DC će zabraniti nevakcinisanima pristup javnim prostorima

COVIDPass
12 komentara

Washington, DC se pridružio sve većem broju gradova širom SAD koji zahtijevaju dokaz o vakcinaciji pri ulasku u niz javnih prostora, navodeći brzo širenje varijante Covid-19 Omicron.

„Počevši od subote, 15. januara 2022. u 6:00, određene ustanove će morati da provjere da li su korisnici stariji od 12 godina primili najmanje jednu dozu vakcine protiv Covida-19“, rekao je gradonačelnik Muriel Bowser u saopštenju za javnost u srijedu, dodajući da će stanovnici imati još mjesec dana da se potpuno vakcinišu.

Nova naredba će uticati na dugu listu poslovnih i zatvorenih javnih prostora, među kojima su restorani, barovi, noćni klubovi, prostori za zabavu, teretane i fitnes centri. Iako nije data jasna definicija za „ustanove za evente i sastanke“, i da li će one biti predmet vakcine.

Grad će dozvoliti nekoliko različitih načina za dokazivanje vakcinacije, uključujući zvanični CDC dokument, „potvrda o vakcinaciji“ koji obezbjeđuje zdravstveni radnik ili jednu od više aplikacija za verifikaciju, kao što su VaxYes ili CLEAR. Ostaje nejasno da li će se prihvatiti dokaz o prirodnom imunitetu stečenom od prethodne infekcije, jer se u kabinetu gradonačelnika govorilo samo o vakcinama.

Preduzećima je takođe dat primjer znaka koji treba da postave ispred svojih objekata kako bi obavijestili kupce da su vakcinacije potrebne za ulazak, ali grad nije precizirao da li je sama oznaka dio nove naredbe.

Glavni grad nacije pridružio se brojnim drugim gradovima kako bi ispunio slične zahtjeve za vakcinom, a Chicago, Boston i New York takođe su naložili vakcinu za različite grupe i određena okruženja. Za razliku od pravila Washingtona, Chicago je naložio da svi stanovnici od pet i više godina dobiju vakcinu, dok su se zahtjevi New Yorka prošireni na privatne škole i one koji rade posao vezan za brigu o djeci.

cjepivoCovidcovid propusnicaDCPandemijavakcinaWashington
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pp Pp
2 godine prije

Pih, amateri, mi smo daleko napredniji od Amera mi smo zabranili već prije 2 mjeseca. Trebali su slušati Capaka a ne onog amatera Faucija.

Marija
2 godine prije

Doći će trenutak kad će mnoga gamad fašistička otići na galge…što prije, to bolje.

Malomorgen
2 godine prije

nič novo… to je stalnica u ewropi😒

tihobl
2 godine prije

A sto se ne vakcinisu da mogu ostvarivati ljudska prava u punom obimu?

Kaos
2 godine prije

Zato je tu Texas, Florida itd… Ko može nek bježi tamo!

Max
2 godine prije

Fašisti.

Nene
2 godine prije

A što ću kod ishlapjeloga Bidena? Pa taj ne zna ni vlastito ime.

Anto
2 godine prije

Odete na stranicu covid meter i pogledate jednu Bosnu. Imaju 2x manju zaraznost nego prosle godine. Ista stvar je i sa smrtnosti da je 2x manja, a razlog te smrtnosti lezi u raspalom zdravstvu i nedostatku struke koja je masovno otisla iz BiH. I onda razmislis malo o svemu i skontas da jedna Bosna u kojoj nema nikakvih mjera, zakljucavanja, restrikcija i ogranicenja, sa najmanjom stopom cijepljenosti ima daaaaleko najbolju sliku i situaciju od svih svjetskih prvaka cijepljenja koji trenutno biljeze 5x vecu zaraznost i identicne brojke smrtnosti kao i prosle godine sa silnim zakljucavanjima, covid propusnicama, restrikcijama, uvjetovanjima, torturama, ukidanjima sloboda. Odes u Bosnu, sve kao prije, pune kavane, restorani, dvorane, hale, skijalista..sve normala, niko nista ne pita, ne trazi. Da mi je netko rekao da ce BiH biti naslobodnija zemlja u Europi, crkao bih od smijeha. Tamo sjednes na cevape, raja se smije i sprda sa europljanima i… Čitaj više »

indy
2 godine prije

Zar nije u SAD-u zabranjen nacizam?Pošto provode nacističke rasne zakone.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI