fbpx

Demontirana cenzura članka: Što uzrokuje bolest COVID-19?

Faktograf

Dana 24. srpnja 2020. godine portal Logično i portal Dokumentarac objavili su članak pod naslovom “Što uzrokuje COVID-19 bolest?“, u kojem je znanstvenik Danijel Grgičin objasnio da uzrok bolesti COVID-19 još uvijek nije poznat odnosno da virus SARS-CoV-2 nije identificiran i izoliran u skladu s Kochovim postulatima, što je osnova da bi se neki mikroorganizam mogao smatrati uzročnikom bolesti. Tri dana nakon objave, 27. srpnja 2020. godine, portal Faktograf obilježava članak netočnim, čime onemogućuje njegovu vidljivost i ograničava njegovu javnu dostupnost.

Uvodno

Portal Faktograf poznat je po objavljivanju dezinformacija u vezi s pendemijom novog koronavirusa te promicanju činjenično netočnih i neutemeljenih narativa. Na tom portalu 27. srpnja objavljen je članak “Novi koronavirus je stvaran i prepoznat prema Kochovim postulatima” koji potpisuje izvjesni Petar Vidov, a u kojem se netočno tvrdi da je uzrok Covida-19 poznat. Faktograf je poznat i po iznimno procjepiteljskim stavovima, kao i omalovažavanju onih koji ne dijele njihov svjetonazor ili odbijaju poslušno slijediti politiku sponzora njihove licence, uključujući brojne roditelje djece oštećene cjepivom.

Petar Vidov - Faktograf
Petar Vidov – Gong / Faktograf

Činjenični osvrt

Osim što je protupravno proveo cenzuru za koju je predviđena kazna zatvora u trajanju do jedne godine, zanimalo nas je je li Petar u svom članku argumentirao ispravke navodnih netočnosti u našem članku. Da bismo došli do jasnog odgovora na pitanje što je Petar želio reći, odlučili smo detaljno razmontirati njegov članak.

Naime, Petar u svom oskudnom izričaju na portalu Faktograf navodi da je u članku portala Dokumentarac.com koji potpisuje Danijel Grgičin, pronašao dvije netočne tvrdnje. Navodno je prva netočna tvrdnja koju Grgičin iznosi ta da treći Kochov postulat propisuje da mikroorganizam “MORA” uzrokovati bolest… Petar Vidov tvrdi da “Treći Kochov postulat, međutim, propisuje da bi mikroorganizam TREBAO izazvati bolest….“.

FAKTOGRAF: “Treći Kochov postulat, međutim, propisuje da bi mikroorganizam TREBAO izazvati bolest nakon uvođenja u zdravi organizam”

S obzirom na to da uz najbolju volju nismo dokučili bit onoga što je cenzor Petar htio reći, dopustite nam uvjerenje kako u ovom kontekstu riječi “morati” i “trebati” znače isto. Sasvim nesvjesno je i sam Petar Vidov kasnije to potvrdio, a sebe opovrgnuo, pozivajući se na članak Iana Lipkina, objavljenog na stranici dole:

Demontirana cenzura članka: Što uzrokuje bolest COVID-19? 1

Gdje u 3. postulatu piše: “… MUST cause the same disease“.

PETRE, ENGLESKA RIJEČ MUST U PRIJEVODU NA HRVATSKI JEZIK ZNAČI „MORATI“!

Nadalje, Petar Vidov navodi da je druga netočna tvrdnja u članku portala Dokumentarac.com ta da uzročnik bolesti COVID-19 nije poznat.

FAKTOGRAF: “Netočna je i Grgičinova središnja tvrdnja, da SARS-CoV-2 nije prepoznat u skladu s Kochovim postulatima”

Kao “argument” za dokazivanje netočnosti tvrdnje da uzročnik bolesti COVID-19 nije poznat, Petar Vidov navodi tvrdnju Iana Lipkina. Faktograf tvrdi da je tvrdnja Danijela Grgičina netočna zato što Ian Lipkin tvrdi drugačije. Dakle, imamo dvije osobe od kojih jedna tvrdi jedno, a druga tvrdi drugo. Faktograf temeljem tvrdnje druge osobe, čiji mu narativ više odgovara, tvrdnju prve osobe proglasi netočnom i cenzurira je. Bez drugih argumenta.

Petre Vidov, koji su kriteriji da je Ian Lipkin u pravu? Ima li on veći nos od Danijela Grgičina? Ima li duže noge od njega, ili je možda teži? Na temelju kojih argumenta si zaključio da je on u pravu, a Danijel Grgičin u krivu?

Dotični Ian Lipkin u svom članku tvrdi da sljedeća tri znanstvena rada „dokazuju“ da Sars-COV-2 uzrokuje COVID-19:

Da bismo saznali je li to što Ian Lipkin tvrdi točno, autorima navedenih radova poslali smo sljedeći upit:

” I have read your paper very carefully and I did not find evidence that your paper satisfies 4 Koch’s postulates. Can you confirm to me that your paper does not satisfy 4 Koch’s postulates?“

U prijevodu:

“JAKO SAM OPREZNO PROČITAO VAŠ RAD I NISAM PRONAŠAO DOKAZE DA ON ZADOVOLJAVA 4 KOCHOVA POSTULATA. MOŽETE LI MI POTVRDITI DA VAŠ RAD ZADOVOLJAVA 4 KOCHOVA POSTULATA?”

Nakon nekoliko pokušaja izbjegavanja odgovora, jedino smo od autora sljedećeg rada dobili konkretan odgovor:

“ Just to be clear, nowhere in our paper do we claim that we fulfill Koch’s postulates.”

U prijevodu:

“DA BUDEMO JASNI, NIGDJE U NAŠEM ZNANSTVENOM RADU NE TVRDIMO DA ZADOVOLJAVAMO KOCHOVE POSTULATE“. 

Niti autori preostala dva znanstvena rada ne tvrde da su zadovoljili Kochove postulate. Međutim, da bi se nešto takvo razumjelo neophodno je školovanje, otprilike u trajanju od 25 godina. Tako da je posve razumljivo da Petar Vidov koji nije znanstvenik ne razumije znanost i takve stvari niti ne može najbolje razumjeti. No, kada već ne razumije znanost, što je jasno s obzirom na to da se predstavlja kao novinar Faktografa, mogao bi razumjeti barem neke osnove novinarstva. Pa se tako mogao, umjesto da se upušta u samostalno tumačenje znanstvenih radova, čemu posve očigledno nije dorastao, obratiti autorima tih znanstvenih radova i upitati ih je li u njima, prema Kochovim postulatima, dokazano da virus SARS-CoV-2 uzrokuje bolest COVID-19. Upravo onako kako smo to učinili mi.

OVIM JE DOKAZANO DA NETKO TKO SE DRUGIMA PREDSTAVLJA KAO PROVJERITELJ ČINJENICA GRUBO OBMANJUJE JAVNOST, POGREŠNO TVRDEĆI DA GORE NAVEDENI ZNANSTVENI RAD PO KOCHOVIM POSTULATIMA DOKAZUJE DA SARS-COV-2 UZROKUJE BOLEST COVID-19!

Dakle, nema dokaza da virus SARS-CoV-2 izaziva bolest COVID-19. Osim što je netočnim tvrdnjama nastojao pobiti neosporne znanstvene činjenice navedene u našem članku te ga cenzurirao, Petar Vidov u svom članku iznosi i druge neistinite tvrdnje. Petar Vidov navodi da četvrti Kochov postulat glasi:“ Mikroorganizam se mora reizolirati iz inokulirana, PREMINULOG eksperimentalnog domaćina i identificirati kao onaj koji je identičan izvornom specifičnom uzročnom agensu.“

FAKTOGRAF:“ Mikroorganizam se mora reizolirati iz inokulirana, PREMINULOG eksperimentalnog domaćina i identificirati kao onaj koji je identičan izvornom specifičnom uzročnom agensu.“

NE, PETRE VIDOV, OPET OBMANJUJEŠ JAVNOST, EKSPERIMENTALNI ORGANIZAM NE MORA PREMINUTI, NEGO MORA POKAZATI ISTE SIMPTOME BOLESTI.

Petar Vidov nastavlja s obmanjivanjem javnosti i kada u svom članku za Faktograf navodi da “Postoji više dokaza da je virus SARS-CoV-2 uspješno izoliran u više država…“

FAKTOGRAF: “Postoji više dokaza kako je virus SARS-CoV-2 uspješno izoliran u više država…“

…što potvrđuje poveznicom na sljedeći članak:

Međutim,

U TOM ČLANKU AUTOR UOPĆE NE DOKAZUJE DA JE SPOMENUTI VIRUS USPJEŠNO IZOLIRAN U VIŠE DRŽAVA, VEĆ SE BAVI POTPUNO DRUGIM STVARIMA!

Uz to, Petar Vidov tvrdi i to da je virus izoliran u Hrvatskoj. Međutim, Petar Vidov očigledno nije upoznat s time da se u znanosti dokazom smatra samo ono što je objavljeno u znanstvenom radu, a ne ono što je objavljeno u dnevnoj tiskovini ili jednom-negdje-nešto-rečenom na HRT-u.

FAKTOGRAF: “Postoji više dokaza kako je virus SARS-CoV-2 uspješno izoliran…. pa tako i u Hrvatskoj (Institut Ruđer Bošković).“

NE POSTOJI ZNANSTVENI RAD KOJI JE POTVRDIO DA JE VIRUS IZOLIRAN U HRVATSKOJ!

Dakle, to da postoji više dokaza kako je virus izoliran, što Faktograf u svom članku tvrdi, još je jedna u nizu “perlica” netočnih tvrdnji kojom se okitio samoprozvani provjeritelj točnosti.

Faktografov originalni članak možete pogledati ovdje, a kako je izgledao članak Faktografa 27. srpnja 2020.godine, možete vidjeti na donjoj slici.

Demontirana cenzura članka: Što uzrokuje bolest COVID-19? 2

Pravni osvrt

Kazneni zakon

S pravne strane bitno je naglasiti da je urednik i novinar Faktografa označavajući naš članak netočnim uskratio njegovu vidljivost, zbog čega je značajno smanjena mogućnost njegova daljnjeg dijeljenja među korisnicima društvene mreže Facebook. Time je de facto proveo cenzuru kojom je ograničio slobodu govora i drugih sredstava priopćavanja, za što je sukladno članku 127. stavak 1. Kaznenog zakona (NN 125/11, 144/12, 56/15, 61/15, 101/17, 118/18, 126/19) predviđena kazna zatvora u trajanju do jedne godine, a sukladno stavku 2. kaznom iz stavka 1. kazniti će se onaj tko provodi cenzuru sukladno članku 127. stavak 2. istog zakona, onaj tko naredi ili provodi cenzuru ili novinaru protupravno uskrati ili ograniči slobodu izvještavanja.

Kazneni zakon Republike Hrvatske
Povreda slobode mišljenja i izražavanja misli

Članak 127.

  1. Tko uskrati ili ograniči slobodu govora ili javnog nastupa, slobodu tiska ili drugih sredstava priopćavanja ili slobodno osnivanje ustanova javnog priopćavanja, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
  2. Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko naredi ili provodi cenzuru, ili novinaru protupravno uskrati ili ograniči slobodu izvještavanja.
  3. Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko protupravno spriječi tiskanje, prodaju ili raspačavanje knjiga, časopisa, novina ili drugih tiskanih stvari, ili proizvodnju i emitiranje radijskog i televizijskog programa, programa novinskih agencija ili objavljivanje drugih medijskih sadržaja.

Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda

Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda koja se obično naziva Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava, potpisana je u Rimu pod okriljem Vijeća Europe 4. studenog 1950. godine, a na snagu je stupila 3. rujna 1953. Temeljem Konvencije uspostavljen je sustav zaštite ljudskih prava na međunarodnoj razini te Europski sud za ljudska prava, koji omogućuje pojedincima ili skupini pojedinaca da traže zaštitu svojih prava. Konvencija uz preambulu i osnovni tekst sadrži i 13 protokola. Konvenciju je ratificiralo 47 država članica Vijeća Europe, među kojima je 27 država članica Europske unije. Unatoč inicijativi da i Europska unija pristupi Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava, to nije učinjeno. Sud pravde Europskih zajednica je 1996. godine izjavio da Europske zajednice ne mogu pristupiti Konvenciji jer Ugovor o Europskoj zajednici ne predviđa mogućnost propisivanja pravila ili sklapanja međunarodnih ugovora o ljudskim pravima. Ipak, Ugovor iz Amsterdama (1997./1999.) poziva na poštovanje temeljnih prava koja su zajamčena Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava, a Sud pravde Europskih zajednica je pozivanjem na ta prava te referiranjem na pojedine odredbe uključio načela Konvencije u europsko zakonodavstvo.

Republika Hrvatska ratificirala je Konvenciju i njezine protokole 5. studenoga 1997. godine te je time priznala nadležnost Europskog suda za ljudska prava i obvezatnost njegovih presuda. Samim time preuzeta je i obveza izvršavanja svih konačnih presuda u sporovima u kojima je Republika Hrvatska tužena.

Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda predstavlja sastavni dio hrvatskog pravnog poretka od 6. studenoga 1997. godine te su je sva tijela državne vlasti dužna primjenjivati u svom postupanju. Koliko svaki pojedinac unutar tih državnih tijela zna o sadržaju i načinu primjene konvencijskog prava veliko je pitanje. Hrvatska državna tijela dužna su jamčiti i štititi prava zajamčena Konvencijom, dok Europski sud za ljudska prava pruža supsidijarnu zaštitu, u slučajevima kada su nacionalna tijela propustila primijeniti ili su krivo primijenila neku od odredbi Konvencije. Iz toga se izvodi zaključak da je prava svrha Konvencije da se ona svakodnevno primjenjuje pred svim tijelima hrvatske vlasti, što se u praksi najčešće odnosi na pravosudna tijela.

Hrvatska tijela vlasti (zakonodavna, izvršna i sudska) moraju omogućiti građanima ostvarivanje konvencijskih prava, pravodobnim usklađivanjem propisa, sudske i upravne prakse te javnih politika s konvencijskim pravom.

Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda
Članak 10.

Sloboda izražavanja

  1. Svatko ima pravo na slobodu izražavanja. To pravo obuhvaća slobodu mišljenja i slobodu primanja i širenja informacija i ideja bez miješanja javne vlasti i bez obzira na granice. Ovaj članak ne sprečava države da podvrgnu režimu dozvola ustanove koje obavljaju djelatnosti radija ili televizije te kinematografsku djelatnost.
  2. Kako ostvarivanje tih sloboda obuhvaća dužnosti i odgovornosti, ono može biti podvrgnuto formalnostima, uvjetima, ograničenjima ili kaznama propisanim zakonom, koji su u demokratskom društvu nužni radi interesa državne sigurnosti, teritorijalne cjelovitosti ili javnog reda i mira, radi sprečavanja nereda ili zločina, radi zaštite zdravlja ili morala, radi zaštite ugleda ili prava drugih, radi sprečavanja odavanja povjerljivih informacija ili radi očuvanja autoriteta i nepristranosti sudbene vlasti.

Kada bi portal Faktograf kojim slučajem i bio tijelo vlasti Republike Hrvatske, a koliko nam je poznato nije, mogao bi eventualno u određenim okolnostima ograničavati slobodu izražavanja, međutim i tada bi popis mogućih osnova za ograničavanje slobode izražavanja bio vrlo ograničen. Ne bi se legitimno mogao pozvati niti na jedan drugi osnov koji se ne nalazi na popisu koji je predviđen stavkom 2. Prema tome, kada bi portal Faktograf bio pozvan da primijeni zakonsku odredbu koja bi na bilo koji način zadirala u slobodu izražavanja, o tome bi mogli odlučiti samo domaći sudovi.

Domaći sudovi moraju u takvom slučaju utvrditi vrijednost ili interes zaštićen odredbom i provjeriti je li taj interes ili vrijednost jedan od navedenih u stavku 2. Samo u slučaju da je odgovor na ovo pitanje pozitivan, sudovi mogu primijeniti tu odredbu na određenog pojedinca. Primjerice, sudska zabrana objavljivanja ili ograničavanja objave portala Dokumentarac koji objavljuje informaciju važnu za razumijevanje pandemije COVIDA-19 mogla bi biti opravdana ako je to u interesu „zaštite zdravlja“. Međutim, sudovi moraju osigurati da je interes koji se štiti stvaran, a ne obična i nesigurna mogućnost. Dakle, opet su tu sudovi da o tome odlučuju, a ne portal Faktograf ili društvena mreža Facebook.

Pravopisni osvrt

Obratite pažnju i na to da je uvodni ulomak članka portala Faktograf upućen portalu Dokumentarac gotovo identičan uvodnom ulomku ovog članka. Svi koji studiraju ili su studirali psihologiju u tome mogu prepoznati školski primjer projiciranja. Jedina razlika u uvodnom ulomku portala Dokumentarac.com u odnosu na uvodni odlomak teksta portala Fatograf je u tome što je portal Dokumentarac.com ulomak formulirao pravopisno ispravno.

Zaključak

U svom kratkom članku Petar Vidov, osim što je provođenjem cenzure povrijedio odredbe Kaznenog zakona Republike Hrvatske i ogriješio se o međunarodni zakon te mu, ako tužiteljstvo odradi svoj posao slijedi kazna zatvora do godinu dana, pokazao je i nepoznavanje elementarnog pravopisa, kao i apsolutno nerazumijevanje znanosti, a nažalost i novinarstva kojim se svakodnevno bavi. Zadnje i predzadnje navedeno nerazumijevanje je uzrokovalo “uspjeh” pogrešnog utvrđivanja toliko pozamašnog broja činjenica u tako kratkom članku, da bi to bila prava sramota i za onoga tko se javnosti ne predstavlja kao provjeritelj činjenica, a kamoli za onoga tko se tako predstavlja.

Sada kada smo dokazali da glavni urednik Faktografa obmanjuje javnost, da se ogriješio o zakone, da ne poznaje znanost niti elementarni pravopis te da je iznimno neprofesionalan u obavljanju svog novinarskog posla, slobodni smo zapitati se kako li tek rade oni kojima je on nadređen?

  1. https://faktograf.hr/2020/07/27/novi-koronavirus-je-stvaran-i-prepoznat-prema-kochovim-postulatima/
  2. https://dokumentarac.com/covid-19/sto-uzrokuje-covid-19-bolest/
  3. Izvor: Dokumentarac

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
131 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Covid 19 uzrokuje prijeka potreba za nepotrebnim zaduživanjem država na svjetskoj razini, kako bi se sanirala pohlepa i promašaji bankara i voditelja investicijskih fondova.
P.s. Svatko tko ovaj stav smatra antisemitskim, u pravu je.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
1 godina prije
Reply to  nekoime

E , svaka cast , kratko i jebitacno 🙂

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  nekoime

“… dobrovoljno se zarazi koronom…” @guest_458706 Kolega, Bio bih vam izuzetno zahvalan, kada biste me mogli na bilo koji nacin uputiti u neku instituciju gdje bi me mogli zaraziti tzv “koronom”. U Austriji sam probao, ali mi nisu dozvolili pristup u bolnicu – premda sam SAM zelio da se zarazim… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Istrazuj Evo ti savjet: Daj u oglas u neki austrijski časopis ili na neki portal gdje se žene nude muškarcima npr. ovakvim tekstom: – Tražim zgodnu mladu Austrijanku (25-30) COVID-19 pozitivnu, voljnu da u znanstvene svrhe i na dobrobit svjetskog pučanstva provede noć samnom i zarazi me COVID-19 virusom, u… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  otpisani

Otpisani
🤣 🤣 👍
Dobra ideja 🤣

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Demagogija ali perfidna, u bolnici su zaraženi sa težim simptomima i komplikacijama…želim reći da zaraženog možeš naći i u njegovoj kući a ne samo u bolnici.

tim
Gost
tim
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Akt pokazes stanje racuna u banci i garantiras placanje lecenja ,no prob

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije
Reply to  nekoime

Ubio bih se Coronom, ali mi Staropramen bolje klizi niz grlo.

Uno
Gost
Uno
1 godina prije
Reply to  nekoime

@Neko ime
🙂 Probaj sa Stellom, meni je malo falilo kad sam dobio karton pred istek roka valjanosti…

Max
Member
Max
1 godina prije
Reply to  Uno

@guest_458723 kolega mislite li kad kažete Stella na pivo ili neku damu? LOL Ne zamijerite Mala šala..

Uno
Gost
Uno
1 godina prije
Reply to  Max

@Max
🙂 Ja sam mislio na pivo Stella Artois, po meni ponajbolje pivo. A, može i dama, ali da nije baš pred istekom roka…
Sve ok!

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  Uno

Uno
Dok nema cjepiva preveniramo zarazu cjePIVO-om

Jeremiah
Gost
Jeremiah
1 godina prije
Reply to  Uno

Petokraka je na Heinekenu. Uče li vas išta u tom “stožeru”

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 godina prije
Reply to  Jeremiah

Jeremija
U Poljskoj se Heineken prodaje bez petokrake. Poljaci ju ne mogu smisliti ni na konzervi piva i ja ih u potpunosti razumijem.

Zorule
Member
Zorule
1 godina prije
Reply to  nekoime

Staropramen ali iz Češke, ovaj iz ZG pivovare mi baš ne leži, kao ni žuja.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  nekoime

@Neko ime Nije više Corona. Zbog negativnih asocijacija na virus i bolest, promijenili su ime. Sada je EBOLA beer.

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  nekoime

nekoime
Da li si probao Velebitsko?

mladen3x
Gost
mladen3x
1 godina prije
Reply to  nekoime

Svi vi koji ovdje spominjete pivu,da ni slučajno niste zaboravili na mene…..

Jomla
Gost
Jomla
1 godina prije
Reply to  nekoime

nekoime,
I financijski puno isplatniji. Priznaj!

Crna Covidovca
Gost
Crna Covidovca
1 godina prije
Reply to  nekoime

2 moja prijatelja isto. Prvi SLUCAJ Hrvatska. Decko fitness trener, ne pije ne pusi, trening svaki dan, imunitet bi trebao biti odlican. Morao se testirati radi posla, rekli mu pozitivan, on NIJE IMAO NITI JEDAN SIMPTOM CIJELA 2 TJEDNA KARANTENE. 2.slucaj Bih. Decko imao temperaturu par dana ode doktoru ovaj… Pročitaj više »

Sivko
Gost
Sivko
1 godina prije
Reply to  Crna Covidovca

Susjeda od skoro 60 godina nakon pozitivnog testa treci dan je vidim gdje trci po savskom nasipu.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Sivko

@Sonja, Crna c., Sivko Ako očekujete da neki od preminulih ovdje napiše svoje iskustvo, mislim da to nećete dočekati. Biti pozitivan na test ne znači biti i bolestan već samo da je virus prisutan. Tome dodajte i solidan procenat nepouzdanosti testa pa vam neće biti čudno što ima dosta takvih… Pročitaj više »

Sonja
Gost
Sonja
1 godina prije
Reply to  Rusofil

Rusofil
Govorim o svojoj obitelji i drago mi je da tetka koja je 67. nije ni osjetila…. mozda je to od graha i kupusa.
Jucer sam procitao da corona nije ni u prvih pedeset ubitacnih bolesti. Da ti sad ne nabrajam…

Bojan
Gost
Bojan
1 godina prije
Reply to  Sonja

Bolnice i Klinike u Njemačkoj prazne eto toliko o datom nevidiljivom neprijatelju.
Ostalo se može pročitati ovdje sve napisano i sažeto.
Ugodan dan pratiocima portala Logično.

AI
Gost
AI
1 godina prije
Reply to  nekoime

RIP
Rajko Dujmić
laka ti zemlja “Moja Milena”

Lexilio
Gost
Lexilio
1 godina prije
Reply to  AI

Počivao u miru, prijatelju Rajko.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  nekoime

Opet tema Fucktograph?

Jomla
Gost
Jomla
1 godina prije
Reply to  nekoime

nekoime,
Jbt, ovo je nešto najpametnijr što sam pročitao ove hefte!
Samo bih predložio malu izmjenu: umjesto “antisemitskim” bih stavio “anticionističkim”. (Naime nisu svi semiti cionisti).
Samo pucaj!

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  nekoime

@Neko ime Sve je točno osim zadnje vaše rečenice pod P.S. jer ne možete generalizirati narode!

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Željko

Željko nabavi za ženu extrat / tinkturu “Artemisia annua” – sto posto će joj pomoći! negdje preko interneta naruči il kod poznate berg- aptheke tel.044 241 51 i pozivni za švicu 0041 fax. 044 291 33 19 pozz

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  piždro

@piždro Hvala vam mnogo!!

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Klin se klinom izbija.Cenzorima uvaliti strah od cenzuriranja i kazne za posljedice.Najbolji način da svatko promisli želi li se baviti tim prljavim poslom,pogotovo ako nije siguran da će proći nekažnjeno..Osim kazni ,zdrave su i prozivke i društvena osuda..

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  nonwo

Nemoj na Re.Lo.

Dayal
Gost
Dayal
1 godina prije
Reply to  nonwo

Poanta je da se oni ne boje kazni, jer znaju da imaju zaštitu od globalne mafije koja i radi globalni reset. Zato i rade što hoće, ko i političari. Svakakve besmislice prolaze. Jedini način da ova cijela debilana stane je da se ljudi masovno ogluše na naredbe političara. I da… Pročitaj više »

samson
Gost
samson
1 godina prije
Reply to  Dayal

ali ako je sve to istina, dosad je i puno knjiga objavio,kako je moguce da je jos uvijek ziv,ako im smeta?

Tanja
Gost
Tanja
1 godina prije

Izolirane su GONG, portal Lupiga i pazi sada ovo. Nagrada za Slobodu medija. Buahahahaha Izolirane su znanstvenim metodama po imenu i prezimenu. Pogledati Samira Osmanagića od jučer. Dupli akademik postao je Akadijac, pojma nemaju što je to akademik. Dr. Sc. treba konsultirati nekog znanstvenika, fufa veze nema što znači Dr.… Pročitaj više »

ježurka
Gost
ježurka
1 godina prije

Mediji…da se ne priča i piše, ne bi se niti znalo… potpomognuti upitnim testovima, upitnim znanstvenicima, te institucijama financiranim privatnim kapitalom, koji će na kraju ostvariti ogroman profit…mislim to im je bio prvotni plan…Kako stvari stoje velika većina će odbiti cjepivo kad dode…

Toni
Gost
Toni
1 godina prije

“” I have read your paper very carefully and I did not find evidence that your paper satisfies 4 Koch’s postulates. Can you confirm to me that your paper does not satisfy 4 Koch’s postulates?“ U prijevodu: “JAKO SAM OPREZNO PROČITAO VAŠ RAD I NISAM PRONAŠAO DOKAZE DA ON ZADOVOLJAVA… Pročitaj više »

onako usput
Gost
onako usput
1 godina prije
Reply to  Toni

Uglavnom pitanje je da li (zadovoljava ili) ne zadovoljava. Trebalo bi se koncentrirati na odgovor koji je dobio. Odgovor je da nigdje ne tvrde da rad zadovoljava Kochove postulate!

Toni
Gost
Toni
1 godina prije
Reply to  onako usput

OK, ali bl autori članka trebali prije objave da dobro provjere tekst jer, slžićeš se, nije isto “zadovoljava” ili “ne zadovoljava”, a i okosnica teksta se vrti oko ne/zadovoljavanja 4 Kohova postulata.

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  onako usput

onako usput
Potraži original članak i komentare ispod.
Naveo sam razloge zašto je pisac članka običan “mulac” i koje je greške napravio. Ili je teška neznalica ili saboter. Čini mi se oboje.

Mario
Gost
Mario
1 godina prije
Reply to  neznanje

NE, PISAC CLANKA JE SIGURNO COVJEK S DUSOM. SABOTERI STE VI OVCOIDI A TO STE BILI TIJEKOM CIJELE POVJESTI SVIH ZLOCINA NA ZEMLJI, UVIJEK STE BILI VODJENI OD VLASTI I NISTE BILI SPOSOBNI DONIJETI VLASTITE ZAKLJUCKE TOCNO KAO I SADA.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije

Pozivam portal logično da donose Sha vise podataka i informacija o tome tko su ti ljudi koji provode cenzuru u ovoj diktaturi koja nam se,malo po malo,uvodi.mislim da vecinu Jaako zanima tko nam to radi.hvala unaprijed💪

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

Mislim kako to nije baš najbolja ideja jer oni koji su to osmislili, naručili i koji to financiraju nama su nepoznati psihopati pri vrhu piramide globalne moći koji pomoću novca kojeg iz ničeg proizvode kontroliraju cjelokupni korporativni sektor, od bankarskih, energetskih, farmaceutskih korporacija do mainstream medija i velikih internetskih platformi… Pročitaj više »

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Space,mi koji ozbiljnije pratimo ionako znamo strukturu.ja ne bi toljagom po glavi,dok me ne prisile.ovdje bi vise tuzbama,koliko god je moguće.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

Ja ne isključujem tužbe u potpunosti, i ja radim ono što mogu i koliko mogu. Htio sam samo reći kako je teško drugima govoriti što da rade, evo da budem jasniji uzmimo primjer ovog portala, što kad bi njih nekoliko s ovog portala sve da i imaju dovoljno novca sa… Pročitaj više »

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Ali koje metode onda?osim Matija Gubec nacin..policija i vojska nije na našoj strani,rade za placu.mijenjati svijest ljudi sada mi izgleda izgubljen posao.nadu mi jedino pruza da ljudi na svojoj kozi osjete posljedice ali i tu sam malo skeptik jer ovi računaju na bijedu naroda.tada dolaze sa rijesenjem koje Ce ljudi… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

Prva mjera je potpuno nekorištenje bankovnih kartica osim jedan put mjesečno za podizanje mjesečnih prihoda. Korištenje kartice eventualno u hitnim slučajevima kao na primjer bolest djeteta i sl. Druga mjera je neulazak u dućane na kojima se inzistira maska, a u velike shopping centre uopće ne uoaziti. E sad ima… Pročitaj više »

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

Bilo bi najbolje da se povezu ljudi iz cijelog svjeta. Obicni ljudi nisu organizovani i svako igra za sebe a to ovima i odgovara. Oni su majatori za manipulacije. Dosad su pravili ratove medju drzavama samo trebas pronaci nekog psihopatu i staviti ga za predsjednika velike drzave i eto ti… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Ivo

Da Ivo ništa bez povezivanja… jes vidio kako Soros poveže izbjeglice, andere i ostale nerede? Samo sa jednim george Floydom cjels usaya se drma od nereda ! Kad big brother nešto organizira, milonin se umrežuje i nered naprave – bjeli čovjek je plasljiva ovčurina..

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_458679 Bravo. To je to. Stvari raskrinkavati prema samom vrhu piramide ZLA. Masa je toga objavljeno i vec smo o dosta toga pricali… Evo opet ovaj link na 5 neospornih i javnih dokaza – koji direktno vode prema vrhu cio-satanisticke piramide: https://srbin.info/drustvo/prevara-koja-mutira-pet-dokaza-da-je-korona-virus-lazna-pandemija/ … Ima toga jos more jedno i u… Pročitaj više »

bumbar
Gost
bumbar
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

Tzv. međunarodne institucije, tj. nadnacionalne institucije, su uzurpirane od strane šačice multimilijardera psihopata koji žele svijet i prirodu preoblikovati prema vlastitim bolesnim željama i koji žele totalnu kontrolu nad ljudima i događajima. Njima više nije cilj novac jer sami imaju monopol nad proizvodnjom novca iz ničega. Njima je jedini cilj… Pročitaj više »

Svijedok u(ne)vremenu
Gost
Svijedok u(ne)vremenu
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

Ako moze slika,portret..adresa. …;)

Buco
Gost
Buco
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

Mislim da nebi bilo loše svaki puta objaviti tko financira Faktograf i malo istražiti njihove sponzore i u šta su sve upleteni. Kao što na njihovoj stranici piše uz Amričku ambasadu, sponzorira ih NED i Tech soup. NED ima svoje prste od arapskih proljeća pa do Majdana. Čisto ovako da… Pročitaj više »

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije

I mozda je vrijeme da počnete podnositi tube,uspješne ili ne.neka osjete neugodu,zasada pravosudnu.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

Planet@ima još portala kojima su cenzori zagorčili život a nas uskratili za informacije…Mislim Matrix World,sigurno ih ima….dobrih i kvalitetnih..Pa youtuberi koje su skidali… ostale mreže…Možda da se i oni povežu…Interesi su im zajednički..

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije
Reply to  nonwo

Nonwo,pa naravno.nek se udruze,nadju odvjetnici ured i idemo.pa Sha bude

Lexilio
Gost
Lexilio
1 godina prije
Reply to  Planet zemlja

Bojim se da pozivanje na Ustav tu neće pomoći jer mnoge stvari su samo mrtvo slovo na papiru. A zna se i tko kontrolira “nezavisno pravosuđe”. Ali Vidovu bi se nešto moglo naći i tu se ne bi lako izvukao. Pogledajte taj pogled na slici. Lik je na težim drogama.… Pročitaj više »

Tanja
Gost
Tanja
1 godina prije

Urnebesna komedija.

Petar Vidov tvrdi da je Hrvatska najnetransparentnija zemlja u Europi.

Vidov – oće biti zato što cenzuriraš znanstvene tekstove i pišeš baljezgarije?

Tctctctctctctc, to ja kažnjivo zakonom. 🙂
Prije ili kasnije.

https://www.gong.hr/hr/o-gong-u/tko-cini-gong/

Petar Vidov u linku. 🙂

Jasamja
Gost
Jasamja
1 godina prije

Klupko se odmotava. Sada je pitanje tko ce podnjeti tuzbu protiv faktografa i traziti zatvor za “novinare”.
Evo ja sam spreman dati dio novaca za odvjetnike Predlazem da skupimo novce i obracunamo se sa kvislinzima koji pisu gluposti za saku kuna.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Jasamja

@guest_458664 Slazem se kolega i pridruzujem inicijativi. PS Jasno je meni da nista od tuzbe ne moze biti, posto je cio-satanisticka bagra pokupovala cijeli vrh piramidalne vlasti u svakoj drzavi – pa i Hrvatskoj…. (Jos uvijek traju procesi protiv bande iz WHO zbog prisvajanja protivpravne imovinske koristi (tj pljacke!) za… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Jasamja

Sve to što pišeš da, kad bi funkcioniralo pravosuđe, ali na žalost to nije slučaj. Umjesto toga bilo bi korisnije istraživati i objavljivati o sankcioniranju i pritiscima na medije koji su izvan zacrtanog narativa. Također objavljivati nebulozne presude i eventualne porezne kazne za neposlušne medije. Treba voditi računa kako u… Pročitaj više »

Mario
Gost
Mario
1 godina prije
Reply to  Jasamja

Odlicno obracun sa kvislinzima

Jxlspsp
Gost
Jxlspsp
1 godina prije

Pravo na slobodu govora vrijedi samo ako govoriš ono što vlast želi čuti.

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Jxlspsp

Sjedi petica!

Uno
Gost
Uno
1 godina prije
Reply to  Jxlspsp

@Jxlspsp
“Omogućena vam je sloboda govora, ali slobodu nakon govora ne mogu da vam garantujem” – Idi Amin

Buntovnik s razlogom
Gost
Buntovnik s razlogom
1 godina prije

Svi mi najbolje razumijemo nepravdu kad je drugi nanosi nama, a dok je mi činimo drugima, onda to pravdamo kojekakvim izgovorima. Svaka cenzura je kršenje ljudskih prava i ničim se ne može opravdati, pa tako i ova koju vi admini provodite na ovom portalu. S pravom se pozivate na članak… Pročitaj više »

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije

Buntovnik Iako ponekad ono što pročitamo na ovom portalu, stvarno sliči na vrijeđanje po nacijonalnoj osnovi ili nekoj drugoj, ali po tome članku 127, dajem ti potpuno pravo. Ali razmisli kako bi to bilo da u tvojoj kući gosti rade sve što ih je volja. Neka pravila ne moraju biti… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Buntovnik se djelomično buni s razlogom ne lupeta kako ti to pišeš. Ja također vidim problem cenzure na ovome portalu, ali u smislu neučinkovitosti. Definitivno ima komentara koji su za eliminaciju, ali ne na ovaj način gdje komentari koji bi trebali biti cenzurirani prođu direktno, a smisleni i uz to… Pročitaj više »

Buntovnik s razlogom
Gost
Buntovnik s razlogom
1 godina prije

Pod cenzurom se smatra uskraćivanje iznošenja mišljenja u sredstvima javnog informiranja, novinama, elektronskim medijima, internet portalima i sl. Privatan stan ili kuća ne spadaju u sredstva javnog informiranja !

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije

@guest_458674 Kolega, Ne znam nista o tome sta ste pisali, niti o vasim stavovima. Svojedobno kad sam tek poceo komentarisati na ovim diskusijama, znalo se desiti da moj komentar ceka i po 4-5 sati… Razlozi su bili razni, ali cini mi se ponajvise opterecenost moderatora koji naprosto previde repliku koja… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

@Istražuj Ne mogu da se ne zapitam da li doista misliš to što pišeš. “Zalazem se za vasu APSOLUTNU slobodu izrazavanja svakog misljenja, pa i “najekstremnijeg” (po kojim god hocete mjerilima)!” – a poslije ću da vas popljujem i nazovem svakakvim imenima “Razumljivo, licno izbjegavam bilo kakav napad na kolegu… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Rusofil

@guest_458865 Uvijek mislim to sto pisem. Brutalno sam iskren, pa cak i ako vam se to ne svidja. Evo recimo, sto se i vas konkretno tice – nikad vam ne bih zabranio niti na koji nacin da izrazite vase misljenje – premda se: 1. ne slazem sa vama skoro u… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

@Istražuj Ako je ukazivanje na nelogičnost, jednostranost, nekulturu u komunikaciji, aroganciju na osnovu internet doktorata, besmisleno nabacivanje linkova sa istraživanjima, teorijama, radovima i izjavama koji isključivo podržavaju osobni stav a potpuno ignoriranje i omalovažavanje suprotnih koji su isto objavljeni od stručnjaka, onda DA, ja sam najveći pljuvač tvojih komentara. Možda… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Rusofil

@guest_458865 Kolega mislim da mi je jasno u cemu je problem. Svojedobno bih vas ignorisao nakon ovog komentara, ali sad cu ipak napisati sta mislim. Naprosto sto mislim da je nakon ove lazne-pandemije svaki covjek koji otvori oci – bitan. Cini mi se da nas nesporazum lazi samo u razlicitom… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Evo kolega Istražuj o ovome ja pišem. Moj komentar pisan u 1645h pušten je tek iza 2100h, tako je često bilo i s tvojim komentarima koji su preopširni, ali često u njima ima po koji novi podatak ili činjenica ili mišljenje ķoje je interesantno pročitati i upravo u mojem komentaru… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

To “gost” nije najsretnija formulacija, gost je u restoranu ili hotelu, i ovo tvoje me podsjeća na onu odvratnu floskulu “gost je uvijek u pravu” što bi bila antiteza tvojoj tezi. Ja priznajem pravo vlasniku svakog restorana da izbaci nekog tko ga zafrkaje u zdrav mozak. Tako i ovdje na… Pročitaj više »

sokre
Gost
sokre
1 godina prije

tko ga napravi tako ružnog

Njonjobobo
Gost
Njonjobobo
1 godina prije

covid 19 uzrokuje strah kojeg vodi bog fobos ali sa bogom fobosom uvjek ide i bog ares bog rata.
covid 19 uzrokuje anksioznost ili tjeskobu drustva u stanju tjeskobe propadaju.
da li netko zna koju molitvu?

Max
Member
Max
1 godina prije
Reply to  Njonjobobo

@guest_458676 znam ja Očenaš Zdravo Marijo Slava Ocu itd.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije

@Redakcija Logično Postovana gospodo, Bravo! Svaka vam cast u razbijanju ove nevidjene prevare i direktnog, zlocinackog napada na cjelokupnu ljudsku populaciju! Cestitam i znanstveniku Danijelu Grgičinu, kako na ovom tako i na nekoliko ranijih izuzetno dobro objasnjenih znanstvenih pojmova (kao ona analiza laznih “testova” za laznu “pandemiju”). Upravo TAKVI znanstvenici… Pročitaj više »

Stock
Gost
Stock
1 godina prije

Kako dalje Redakcijo?
Nisam mogao skontati iz texta (brzo sam ga preletio…na poslu sam) da li ste podnjeli tuzbu ili ne.
Planirate li to uraditi?
Kako mogu pomoci?

Mario
Gost
Mario
1 godina prije
Reply to  Stock

Tocno tako, redakcijo kako pomoci za obracun sa bijednicima

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Moji komentari trenutno čekaju cenzora da ih pusti, ali primjetio sam kako do ovog trenutka na komentarima nema redovitih trolova što nije čest slučaj. Iz komentara se vidi kako postoje razlike u pogledima i kako svi potpuno normalno te svoje poglede ispisuju, a ostali ih uvažavaju. Sad cenzor zna jesu… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spejs ne dobili su najvjerovatnije u paketu godišnji odmor, ili u bazu na nove upute..

Mario
Gost
Mario
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Na radnom rucku cekaju instrukcije

Samo pitam
Gost
Samo pitam
1 godina prije

I sto sada? Da li je Logicno podiglo tuzbu protiv Faktografa i Vidova ili to misli uciniti? Ako nije ili ne misli, za mene kao citatelja, ovo je steta vremena za citanje.

Mario
Gost
Mario
1 godina prije
Reply to  Samo pitam

Nikoga ne tjeraju da cita textove. Ovakav text siguran sam da velikoj vecini je bar poucan

myrtle
Gost
myrtle
1 godina prije

Zašto ga ne tužite?

Petar je Korisna Budala
Gost
Petar je Korisna Budala
1 godina prije

Najtužnije od svega je što ovaj Petar Vidov misli da je neki intelektualac. Mislim da je on ipak “umišljena korisna budala”. Ili samo “korisna budala”, valjda se podrazumeva za budalu da je umišljena.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije

Idemo najprije malo o liku i djelu spomenutog Petra Vidova. Radi se o kreaturi o čijoj stručnoj spremi nisam uspio naći nikakav podatak. A što se njegove “karijere” tiče radi se o samozvanom novinaru koje je sa 22 godine (2006.) počeo raditi na legendarnom slobodarskom portalu Index.hr poznatom po objektivnom… Pročitaj više »

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije
Reply to  Stara kuka

Kuka,Bravo!to se trazi,Zelim informacije o tim likovima!!

RENEW
Gost
RENEW
1 godina prije

Bakterijska pljučnica, tako kot tudi ŠPANSKO gripo. Če, ko si okužen in dobiš še bakterijsko pljučnico si mrtev. Logično mar ne? Zato pa Didier Raoult poleg antimalarika priporoča še antibiotik. Bakterijska pljučnica tudi ubije največ pacientov z AIDS in na kemoterapiji. Preprosta stara bakterijska pljučnica, ki je pred odkritjem antibiotikov… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 godina prije

COVID-19:VRLO VAŽNO ZA ZNATI ( da poslije ne ispane uh nismo znali a u p.m. što smo se zayebali) Big Pharma bit će oslobođena zahtjeva za odgovornosti cijepljenja napisana 02. 08. 2020. povezom sa link Vlade dopuštaju velikoj farmaciji da izdaje eksperimentalna cjepiva bez straha od zakonskih posljedica Sredinom lipnja… Pročitaj više »

Kiwi
Gost
Kiwi
1 godina prije

faktograf je soroševo smeće

piždro
Gost
piždro
1 godina prije
Reply to  Kiwi

Baš ti je super nick – ko moj browser (isključivo za mjuzu) kad u pozadini slusam na njem mjuzu na smartphonu bez pauze, dok na drugom u međuvremenu surfam..

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Draga redakcijo, shvatite da covjek radi svoj posao za koji je vise nego dobro placen i nista vise mu nije bitno osim da mocni i superbogati poslodavci spase od eventualnog sudenja, zatvora i sl.

piždro
Gost
piždro
1 godina prije

Emiliano možda mu je ovo “super plaćen posao” : Otkrivenje 13:17: Samo su oni koji su nosili znak (mozda covid19) mogli kupiti ili prodati: ime zvjeri ili broj njenog imena. Otk 13,18: Za ovo vam treba znanje. A ko imate razum, nek izračunajte brojčanu vrijednost zvjeri… nisam bibličar, al izgleda… Pročitaj više »

Max
Member
Max
1 godina prije

Bravo Logično ne dajte se. I hvala kolegama Pukiju i Istražuj i još nekima koji su upozorili na Kochove postulate.

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

Hvala autorima na ovakvom pregledu. Jednog dana zlocinci i lazovi odgovarati ce za zlodjela i lazi. Pametna bi bilo sve ovakve clanke isprintati posto ce elektronika u buducnosti imati puno problema. Nije to zlo mozda se pokoji ovcoid probudi kada shvati da ga nema tko voditi i da ce morati… Pročitaj više »

Uno
Gost
Uno
1 godina prije

Nakon dužeg vremena si došao u rodni kraj, prespavao i pobjegao. Svaka čast. Das Ist Valter…

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije

Ne vidim u čemu je problem? Kristalno je jasno da su se ogriješili o zakon i povrijedili vaša prava. Odmah s tim na sud pa će takvi razmisliti 2 puta prije nego napišu laži. Iskreno nije mi jasno kako mogu da vas ograniče u javnoj dostupnosti i onemoguće vidljivost ali… Pročitaj više »

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije

Redakcija, možete pojasniti kako ta udruga ili što je već taj Faktograf, cenzurira druge portale i ako nisu u hrvatskoj?

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije

Što se tiče spornog teksta, pitam se šta treba da se desi da bi pojedinci preispitali svoje stavove. Kochovi postulati nisu “Sveto pismo”! Postavljeni su kad se nije ni znalo za viruse. Otkrivanjem virusa je utvrđeno da se određeni virusi, pa i neki bakterijski patogeni, ne uklapaju uvijek u postulate.… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Rusofil

“… Kochovi postulati nisu “Sveto pismo”…” i stara zabluda onih koji izolaciju patogena IZ ORGANIZMA – smatraju “fotografisanjem za Vogue” 😉 “… Snimke virusa sa elektronskog mikroskopa postoje….” @guest_458866 I nisu “Sveto pismo” – ali su POSTULATI te nauke! Dakle – neophodni su da bi nesto sto se zove “virusologija”… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Ovo je zadnji put da pokušavam da ti ukažem na činjenice i pogrešne zaključke s tvoje strane. Ne vjerujem da je moguće natjerati te s bilo kakvim argumentima da promijeniš mišljenje ali ću pokušati zbog drugih, koje ćeš dovesti u zabludu. 1. Otkrili genom, snimili pomoću elektronskog mikroskopa ali po… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Rusofil

Rusofil Ako pogledate tekstove o Covidu ovdje iz 4. mj. vidjet ćete da je ‘istrazuje’ davao linkove na tekstove u kojima se nedvosmisleno tvrdi: 1. Da je virus izoliran. U jednom slučaju iz tkiva bronhija. 2. Da je nedvosmiseno utvrđena veza virusa i bolesti. Ne nužno tim riječima. Riječ je… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Rusofil

“… Ovo je zadnji put da pokušavam da ti ukažem na činjenice i pogrešne zaključke s tvoje strane….” @guest_458865 Evo opet…! Pa covjece – evo gore sam vam “ukazao” na cinjenicu da vi niti meni niti bilo kome ne trebate “ukazivati na pogrešne zaključke”… * Postavite vase misljenje i stav!… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

istrazuj “However, Koch later abandoned the universalist requirement of the first postulate altogether when he discovered asymptomatic carriers of cholera and, later, of typhoid fever. Asymptomatic or subclinical infection carriers are now known to be a common feature of many infectious diseases.”, wiki Sam Koch je odustao od prvog postulata… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

istrazuj Možda ovo?😊 “Thomas Rivers, who has been called the ‘father of modern virology’, wrote: (to je ona znanost koju vi stavljate u navodnike, onda se pozivate na to…?) ‘‘It is unfortunate that so many workers blindly followed the rules, because Koch himself quickly realized that in certain instances all… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije
Reply to  Lucija

Hvala Lucija, lijepo si obrazložila sve na šta cijelo vrijeme pokušavam da ukažem. Sve je rečeno u tekstu napisanom velikim slovima. Pojedini komentatori, pa i autor spornog teksta, uporno nameću Kochove postulate kao jedino mjerodavne za potvrdu postojanja virusa. Ako se nešto i uklapa u postulate, jednostavno se ignorira i… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

istrazuj

Thomas Milton Rivers (September 3, 1888 – May 12, 1962) was an American bacteriologist and virologist. The “father of …

Naravno ima ‘strancu’ na wikipediji.
http://www.google.com/url?q=https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thomas_Milton_Rivers&sa=U&ved=2ahUKEwjy4b3EqYPrAhXmTBUIHdPeB_YQFjAAegQICxAB&usg=AOvVaw1TeiiN30rLsRJINSeUY6Xt

zzz
Gost
zzz
1 godina prije
Reply to  Rusofil

kako objasnjavas da izgleda potpuno isto kao egzozom?

Daniel Plainview
Gost
Daniel Plainview
1 godina prije

Faktograf je propagandni alat za manipuliranje i kreiranje istine prema volji svojih financijera. Ne postoji kletva na entskom, vilenjačkom ili jeziku ljudi za njihovu podmuklost!

ive
Gost
ive
1 godina prije

Svaka čast Logično, nadam se da ste dotičnog već prijavili pravosudnim tijelima, jer po službenoj dužnosti sigurno neće reagirati.

mislim
Gost
mislim
1 godina prije

faktograf več znamo ko ga financira. ali u hrvatskoj mu je neko dao pravo, da određuje što je istina a što ne. ko daje i kako to pravo. a i ako pričam i pišem gluposti, imam valjda pravo da budem, i ispadnem glup. ili mi je i to pravo oduzeto… Pročitaj više »

Miodrag
Gost
Miodrag
1 godina prije

Fucktograph…

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije

Evo znam da izgleda suludo, ali ima veze i sa laznom “pandemijom ali i sa ovim Faktografom (jer posredno daju pare ovoj bandi iz Faktografa)… Dakle visoki sluzbenik privatnog americkog FED – predlaze NOVI “lock down” – “da bi se spasila ekonomija”! haha… Sad se i visoko pozicionirani cionisticki bankari… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Ohoho. Otkad Fed daje zdravstvene savjete? Još jedno zaključavanje ubilo bi gospodarstvo SADa do kraja. Smanjena potražnja > još poduzeća u krizi > pa da preuzmu ono što nisu još… Još ljudi bez posla…i na cesti. Poslušnici ‘duboke države’ nesumnjivo će ovo pokušati. Kao i ona luda babuskara N. Pelosi… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Nema više vremena za gubljenje. Stvari se jako brzo razvijaju. Pogledajte što je sve izazvalo zgražanje novinara rt.coma 1.) Maske i u kući!!! “Face masks at home: The latest sign that public health officials have lost any sense of perspective …mask mania. Whether to wear a mask or not has… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

The third postulate specifies “should” not “must” because, as Koch himself proved in regard to both tuberculosis and cholera, not all organisms exposed to an infectious agent will acquire the infection. … There are a few other exceptions to Koch’s postulates. A single pathogen can cause several disease conditions. Tbc… Pročitaj više »

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija
Ako sam ja dobro protumačio vaše komentare na Istražuj i Rusofila , ispada da je zapravo sve oko korona virusa potvrđeno pa i prema Kochovim postulatima. Možemo onda zaključiti da je zapravo Fucktograf u pravu ako negira članak na Dokumentarac portalu?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Zigi

Zigi Niđe’ veze. Znanstvena istina je jedno, a (potencijalni) pravni postupci – drugo. Zna se metoda u znanosti, a i načini osporavanja na sudovima. Svi samo rade svoj posao. Portalu je dovoljno da pokaže komentare…😂 Sve ovo s Koshovim postulatima je – irelevantno. Jedino što je u svemu ovome zabrinjavajuće… Pročitaj više »

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  Lucija

Znači nisam dobro shvatio vaše komentare? Teško bi bilo sada sve objašnjavati, ali evo (barem) jedna od vaših izjava “E, kod Covida jesu zadovoljeni 1., 2. i 3. postulat. Corone napadaju i porodicu mačaka…tako da…ma, šalim se…” bi se mogla protumačiti da u konačnici Fucktograf ima za pravo. S obzirom… Pročitaj više »

Grga
Gost
Grga
1 godina prije
Reply to  Lucija

Neke bolesti, npr. upalu pluća, mogu izazvati različiti patogeni.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

Nekad okolnosti dozvoljavaju duge rasprave, a nekad zahtjevaju hitne postupke, danas su okolnosti za hitne postupke

#3#
Gost
#3#
1 godina prije

Odem jucer na aerodrom Vaclav Havel/Praha oko 17 00 sati, a ono jad, bijeda i depresija na letistu. Svojevremeno jedva si mogao proci u tolikoj guzvi. Vidio nekih desetak putnika a bome niti aerodromskog osoblja nesto nije bilo mnogo. Prag u ovim mjesecima je bio prepun turista!

Ivex
Gost
Ivex
1 godina prije

Čista srendanje moj poslovi partner i njegova žena te dvoje djece su prosli tjedan bili pozitivi na corona virus obicna temp oko 37,5 kućna izolacija propisalo im iste ljekove kao za gripu. Za tjedan dana sve prošlo normalno.Iako on imao problema s sećerom i srcem. Djeca alergije bez ikakvih problema… Pročitaj više »

Melita
Gost
Melita
1 godina prije

Prema Dr. Andrew Kaufmannu, koji je analizirao do sad objavljene znanstvene radove o Corona virusu, izolacija virusa nije napravljena, premda je protokol već odavno razvijen i uspješno primjenjivan (prvi put za izolaciju virusa bakteriofaga). Protokol se sastoji u uzimanju uzorka (npr. plućne tekućine) od bolesnog pacijenta. Uzorak se filtrira (kako… Pročitaj više »

zzzz
Gost
zzzz
1 godina prije
Reply to  Melita

Odlican komentar. Navodno da je i spanska groznica povezana sa masovnim koristenjem Aspirina.

Za HIV koja je poveznica ne znam. Koji toksin?

Melita
Gost
Melita
1 godina prije
Reply to  zzzz

Vezano za AIDS, poznato je da se ova bolest prvi puta pojavila među populacijom homoseksualaca i to velikim gradovima u SADu. Dugo su istraživani mogući uzroci, bez puno rezultata. Na kraju je virus HIVa proglašen uzročnikom, a za ovo epohalno otkriće nobelovu nagradu je dobio Francuz Luc Montagnier. Slično kao… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik