‘Čudesno oružje’ Ukrajine koje je zarobila Rusija

Azovets
16 komentara

Ruske trupe pronašle su teško oklopno borbeno vozilo koje je trebalo da bude revolucionarna inovacija ukrajinske vojske, polomljeno i zakopano, navodi se u video snimku koji je objavljen u petak.

Inženjeri koji su naklonjeni neonacističkom puku ‘Azov’ stvorili su ‘Azovets’ (Azovit) 2015. godine, pretvarajući tenk T-64 iz sovjetske ere.

Umjesto glavnog topa u jednoj kupoli, ‘Azovets’ je bio opremljen sa dvije autonomne kupole, svaka sa dvostrukim topovima od 23 mm i mitraljezom, kao i lanserima protivtenkovskih vođenih raketa.

Oglašavano kao proboj u urbanom oklopnom dizajnu, vozilo vrijedno 5 miliona dolara nije ušlo u serijsku proizvodnju. Nestao je iz fabrike u oktobru 2016. godine i nikada nije viđen na bojnom polju.

Prema rečima ruskih vojnika koji su razgovarali za Sputnjik, to je delom bilo zato što vozilo nije bilo sposobno za borbenu dužnost. Pretežak za svoj motor, sa 41 tonom, Azovec je bio umotan u 500 cigli reaktivnog oklopa. Štaviše, nije imao termalne nišane i njegovo naoružanje je bilo nedovoljno.

Dvije kupole su bile neovisno upravljane i nisu imale komandnu kontrolu. Posada nije imala konvencionalne nišane, već se oslanjala na kamere. Dizajneri su za vozilo koristili komercijalno proizvedene kineske kamere za zvonce na vratima, što je pokrenulo istragu o korupciji kada su ukrajinske vlasti to saznale.

U oktobru 2016. godine, nepoznati muškarci su provalili u proizvodni pogon i ukrali jedini prototip ‘Azovca’. Na kraju je otkriven ispod gomile zemlje u bazi puka ‘Azov’ u Urzufu, gradu između Mariupolja i Berdjanska.

Čini se da je jedan od razloga zašto ‘Azovec’ nikada nije raspoređen je taj što su mu motor i mjenjač bili uništeni tokom pljačke. Umjesto toga, neonacistička jedinica ga je jednostavno zakopala. Lokalno stanovništvo je objavilo lokaciju nakon dolaska ruskih trupa.

Azovrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
23 dana prije

Milioni su potroseni u njegovu izradu, a korupcija je odradila svoje i imamo upropasten tenk u gomilu neupotrebljivog zeljeza.
Culi ste da NATO pravi surovikinove linije u dubini Banderstana. Postavljaju zmajeve zube u dva reda umjesto u tri povezane lancima kao kod rusa. Za razliku od ruskih gdje jedna piramida tezi 1,5t ukropski teze samo 300 kg sto nije prepreka ni za T-34 obzirom da ih redje rasporedjuju nego rusi.

Ukrajina je uvijek bila crna rupa – progutala je SSSR, a sad ce EU.

Max
23 dana prije

Otpad.

tatamata
23 dana prije

hiber zaboravio svoj tenkic???

Biti-ili-ne-biti
23 dana prije

Benjamin Fulford – rušenje mosta u Baltimoreu: Usput, ako ste jedan od rijetkih preostalih cool aid drinkera koji još uvijek vjeruju u “službenu” priču da se radilo o nesretnom slučaju, pogledajte videozapise i slike u nastavku. Moj prvi osumnjičenik za ovaj napad bio je Barack Obama, jer je njegov Netflix film predviđao sličan događaj. Međutim, ako postavite pitanje qui bono ili tko od toga ima koristi, to mora biti Rusija. Rušenje mosta zarobilo je četiri broda koja bi američkoj vojsci bila apsolutno potrebna za brzi transport opreme preko Atlantika u slučaju rata u zapadnoj Europi. To su: Cape Washington, roll-on/roll-off plovilo klase Cape W. Gary I. Gordon, roll-on/roll-off plovilo klase Gordon. SS Antares (T-AKR-294), brzi teretni brod klase Algol. SS Denebola (T-AKR-294), još jedan teretni brod klase Algol za brzo transportno vozilo. To znači da ako Rusija krene u zapadnu Europu, SAD ne bi mogle prevesti dovoljno vojne opreme na… Čitaj više »

Patak
23 dana prije

Rusija je toliko nadmoćna da se hvali zarobljavanjem svakog komada tehnike, čak kad taj komad tehnike nije u funkciji nego je napušteni projekt koji hrđa u garaži.

nessy
23 dana prije

Mislim da je pravi razlog prestanka p roizvodnje kombinacija dva faktora: prvi je poznata humanost jAzovaca, tj., shvatili su kakvo krvoprolice bi ovo superoruzje izazvalo medju rusima. Drugi je naravno, ruska krivnja. Kad su u FSB shvatili kakav ‘game changer’ ovi imaju, potrudili su se sabotirati proizvodnju. S druge strane neki izvori kazu da je ovo revolucionarno vozilo zakopano iz srama, jer nisu imali obraza pokazati na koju kramu su spi..ali 5 miljuna $$$.

Hogar
23 dana prije

Kreteni u sluzbi nato sotone

Noname
23 dana prije

U noći 5. travnja ruske su snage odbile masovni napad ukrajinskih bespilotnih letjelica u pozadinskim područjima. Rusko ministarstvo obrane izvijestilo je da su u pet ruskih regija uništene 53 bespilotne letjelice. Sa svoje strane, kijevski režim je proglasio lažne pobjede. ‘Tijekom protekle noći i ranog jutra 5. travnja suzbijeni su pokušaji kijevskog režima da izvede terorističke napade korištenjem bespilotnih letjelica zrakoplovnog tipa na objekte na području Ruske Federacije Dežurni sustavi protuzračne obrane presreli su i uništili nad teritorijem regija Rostov (44 UAV), Saratov (1 UAV), Kursk (1 UAV) i Belgorod (1 UAV), kao i iznad područja Krasnodarske regije (6 UAV). ,’ izvijestilo je rusko Ministarstvo obrane. Mete ukrajinskih napada bila su tri ruska vojna aerodroma, uključujući aerodrom u Morozovsku u Rostovskoj oblasti, Engels u Saratovskoj oblasti, Jejsk u Krasnodarskoj oblasti.  Ukrajinski vojni dužnosnici i mediji objavili su da je oko 10-15 ruskih zrakoplova uništeno i oštećeno kao rezultat napada, uključujući 6… Čitaj više »

abc
23 dana prije

Čudo zapadne tehnologije. U američkim filmovima če izgledati superiorno.

Ante
23 dana prije

Znači od sve opreme koju je zapad navodno poslao u Ukrajinu Ukrajinci troše 5 milijuna dolara na kantu na točkovima sa par cijevi od 23 mm. To je čisti primjer kako su krali pare neki tamo takozvani inženjeri kada su od starih katni napravili ovu kantu. Ne bi se uopće čudio da su ti inženjeri sada negdje u Europi nakon što su se nakrali para proizvodeći krš.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI