fbpx

Što uzrokuje COVID-19?

COVID-19

Krajem 19. stoljeća postavilo se pitanje o uzročnicima zaraznih bolesti. Kako bi Koch odgovorio na to pitanje, oko 1880.  uspostavio je četiri postulata za određivanja uzročnika bolesti:

  1. Mikroorganizam mora biti pronađen u svim organizmima koji pate od bolesti, ali NE SMIJE BITI pronađen u zdravim organizmima.
  2. Mikroorganizam mora biti izoliran iz bolesnog organizma i uzgojen u čistoj kulturi
  3. Uzgojeni mikroorganizam stavljen u zdravi organizam MORA prouzročiti bolest
  4.  Mikroorganizam mora biti reizoliran iz oboljelog eksperimentalnog domaćina i mora biti identificiran kao identičan originalnom uzročniku

https://en.wikipedia.org/wiki/Koch%27s_postulates

Ili na engleskom:

  1. The microorganism must be found in abundance in all organisms suffering from the disease, but should not be found in healthy organisms.
  2. The microorganism must be isolated from a diseased organism and grown in pure culture.
  3. The cultured microorganism should cause disease when introduced into a healthy organism.
  4. The microorganism must be reisolated from the inoculated, diseased experimental host and identified as being identical to the original specific causative agent.

Postulati su jednostavni i zdravorazumski. Kažu da mikroorganizam treba biti izoliran iz bolesnog organizma, karakteriziran te unijet u zdravi organizam. Ako i taj novi organizam pokaže iste simptome, te ako se iz njega izolira mikroorganizam koji se pokaže identičan onom polaznom, onda se može tvrditi da taj mikroorganizam uzrokuje simptome bolesti. Još treba biti zadovoljeno i pravilo da organizam treba biti pronađen u bolesnim, a ne smije biti u zdravim osobama.

Do danas (24. 7. 2020.) su, barem po mom znanju, objavljena tri rada koja tvrde da su izolirali uzročnika COVID-19 bolesti.

1. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2001017 Zhu et al, NEJM, 382, 727-733 (2020)

2. https://www.nature.com/articles/s41586-020-2012-7 Zhou et al, Nature, 579, 270-273 (2020)

3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7045880/ Jeong-Min et al, Osong Public Health Res Perspect, 11(1), 3-7 (2020)

Sada ćemo pogledati jesu li gore izneseni znanstveni radovi utvrdili uzročnika bolesti s obzirom na Kochova pravila.

1. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2001017

U diskusiji su napisali: “Although our study does not fulfill Koch’s postulates, our analyses provide evidence implicating 2019-nCoV in the Wuhan outbreak.” U prijevodu: “Iako naša studija ne zadovoljava Kochove postulate, naša analiza pruža dokaze koji IMPLICIRAJU izbijanje pandemije 2019-nCov u Wuhanu“.

Autori su napisali da njihov rad ne zadovoljava Kochove postulate. Oni i sami priznaju da nisu dokazali uzročnika bolesti. Nadalje pišu da pružaju dokaze koji IMPLICIRAJU. Treba razjasniti razliku između implikacije, asocijacije (korelacije) i uzročno-posljedične veze (kauzalnosti).

Implikacija, asocijacija, korelacija je kada kod požara nađete vatrogasce. Nakon toga ih nađete i kod drugih požara. Iz toga možete implicirati ili asocirati vatrogasce s požarom, ali to ne znači da su vatrogasci uzrokovali požar, tj. to ne povlači uzročno-posljedičnu vezu (kauzalnost).

Navedeni rad je implicirao uzročnika bolesti ili u primjeru sa vatrogascima taj rad je dokazao korelaciju da se vatrogasci nalaze kod požara, a ne da su oni uzročnici požara.

2. https://www.nature.com/articles/s41586-020-2012-7

Sljedeći rad koji tvrdi da je identificirao uzročnika pandemije objavljen je u jednom od najprestižnijih svjetskih časopisa, „Nature“. Naslov rada je: “A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus of probable bat origin“. Već iz naslova rada vidljivo je da se radi o asocijaciji, a ne kauzalnosti.

Pomnim čitanjem rada čitatelj može zaključiti da NITI jedan od 4 Kochova postulata potrebna da bi se dokazalo uzročnika bolesti nisu ispunjena. U studiji je uzorak iz pacijenta stavljen na Vero E6 i Huh7 stanice (to nisu ljudske stanice), napadnut antibioticima i nekim drugim tvarima te potom promatrani kroz elektronski mikroskop.

Dakle, provodioci ove studije nisu izolirali virus iz oboljele osobe, karakterizirali ga, inficirali njime osobu bez simptoma koja je potom razvila iste simptome te onda iz takve osobe ekstrahirali virus i pokazali da je identičan onom početnom. A također nisu dokazali da sve oboljele osobe imaju taj virus, a da ga sve zdrave nemaju. Znači, nisu ispunili Kochove postulate koji utvrđuju uzročnika bolesti.

Autori sljedećeg rada https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7045880/ tvrde da su identificirali korona virus iz pacijenta jednako kao i autori prethodne studije, samo su uzorak iz pacijenta stavili na Vero i Caco-II stanice, napali ga antibioticima i poslikali elektronskim mikroskopom.

Da zaključimo, niti jedna od tri grupe grupe znanstvenika nije identificirala uzročnika COVID-19 bolesti, iako u svojim studijiama prezentiraju da jesu. Stoga se postavlja pitanje što su to oni zapravo „identificirali“.

Prva grupa je na slikama nastalim elektronskim mikroskopom prikazala neke tvorbe u rasponu veličina od 60 do 140 nm, druga grupa je prikazala tvorbe veličine 85 nm, a treća grupa je prikazala tvorbe veličine 55 nm. Sve tri slike su redom prikazane dolje.

Što uzrokuje COVID-19? 1

Što uzrokuje COVID-19? 2

Što uzrokuje COVID-19? 3

Sve te tri grupe su na slikama prikazale nepravilne tvorbe. Već nam to govori da na tim slikama nisu virusi jer oni su jako pravilne geometrije, u slučaju koronavirusa sfere. Osim toga, ako se radi o istim virusima, oni moraju imati i jednaku, točno određenu dimenziju, dok je svaki od ova tri rada dokumentirao tvorbe različitih dimenzija. Iz toga možemo zaključiti da ovi radovi nisu izolirali virus. S obzirom na to da su stanice napali antibioticima, moguće je da su ustvari uslikali egzozome, jer poznato je da stanice napadnute antibioticima stvaraju egzozome. No, nema potrebe da ulazimo u to što su oni uslikali, za naš tekst je dovoljno da pokažemo da nisu uslikali virus.

Ovaj tekst vam može poslužiti i kao uvod za sljedeći video u kojem su opširnije obrađena tri znanstvena rada za koja smo zaključili da nisu identificirali uzročnika COVID-19 bolesti.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=v-IzHYbhh2w&feature=emb_logo

Sada se postavlja pitanje kako se boriti protiv bolesti za koju nije poznat uzrok? Pa upravo onako kako se kliničari i bore, tako da liječe simptome. Ali postavlja se i pitanje bi li se mogli još bolje boriti protiv te bolesti kada bi epidemiolozi priznali da ne znaju što uzrokuje bolest i kada bi napokon krenuli odgovarati na to početno pitanje. Valjda je svima jasno da je za borbu protiv bolesti od presudnog značenja otkriti njegovog uzročnika. Moguće je da COVID-19 uzrokuje bakterija ili možda zagađenje iz okoliša, a moguće je da ga uzrokuje i virus, ali neki drugi.

Osim što bi poznavanje krivca značajno pomoglo kod liječenja oboljelih, pomoglo bi i kod donošenja adekvatnih mjera da se bolest, ako je zarazna, suzbije. Navedimo samo primjer kirurških maski, od kojih većina koje se nalaze na tržištu nemaju niti odobrenje Ministarstva zdravstva za stavljanje na tržište za ljudsku uporabu. Za te maske ne možete niti znati kolika im je veličina pora, tj. koju veličinu čestica filtriraju. Ali možete sigurno znati da ne filtriraju čestice manje od 300 nm, jer skuplje N95 maske filtriraju samo 95% čestica većih od 300 nm. S obzirom na to da još uvijek nije identificirano što uzrokuje bolest, ne znamo niti veličinu patogena. Što ako je patogen i deset puta manji od pore na maski? No, izgleda da naš Stožer ne zanimaju takva pitanja. Oni bez ikakvog znanstvenog dokaza da maske pomažu u sprječavanju širenja zaraze gnjave cjelokupno stanovništvo obaveznim nošenjem maske. Osim toga oni i značajno osiromašuju već osiromašeno stanovništvo i pogoršavaju njihovo zdravlje. Ali ta struke ionako već većinu svijeta gnjavi mjerama, a da nisu dali odgovor na osnovno pitanje, što uzrokuje bolest? S obzirom na to da niti taj prvi korak još nisu odradili, naravno da još uvijek jako malo znaju o bolesti. I još je poraznije da ne znaju točno. Puno bolje bi bilo da ne znaju ništa o bolesti nego da prihvate netočno. A oni su upravo prihvatili netočno.

Samo bih htio napomenuti da uzrok tome nije jer je teško znati točno, nego je uzrok tome to što oni rade loše.

A zanimljivo je i kako farmaceutske kompanije rade cjepiva, a da još uvijek nema znanstvenih dokaza što uzrokuje bolest? Valjda vam je jasno da cjepiva ne mogu biti korisna ako proizvođač ne zna što uzrokuje bolest.

A zapitajte se i što vam to znanost prezentira kao istinu. Pogledajte to na primjeru znanstvenog rada o kojem sam ovdje pisao, a koji je objavljen u najprestižnijem svjetskom časopisu Nature. Naslov tog rada je: “A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus of probable bat origin“. U prijevodu bi to bilo: epidemija pneumonije je asocirana s novim koronavirusom vjerojatno porijeklom iz šišmiša. I u naslovu su napisali asocijacija. Međutim, u sažetku ispod naslova potom pišu: “Here we report the identification and characterization of a new coronavirus (2019-nCoV), which caused an epidemic of acute respiratory syndrome in humans in Wuhan, China.“ U prijevodu: Ovdje izvještavamo o identifikaciji i karakterizaciji novog koronavirusa 2019-nCoV=, koji je UZROKOVAO epidemiju akutnog respiratornog sindroma u ljudima u Wuhanu.

Dakle, iako naslov jasno govori da su virus i bolest samo asocirani, u sažetku tvrde da postoji kauzalnost, tj. da virus UZROKUJE bolest. Čak su otišli i korak dalje tvrdeći da je taj virus uzrokovao epidemiju. I jedno i drugo tvrde bez ikakvog znanstvenog dokaza. Ponavljam, to je objavljeno u jednom od svjetski najprestižnijih časopisa. Sljedeći put kad vam netko kaže da je znanost nešto zaključila, sjetite se ovog primjera kojim vas i autori rada i urednici najprestižnijeg časopisa svjesno obmanjuju.

Za kraj, zapitajte se zašto financirate struku koja nije sposobna po pravilima donesenima prije skoro 150 godina identificirati patogen?

Zapitajte se i kako to da je prije 100 godina bilo moguće na taj način odrediti patogen, a da danas nije? Je li struka napredovala ili nazadovala u zadnjih 100 godina? Zapitajte se i bi li nama svima danas bilo bolje da takva struka uopće ne postoji i da ju prestanemo financirati?

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
164 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Stock
Gost
Stock
1 godina prije

Što uzrokuje COVID-19?
Nisam ja, majke mi!

Etz Chayim
Gost
Etz Chayim
1 godina prije
Reply to  Stock

Mogoče pa na transpersonalni ravni vnašajo subliminarno sporočilo COVID je v kabali številka 26 pomeni BOGATSTVO, 19 JE PA 8 primarno število ki pomeni UBOGAJ.

Martin
Gost
Martin
8 mjeseci prije
Reply to  Etz Chayim

humansarefree.com o. koroni

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  Stock

Kinezi su prouzrokovali Covid 19!

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Komentator

@Komentator, jeste, BrusLi i ĐekiČangŠlang !

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Komentator

komentator Mozda “Kineski WHO ” a vlasnik svih WHO -a je Bill Kiling Gates and Melinad Beach Gates su ga isplanirali , preuredili , napravili . Kinezska , Engleska tajna sluzba i jos pokoja sluzba , su pustili sismisa da leti okolo , A sve ostale sluzbe nam H*ebu majku,… Pročitaj više »

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Slijediti tragove kopita !

Koliko je milijardi novaca odštampano
da bi se zadovoljili apetiti ”spasilaca” ?

Karala se lijepa Nena
u nekol’ko karantena ?

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije
Reply to  Umpah Pah

Danas više nema potrebe ni tiskati novac. Jednostavno ukucaju na tastaturi neki broj, za njim puno nula, poneki klik mišem i evo novaca koliko god treba.

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Stara kuka

Zasto tiskat pare , kad nam ukus kvare , brakove pokvare, politicare iskvare , e moja ovco i moj tovare. Mala Kuna bijezi jer Euro je tezi En`ti jarca , bankre u ravnotezi. od bankrota ne bijezi….jer dug je sve tezi Stavi masku, vizir i pusku potezi…… Korona virus, prijatelji… Pročitaj više »

Martin
Gost
Martin
8 mjeseci prije
Reply to  Armagedon

humansarefree.com o. koroni

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

I onda budalama daju kredit i to kamata masna uz jamstvo 3x vrijednost imovine, zivotno osiguranje takoder kao jamstvo (naravno osiguranje kod iste banke). Kako je lijepo biti bankster.

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  Umpah Pah

Umpah Pah Slažem se s tobom. Treba slijediti trag novca kako kod onih koji opasnost prikazuju večom tako i kod onih koji minoriziraju opasnost. I jedni i drugi imaju debele interese. Možda je to borba dva farmaceutska lobija. Jednog koji nisli proizvoditi cjepivo i drugog koji proizvodi sve potrebno za… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  neznanje

Neznanje
Nemaju i jedni i drugi “debele” interese u svemu ovome.
Jedni da,a to je materijalni interes,moc,kontrola,supremacizam itd a drugi,obicni i slobodoljubivi ljudi kao sto smo vecina nas,imaju interes,slobodu,ljudskost,vjeru,etiku,socijalnu dimenziju itd.
I ako pratis trag novca,moci,zelje za kontrolom,naci ces ga samo na jednoj strani.
Znas vec na kojoj.

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  Sam

Sam
Osvijesti nam sve druge strane.Nije mi baš jasno.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Nagradno pitanje: tko je 2015. registrirao patent u vezi korone?

Cudo
Gost
Cudo
1 godina prije

Bili i ekipa plus mediji

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Cudo

Ako je istina da ce vakcine prvo dobiti doktori i ostalo medicinsko osoblje(naravno i svi virolozi,epidemiolozi,biolozi koji su Billove sluge),policija,parlamentarci,premijeri i ostali iz drzavnog aparata,onda to i nije losa vijest.
Nama ostaje da osaburimo godinu-dvije i kad oni popuse posljedice vakcine,eto nama slobode😉

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Sam

@Sam
da, oni će dobiti one sa plavom etiketom, ostali sa crvenom !

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Mikojan

Moguce je i to.
Prepade me!🤨

Martin
Gost
Martin
8 mjeseci prije
Reply to  Sam

humansarefree.com o. koroni

Hamer
Gost
Hamer
1 godina prije

Znači odležiš par dana i ozdraviš

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Hamer

@Hamer
i gripa te bolje skrši od ovog covid-19 govneta 🙂

Sam
Gost
Sam
1 godina prije
Reply to  Mikojan

Da. Provjereno. Iz prve ruke

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Sam

Da dobijes gripu moras se prvo prehladit ili na neki drugi nacin oslabit organizam. Provjereno iz druge ruke.

Cudo
Gost
Cudo
1 godina prije
Reply to  Hamer

Čudna je ta corona. Nekog ubija dva mjeseca a ove popularne bilo iz politike bilo iz sporta bilo iz filma i sl lomi par dana. Tko je tu lud

Gumeni
Gost
Gumeni
1 godina prije
Reply to  Cudo

@Cudo
imam coronu, ubija me, sad ću da objavim na instagramu, fejsu, tviteru, realtajm apdejti, samo što ne umrem i onda ozdravim, eto, tako nekako.

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  Gumeni

gumeni
opčiš nas u zdrav mozak.Dokaši suproto ili se gubi!

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Po mom misljenju uzrocnik covid19 su centralne banke koje stampaju novac s pokricem u nicemu. Previse novca bez pokrica dovelo je do plandemije. A ovakve znanstvene rasprave za nas laike ne znace nista. Samo zbunjuju. Meni je dovoljan podatak da u ovoj pandemiji u nijednoj zemlji ne postoji tzv visak… Pročitaj više »

Nik
Gost
Nik
1 godina prije
Reply to  Zax

Da bih prodao nekom foru moras imati 2 stvari : 1 Sto je Uzrok a to je Korona, 2 Cilj a to je Cjepivo. Oni su poznati kada hoce da nekog optuze onda jedno teisto ponavljaju 1000 puta na dan i to ce ponavljati dok ne ostvare svoj cilj. Dobar… Pročitaj više »

Cudo
Gost
Cudo
1 godina prije
Reply to  Zax

Corona ili lako je gotovina koju imaju obični građani nestala preko noći

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  Zax

Ne slažem se. Nije običan grip. Volio bih uistinu da jest. Čak sam u prvim člancima o ovome stvarno pisao misleći da je to grip ali ipak nije. Žao mi je što si s tom rečenicom upropastio sve dobro napisano.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Zvrk

@Zvrk, jel si ti u to siguran, svake ali svake godine nakon sezone gripa pojedini slučajevi se provlaće i kroz leto. Teže prehlade, upale pluća ali na to nikad nitko nije obraćao neku pažnju i brojao bolesne. Ovo nije običan grip jer pacijente broje svaki dan, to nisu radili nikad… Pročitaj više »

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

Hvala autoru texta na ovom i ovakvim clancima. Dok glavni mediji orgijaju u lazima, dok zlocinci iz vlasti svakodnevno zapetljavaju se u nedosljednosti i lazima, dok isprigramirana, bezdusna prodana struka nastavlja udruzeni zlocinacki poduhvat sa zlocinackim glavnim medijima OVAJ I OVAKVI TEXTOVI POKAZUJU DA IMA NADE ZA LJUDE( Ne i… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije

Ma ovaj, tako prozvani COVID-19 uopće nije bitan! Bitna je cijela priča oko njega, bitno je da se uz pomoć priče o njemu stvori atmosfera straha na osnovu koje će biti opravdano masovno cijepiti ljude cijepivom koje nitko neće ni znati niti moći dokazati čemu služi osim onih koji su… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  otpisani

ili je cilj ubijanje nas koji smo postali nepotrebni u tolikom broju
pa cilj je ubijati cijepivom a za to okriviti koronu.

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  mislim

ili je cilj. čitao sam da je europski parlament prije nekoliko glasao za to da voda nije čovjekovo elementarno pravo i da može biti privatna. tako ako ne platiš nečeš moči da je piješ. znači tako bi glasali i za zrak koji dišeš. ali kako će to praktično sprovesti u… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  mislim

zaključak. plačat češ porez, za zrak koji dišeš ,za vodu koju piješ,za smeće koje bacaš , za bilo koje kretanje ,što je dalje i brže biće vača taksa…itd
ništa nije tvoje a majka zemlja je naš feud.

Diego
Gost
Diego
1 godina prije
Reply to  mislim

Slažem se potpuno sa svime što si napisao.Ako im dozvolimo da to sve urade bez ogromne pobune miliona ljudi širom sveta,onda ne zaslužujemo ništa bolje.Pošto takav život koji su nam očito namenili(onoj manjini koja pretekne) nije život dostojan čoveka i ne vredi bukvalno ništa.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Diego

@Diego
pogledaj oko sebe, svi sa maskama na ulicama pristaju na to, kraj svijeta !

Gumeni
Gost
Gumeni
1 godina prije
Reply to  mislim

@mislim , pa sve to plačamo kroz kojekakve prireze, slivne vode, komunalne naknade, šta im nije dosta ?
Sve će to jedan dobar meteor poravnati pa idemo ispočetka.

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  mislim

Da! …cilj iz tvog drugog odgovora je također vrlo izvjestan… a ti sporadični nakaradni zakoni se uvode polako kako bi se provjerilo dokle se može ići sa pritiskom na ljude i koliko su spremni to poslušati, ako ne bude otpora ti zakoni će biti uskoro implementirani u svim zemljama svijeta… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  otpisani

Nazalost, nitko, nigdje…Ako se netko i usudi o tome se nece pisat ili ce biti prikazano drugcije. Ovoga puta smo gotovi jer se ljudi ispucavaju na portalima a i toliko je nesloge da se nebi mogli odluciti koliki kamen bacit na parazite

emi
Gost
emi
1 godina prije
Reply to  mislim

Da, ne samo europski tralalament, o vodi koja nije osnovno ljudsko pravo nedavno se izjasnio i onaj “Sud” u Strazburu,, pazite, “za ljudska prava” u parnici, u kojoj je državljanu RS rečeno, da voda ipak nije baš osnovno pravo. Malo karikiramo ali to je suština, naravno, sasvim je moguče, da… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  mislim

Novim mjerama vlada uspjela uvest porez na zrak. Disanje kroz brnjicu par kuna za par sati. Disanje bez brnjice 750 kn.

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  mislim

mislim …mogao bi reći da je “korona” povod za cijepljenje ali nakon što se protiv nje cijepiš, više od “korone” ne bi trebao umrijeti (?) (od nje se ni sada ne umire) Ako nakon cijepljenja bude umiranja biti će to zato što će cjepivo uništiti genetski kód u stanicama zaduženim… Pročitaj više »

Becko
Gost
Becko
1 godina prije

Pisca bi prvo trebalo upozoriti na netocne njegove prijevode s engleskog. Dalje je bespredmetno raspravljati o ovakvom clanku. Meni clanak lici na osobnu frustraciju

tincek
Gost
tincek
1 godina prije
Reply to  Becko

U pravu si sto se tice prijevoda, ali ipak clanak poprilično dotice art problema

Becko
Gost
Becko
1 godina prije
Reply to  tincek

tincek , pa i ostalo je konstrukcija tj zakrivljeno tumacenje .NPR. Postulati sami su nastali kad se za viruse nije niti znalo , odnose se samo na dio mikroorganizama. Postoje ,pokusati cu jednostavno , npr mikroorganizmi koje ja nosim i nisam bolestan a ti bi se razbolio. itd itd. Kako… Pročitaj više »

Melita
Gost
Melita
1 godina prije
Reply to  Becko

Radi se samo o tome da nije dokazana veza između patogena (nevažno da li je virus ili bakterija) i bolesti. Prema tome, sve se svodi na pitanje naše vjere. Nakon svih mogućih katastrofa koje su proizveli ti tzv. “stručnjaci”, i milijuna ljudi umrlih i teško oboljelih od posljedica njihovih “stručnih”… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Becko

Stručan je onaj tko rjesava probleme, ne da svojom strucnoscu iznjedri rjesenja sa gorim posljedicama od uzroka.

Melita
Gost
Melita
1 godina prije
Reply to  Becko

Becko, možete li pojasniti koji dio prijevoda je netočan i kako ste zaključili da se radi o osobnoj frustraciji? Zaista me zanima.

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  Becko

becko
Kako ne bi ispalo da si samo TI ovdje frustriran, daj molim te reci koji dio autor nije dobro preveo pa da prijevod vodi u krivom smjeru tj. da je prevedeno izgubilo originalni smisao.

Becko
Gost
Becko
1 godina prije
Reply to  otpisani

Skoro svi naslovi. Ne znam sto te uopce zanima moj prijevod. Ja sam ionako nebitan.
PS
Ako nisi s eng. na ti pitaj neku osobu kojoj vjerujes a dobra je s eng. Nek ti samo ove naslove i postulate prevede.

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  Becko

Becko, očito ti imaš problem sam sa sobom a ne sa prijevodom i samo je tvoja isfrustriranost povod za tvoje neosnovane i nesuvisle komentare. Demantirati ovaj moj zaključak možeš samo ako daš točan odgovor na moje pitanje – ” koji dio autor nije dobro preveo pa da prijevod vodi u… Pročitaj više »

zelko
Gost
zelko
1 godina prije
Reply to  otpisani

Šta se vrijeđaš @otpisani kao da si ti pisao članak?! Čovijek je iznio svoj stav; Pravo pitanje je koje je autor struke; kada bi znanost bila po “receptu” onda bi svatko od nas mogao biti fizičar, kemičar, kuhar ili doktor, bez ikakvog školovanja, samo bi pratili upute sa neta

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  zelko

@guest_454465 – “Pravo pitanje je koje je autor struke…” Da si imalo inventivan već bi progooglao i našao koje je struke. Onda ovakva rasprava i omalovažavanje ne bi ni postojalo.
U svakom slučaju po ovom pitanju autor je stručniji od svih nas zajedno.

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  Piretis

Piretis Kada znaš ime i prezime osobe, onda je lako (danas) o njoj i saznati nešto više od onoga što govori, pa i ja obično potražim više dostupnih informacija o nekome prije nego formiram svoj stav. No, u ovom “prepucavanju” sa Beckom (koji sam za sebe kaže da “nije bitan”)… Pročitaj više »

centil100
Gost
centil100
1 godina prije
Reply to  otpisani

otpisani,
plus kao kuca za odgovor zelku…

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  otpisani

@otpisani Neverovatna mi je tolika želja da se bude u pravu tako da se ne prihvataju činjenice čak i kada se na njih ukaže. Autor navodi:”A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus…” i komentariše: ” Već iz naslova rada vidljivo je da se radi o asocijaciji (verovatno na nešto),… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  shumadinac

@guest_454657 – Dugo te nije bilo pa sam se već splašio da se ne ljutiš nešto? Čitajući komentare, posebno iz ove skupine, lako je primijetiti kako se gubimo u detaljima. Nevažnim za temu. A tema, i naslov, bi mogao biti “Što nam uzrokuje (navodni) COVID-19?” Činjenica da ni pola godine… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Piretis

@guest_454476 Mogao bih roman da napišem ali neću – treba to pročitati 🙂 Odovor na tvoja pitanja je vrlo lak, svi pokušavaju da pandemiju (koja je sama po sebi vanredno stanje) svedu na redovno stanje a ovo nije čak ni pandemija već je biološki rat. I to nije ni klasičan… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Oooo, shumadinac vratio si nam se! Vidim da si se oporavio i odmah si spreman za napad, nešto me nisi zaboravio i držiš me na piku ? 😉 …ali idemo ovako, kada već cjepidlačiš;- “A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus” znači – Nastanak upale pluća povezan sa novim… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  otpisani

@otpisani Ne držim te na piku kolega, sada ovde izbora imam koliko hoćeš, ovde sam samo reagovao na napad na @Becko koji je izneo sasvim validnu primedbu. I nisam se vratio, ne mogu da svarim ovoliki fanatizam i jednoumlje. Pogledaj komentare – svi sa suprotnim mišljenjem su nestali, Gde je… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  shumadinac

@guest_454756 – Ako mogu samo kratko. Kažeš “nekada smo ovde diskutovali” a meni se čini da nikada nismo toliko diskutirali kao sada kada je u pitanju naša koža. Lako je bilo pametovati o Ukrajini, Siriji ili Kini kad su one daleko a i ne tiče nas se osobno. Sada je… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Piretis

@guest_454476 Diskusija je ukrštanje suprotstavljenih mišljenja – ovde toga sada gotovo da nema. Šta se dogodilo? Svi su shvatili “istinu”? Ili je “druga strana” (kao ja) jednostavno digla ruke. Ti si ovde pd početaka i sigurno se sećaš da sam ja među prvima ako ne i prvi ukazivao na probleme… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  shumadinac

@guest_455044 – Evo pročitao sam taj tvoj članak pa još i sve komentare. Nije to bilo tako davno, niti smo se od tada promijenili, pa ni tada ni sada ne mislim da si poslušnik sistema ili neki koji slijepo vjeruje svemu što mu kažu. Po nekim se pitanjima razilazimo, i… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  shumadinac

shumadinac -Nisi se očitovao na moje tumačenje prijevoda !? (znači, shvatio si grešku ali te .ebe taština) – Nisi se vratio, ali ipak si ovdje !? – Optužuješ za fanatizam i jednoumlje !? (a iz svega što govoriš je vidljivo da si ti, u stvari, podložan jednoumlju, jer sve što… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
1 godina prije
Reply to  zelko

Zelko, Ne znam zasto je tebi, a i mnogim ljudima zadnjih dana, bitno koje je autor struke. Postoji nesto sto se zove istrazivacko novinarstvo. Ne moras biti neke struke da bi o tome dobro pisao,bitno je da znas potraziti podatke. Traziti informacije iz vise izvora. Usporediti pronadjeno. A drugo, svatko… Pročitaj više »

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
1 godina prije
Reply to  zelko

@zelko To, kakve je autor struke je potpuno nevažno! Koliko novinara iz cijele ljudske povijesti je bilo školovanih stručnjaka? Da li to znači, da vjerujete samo žutim vijestima? To pozivanje na stručnost nije ništa drugo nego pokus diskreditacije sugovornika. Kakav stručnjak trebaš biti, da znaš što znači imunizacija? I kakvi… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

@Nekdo. zanimljivo je, pravi stručnjaci šute, ne talasaju ili im ne dopuštaju pristup medijima. Dobra stara narodna, sto puta ponovljena laž postaje istina, to nam se opet dešava.

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije
Reply to  zelko

zelko, utome i jeste problem sto danas svaki debil ima stav, nabijem ga na stav. Lepo ga covek pita “ako prevod nevalja prevedi ti pa da vidimo kako je izgubilo smisao” A on odgovara “Skoro svi naslovi. Ne znam sto te uopce zanima moj prijevod. Ja sam ionako nebitan. PS… Pročitaj više »

Becko
Gost
Becko
1 godina prije
Reply to  pera lozac

Moj stav nema veze s pogresnim prijevodom. Ne moze pisac raskrinkavati laz a pasti na prijevodu. Ostalo je isto puno netocnosti tj krivog tumacenja. Cak i ako je njegov teorija najtocnija na svijetu razuman covjek ce uzeti sve s rezervom jer pociva na djecijim pogreskama. It should associated “things” logically… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije

Jako dobar i poučan članak. Autor je time osigurao da on nikad neće biti objavljen u mainstream medijima. Ali osim pitanja što uzrokuje bolest zvanu covid-19 trebalo bi se zapitati i što je to covid-19. Je li to uopće bolest. Prema definiciji Bolest je abnormalno stanje organizma koje otežava funkcije… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  Stara kuka

Stara kuka Ne zamaraj se nepotrebnim mozganjem o ovom tzv virusu . sve što govoriš je točno i jasno i to smo (barem na ovom portalu) skoro svi razumijeli i uvidjeli. BOLEST ZVANA COVID-19 NE POSTOJI! …postoji nekakav zbir sličnih simptoma raznih bolesti koje su i do sada napadale ljude… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije
Reply to  otpisani

Otpisani, znam da je velikoj većini na ovom portalu to jasno. Ali koliko je itko od nas uspio ovaca u stvarnom životu navesti da barem malo uključe mozak? I koliko uopće pokušavamo. A to je važno a ne piskaranje po internetu. Zato ovakve stvari treba stalno ponavljati. Tupiti do besvjesti… Pročitaj više »

Neko ime
Gost
Neko ime
1 godina prije
Reply to  Stara kuka

S obzirom da novogovor definira “novooboljele” umjesto oboljelih (koji ne zadovoljavaju definiciju bolesnog), bilo bi dobro da slusamo stozer i da umjesto “bolestan” koristimo daleko ispravnu riječ “novobolestan”…
…”Sad životu, punon zima,
okrenuta nan je prova,
odrišena već je cima,
ništa nova, ništa nova”…
J. Fiamengo

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije
Reply to  Neko ime

Nemoj se tako olako sprdati s “novogovorom”. Koliko god se on činio normalnom čovjeku apsurdan i smiješan, to je možda najjače oržuje psihopatskih “elita” u procesu dresiranja ljudi. Jer kad jednom usvojiš novogovor, kad počneš na taj način uobičajeno govoriti vrlo brzo počneš tako i misliti. Počneš autocenzurirati ne samo… Pročitaj više »

Neko ime
Gost
Neko ime
1 godina prije
Reply to  Stara kuka

Znam, u pravu si…zato onog crva sumnje u sebi uvijek hranim, dam i drugima, ali cesto odbijaju. Osjecaju nelagodu, jer vide da nesto nije kako treba. Iznenadjujuce je da je često teze pristupiti obrazovanijima jer ocigledno, obrazovanje ima u sebi skriveni bug, tendenciju suglasja sa sistemom..put spoznaje je tezak i… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije
Reply to  Neko ime

Neko ime, tog crva u sebi imaš ili nemaš. Mnogi ga jednostavno nemaju, a mnogi drugi ga iz straha ili komocije uguše u sebi. Nije zabadave Bora Čorba svojevremeno pjevao “Kako je lepo biti glup”. Mnogima je to bolje i lakše nego razbijati glavu i strepiti jer vidiš da su… Pročitaj više »

hiber
Gost
hiber
1 godina prije

Eh. Ubija nas velika pamet. Covid-19 je u biti prehlada koja se može, pretvoriti u komplikacije. Stoga je zabluda da prehlada nije opasna bolest, pogotovo za bolesnike ozbiljno bolesne od drugih bolesti uzrokovanih starošću, odnosno propadanjem organizma. Prehladu mogu izazvati i drugi corona virusi i drugi virusi i bakterije. Također,… Pročitaj više »

Gumeni
Gost
Gumeni
1 godina prije
Reply to  hiber

@hiber , premijer RH je rekao da smo pobijedili covid-19 korona oblik virus, šta sad tu nije jasno ?
hm, možda je ipak covid-91 i đes’bijo sistem ?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Jedno je sigurno: prehladu izaziva pothlađivanje odnosno prehlađivanje zato se i zove prehlada. Svu ostalu “kaku” uzrokuju nesvijesni ljudi sami sebi i drugima, posredno ili neposredno.

Zorule
Member
Zorule
1 godina prije

Vec je postalo debelo sumnjivo da taj virus moze u samo par mjeseci potpuno promjeniti simptome koje uzrokuje, u skladu sa godisnjim dobom. Preko zime i pocetak proljeca, visoka temperatura, kasalj (tipicno za gripu u kombinaciji sa klasicnim koronavirusima). A preko ljeta, proljev i povracanje (tipicno za rotovirus). Ukratko, blamaža… Pročitaj više »

PlanetB
Gost
PlanetB
1 godina prije

Nakon potrosenih ne milijardi nego triliona, i nakon ekonomskog sloma prema kojemu Velika Depresija iz 1929-te mi i dalje tapkamo u mraku lazi i obmana sa MSM. Jedino sto pouzdano znamo je da je bolest zarazna ali niti onda nije ‘bolest’ za one koji imaju jak imunitet koji su u… Pročitaj više »

Pera
Gost
Pera
1 godina prije
Reply to  PlanetB

Cestitke za komentar !!!!!

Jomla
Gost
Jomla
1 godina prije

A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus of probable bat origin. Bolji prevod: Veza pojave upale pluća s novim koronavirusom vjerojatnog podrijetla od šišmiša

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Jomla

Moze i ovako: iznenadne pojave upale pluca povezujemo s novim korona virusom vjerojatnog podrijetla od sismisa.

Starina
Gost
Starina
1 godina prije

Jasno je kao dan da je Covid laž kojom se vladar ovog svijeta koristi da bi ljude tlačio, činio bolesnim i čak ih ubijao. Pri tome koristi svoje sisteme koje je stoljećima unaprijed stvarao i vodio do ovog stupnja u kojem su oni toliko postali okoštali i normalni da rijetko… Pročitaj više »

Segota
Gost
Segota
1 godina prije

LOGIČNO
Skidam kapu za ovaj članak , nadam se da će Ovcoidi napokon progledati i uvidjeti svoje zablude. Pozdrav redakciji!

PlanetB
Gost
PlanetB
1 godina prije

Eto u Washington University School of Medicine virus je kreiran koji je isti kao Covid-19 ali nije opasan : ‘https://medicine.wustl.edu/news/lab-made-virus-mimics-covid-19-virus/’ Znaci virus POSTOJI ako se moze uciniti umjetna verzija koja nije opasna ne uzrokuje nikakvu bolest Pitanje je sto ako je i Covid – 19 koji uzrokuje bolest takodjer umjetan… Pročitaj više »

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

index.gov.x.o:
Njemački čelnik: Drugi val epidemije je već tu, svaki dan imamo nova žarišta
Svjesni ljudi zbog ovog su frustrirani

logicno.com: Što uzrokuje COVID-19?
Tko je frustriran zbog ovog texta?

Etz Chayim
Gost
Etz Chayim
1 godina prije

Mogoče pa na transpersonalni ravni vnašajo subliminarno sporočilo COVID je v kabali številka 26 pomeni BOGATSTVO, 19 JE PA 8 primarno število ki pomeni UBOGAJ.

Nyto
Gost
Nyto
1 godina prije

“Do danas (24. 7. 2020.) su, barem po mom znanju, objavljena tri rada koja tvrde da su izolirali uzročnika COVID-19 bolesti.”

U institutu Ruđer Bošković su još krajem 4. mjeseca izolirali virus SARS-CoV-2.
Ukucajte u Google ili Yandex: “Sekvenciran genom virusa SARS-CoV-2 izoliran iz pacijenata u Hrvatskoj”

Nyto
Gost
Nyto
1 godina prije
Reply to  Nyto

Kao i uvijek: vidim minuse – ne vidim argumente. Mislite da ta vijest nije istinita ? Da znanstvenici iz IRB-a lažu ? Da su dio velike svjetske urote ? Šta ? Ili samo ne želite da je to tako ?

Eto i mene
Gost
Eto i mene
1 godina prije
Reply to  Nyto

Evo argument, ali bez minusa, jer se trudis prikazati i drugu stranu… Genom je u principu slijed baza, ako uvatis sekvencu, znaci imas dio lanca, dna ili rna. Znaci, nije cijeli virus. Virus osim baze ima i ovojnicu i jos nekih dijelova, bar tako kazu. Citav virus nije uvacen kolko… Pročitaj više »

Nyto
Gost
Nyto
1 godina prije
Reply to  Eto i mene

Zaključak je da se eminentni znanstvenici u tom podtručju znanosti ne slažu oko svega toga i da je još puno toga u cijeloj priči nejasno. Ili možda netko želi da bude nejasno pa stvara zbrku tamo gdje je nebi trebalo biti ? Kako god bilo, mi ovdje možemo samo nagađati… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
1 godina prije
Reply to  Nyto

Nyto, Zakljucak ti je ok, ali tu mora biti jos nesto. Otkad je znanosti, povijesti i svega sto ucimo u skoli, postoje autoriteti, njih se ne propituje i do nas dolaze “znanja” koja mi uzimamo zdravo za gotovo. A onda kad krenes sam istrazivati, otkrijes ne samo da postoji druga… Pročitaj više »

Nyto
Gost
Nyto
1 godina prije
Reply to  Eto i mene

Eto i tebe, zaključak koji si ti dobila jednostavnim zbrajanjem 2+2 za mene je ipak malo viša matematika. I možeš ti vjerovati Sladoljevu, ali ponavljam, vjerovati i znati nije isto. I ne mislim da ovdje vlada jednoumlje. Naprotiv, vlada zbrkoumlje. Jedan tupi o Kabali, drugi o globalistima, treći o Kinezima,… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
1 godina prije
Reply to  Nyto

Nyto, To prividno zbrkoumlje ti je rezultat dugogodisnjeg proucavanja “teorija zavjere”, svi su dosli vise manje do zakljucka da mala grupa ljudi vlada svijetom. A sad ovisi o proucavanoj literaturi, dokle si doso s proucavanjem i koliko imas uopce kapacitet to sve pojmiti (kad se prvi put susretnes s tim,… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Ako promatramo tijelo kao pametni biomehanicki stroj onda tu pamet tijelu daje software koji je ugrađen u nas dnk. Buduci da se programski kod uvijek jednako izvodi potrebno je nesto sto ce odgovarati modificiranju izvođenja programa. Te modifikacije su potrebite zbog nepredvidivih utjecaja okoline. Mozda su virusi upravo taj faktor.… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

P.S. Nista super ozbiljno samo glasno razmisljanje jednog detlića.

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  Nyto

da jesu. jednu sekvencu. mada neznam točono što je sekvenca. ali po ovom GISAID, ima senkvecioniranih več 4738. dali to znači da korona ima več 4738 lica. kako će napraviti jedno cijepivo za 4738 korona. kako ja vidim ova sad korona nema više nikakve veze sa onom iz wuana. pogledaj… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
1 godina prije
Reply to  mislim

Mislim, Evo pise da su uzimali citave lance rna (iz hrvatske im je stiglo 13 uzoraka). I da, pise da se u toj bazi di je sve nalazi na tisuce kompletnih genoma koji su razliciti, to si dobro reka i moze biti da veze nema sa onom pocetnom koronom. A… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  Eto i mene

baš mi je drago što si tu. Al ja nemam iskreno blagog pojma sto je kod cilog lanca rna mala a sto velika razlika… molim te pogledaj gore lijevo di pše ncov i stisni ,pa stisni flu piše za neke divergenc od 0,01 pa do 6. a za ncov najmanje… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
1 godina prije
Reply to  mislim

Mislim, Je odlicno si shvatio, a ja sam tila reci da ja ne znam koliko ta promjena ima utjecaja na svojstva. Sigurno nije zanemariv utjecaj, ali evo ja stvarno ne poznajem genetiku toliko da mogu reci: evo kad je promjena ovolika, svojstva virusa ce biti ovoliko razlicita (nisam sigurna da… Pročitaj više »

Danijl
Gost
Danijl
1 godina prije
Reply to  Nyto

Pod rad se misli znanstveni rad. Znanstvenici sa Instituta Ruđer Bošković nisu objavili znanstveni rad.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije

@Redakcija Logično Konacno! Vec mjesecima se vodila poprilicno nepotrebna debata o tome da li je tzv Covid 19 izoliran ili ne. Naravno – mnogi diskutanti koji se nisu imali vremena udubljivati u temu – pomislili su da su slicice sa elektronskog mikroskopa (pa cak i oni fotoshopirani cicci) – pravi… Pročitaj više »

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Istražuj
Ne obrazuj se po portalima. Bolji su ti izbor knjige ili barem naučno popularni prikazi na radiu i televiziji.

Venator
Gost
Venator
1 godina prije

“Sve te tri grupe su na slikama prikazale nepravilne tvorbe. Već nam to govori da na tim slikama nisu virusi jer oni su jako pravilne geometrije, u slučaju koronavirusa sfere.” Apsolutno netočno. Danijele, pogledaj si malo na netu fotografije influenze i ostalih virusa koji se grafički prikazuju sferičnima, a zapravo… Pročitaj više »

Danijl
Gost
Danijl
1 godina prije
Reply to  Venator

Evo vam mikroskopske slike virusa pa se sami uvjeriti u pravilnost virusa.comment image

Venator
Gost
Venator
1 godina prije
Reply to  Danijl

Prijatelju, kao što vidiš i na ovome što si ti priložio, nije savršenog sferičnog oblika. Dalo bi se tu raspravljati još o izoliranim primjercima in vitro i primjercima zajedno sa staničnim strukturama. Trebaš shvatiti kako tlakovi fluida djeluju, bez toga ne možeš razumjeti zašto nisu savršeno sferične tvorevine. Evo ti… Pročitaj više »

Venator
Gost
Venator
1 godina prije
Reply to  Danijl

Kuis.

Zorule
Member
Zorule
1 godina prije

Zanimljivo, htio sam otvoriti origalni izvor sa onog videa od dr. Kaufmana
https://www.andrewkaufmanmd.com/
ali ne ide, kaze bandwidth limit exceeded.
Ili je tolika navala na njegovu stranicu, ili je namjerno onesposobljena.

Bepo
Gost
Bepo
1 godina prije

Covid 19 uzrokuje svakodnevno gledanje i isčekivanje tolko voljenoga krizno stožera

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije

Danijel Grgičin Povijest mikro biologije i infektologije je ipak samo povijest. Metode i saznanja su od doba Kocha napredovale, Bilo bi izuzetno loše da nisu. Vi ste očito stali na prvoj godini studija i niste se u spoznajama makli od tamo. Kod mene sigurno nebiste diplomirali. Vratite se knjizi i… Pročitaj više »

Melita
Gost
Melita
1 godina prije
Reply to  neznanje

Za nekog tko se postavlja tako profesorski i autoritativno i poziva nekog da se “vrati knjizi i prestane oisati maligne gluposti” čudno je da riječ “mikrobiologija” piše odvojeno. Možete li nam svima obajsnite na koji način je tim modernim metodama i saznanjima dokazana veza opisanog virusa i bolesti nazvane Covid… Pročitaj više »

Običan čovjek
Gost
Običan čovjek
1 godina prije
Reply to  neznanje

Jadna djeca s tako nepismenim profesorom.

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije

Srećom za djecu nisam profesor. Idemo se malo šaliti i igrati ozbiljnih igara. 1. Što je sa asimptomatskim nositeljima? 2. Neki mikrobi se nasađuju na specjalne pdloge i treba vremena da se pronađe prava kombinacija u podloga, ali se kad tad pronađe. Prođe vrijeme. Ne može se ući u trgovački… Pročitaj više »

Stock
Gost
Stock
1 godina prije
Reply to  neznanje

Upravo zato ja cijelo vrijeme izbjegavam uplićanje u ovu vrstu diskusije. Postoji li ili ne postoji? Umjetan ili prirodan? Zašto? Zato što nas djeli u dva (i više) tabora. Ja udaram tamo gdje smo svi jaki. Ili bar znamo sabrati 2 i 2. Zato odgovorite na prosto pitanje… Da li… Pročitaj više »

Melita
Gost
Melita
1 godina prije
Reply to  neznanje

Neznanje, nemamo što pobiti, jer se u osnovi slažete sa zaključkom članka da do sad nije zadovoljen treći postulat.
Prezentacija Dr Andrew Kaufmama: https://www.bitchute.com/video/5CE6HFijeNgn/

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije
Reply to  neznanje

neznanje
Odavno smo shvatili da nisi profesor, a mislim da je vecina shvatila sta si (da necrtam).

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  pera lozac

pero
očekujem umjetničku sliku da me reprezentira. ugovo će mo naknadno sklopiti ukoliko mi de sliks – karikaura svdi(?).

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Uzrokuje ga COVID 18 sp1.

puki
Gost
puki
1 godina prije

– kratki osvrt na jučerašnji članak o Švedskoj… Nekoliko kolega na forumu su već dobro uočili: Švedska i Bjelorusija nisu isto i ne mogu se porediti. Jer nitko ne treba gajiti iluziju o Švedskoj. Švedska, odnosno njena vlast, pripadaju mreži kabale, Švedska je, nakon Njemačke i Nizozemske, treća najavažnija država… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije
Reply to  puki

Tacnije do 1974-e

puki
Gost
puki
1 godina prije

Članak iz njemačkog neovisnog portala Jouwatch: Otkazivanje Božićnih sajmova, karantena za povratnike sa odmora, trajni alarm: kako se priziva novo zaključavanje Veliko preustrojavanje sistema (kvazi demokratska intervencija vlade, puzajuće oduzimanje suverenosti i njegovo prebacivanje na međuanrodne organozacije, usmjerena ekonomija) uz pomoć korone, dosada nije uspjelo, zato što virus ne posjeduje… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
1 godina prije

Ovo je nekima postalo opsesija. Prozivanjem i ukazivanjem na ovcoide samo pokazujete da ste to vi. Dozvoljavate sebi da donosite zaključke stručne prirode te pozivate na neprihvatljivo ponašanje. Za one koji već nisu udarili minus i spremni su čitati dalje, ponavljam da se ovdje mantra nekoliko teza koja su više… Pročitaj više »

Nyto
Gost
Nyto
1 godina prije
Reply to  Krle

👍

Melita
Gost
Melita
1 godina prije
Reply to  Krle

Krle, zauzeti stav da moramo bez pitanja prihatiti mišljenja “tvrdih” znanstvenih autoriteta, nema podloge u ovom slučaju. Naime, po pitanju pandemije, virusa, bolesti i svih popratnih pojava uopće ne postoji znanstveni koncenzus. Vjerojatno ste upoznati s istupima poznatih liječnika pulmologa, virusologa, epidemiologa, znanstvenika pa i nobelovaca, koji uopće ne podupiru… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
1 godina prije
Reply to  Melita

Draga Melita, ja upravo naglašavam da postoji jako veliko neslaganje u znanstvenim krugovima i da sve informacije treba preispitivati. Ovdje ekipa nekritički zauzima određeni stav, što nije problem, ali isto tako pokušava da ga nametne drugim komentatorima, što jeste problem. Minusi se udaraju i za najmanje odstupanje od „općeprihvaćene“ priče… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Krle

Minuse dobijas zato sto pokusavas uvalit pricu kako je ono sto objavi ovaj portal neznanstveno lupetanje , a da su lajanja rezimskih pudlica na MSM nekakva top znanost.
Nisi jedini komentator s ovom pricom i malo minusa dobijate.

Krle
Gost
Krle
1 godina prije
Reply to  Mucke

Ne uvaljujem ja ništa, ali mogu ako treba. Pokušavam da ukažem na neistine i nelogičnosti u kako ih ti nazivaš neznanstvenim lupetanjima. Meni je ispravnije nazvati trendovsko prodavanje priče. Piši šta hoćeš ali obavezno da je u trendu. Ja uvijek napišem konkretno šta smatram da je pogrešno. Naveo sam primjer… Pročitaj više »

radijacija2000
Member
radijacija2000
1 godina prije
Reply to  Krle

@guest_454546 Da bi tvoja verzija priće o vatrogascima bila istinita, potrebno je imati višak smrtnosti ove godine u odnos na prošlih godina. Eto, na primer za Makedoniju, to ne važi, jer je Državni Zavod za Statistiku pre nekoliko dana je izašao da podacima o ukupnog broja umrlih za 2020-te, za… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Krle

“… Teško je za ovako kratko vrijeme spoznati sve o ovakvom patogenu….” Ajde?? A tzv “vakcina PROTIV patogena” je vama bas onako – inteligentno rjesenje? Dakle, evo svjedoci smo krvolocnih poklica iz tabora ovih korona-zlikovaca kako je vakcina – eto prakticno tu! Onaj osvjedoceni zlocinac i ubojica Bill Gates vec… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Koliki covjek mora (da ponovim – MORA!!!) biti glupak – da uz toliko oprečnih studija, analiza, istraživanja, izjava, ….ne shvati da još uvijek znanstvenici ustvari nemaju pojma? I dalje tvrdim da je priroda ovog patogena neobična i čudljiva i da će trebati puno vremena da se otkrije dovoljno znanstvenih činjenica… Pročitaj više »

Diego
Gost
Diego
1 godina prije
Reply to  Krle

@guest_454546 Jel ti veruješ u priču da je virus prirodan,da je sve ovo što se događa spontano,da nema nikakve loše namere prema svetskom stanovništvu,da su svetski centri moći po prvi put posle par hiljada godina iznenada postali humani gde stavljaju zaštitu života i zdravlja ljudi ispred svega?Da nikakve manipulacije nema?… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
1 godina prije
Reply to  Diego

Svaki virus je prirodan. Hvala dragom Bogu da ljudi još nisu sposobni da ga naprave. Vjerujem da ih modificiraju sa namjerom da stvore biološko oružje i vjerujem da je ovaj virus “proizvod”. Vjerujem da je svjesno pušten bez imalo svijesti o posljedicama po cijeli svijet. S obzirom na mogućnosti da… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Krle

“… Dosta toga vjerujem, jer nemam dokaze, ali nikoga ne tjeram da vjeruje u isto…” Cekajte kolega… Ko vas “tjera”? Pisite sto hocete. Medjutim ako se javljate sa glupostima i besmislicama (a vidi se da niste amater u komentiranju) – a niste u stanju proizvesti: 1. Niti jednu jedinu poveznicu… Pročitaj više »

Nyto
Gost
Nyto
1 godina prije
Reply to  Diego

Diego, u tvom pitanju Krletu nalazi se i odgovor. Ti si Krleta pitao: “Jel ti vjeruješ u priču … ” Odgovor glasi: “Ovdje svatko VJERUJE u neku priču, a nitko NE ZNA.” Velika je razlika između vjerovati i znati. Krle pokušava reći da nije u redu drugome nametati svoje vjerovanje,… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Nyto

Nyto “…dok i ako to ne postane znanje.” ? Postoje znanstvene teorije, koje se dokazuju zapažanjima, eksperimentima…dok se ne skupi dovoljno novih spoznaja za promjenu znanstvene paradigme… Ali ne bih ja ovdje o epistemologiji i gnoseologiji… “…Gnoseology is a theory of knowledge; Epistemology is a theory of scientific knowledge. …… Pročitaj više »

Nyto
Gost
Nyto
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija, sve ovo postaje vrlo zamorno. Svi znaju sve, a u stvari nitko nezna ništa. Jedan tupi o Kabali, drugi o globalistima, treći o Kinezima, pa 5G, pa 6G, pa neizbježni Kill Bill, iluminati, varani … WTF ?!? Da ga hebeš, ne mogu svi biti u pravu alI svi su… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  Nyto

. Neznam i neznam da neznam, 2. Neznam a mislim da znam. 3. Neznam i znam da neznam 4. Znam i znam da znam. Svako za sebe može procijeniti u koju kategoriju spada,
nemože.

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  mislim

Ovo je “vašar taštine” a ne znanja.
je ,ali gdje to nije.
taštine se nemoš, a po mome i netrebaš odreći.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Nyto

Nyto Prehrana je strahovito važna, a puno nas, bez obzira na znanja o prehrani…nemože si uvijek priuštiti potrebno. Uzimanje previše cinka ( a on se vrlo često uzima s vitaninom C), može dovesti do manjka bakra u organizmu. I cink je bitan za imunitet. Previše bakra ubija stanice jetre i… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Nyto

@Nyto hajde tu teoriju u nedelju objavite u prvoj crkvi na misi, svatko-svi vjeruju a nitko NE ZNA u što vjeruje.
Javite nam kako je prošlo.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Krle

“… Kochovi postulati su doneseni kad se za viruse nije ni znalo. Virusi su potpuno drugačija vrsta patogena i logičnije je da ne podliježu tim postulatima nego da podliježu….” Prosto nevjerovatno – koji skup besmislica na jednom jedinom mjestu. Kao da vas placaju ovi iz stozera za besmislice? … A… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

U kom dijelu konkretno pljujem? Smaraš s tim postulatima kao da su Sveto pismo. Davno sam ti ukazao da postoje iznimke i da nije sve tako jednostavno, pogotovu u znanosti. Najveći znanstvenici su imali greške i zablude. Nekad je znanost podržavala geocentričnu teoriju, čak i ravnu zemlju, jednostavno nije bilo… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Krle

“… I na kraju zamolio bih te da me zaobiđeš u širokom luku jer poslije nećeš moći da me se otarasiš….” Ajde?? “Otarasis”…..? Pa sta to vi sebi umisljate? Neku izuzetnu pamet, ili imate neku vezu (inkvizicijsku naravno) – u “cyber-svijetu”? Boze me sacuvaj – koja nadobudnost! Znaci kad se… Pročitaj više »

burt
Gost
burt
1 godina prije

Covid 19, smrtnost Covid 19 pozitivnih osoba bez komorbiditeta u postocima od ukupnog broja Italija 4% SAD 7% J. Koreja 9% Brazil 17% Meksiko 27% Indija 43% po ovim podacima se vidi razliciti postotak smrtnosti Covid 19 pozitivnih osoba bez komorbiditeta zavisno o kojoj drzavi se radi i tu se… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Pravo je pitanje – Znaju li oni koji trebaju znati postoji li bolest covid 19 i što je izaziva? Odgovor je nesumnjivo Da. Znaju. Zašto? Zato što su ga upravo oni (kao što tvrdi francuski nobelovac) konstruirali. Da bi pobili pola planeta? Ne. Da bi pobili starije? Ne. Da bi… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@guest_454585 – Potpisujem sve osim predzadnjeg “Hoće” i zadnjeg “Da”. Neće i nesmije. Ovoga puta im se omaklo da je ipak izvjestan broj ljudi na vrijeme progledao. Kod nas u Europi ali što je još važnije u SAD-u. Ima nas svih fela, od običnih, nevažnih, anonimusa do uglednih liječnika i… Pročitaj više »

Nyto
Gost
Nyto
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

SOA, postavljaš dobra pitanja. Za odgovore nisam toliko siguran. Kako razumjeti ovo “Tko vuče konce? Nije odavde.”
Dali su se to Kabali, Masonima, Iluminatima, Varanima, Killovima Billovima, Nosonjama, Deepstateu, trilaterali, NWO-u i globalistima, pridružili i vanzemaljci ?

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  Nyto

neznam ni ja ko vuče konce.
ali znam od čega su ti konci.od taštine ,straha, pohlepe,seksualnih nagona i ostalih .
tako da smo sigurno marionete.

MelisMarsa
Gost
MelisMarsa
1 godina prije

Fuck,u kakvoj ste vi zabludi!

emi
Gost
emi
1 godina prije

Da, poštovani Danijele, to je to. Do ovog trenutka niko na planeti još nije javno znanstveno dokazao postojanje “sars-cov-2”, još manje bolesti “covid-19”. Doista je frapantno, da miljarde “ljudi” vjeruju u postojanje tog virusa unatoč tome, što do sada još nisu vidjeli niti jedan jedini snimak tog virusa. U stvari,… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
1 godina prije
Reply to  emi

Emi, kratko i jasno, možeš lako provjeriti, virusi su toliko mali da se optičkim spravama ne mogu vidjeti nego se koriste elektronski koji opet daju drugačiju sliku. Isto je i sa udaljenim nebeskim tijelima. Originalne snimke nemaju veze sa prikazima koji su isti kao one lijepe sličice virusa tj. ručno… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
1 godina prije
Reply to  Krle

Ovo pokušavam da objasnim pojedincima. Nije veliki broj ocjena ali pokazuje da preovladava mišljenje da se virusi mogu fotografirati, makar crno-bijelo, kao i da su one divne slike dubokog svemira fotografije. Sve je lako provjerljivo ali …. “Nemoj ti meni, znam ja kako se to radi.” itd. Mogu ja da… Pročitaj više »

emi
Gost
emi
1 godina prije
Reply to  Krle

Taj “virus” ima promjer nešto manje ili nešto više od 1 mikrometra, zavisi o izvoru plandemskom, dakle, ima masu, oblik i nema nikakvih razloga, da ga se ne fotografira, jasno, ta fotografija može bit I “implicitna”, ako nešto ima masu to ne može bit problem, u ovom slučaju to jeste… Pročitaj više »

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

Ovo Je maslov sa index.go.vno koji pokazuju gdje svijet ide:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2200971

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

Index.gov.no:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2200953
Mozda se boje da ce odgovarati za zlocine

Slagalica
Gost
Slagalica
1 godina prije

Vratise mi se neke misli od pre par mjeseci pa reko u tom duhu par recenica da turim na portal … Prezivjesmo pandemiju korone … Najavljena je kataklizma epskih razmjera … Citav svijet dignut je na noge … Milioni naucnika rade na cijepivu … Bezbrojne studije su odradjene … Dosadasnji… Pročitaj više »

emi
Gost
emi
1 godina prije
Reply to  Slagalica

DA, gladni umiru i to u puno večem broju, a bogami umiru u punom večem broju i ljudi od neke vrlo poznate bolesti respiratorne, svi je znamo, mnogi od nas nose soj virusa u sebi, I NE, NIKAKO SE ZBOG TOGA NE UVODI LOCKDOWN CELE PLANETE, a ta se neugledna… Pročitaj više »

Jozo
Gost
Jozo
1 godina prije

Fake news.. CNN .. BBC i sluge im najveći rasadnik covida

Martin
Gost
Martin
8 mjeseci prije

humansarefree.com o. koroni

POVEZANE VIJESTI

Izbornik