Demokracija na kanadski način – sudski progon organizatora Konvoja Slobode

Tamara Lich
10 komentara

Organizatori Freedom Convoja suočeni s dodatnim optužbama. Kanadski tužitelji dodali su nove optužbe za zastrašivanje već postojećem nizu optužnica protiv organizatora, uključujući Tamaru Lich, Chrisa Barbera, Pat Kinga i Tysona Billingsa.

Organizatori “Konvoja slobode” u Kanadi dobili su dodatne optužbe tijekom odvojenih sudskih pojavljivanja prošlog tjedna.

Kako je detaljno objavio Rebel News, organizatorica Tamara Lich uhićena je u veljači usred prosvjeda u centru Ottawe. Chris Barber, još jedno istaknuto lice u konvoju koji je predvodio kamiondžija, također je uhićen.

Lich, kojoj je prethodno odbijena jamčevina, prvotno je optužena za nerede i planiranje da se počine neredi, dok se Barber suočio s nekoliko optužbi koje se odnose na nerede i ometanje policije.

Lich i Barber sada su zajedno optuženi za planiranje nereda, planiranje zastrašivanja, dovgovor za ometanje rada policije, zastrašivanje i nerede, izvijestio je Toronto Sun.

Diane Magas, Lichova odvjetnica, ranije je uložila žalbu zbog Lichovih uvjeta jamčevine, koji organizatoru prosvjeda zabranjuju pristup računima na društvenim mrežama. Kanadski centar za pravosuđe za ustavne slobode tvrdi da ograničenje krši Lichovo pravo na slobodno izražavanje.

Kao što su Rebel News ranije izvještavali, Lich je prvotno odbijena jamčevinu od strane sutkinje Julie Bourgeois, koja se natjecala na izborima za Liberalnu stranku Justina Trudeaua 2011. Bivša kandidatkinja Liberalne stranke optužena je za političku pristranost u slučaju.

U ožujku je sudac poništio prvobitnu odluku i odobrio Lich jamčevinu. Sudac Vrhovnog suda John M. Johnston izjavio je da argument “političke pristranosti” nije opravdan, ali je ipak odobrio jamčevinu nakon što je pronašao druge pogreške u presudi Bourgeoisa.

Nove optužbe protiv organizatora su među gotovo 400 optužbi protiv 191 prosvjednika Freedom Convoya koje su prvobitno podignute krajem veljače nakon što je Justin Trudeau razbio i rastjerao prosvjedničku skupinu u Ottawi korištenjem Zakona o izvanrednim situacijama. Optužbe su uslijedile nakon trotjednog dugotrajnog prosvjeda u glavnom gradu Kanade i blokada velikih graničnih prijelaza prema Sjedinjenim Državama.

Teški postupci kanadskog premijera donijeli su mu ukor u Europskom parlamentu od strane nekoliko članova organizacije, izvijestio je Rebel News.

IZVOR: rebelnews.com

demokracijaFreedom ConvoykanadaKonvoj slobode
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

“..donijeli su mu ukor u EU parlamentu..” skršit če nas kao komarce.sudbina jullian assange-a i,u nasim okvirima,marka franciskovića je jasan pokazatelj Sha nas očekuje kad nemamo palicu i pušku na našoj strani.hvala.

abc
2 godine prije

Zapadni fašizam u svom sjaju…

Boško Buha
2 godine prije

Eto vam slobode mišljenja, govora i izražavanja. S druge strane ucjenjuju i zastrašuju otkazima, neisplatom plaća radi cjepljenja. I nemoš se pobuniti. Ne smiješ. Kolektivni zapad posljednjih deceniju i po podsjeća na vrijeme Informbiroa u SSSR-u i to onog crnog iz 50-ih.

2 godine prije

Gdje li se skriva “amnesty internacional ” ? .Posakrivali se svi kad treba ici protiv zapada ?,

2 godine prije

Jadni ljudi ,jos nisu svjesni sta ce im Trudo napraviti

Max
2 godine prije

Demokracija na Kanadski način.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI