Demokrate zamjeraju Bidenu zbog povjerljivih dokumenata

Joe Biden
9 komentara

Poslanici iz vlastite stranke Joea Bidena sve više kritiziraju američkog predsjednika zbog njegovog lošeg rukovanja državnim tajnama nakon što je FBI zaplijenio dodatne povjerljive dokumente tokom pretresa njegove kuće u Wilmingtonu u Delawareu.

Govoreći u američkim nedjeljnim jutarnjim televizijskim emisijama, veterani demokrata senatori Joe Manchin (Zapadna Virdžinija) i Dick Durbin (Illinois) nisu bježali od ukoravanja lidera svoje stranke jer nije uspio osigurati dokumente koji su pronađeni u njegovoj kući i think tanku u Washingtonu koji nosi njegovo ime. Četvrta i najnovija runda tajnih materijala pojavila se kada su istražitelji FBI-a u petak pretražili predsjednikov dom.

Potraga FBI-a uslijedila je dan nakon što je Biden rekao novinarima da “ne žali” zbog svog postupanja sa situacijom. “Mislim da bi trebao mnogo žaliti,” rekao je Manchin u intervjuu za NBC News. Senator je dodao da će pozvati zaposlene na odgovornost ako pogrešno rukuju tajnim dokumentima u njegovoj kancelariji, “ali u suštini, novac prestaje sa mnom”.

Manchin je također rekao za CNN da je “nevjerovatno” i “potpuno neodgovorno” da Biden izlaže državne tajne mogućoj krađi. Iako ne vjeruje da je Biden namjeravao da dokumenti dođu u pogrešne ruke, dodao je: “Da li se to moglo dogoditi? Ne znam.”

Durbin je napomenuo da kada se članovima Kongresa pokažu povjerljivi materijali, informacije im se pokažu iza zatvorenih vrata, zatim se vrate u zaključanu aktovku i odnesu. „Tako pažljivo pregledamo ove dokumente,“ rekao je za CNN. “Misliti da je bilo ko od njih završio u kutijama, u skladištu na jednom ili drugom mjestu, jednostavno je neprihvatljivo.”

Demokrata iz Illinoisa se također žalio da će Biden izgubiti dio svog utjecaja kao lidera. “Budimo iskreni. Kada se ta informacija pronađe, to umanjuje status bilo koje osobe koja ih posjeduje jer se to ne bi trebalo dogoditi. Nije bitno da li je kriv službenik ili advokat. Izabrani zvaničnik snosi konačnu odgovornost.”

Oba senatora su suprotstavili kako su Biden i njegov prethodnik Donald Tramp reagovali kada su se suočili sa posedovanjem poverljivih dokumenata. Trump je navodno prkosio sudskom pozivu, što je dovelo do racije FBI-a u njegovoj kući. Bidenovi advokati su navodno sarađivali sa istražiteljima.

Manchin je rekao da su oba lidera očito neodgovorna, čak i ako nisu namjeravali narušiti nacionalnu sigurnost. Međutim, on je obeshrabrio da se stane na stranu dok se istrage specijalnog tužioca u oba slučaja ne završe.

BidendemokratePovjerljivi dokumentiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MrKamenjarac
1 godina prije

….CUJ OVO:ZAMERAJU A TRAMPA SKINULI SA VLASTI;KOJI SU TO SUPLJOGLAVCI…..

Mahatma
1 godina prije

Sve je ovo namještajka kalifornijskih demokrata koji žele Bidena ‘baciti pod autobus’ tako da Gavin Newson može bit kandidat 2024.

Max
1 godina prije

Bidenovo zlodjelo je za opoziv.

borjana
1 godina prije

Neš ti revnosti efbija i đoova priteškoga grija?!?

tata mata
1 godina prije

kad nema ni za guz papir mora necim i jos pise na papiru top secret ,

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Bidenovi suradnici su pronašli novu seriju povjerljivih dokumenata na novoj lokaciji – NBC News
Zašto njegovi suradnici odjednom pronalaze stvari?
Jedino ih nisu pronašli u kaci za kiseli kupus. Jer tamo još nisu gledali…

Izgleda da je Operacija ”riješimo se Joea” počela…
Demokrati se pripremaju za naredne predsjedničke izbore, a s Bidenom koji je rekao da bi se želio opet kandidirati, to bi išlo vrlo, vrlo teško. On je svoj posao obavio i oni će ga smijeniti s dužnosti kako bi pokušali pobijediti 2024.
Nije me briga za Bidena, ali kad mu ”suradnici” sapunjaju dasku, lako bi ga mogli okriviti i za to što je napustio Afganistan, za Ukrajinu, za inflaciju, za recesiju, za pad s bicikle…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI