Cyber napadi na neovisne medije, cenzura i dvostruki standardi

Cenzura na internetu
4 komentara

Dana 18. kolovoza 2023., u nečuvenom činu cenzure, ICANN – navodno nepristrano tijelo odgovorno za administraciju sustava domena svjetske mreže – skinuo je naziv domene poznatog web-mjesta SouthFront, portala koji je prethodna meta američkih sankcija i cenzure društvenih medija zbog izvještavanja o temama kao što su podrijetlo ratova u Siriji i Ukrajini; teme koje rijetko, ako ikad, dobivaju zadovoljavajuću pokrivenost u mainstream medijima, s uređenim verzijama, koje su korisne samo za korporativne interese, umjesto toga predstavljene zapadnoj publici.

Kao suradnik SouthFronta od studenog 2021., mogu iz prve ruke potvrditi da je to platforma koja mi je pružila priliku da pišem o temama koje se niti jedan glavni medij u mojoj zemlji, Irskoj, ne bi usudio dopustiti da budu pokrivene.

Primjeri uključuju Četvrtu industrijsku revoluciju koju je namjeravala pokrenuti inicijativa Velikog resetiranja Svjetskog ekonomskog foruma, gotovo devet godina zapadnih orkestriranih provokacija koje su prethodile ruskoj intervenciji u Ukrajini u veljači 2022. i tekuće prosvjede protiv globalističkog postupanja 26 županijskih država. imigracije, pri čemu je politički establišment južnog dijela Irske u potpunosti usklađen s interesima Davosa i hegemonije SAD-NATO.

Vodeći pružatelj financijskih istraživanja kaže da SAD idu prema statusu trećeg svijeta

Web stranica za koju sam prethodno pisao, kanadski American Herald Tribune, doživjela je sličnu sudbinu u studenom 2020., kada je, tvrdeći da je vodi Iran kao dio kampanje utjecaja, FBI zaplijenio američki poslužitelj na kojem je Ugostio je AHT. Iako je nedugo kasnije uskrsnuo na kanadskom poslužitelju, američki Herald Tribune ponovno će biti zaplijenjen od strane FBI-a u travnju 2021., unatoč tome što je njegov glavni poslužitelj bio izvan američke jurisdikcije.

Dva mjeseca kasnije, američka vlada će zaplijeniti web stranicu iranske medijske mreže Press TV, pri čemu je kuća sa sjedištem u Teheranu također morala premjestiti naziv svoje domene na novi poslužitelj kako bi nastavila s radom.

Unatoč tome, i gore spomenutim zapljenama SouthFronta i American Herald Tribunea, koji su bili očiti činovi kibernetičkog ratovanja i medijske cenzure, naišli su na malo ili nimalo kritike od navodno ‘slobodnih’ medija na zapadu, istih medija koji bi vjerojatno pozivati na pokretanje članka 5. da je Rusija otvoreno zaplijenila naziv domene zapadne web stranice koja kritizira politiku Moskve, poput Bellingcata.

Doista, nije bilo kritike zapadnog tiska prošle godine kada su u tjednima nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini, RT i Sputnik News bili zabranjeni diljem Europske unije, čime je više od 448 milijuna ljudi bilo spriječeno u dobivanju uravnoteženog unosa medijskog izvještavanja o sukobu.

Ono što je ostalo bila je verzija događaja kojom su korporativni mediji pažljivo manipulirali kako bi rusku operaciju predstavili kao ‘ničim izazvanu’, ostavljajući po strani ključnu činjenicu da je sukob zapravo započeo 2014. godine, kada je vlada koju je podupirao zapad i koju je instalirao Euromaidan državnog udara, napali su većinski etnički ruske oblasti Donjeck i Lugansk na istoku zemlje.

Ovo namjerno izostavljanje ključnih činjenica od strane mainstream medija omogućilo je da se učvrsti verzija događaja prema kojoj je Vladimir Putin neka vrsta negativca poput crtanog lika, luđaka kojeg se mora zaustaviti pod svaku cijenu. To se pak koristi kao opravdanje za daljnju cenzuru medija koji daju činjenični i uravnotežen prikaz događaja povezanih s ratom u Ukrajini, čime se produžava krug propagande.

Podmukla metoda, i to ona koja je korištena naopako i da su ruske sigurnosne službe otvoreno zaplijenile naziv domene zapadne web stranice koja kritizira politiku Kremlja, kao što su BBC ili gore spomenuti Bellingcat, vjerojatno bi dovela do svjetskog vojnog sukoba.

Autor: Gavin OReilly

CenzuraMedijiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

Ja mogu otvoriti RT u Hrvatskoj na Windows 10, ali na Windows 8.1 je instalacija jedne zakrpe blokirala RT – dakle MicroSoft (Mali Mekani) se uključio u politiku.

Max
8 mjeseci prije

Istiniti primjeri.

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

Plaćamo TV da nam serviraju što god žele i da nam konstantno ispiru mozak. Plaćamo farmaciju da se bori protiv prirodne medicine i da nas ponekad čak truje neprovjerenim lijekovima. Plaćamo porez državi da kupuje oružje i tako kao pomaže zaraćenim stranama da prekinu rat. Plaćamo mobilne veze da im omogućimo da nas prate i da sve znaju o nama, da bi nam plasirali reklamu za proizvod koji ćemo im opet platiti. Plaćamo banku da raspolaže našim novcima (koje ne možemo uzeti kad hoćemo). Plaćamo im čak “luksuz” što možemo plaćati karticom, a oni će još ukinuti keš i onda ćemo im plaćati postotke za apsolutno svaku kupovinu. Zapamtite! Uskoro slijedi “porez na život”, jer će (prije ili kasnije) uvesti plaćanje ugljičnog otiska, najprije za sve mašine koje ga proizvode, a onda i za sve što diše. Možda vam ovo zadnje zvuči kao Teorija Zavjere, ali i ove prve nabrojane… Čitaj više »

ForSale
8 mjeseci prije

a? imaš poteškoča s lokalnom cenzurom? nije, ne brini. to je FBI… :-D:-D:-D

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI