DARPA i Raytheon na zabranjenom genetskom inženjeringu rade u „obrambene svrhe“

bio laborratorija
18 komentara

U Sjedinjenim Državama se provode istraživanja biološkog oružja, što nije nikakva tajna, iako je to nešto zbog čega bi Washington napao druge zemlje.

Agencija za napredna istraživanja u području obrane Pentagona, DARPA, želi „proizvesti i koristiti“ genetski modificirane bakterije kao “detektore za eksploziv”.

Američka vlada možda i traži načine za militarizaciju mikroba. Na kraju krajeva, SAD želi zadržati status jedine svjetske supersile.

Što se tiče ovakvih projekata, DARPA radi i na „super vojnicima“ s izmijenjenim genima.

Međutim, ovdje se Pentagon udružio s kompanijom za proizvodnju oružja Raytheon kako bi razvio sustav koji genetski modificirane bakterije može premjestiti u podzemlje. Naravno, samo u čisto obrambene svrhe, jer američka vojska nikada ne bi učinila ništa ilegalno, zar ne?

Projekt je pokrenula DARPA, ista agencija koja je pokrenula programe za stvaranje telekinetičkih super vojnika i naoružanih robotskih insekata, dok ovdje radi na “programiranju dva soja bakterija za kontrolu površina tla zbog eksploziva”, kaže se u zajedničkom priopćenju tvrtke vojno-industrijskog kompleksa Raytheon i Politehničkog instituta Worcester.

Prvi od dva soja je označen kao “biosenzor” i prepoznaje “prisutnost ili odsutnost zakopanog eksploziva”, dok drugi stvara “blistavu svjetlost” kada se pronađu takvi materijali. Daljinski upravljane kamere ili bespilotne letjelice tada bi se poslale da istraže područje i pronađu užarene mikrobe i konačno zakopani eksploziv.

“Već znamo da se neke bakterije mogu „programirati“ tako da s visokom učinkovitošću otkrivaju eksploziv, ali ako je pod zemljom, onda to ide puno teže”, rekla je istraživačica Raytheona Allison Taggart.

“Proučavamo kako transportirati bakterije koje prijavljuju prisutnost eksploziva do potrebne dubine u podzemlje”, dodala je Taggart.

Iako Pentagon tvrdi da sustav želi koristiti samo u “obrambene” svrhe, neki će možda smatrati da mikrobi mogu imati druge svrhe, posebno kod mogućeg  bijega genetski modificiranog super mikroba, što bi dovelo do apokaliptičkih scenarija.

DARPA je provela niz projekata koji bi trebali podići uzbunu u međunarodnoj zajednici. Agencija je prisutna u Gruziji u tajnom laboratoriju u blizini Tbilisija, a kada je Rusija u Ujedinjenim narodima zatražila pojašnjenje, zapovjedništvo kompleksa Lugar je odlučilo novinare pustiti da prošeću prizemljem objekta i da se tako „provjere kako je sve u redu i u skladu s međunarodnim obvezama“.

Međutim, čini se kao da smo došli do točke kad mase i ne zanima što im se čini, ili što se čini u njihovo ime i s njihovim novcem, a ovo je samo nekoliko stvari na kojima DARPA radi.

“Bez obzira koliko paranoični ili konspirativni bili, ono što vlada zapravo radi je gore nego što zamislite”, napisao je William Blum u svojoj knjizi “Odmetnička država – Vodič kroz jedinu svjetsku supersilu”.

Tu su i GMO komarci s kojima DARPA može iskorijeniti cijelo čovječanstvo.

Već je dugo poznato da se genetski inženjering danas može upotrijebiti za izradu gena ubojica koji mogu iskorijeniti čitave vrste. DARPA radi na tome i unatoč međunarodnim zabranama takvog biološkog oružja provodi opasno istraživanje koje dovodi u opasnost ljudski život na ovoj planeti.

Američka vojna istraživačka agencija DARPA objavila da će uložiti desetke milijuna dolara u istraživanje gena izumiranja. Iako je službeni cilj ovog istraživanja „borba protiv štetnih insekata poput komaraca koji prenose malariju“, postoje tamne strane i nagađanja u vezi s potencijalnom uporabom takvog alata.

Jednom pušteni među čovječanstvo, komarci „cijepljeni genima Sudnjeg dana” mogu širiti svoj smrtonosni teret bilo gdje. Znamo kako je teško riješiti se prijenosnika malarije, denge groznice i drugih bolesti. Ali kada se ovi komarci puste, učinit će ono za što su programirani, a to može biti „usputna“ zaraza ljudi.

Loša stvar u ovom istraživanju je što je DARPA dio američkog vojnog aparata. Dakle, činjenica koju ne spori ni DARPA je da Sjedinjene Države militariziraju genetska istraživanja. Zašto? Samo i isključivo za obranu ili i za biološko ili genetsko ratovanje. Isti  slučaj kao kod izrade atomske bombe, koja bi se koristila u slučaju rata u „obrambene svrhe“.

Nije tajna da su genetska istraživanja dio znanosti i provode se diljem svijeta. Ali kada to radi vojni odjel DARPA, uz veo tajni koji obavija sve njezine eksperimente, to bi nas ipak trebalo zabrinuti.

Ono što DARPA otkriva javnosti je samo vrh ledenog brijega njenih istraživanja i upitno je bi li bilo bolje da znamo sve na čemu radi, a ništa se ne može poduzeti. Konačno, sve što radi su istraživanja u „obrambene svrhe“. Agencija je vojna, iako pod nadzorom jedine vojske u svijetu koja vodi agresivne kampanje izvan svojih granice, ali je isključivo „obrambena“.

William Blum: „Rogue State“

DARPARaytheon
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ha ha
4 godine prije

to rade svi pogotovo gruzijci
što će rusi itekako osjetiti
ne dao bog takvog rata
rat, glad, smrt i zloupotreba genetike
četiri jahača apokalipse

Muppet shou
4 godine prije

Sotona nikad ne spava.

Ivo
4 godine prije

Jedino razumno rješenje za Rusiju je da momentalno lansira preventivni nuklearni udar, sotona nikad neće stati sa zlom. Zmiju u glavu, i što god bude potom, biće bolje od ovog suživota sa zlom i gledanja preko ramena što sotona sprema.

Max
4 godine prije

To stvarno mogu raditi samo totalno ludi i zli ljudi.

Fabijan
4 godine prije

G.Sasa,
Zasto ste mi obrisali Dva pristojna I dobronamjerna komentara?
Ako vec nisten nasli za shodno da ih prokomentirate Ili odgovorite, niste ih trebali brisati
Hvala !.

shumadinac
4 godine prije

“Amerika zaostaje u naoružanju, zaostaje u hipersoničnim raketama, podvodnim dronovima…”
ODAVNO pišem da sve to ne mora da bude presudno. Nije ovo oružje najopasnije, nije ni nuklearno – najopasnije je biološko. Ne radi se toliko ni o efektima biološkog oružja već o činjenici da se teško može dokazati ko ga je napravio i “pustio”. Lako je snimiti odakle je poletela raketa ali su virusi sasvim druga priča. A najopasnije od svega je što su američki psihopate spremne da ga upotrebe. Upotrebiće ga sigurno samo je pitanje do kog nivoa opasnosti će ići.

nessy
4 godine prije

Prije desetak godina sam citao, kao cinjenicu, da je DARPA razvila biolosko oruzje kojim moze napasti specificne kategorije stanovnistva, recimo, samo plavokose, ili samo crnce, ili samo ljude zute rase. Nevjerojatno kako psihopati trose miljarde dolara koji su im na raspolaganju. Pored svih preventivnih mjera, uvjek postoji mogucnost da se zaraza prosiri medju stanovnistvom, a to bi lako mogao biti kraj ljudske vrste.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI