Delegacija američkog Kongresa u posjeti Siriji

Tulsi Gabbard
5 komentara

Američka delegacija bivših i aktualnih demokratskih zastupnika američkog Kongresa je trenutno u posjetu Siriji. Priopćeno je kako ne isključuju ni sastanak sa sirijskim predsjednikom Basharom Al-Assadom.

Prema različitim arapskim i američkih izvorima, kao što je The Washington Post, izaslanstvo američkih kongresmena je trenutno u Siriji, a stiglo je u utorak, kada su sletjeli u Međunarodnu zračnu luku Damask i krenuli u grad Aleppo, gdje će posjetiti bolnicu i izbjeglički kamp u kojem se nalaze stanovnici gradova Fua’a i Kafraya, koji se nalaze u pokrajini Idlib i opkoljeni su od strane terorista od 2015.

Delegaciju predvodi zastupnica američkog Kongresa Tulsi Gabbard, koja je često kritizirala Obamu zbog neprijateljske politike prema Siriji, a prati je Dennis John Kucinich, bivši kongresmen iz redova Demokratske stranke.

Trenutno nema fotografija ili snimaka njihove posjete, jer, kako je izvijestio ured Tulsi Gabbard, zbog sigurnosnih razloga neće davati bilo kakve detalje o posjeti Siriji.

Međutim, do sada su mediji uspjeli doznati da se Tulsi Gabbard sastala nekoliko sirijskih dužnosnika.

“Tulsi smatra da je važno razgovarati s različitim ljudima i skupinama, uključujući vjerske vođe, humanitarne radnike, izbjeglice i vođe raznih zajednica”, rekla je njena glasnogovornica, Emily Latimer.

Gabbard je ovog mjeseca u Kongresu predstavila nacrt zakona kojim planira zabraniti isporuku američkog oružja terorističkim skupinama, posebice onima u Siriji.

Ranije je u intervjuu za CNN Tulsi Gabbard izjavila “kako Amerika treba odustati od ideje svrgavanja Assada i fokusirati se na uništenje ISIL-a, Al-Qaede i Al-Nusra Fronta, jer će te skupine, ako zauzmu Siriju, još više ojačati”, prenosi Foreign Policy.

Gabbard je ratna veteranka iz Iraka, a nakon privatnog susreta s Trumpom se nagađalo da će u njegovoj upravi dobiti mjesto kao jedna od savjetnica za pitanja Bliskog istoka. Često se sukobljavala sa svojom strankom, posebice oko politike Washingtona u sirijskom sukobu.

Glasnogovornica Tulsi Gabbard još nije potvrdila hoće li se ona u Siriji sastati s Basharom Al-Assadom, ali gotovo sve strane delegacije koje su ranije posjetile Siriju su imale sastanak sa sirijskim predsjednikom.

Dennis John Kucinich, koji je zajedno s Tulsi Gabbard otputovao u Siriju, američki je demokratski političar hrvatsko-irskog porijekla. U Kongresu od 1996. zastupa 10. kongresni okrug države Ohio i poznat je kao jedan od najžešćih protivnika rata u Iraku i jedan od rijetkih istaknutih demokrata koji mu se protivio od samog početka.

delegacijaDennis John KucinichEmily LatimerTulsi Gabbard
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jale
7 godine prije

Gotovo je! Glavosječama je odzvonilo. U pravilu i po običaju, ovakve delegacije ne dolaze se samo prošetati i čavrljati, već dolaze sa konkretnom ponudim i pitanjem: “Šta vam je potrebno da završite posao?”.

goltanco
7 godine prije

hiberu, sunce mu kalajisano kako se osjecas kad se tvoj svijet mrznje rusi pred tvojim ocima?

Dundić
7 godine prije

Tulsi Gabbard je podnijela prijedlog zakona u kongresu da se zabrabi naoružavanje svih islamističkih grupa. Najpozitivnija ličnost u Demokratskoj stranci.

hiber
7 godine prije

goltanco, iz koje si rupe izmilio. Kučinić je već i ranije dolazio, a i ex. je, dakle jedan kongresmen ne ćini proljeće. Veće bi čudo bilo da je neki rus bio kod islamista, ako bi preživio islamiste, ne bi Putina.

eu-Raj
7 godine prije

Guys!
You lost!
You lost big. Get a grip.
It’s a different world out there.
Adapt accordingly or fade away. Something tells us the adaptation process will prove too much for most of Europe’s current leaders.
That will necessarily mean that most won’t be leaders for long.
Europe will have to move closer to Putin as Trump does so. The war mongering posture of the past decade or so will have to go. This will be very hard to do for those leaders who have called both men everything awful in the world. Those who can’t will have to leave.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI