija što se tamo uopće događa.

Očito će se razviti kriza. Erdogan je odlučio pojačati podršku sirijskoj Al-Qaidi, ali mu je već jasno pokazano da će to Tursku koštati puno krvi.

FOTO: Situacija u Idlibu 28. veljače ujutro

Idlib 28. 02. 2020.


 

idlibNapadsirijaturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
207 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
xxx
4 godine prije
Alen
4 godine prije

Čuj , turski konvoj krenuo a nisu dali tacnu lokaciju rusima , babiću i ti nasjedaš na nepredvidive turske sapunice .. No dobro ako se HTS vodi pod turske snage , onda je baš nastradao konvoj turaka..
Mrtvih stotine , na obe strane , usijanje se dize do nebesa , erdogan pušta izbjeglice ka evropi , zovi jensa , nato , itd itd..
AngelA i Makron će samo da pitaju koliko para !
Više informacija u sledećoj epizodi turske sapunice..
PS . Nalazite se na vrhuncu informacijskog ratovanja , obratite pažnju na taj detalj..

burt
4 godine prije

ima tu dosta dezinformacija, sad turska strana pušta snimke iz kojih se vide da masovno koriste dronove protiv SAA a sigurno su već koristili i M270 protiv Kurda i SAA od jučer jer govore da su satelitski navođenim raketama napali položaje SAA i YPG, ako je istina da je poludjeli Erdogan pustio migrante da slobodno odlaze iz Turske sve države na balkanskoj ruti trebaju zatvorit granice da se ne ponovi 2015 jer Merkel i Juncker ih više ne žele i nema više willkommen

Pedro del negro😎
4 godine prije

Biti će krvi do koljena . Samo naprijed treba sve terorističke snage tući svim sredstvima pa makar Turci bili među njima oni su legitimna meta jer su prvo pomješani sa HTS-om i drugo na tritoriju Sirije se nalaze!!💥🚀🚀

Trubadur
4 godine prije

Danas su več oslobodili na jugu, preko sela Al-Ziayrah, pa su tako več manje od 5 Km od M4…. Inače 33 mrtve Turadi nije ni blizu krajni broj…

Laki Topalović
4 godine prije

Navečer, i ujutro je bilo isto,, a sad?? Otupit ĆE” čekaj da otupe, meni izgleda bolje, iako se ne razumijem u vojne polove, ići ravno gore do M4 i ove okružiti i s leđa.

Alex
4 godine prije

Rat ne raduje nikog normalnog.Ali nije nikom normalno jasno zašto Turci vode dva izgubljena rata,Libija i Idlib,a već su okupirali ogroman dio Sirije prema Tigrisu.Tu doduše čine patrole slkupa s Rusima,ali u Idlibu su odlučili ginuti.Ovo ni glup ne bi razumio.

eks
4 godine prije

Erdogan je sazvao hitnu sednicu saveta za betbednost zbog pogibije više od 30 tueskih vojnika . Konsultacije sa NATO i zahtev da NATO pruži pomoć Turcima. Juče i prekjuče su neki “stručnjaci” i “vidovnjaci” na ovom portalu strastveno iznosili svoja “saznanja” da je sve dogovoreno izmedju Putina i Erdogana. E, sada bi bilo dobro da nam isti “stručnjaci” analitičari objasne da li su turski vojnici poginuli, ili nisu ? Da li Erdogan svesno-NAMERNO žrtvuje svoje vojnike radi dogovora sa Putinom ? Predlažem redakciji L.R. da ponudi ovim “analitičarima-vidovnjacima” naknadu za informisanje o dogadjajima u Siriji i o geopolitici , sa posebnim osvrtom na predvidjanje sledećih dogadjaja na terenu i poteza Erdogana i Putina .

Laki Topalović
4 godine prije

Samo malo, jedan detalj. Na stranu ratne igre. Kaže se da je Erdogan pustio imigrante, migrante, izbjeglice , što li su već, I što onda? Da je bilo tko u Damasku, što bi rekli? ? ?Be im se živo , nek ih pusti, još bolje za Siriju, rješit će se bagre, jer su od 6 milijuna izvan zemlje u Turskoj sve do jedan ideološki iz Muslimanskog bratstva , oni u Libanon su OK u Jordanu također. Ovi, pa Assadu ide na ruku, neka ih pušta. I mi bi trebali, dočekat ih na bugarskoj granici i iz ruke u ruku do Slovenije, ili da poštedimo Kekece, da se i s njima dogovorimo pa do Gorizie talijanske ili Graza u Austriji i sretno im bilo.

Fenix
4 godine prije

Erdogan se odlučio kockati mislio je da ce galamom dobiti ono što trazi ali najzanimljivija je Ruska reakcija koja je spremna na potpunu eskalaciju sukoba sto su jucer i pokazali i nemaju namjeru niti milimetar popustiti Turcima. Rusi su sinoc sa svojom tehnološkom i vatrenom moci opasno poklopili Turke snimci jos nisu izasli (vjerojatno i Nece) koliko je mrtvih sam Bog zna. Zanimljivo je da Rusi salju pojacana prema Siriji brodovi,podmornice sa sustavima kalibar navodno jos nepotvrdjemo zrakoplove su34 i su35 jucer je i stratesko zrakoplovstvo bilo u pripravnosti. Na kraju se i moralo reagirati je su izasli snimci kako Turska artiljerija djeluje po SAA (doduše i artiljerija SAA je reagirala) koja je nanijela znatnu stetu SAA jednostavno se to moralo prekinuti. Zanimljivo je da Erdogan ne spominje Ruse nikako samo rezim 😁.

Borac2
4 godine prije

Do zadnjeg milimetra sirije.
Watan, sharaf, ikhlas…
https://www.youtube.com/watch?v=_7P5RUKIbG0

Kile
4 godine prije

Hehe Turčinu dolaze još dvije fregate iz Crnog mora, malo će sad osjetit Kalibr hehe

Neko ime
4 godine prije

Pogresan naslov, treba biti “Deratizacijom uklonjeno 33+ komada gamadi iz Idliba”.

Mito bekrijo
4 godine prije

Ma nije ovo nista, Putin zabunom utisao zvonce na telefonu pa mu je Erdogan bacio kamencic na prozor da mu privuce paznju. Eto, vec su pocaskali telefonom i pricaju o sastanku.

Biće još
4 godine prije

Šta je Ero dugo tražio, konačno je i dobio!
Pa sad se slikaj!

Alen
4 godine prije

Eto ga twiteraši , ovo vas vjerovatno neće zanimati , vi volite krv ..
12:13
Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan su se saglasili da je neophodno usvojiti dodatne mere kako bi se situacija na severozapadu Sirije normalizovala.
S tim u vezi Putin i Erdogan su se dogovorili i da se dodatno aktiviraju konsultacije ruskih i turskih predstavnika, kao i da se organizuje susret zvaničnika dve zemlje na višem nivou.

Pero
4 godine prije

Hrabri turski vojnici se bore rame uz rame sa Al kaidom, ISIL, HTS itd.
Vidi li ovo svjet?

Trt
4 godine prije

Turska vise nece zadrzavati migrantski ISIL nego ce ih sada pustati u EU kaze…a do sad su ih kao zadrzavali…podivljala zvijer kad joj ne idu planovi.

nije bitno tko
4 godine prije

Nikad Bosna neče biti više pod Turcima. Đaba raznoraznim Alanima i Samima……
Đaba vehabije sanjarite mokre snove. Nema Alah dosti koza za sve vas.

Toranaga
4 godine prije

Pitanjce (ne pratim događanja u siriji/iranu), jesu li ameri koknuli onog iranskog generala zbog sudjelovanja u ratu na strani sirije… ili..?

kocki
4 godine prije

Tako ti je to kad ides za golim dupetom na bunker Erdo. Izazivao i dobio ruse

basso
4 godine prije

Turska je jedina zemlja na svijetu koju i Rusi i Amerikanci zele da bombarduju.Naravno iz razlicitih razloga.

milan
4 godine prije

Nije bitno tko koga tuče, ovo je jadno ..nevini vojnici radi nekog smrdljivog skočikurca gube glavu

Bik koji sedi
4 godine prije

Ovoga osmanliju će sopstvena vojska smaknuti… Pohapsio je sve što je valjalo od kadra a onda poslao poltrone u rat… Šteta za te momke što uludo izginuše…

Herbion
4 godine prije

Turci su ih rasturili ljudi o cemu ovi pisu. Istina je da poginulo 33 turska vojnika ali jeste li pratili sta su im turci uradili na stotine oklopnih vozila tenkova helikoptera su im unistili na stotine vojnika ubili. Bojim se da se ovdje zeli izmanipulisati istina i ljudi kome je to cilj. Ako necete izvjestavati objektivno nije pr samo da znamo s kim imamo posla.

Zvrk
4 godine prije

Postovana gospodo, duboko udahnite i onda razmislite. Od cca sto komentara nitko nije primijetio znakovitu stvar. Sutnju MSM-a. Citam neke takve portale i jedva da spominju išta. Glavna vijest je brojanje zarazenih virusom. Cak bi pomislio da s namjerom nista udarno ne objavljuju vec da se mase manipuliraju i zavlacu drugom temom.

farre
4 godine prije

Erdogan i Putin se igraju Holywooda po uzoru na Amere koji to vec rade skoro 10 godina u Siriji ali i Iranu i drugdje. Nije bitno sta je, bitno je da svi “vjeruju” da je (Kredo americkog pragmatizma). Turska je usla u Siriju da zamjeni Amere u “zabavljanju” Rusa (cime su ucinili uslugu Trumpu) ali i da sa svoje strane preuzme kontrolu nad Kurdima (PKK i slicne) koji su ulazili u Tursku (koji su naoruzavani od strane NATO “partnera”) i uz apsolutnu suglasnost sa Rusima i Sirijcima, jer je dogovor bio da SAA postepeno preuzima kontrolu nad kurdskim podrucijima. Turska nema nikakve interese u Idilibu (tamo nema ni nafte ni zlata ni urana itd) osim da iz “vjernosti” NATO -u s vremena na vrijeme po-piski na nogu Rusima. Kao nagradu, Turci su dobili to da su bili u stanju da prepolove kamate Centralne Banke i podignu nivo inflacije iznad nivoa… Čitaj više »

Helvetia
4 godine prije

Kad gledam ona videa bas mi zao saa tako da su ubili na stotine siriskih vojnika a protuzracna odbrana rusa nedjeluje

xxx
4 godine prije

Ako se ovako nastavi sirijci ce ostati bez tenkova. Mozes mislit kakva je to bjezanija bila kad su ostavili tenkove i pjeske pobjegli.
Hebo te, koji idiotluk, cak su T-90, ostavili.
A T-90A battle tank;
Three T-72 battle tanks, one of them up armored;
A T-55 battle tank;
Three BMP-1 infantry fighting vehicles (IFVs);

https://southfront.org/turkish-backed-militants-seized-several-battle-tanks-armored-vehicles-around-saraqib-photos/

Plavi
4 godine prije

Aaaa….. sad on poziva NATO u pomoc… ma vidi ti to.
Do jučer je “”šurovao” sa rusima i inatio se NATO–u i Amerikancima.
Neka sad sam rijesava ono sto je zakuhao.
A Rusi… jaooo.. onome ko sa rusima tikve sadi..
NE postoji rusiji susjedna zemlja i narod a da im rusi nisu ZLO NANJELI, počevši od Finske pa do Azije.

Zvrk
4 godine prije

Naravno, komentar mi nije validiran. Nije lako više ni komentirati preko mobilnog uređaja. Čestitke redakciji na ažurnosti.

Da ponovim….

Poštovana gospodo komentatori, primijetio sam u ovih cca 100 komentara nitko nije naveo jednu dosta ozbiljnu stvar.

Duboko udahnite i razmislite.

Ova vijest jedva da je popraćena u MSM-u. Praktično kao sporadična vijest. Nekoć bi ovo bila udarna. Sada je to preuzeo medijski hype o epidemiji virusa pa je sve ostalo postalo sasvim sporedno. Ne mogu da ne pomislim da ovo nije namjerno smišljeno da se izmanipulirana masa što manje zamara o tamo nekom sirijskom bojištu. Očito ima mnogo toga u pozadini što se ne smije uopće spominjati.

Max
4 godine prije

Mislim da Erdogan neće krenuti u rat mislim na otvoreni rat ali je očito da potapaljuje krizu i želi zasmetati što više i u tome uspijeva ali uz veliku cijenu u ljudskim životima. A da krene u otvoreni rat cijena bi bila prevelika . Jer su upravo događaji oko Iidliba otkrili važnu činjenicu da Turska vojska oslabjena čistkama nije sposobna uspješno izvesti vojne operacije. unatoć velikom budžetu i obilju opreme.

miroslav lončar
4 godine prije

‘levitirajući’ muyo se zajebo’.sad su mu obje stolice vruće,a doma ga oporba čeka s hladnim ručkom.

varjag
4 godine prije

Zona zabrane leta već funkcionira, provode je Rusi. Sada mi je jasno zašto su Rusi spasili erdogana, zato što je glupa seljačina i lakše će sa njim glupim izaći na kraj, nego sa nekim sposobnim i inteligentnim državnikom. Inteligentan političar ne bi ni ratovao sa Rusima i još u tuđoj zemlji, štiteći teroriste. Turska je zapravo sama sebi najveći neprijatelj, jer pate od ideja veličine i nerealni su pa imaju neprijatelje na sve strane, a sada su naišli na tvrdo i umjesto da se opamete sve više mladih života guraju u rat, kao u neku osvetu i onda osvetnici dolaze kući u kovčezima. TURCI DRAGI NAJVEĆI NEPRIJATELJ VAM JE VAŠ PREDSJEDNIK, NE ARAPI I RUSI…………………

Yuxel
4 godine prije

Erdogan brani svoju bracu po ideologiji. To sto je ta ideologija bolesna ne umanjuje cinjenicu da kao takva rezultira stvaranjem zvijeri u odarama Islama ( svakako , kao takvi nemaju nikakvih dodirnih tacki sa njim ) koja se apsolutno poklapa sa cionisticko-izraelskim ciljevima. Stoga ne cudi da ovaj Zidov- cionista ( Erdogan ) nastoji svim silama ugasiti bastion slobode koji svijetli iz Damaska. Tesko susjedima sa njim, a jos teze Turskoj sa psihopatom na celu i sa podrskom mu onih ( sebe zovu muslimanima ) koji nisu u stanju rastaviti dobro od zla , ideologiju od vjere , koji svoje vojnike u tudoj zemlji zovu oslobodiocima a poginule sehidima…

Tau
4 godine prije

Izgleda da su Rusi dobro klepli Turke po glavi u Siriji i u Libiji, Izgleda vise nego sto se misli Reakcija savjetika “Sulemana Zadnjeg”: Mesut Haki Džasin, savetnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana izjavio je danas da je Turska “ratovala sa Rusijom 16 puta kroz istoriju, i da će ponovo ratovati!”. Turci su, sa druge strane, poslali više hiljada vojnika i ratne tehnike u Siriju, u svetlu Erdoganovih pretnji da će nastupiti velika ofanziva ukoliko se sirijska vojska ne povuče na početne pozicije. Džasin, profesor na Jeditepe univerzitetu u Istanbulu i član spoljnopolitičkog saveta Turske je takođe zlokobno izjavio da “25 miliona muslimana živi u Rusiji”. On je takođe zapretio da će rasturiti Rusku federaciju iznutra, navodi Ahval njuz. -DAMASCUS, (BM) – The Turkish army launched new missile attacks on military and civilians in the Syrian city of Al-Arima, located in the province of Aleppo, Stalno se sastaju ali nikako… Čitaj više »

Tau
4 godine prije

Dragi kometatori i Trolovi postovano urednistvo ,Drugovi i Drugarice i Godpdo i Gospde Braco i Sestre….uh Evo jedan vic malo sam ga podesi bolje pa ako se nemozete smijat barem zaplacite….:) dobar je za stres Na prvoj liniji priko pus pauze u Ibidu nasli se Turcin i Rus . Kaze Turcin Rusu: I vi ste nam neki prijatelji , svu tehniku ste nam sje….li. A gleda ga Rus pa ce mi : pa dali smo vam s-400 ZNNR… Je ej dali ste nam s-400 , zaludu je to .. kako zaludu? pita Rus A Turcin ce , sto ce nam kad niko nezna radit s njim,,, Rus: kako niko nezna , jeste li procitali upustvo . Turcin: Ma jesmo Rus: I? Turcin : srusili smo Presijediku Erdogenu Kucu.. Rus : uuuf…jeste li provali na Kineskom jeziku….? Turcin: jesmo i dobili Korona virus Rus pa zna neko Engleski.? Turcin : Joj… Čitaj više »

Pantisr S1
4 godine prije

Turci uništili “pantsir S1” koji je bio u aktivnom radu. https://syria.liveuamap.com/en/2020/28-february-video-of-turkish-air-forces-targeting-active Pa, Srbijo, vidi šta kupuješ!!!!

Mito bekrijo
4 godine prije

Uf… braco Srbi, reklamirajte one Pancire dok jos mozete, evo sad ih i turcin razbucava obicnim dronovima.

Komunista
4 godine prije

I tako se ovaj portal od mjesta gdje se moglo pročitati odličnih komentara pretvorio u nacionalističko-vjersko prepucavanje frustriranih budala… Tipičan klix, kurir ili šta već treće…
Bio sam sačuvao link do ovog portala ali evo upravo ga brišem..
Sve najbolje onima koji su dobronamjerni a onima zlobom ispunjenim, o sebi se pozabavili 🙂

DažBog
4 godine prije

DjindjiPindjiMindji, ako CRO moRe da se brani u Afganistanu onda i RU moRe da se brani u Siriji

Ive
4 godine prije

Jeli ovo pocetak kraja Erdogana turca

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI