fbpx

Što uzrokuje COVID-19?

COVID-19

Krajem 19. stoljeća postavilo se pitanje o uzročnicima zaraznih bolesti. Kako bi Koch odgovorio na to pitanje, oko 1880.  uspostavio je četiri postulata za određivanja uzročnika bolesti:

  1. Mikroorganizam mora biti pronađen u svim organizmima koji pate od bolesti, ali NE SMIJE BITI pronađen u zdravim organizmima.
  2. Mikroorganizam mora biti izoliran iz bolesnog organizma i uzgojen u čistoj kulturi
  3. Uzgojeni mikroorganizam stavljen u zdravi organizam MORA prouzročiti bolest
  4.  Mikroorganizam mora biti reizoliran iz oboljelog eksperimentalnog domaćina i mora biti identificiran kao identičan originalnom uzročniku

https://en.wikipedia.org/wiki/Koch%27s_postulates

Ili na engleskom:

  1. The microorganism must be found in abundance in all organisms suffering from the disease, but should not be found in healthy organisms.
  2. The microorganism must be isolated from a diseased organism and grown in pure culture.
  3. The cultured microorganism should cause disease when introduced into a healthy organism.
  4. The microorganism must be reisolated from the inoculated, diseased experimental host and identified as being identical to the original specific causative agent.

Postulati su jednostavni i zdravorazumski. Kažu da mikroorganizam treba biti izoliran iz bolesnog organizma, karakteriziran te unijet u zdravi organizam. Ako i taj novi organizam pokaže iste simptome, te ako se iz njega izolira mikroorganizam koji se pokaže identičan onom polaznom, onda se može tvrditi da taj mikroorganizam uzrokuje simptome bolesti. Još treba biti zadovoljeno i pravilo da organizam treba biti pronađen u bolesnim, a ne smije biti u zdravim osobama.

Do danas (24. 7. 2020.) su, barem po mom znanju, objavljena tri rada koja tvrde da su izolirali uzročnika COVID-19 bolesti.

1. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2001017 Zhu et al, NEJM, 382, 727-733 (2020)

2. https://www.nature.com/articles/s41586-020-2012-7 Zhou et al, Nature, 579, 270-273 (2020)

3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7045880/ Jeong-Min et al, Osong Public Health Res Perspect, 11(1), 3-7 (2020)

Sada ćemo pogledati jesu li gore izneseni znanstveni radovi utvrdili uzročnika bolesti s obzirom na Kochova pravila.

1. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2001017

U diskusiji su napisali: “Although our study does not fulfill Koch’s postulates, our analyses provide evidence implicating 2019-nCoV in the Wuhan outbreak.” U prijevodu: “Iako naša studija ne zadovoljava Kochove postulate, naša analiza pruža dokaze koji IMPLICIRAJU izbijanje pandemije 2019-nCov u Wuhanu“.

Autori su napisali da njihov rad ne zadovoljava Kochove postulate. Oni i sami priznaju da nisu dokazali uzročnika bolesti. Nadalje pišu da pružaju dokaze koji IMPLICIRAJU. Treba razjasniti razliku između implikacije, asocijacije (korelacije) i uzročno-posljedične veze (kauzalnosti).

Implikacija, asocijacija, korelacija je kada kod požara nađete vatrogasce. Nakon toga ih nađete i kod drugih požara. Iz toga možete implicirati ili asocirati vatrogasce s požarom, ali to ne znači da su vatrogasci uzrokovali požar, tj. to ne povlači uzročno-posljedičnu vezu (kauzalnost).

Navedeni rad je implicirao uzročnika bolesti ili u primjeru sa vatrogascima taj rad je dokazao korelaciju da se vatrogasci nalaze kod požara, a ne da su oni uzročnici požara.

2. https://www.nature.com/articles/s41586-020-2012-7

Sljedeći rad koji tvrdi da je identificirao uzročnika pandemije objavljen je u jednom od najprestižnijih svjetskih časopisa, „Nature“. Naslov rada je: “A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus of probable bat origin“. Već iz naslova rada vidljivo je da se radi o asocijaciji, a ne kauzalnosti.

Pomnim čitanjem rada čitatelj može zaključiti da NITI jedan od 4 Kochova postulata potrebna da bi se dokazalo uzročnika bolesti nisu ispunjena. U studiji je uzorak iz pacijenta stavljen na Vero E6 i Huh7 stanice (to nisu ljudske stanice), napadnut antibioticima i nekim drugim tvarima te potom promatrani kroz elektronski mikroskop.

Dakle, provodioci ove studije nisu izolirali virus iz oboljele osobe, karakterizirali ga, inficirali njime osobu bez simptoma koja je potom razvila iste simptome te onda iz takve osobe ekstrahirali virus i pokazali da je identičan onom početnom. A također nisu dokazali da sve oboljele osobe imaju taj virus, a da ga sve zdrave nemaju. Znači, nisu ispunili Kochove postulate koji utvrđuju uzročnika bolesti.

Autori sljedećeg rada https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7045880/ tvrde da su identificirali korona virus iz pacijenta jednako kao i autori prethodne studije, samo su uzorak iz pacijenta stavili na Vero i Caco-II stanice, napali ga antibioticima i poslikali elektronskim mikroskopom.

Da zaključimo, niti jedna od tri grupe grupe znanstvenika nije identificirala uzročnika COVID-19 bolesti, iako u svojim studijiama prezentiraju da jesu. Stoga se postavlja pitanje što su to oni zapravo „identificirali“.

Prva grupa je na slikama nastalim elektronskim mikroskopom prikazala neke tvorbe u rasponu veličina od 60 do 140 nm, druga grupa je prikazala tvorbe veličine 85 nm, a treća grupa je prikazala tvorbe veličine 55 nm. Sve tri slike su redom prikazane dolje.

Što uzrokuje COVID-19? 1

Što uzrokuje COVID-19? 2

Što uzrokuje COVID-19? 3

Sve te tri grupe su na slikama prikazale nepravilne tvorbe. Već nam to govori da na tim slikama nisu virusi jer oni su jako pravilne geometrije, u slučaju koronavirusa sfere. Osim toga, ako se radi o istim virusima, oni moraju imati i jednaku, točno određenu dimenziju, dok je svaki od ova tri rada dokumentirao tvorbe različitih dimenzija. Iz toga možemo zaključiti da ovi radovi nisu izolirali virus. S obzirom na to da su stanice napali antibioticima, moguće je da su ustvari uslikali egzozome, jer poznato je da stanice napadnute antibioticima stvaraju egzozome. No, nema potrebe da ulazimo u to što su oni uslikali, za naš tekst je dovoljno da pokažemo da nisu uslikali virus.

Ovaj tekst vam može poslužiti i kao uvod za sljedeći video u kojem su opširnije obrađena tri znanstvena rada za koja smo zaključili da nisu identificirali uzročnika COVID-19 bolesti.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=v-IzHYbhh2w&feature=emb_logo

Sada se postavlja pitanje kako se boriti protiv bolesti za koju nije poznat uzrok? Pa upravo onako kako se kliničari i bore, tako da liječe simptome. Ali postavlja se i pitanje bi li se mogli još bolje boriti protiv te bolesti kada bi epidemiolozi priznali da ne znaju što uzrokuje bolest i kada bi napokon krenuli odgovarati na to početno pitanje. Valjda je svima jasno da je za borbu protiv bolesti od presudnog značenja otkriti njegovog uzročnika. Moguće je da COVID-19 uzrokuje bakterija ili možda zagađenje iz okoliša, a moguće je da ga uzrokuje i virus, ali neki drugi.

Osim što bi poznavanje krivca značajno pomoglo kod liječenja oboljelih, pomoglo bi i kod donošenja adekvatnih mjera da se bolest, ako je zarazna, suzbije. Navedimo samo primjer kirurških maski, od kojih većina koje se nalaze na tržištu nemaju niti odobrenje Ministarstva zdravstva za stavljanje na tržište za ljudsku uporabu. Za te maske ne možete niti znati kolika im je veličina pora, tj. koju veličinu čestica filtriraju. Ali možete sigurno znati da ne filtriraju čestice manje od 300 nm, jer skuplje N95 maske filtriraju samo 95% čestica većih od 300 nm. S obzirom na to da još uvijek nije identificirano što uzrokuje bolest, ne znamo niti veličinu patogena. Što ako je patogen i deset puta manji od pore na maski? No, izgleda da naš Stožer ne zanimaju takva pitanja. Oni bez ikakvog znanstvenog dokaza da maske pomažu u sprječavanju širenja zaraze gnjave cjelokupno stanovništvo obaveznim nošenjem maske. Osim toga oni i značajno osiromašuju već osiromašeno stanovništvo i pogoršavaju njihovo zdravlje. Ali ta struke ionako već većinu svijeta gnjavi mjerama, a da nisu dali odgovor na osnovno pitanje, što uzrokuje bolest? S obzirom na to da niti taj prvi korak još nisu odradili, naravno da još uvijek jako malo znaju o bolesti. I još je poraznije da ne znaju točno. Puno bolje bi bilo da ne znaju ništa o bolesti nego da prihvate netočno. A oni su upravo prihvatili netočno.

Samo bih htio napomenuti da uzrok tome nije jer je teško znati točno, nego je uzrok tome to što oni rade loše.

A zanimljivo je i kako farmaceutske kompanije rade cjepiva, a da još uvijek nema znanstvenih dokaza što uzrokuje bolest? Valjda vam je jasno da cjepiva ne mogu biti korisna ako proizvođač ne zna što uzrokuje bolest.

A zapitajte se i što vam to znanost prezentira kao istinu. Pogledajte to na primjeru znanstvenog rada o kojem sam ovdje pisao, a koji je objavljen u najprestižnijem svjetskom časopisu Nature. Naslov tog rada je: “A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus of probable bat origin“. U prijevodu bi to bilo: epidemija pneumonije je asocirana s novim koronavirusom vjerojatno porijeklom iz šišmiša. I u naslovu su napisali asocijacija. Međutim, u sažetku ispod naslova potom pišu: “Here we report the identification and characterization of a new coronavirus (2019-nCoV), which caused an epidemic of acute respiratory syndrome in humans in Wuhan, China.“ U prijevodu: Ovdje izvještavamo o identifikaciji i karakterizaciji novog koronavirusa 2019-nCoV=, koji je UZROKOVAO epidemiju akutnog respiratornog sindroma u ljudima u Wuhanu.

Dakle, iako naslov jasno govori da su virus i bolest samo asocirani, u sažetku tvrde da postoji kauzalnost, tj. da virus UZROKUJE bolest. Čak su otišli i korak dalje tvrdeći da je taj virus uzrokovao epidemiju. I jedno i drugo tvrde bez ikakvog znanstvenog dokaza. Ponavljam, to je objavljeno u jednom od svjetski najprestižnijih časopisa. Sljedeći put kad vam netko kaže da je znanost nešto zaključila, sjetite se ovog primjera kojim vas i autori rada i urednici najprestižnijeg časopisa svjesno obmanjuju.

Za kraj, zapitajte se zašto financirate struku koja nije sposobna po pravilima donesenima prije skoro 150 godina identificirati patogen?

Zapitajte se i kako to da je prije 100 godina bilo moguće na taj način odrediti patogen, a da danas nije? Je li struka napredovala ili nazadovala u zadnjih 100 godina? Zapitajte se i bi li nama svima danas bilo bolje da takva struka uopće ne postoji i da ju prestanemo financirati?

4.7 16 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
160 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Stock
Gost
Stock
5 mjeseci prije

Što uzrokuje COVID-19?
Nisam ja, majke mi!

Etz Chayim
Gost
Etz Chayim
5 mjeseci prije
Reply to  Stock

Mogoče pa na transpersonalni ravni vnašajo subliminarno sporočilo COVID je v kabali številka 26 pomeni BOGATSTVO, 19 JE PA 8 primarno število ki pomeni UBOGAJ.

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Stock

Kinezi su prouzrokovali Covid 19!

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

@Komentator, jeste, BrusLi i ĐekiČangŠlang !

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

komentator
Mozda “Kineski WHO ” a vlasnik svih WHO -a je Bill Kiling Gates and Melinad Beach Gates su ga isplanirali , preuredili , napravili .
Kinezska , Engleska tajna sluzba i jos pokoja sluzba , su pustili sismisa da leti okolo ,
A sve ostale sluzbe nam H*ebu majku, sa maskama , izolacijom , karantenom , itd.
Simbol duboke drzave je sismis
A sismis je Bill Gates , melinda Gates je zmija a otac im je Soros.
Znaci sve je jasno ko stoji iza ” korone virusa” .A to je Duboka drzava.

….Eto

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
5 mjeseci prije

Slijediti tragove kopita !

Koliko je milijardi novaca odštampano
da bi se zadovoljili apetiti ”spasilaca” ?

Karala se lijepa Nena
u nekol’ko karantena ?

Stara kuka
Gost
Stara kuka
5 mjeseci prije
Reply to  Umpah Pah

Danas više nema potrebe ni tiskati novac. Jednostavno ukucaju na tastaturi neki broj, za njim puno nula, poneki klik mišem i evo novaca koliko god treba.

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Zasto tiskat pare ,
kad nam ukus kvare
, brakove pokvare,
politicare iskvare ,
e moja ovco i moj tovare.

Mala Kuna bijezi jer Euro je tezi
En`ti jarca , bankre u ravnotezi.
od bankrota ne bijezi….jer dug je sve tezi

Stavi masku, vizir i pusku potezi……
Korona virus, prijatelji tvoji neizbijezni….

pitaj novac za teske dane
i sve proppale ekonomske grane

Budi dobar, tih i miran ,
ne budi direktorom isprovociran,

Sve ponovi kada skontas
da u stranku uclani se moras .
HDZ i SDP najprije probas.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

I onda budalama daju kredit i to kamata masna uz jamstvo 3x vrijednost imovine, zivotno osiguranje takoder kao jamstvo (naravno osiguranje kod iste banke). Kako je lijepo biti bankster.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije
Reply to  Umpah Pah

Umpah Pah
Slažem se s tobom. Treba slijediti trag novca kako kod onih koji opasnost prikazuju večom tako i kod onih koji minoriziraju opasnost. I jedni i drugi imaju debele interese. Možda je to borba dva farmaceutska lobija. Jednog koji nisli proizvoditi cjepivo i drugog koji proizvodi sve potrebno za liječenje oboljelih. Za jednu stvar sam siguran. Svi portali su digli čitanost ( čitaj – novac od reklama) do nebesa. Možda su baš oni napuhavajući problem u početku i napadajući politilare poradi neučinkovite zaštite i potakli svo ovo čudo. Političari ovise o javnom mijenju i kolo se zatvorilo.

Sam
Gost
Sam
5 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Neznanje
Nemaju i jedni i drugi “debele” interese u svemu ovome.
Jedni da,a to je materijalni interes,moc,kontrola,supremacizam itd a drugi,obicni i slobodoljubivi ljudi kao sto smo vecina nas,imaju interes,slobodu,ljudskost,vjeru,etiku,socijalnu dimenziju itd.
I ako pratis trag novca,moci,zelje za kontrolom,naci ces ga samo na jednoj strani.
Znas vec na kojoj.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije
Reply to  Sam

Sam
Osvijesti nam sve druge strane.Nije mi baš jasno.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  neznanje

Nagradno pitanje: tko je 2015. registrirao patent u vezi korone?

Cudo
Gost
Cudo
5 mjeseci prije

Bili i ekipa plus mediji

Sam
Gost
Sam
5 mjeseci prije
Reply to  Cudo

Ako je istina da ce vakcine prvo dobiti doktori i ostalo medicinsko osoblje(naravno i svi virolozi,epidemiolozi,biolozi koji su Billove sluge),policija,parlamentarci,premijeri i ostali iz drzavnog aparata,onda to i nije losa vijest.
Nama ostaje da osaburimo godinu-dvije i kad oni popuse posljedice vakcine,eto nama slobode😉

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Sam

@Sam
da, oni će dobiti one sa plavom etiketom, ostali sa crvenom !

Sam
Gost
Sam
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Moguce je i to.
Prepade me!🤨

Hamer
Gost
Hamer
5 mjeseci prije

Znači odležiš par dana i ozdraviš

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Hamer

@Hamer
i gripa te bolje skrši od ovog covid-19 govneta 🙂

Sam
Gost
Sam
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Da. Provjereno. Iz prve ruke

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Sam

Da dobijes gripu moras se prvo prehladit ili na neki drugi nacin oslabit organizam. Provjereno iz druge ruke.

Cudo
Gost
Cudo
5 mjeseci prije
Reply to  Hamer

Čudna je ta corona. Nekog ubija dva mjeseca a ove popularne bilo iz politike bilo iz sporta bilo iz filma i sl lomi par dana. Tko je tu lud

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  Cudo

@Cudo
imam coronu, ubija me, sad ću da objavim na instagramu, fejsu, tviteru, realtajm apdejti, samo što ne umrem i onda ozdravim, eto, tako nekako.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

gumeni
opčiš nas u zdrav mozak.Dokaši suproto ili se gubi!

Zax
Gost
Zax
5 mjeseci prije

Po mom misljenju uzrocnik covid19 su centralne banke koje stampaju novac s pokricem u nicemu. Previse novca bez pokrica dovelo je do plandemije. A ovakve znanstvene rasprave za nas laike ne znace nista. Samo zbunjuju. Meni je dovoljan podatak da u ovoj pandemiji u nijednoj zemlji ne postoji tzv visak smrti. Sto bi se trebalo dogoditi da se ovdje radi o nekoj novoj bolesti. Ovo je obican grip koji se pojavljuje svake godine i ima vrhunac u zimskim mjesecima. Ljeka nema niti ce ga biti. Dosad je identificirano preko dvjesto virusa koji uzrokuju bolesti gripa.

Nik
Gost
Nik
5 mjeseci prije
Reply to  Zax

Da bih prodao nekom foru moras imati 2 stvari : 1 Sto je Uzrok a to je Korona, 2 Cilj a to je Cjepivo. Oni su poznati kada hoce da nekog optuze onda jedno teisto ponavljaju 1000 puta na dan i to ce ponavljati dok ne ostvare svoj cilj. Dobar primjer za to je Trump vec 4 godine ponavljaju najmanje 100 miliona puta da je on ruski spijun. A on im odgovara sa Lazne vjesti. E to ti je isto i sa koronom ponavljaju vec 4 mjeseca jedno te isto :koliko je opasna, napada pluca, nemozes disati,padas u nesvjest, ako obolis dobicas picajzle jer ti je opo imunitet itd, itd. Treba politicare direktno pitati Sta oni oce i koliko jos planiraju da maltretiraji ljude, policiju i vojsku za sa njihovim laznim vjestima. Politicarima I stozeru treba direktnu reci da vise ne pricaju iz studija gdje nema ljudi nego ako imaju herca neka izacu medju ljude pa da vide njihovu reakciju. Bilo bi jako dobro da kazu kome treba da sluzi vojska narodu i drzavi ili njima i njihovim lazima. Po meni ako vojska nesluzi narodu i drzavi onda kome sluzi jel treba da cuva bankare dok porobljavaju narod radi njihovih interesa.

Cudo
Gost
Cudo
5 mjeseci prije
Reply to  Zax

Corona ili lako je gotovina koju imaju obični građani nestala preko noći

Zvrk
Gost
Zvrk
5 mjeseci prije
Reply to  Zax

Ne slažem se. Nije običan grip. Volio bih uistinu da jest. Čak sam u prvim člancima o ovome stvarno pisao misleći da je to grip ali ipak nije. Žao mi je što si s tom rečenicom upropastio sve dobro napisano.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

@Zvrk, jel si ti u to siguran, svake ali svake godine nakon sezone gripa pojedini slučajevi se provlaće i kroz leto. Teže prehlade, upale pluća ali na to nikad nitko nije obraćao neku pažnju i brojao bolesne. Ovo nije običan grip jer pacijente broje svaki dan, to nisu radili nikad i tu je razlika !
Zapravo, ne bolense, “pozitivne” na nešto.

Mario
Gost
Mario
5 mjeseci prije

Hvala autoru texta na ovom i ovakvim clancima. Dok glavni mediji orgijaju u lazima, dok zlocinci iz vlasti svakodnevno zapetljavaju se u nedosljednosti i lazima, dok isprigramirana, bezdusna prodana struka nastavlja udruzeni zlocinacki poduhvat sa zlocinackim glavnim medijima OVAJ I OVAKVI TEXTOVI POKAZUJU DA IMA NADE ZA LJUDE( Ne i za ovcoide)

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije

Ma ovaj, tako prozvani COVID-19 uopće nije bitan! Bitna je cijela priča oko njega, bitno je da se uz pomoć priče o njemu stvori atmosfera straha na osnovu koje će biti opravdano masovno cijepiti ljude cijepivom koje nitko neće ni znati niti moći dokazati čemu služi osim onih koji su stvorili formulu i naredili sve ovo.

Dakle, vrlo je izvjesno da cijepljenje je cilj ! …svima bi već trebalo biti jasno da cijepljenje neće imati nikakve veze sa ovom tzv. pandemijom i virusom, pa se pitam koji je krajnji cilj ?
…je li krajnji cilj učiniti nas stabilnim i dugotrajnim bolesnicima i na nama zarađivati ? …ili je cilj ubijanje nas koji smo postali nepotrebni u tolikom broju ? … ili je možda cilj genetska modifikacija koja će (u prijelaznom vremenu) zadovoljiti prva dva pretpostavljena cilja a u konačnici od ostatka sadašnjeg Homosapiensa stvoriti bazu za neko novo slično biće , naravno, koje neće biti beskorisno i štetno za planet poput većine sadašnjih jedinki …??

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

ili je cilj ubijanje nas koji smo postali nepotrebni u tolikom broju
pa cilj je ubijati cijepivom a za to okriviti koronu.

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

ili je cilj.
čitao sam da je europski parlament prije nekoliko glasao za to da voda nije čovjekovo elementarno pravo i da može biti privatna. tako ako ne platiš nečeš moči da je piješ.
znači tako bi glasali i za zrak koji dišeš. ali kako će to praktično sprovesti u dijelo .
pa sa koronom, prvo respiratori, znači plačaš disanje, maske idu kao simbol svega toga ili će uskoro biti maske spojene na 5G mražu koje će bez problema mijeriti količinu udahnutog zraka. plačat ćeš porez .prvo cijepljenje ćeš dobiti prisilno i besplatnoa. ostala ćeš tražiti sam jer bez redovnog cijepljenja nečeš moći disati.
u hrvatskoj su izglasali da ne sniješ prošetati šumom i ubrati šparogu bez da platiš.
u nekoj američkoj državi da ne smiješ vatati kišnicu jer ona nije tvoja.
novi zeland ne smiješ posaditi u svom vrtu pomidore ako monsanto i država ti ne odobre ,moraš platiti.
plus greta je rekla kako se usuđujete.
sve ovo sam negdje nekad pročitao, tako da neznam jeli to istinma ili laž.
ali pošto je sve krenulo iz kine a kinezi su trenutno najači u 5G, a sa 5G je sva ta kontrola disanja i ostalog moguća. pitam se dali taj cijl ima iti malo smisla?

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

zaključak. plačat češ porez, za zrak koji dišeš ,za vodu koju piješ,za smeće koje bacaš , za bilo koje kretanje ,što je dalje i brže biće vača taksa…itd
ništa nije tvoje a majka zemlja je naš feud.

Diego
Gost
Diego
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

Slažem se potpuno sa svime što si napisao.Ako im dozvolimo da to sve urade bez ogromne pobune miliona ljudi širom sveta,onda ne zaslužujemo ništa bolje.Pošto takav život koji su nam očito namenili(onoj manjini koja pretekne) nije život dostojan čoveka i ne vredi bukvalno ništa.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Diego

@Diego
pogledaj oko sebe, svi sa maskama na ulicama pristaju na to, kraj svijeta !

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

@mislim , pa sve to plačamo kroz kojekakve prireze, slivne vode, komunalne naknade, šta im nije dosta ?
Sve će to jedan dobar meteor poravnati pa idemo ispočetka.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

Da! …cilj iz tvog drugog odgovora je također vrlo izvjestan… a ti sporadični nakaradni zakoni se uvode polako kako bi se provjerilo dokle se može ići sa pritiskom na ljude i koliko su spremni to poslušati, ako ne bude otpora ti zakoni će biti uskoro implementirani u svim zemljama svijeta pa ako ne bude nekih otpora pritisci i eksploatacija ljudi će se sve još više produbljivati a sve preko korumpiranih “vlada” …
Rješenje je jednostavno – treba samo pustiti krv na pravom mjestu… a tko će to prvi učiniti (?) …živi bili pa vidjeli.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Nazalost, nitko, nigdje…Ako se netko i usudi o tome se nece pisat ili ce biti prikazano drugcije. Ovoga puta smo gotovi jer se ljudi ispucavaju na portalima a i toliko je nesloge da se nebi mogli odluciti koliki kamen bacit na parazite

emi
Gost
emi
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

Da, ne samo europski tralalament, o vodi koja nije osnovno ljudsko pravo nedavno se izjasnio i onaj “Sud” u Strazburu,, pazite, “za ljudska prava” u parnici, u kojoj je državljanu RS rečeno, da voda ipak nije baš osnovno pravo. Malo karikiramo ali to je suština, naravno, sasvim je moguče, da je takvu presudu taj sud donio jer se žalio ČOVJEK (u prevodu ROM), a pošto je poznato, da u Ojropi Romi baš i nisu tretirani kao ljudi, odluka suda ne iznenađuje baš previše.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  mislim

Novim mjerama vlada uspjela uvest porez na zrak. Disanje kroz brnjicu par kuna za par sati. Disanje bez brnjice 750 kn.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

mislim
…mogao bi reći da je “korona” povod za cijepljenje ali nakon što se protiv nje cijepiš, više od “korone” ne bi trebao umrijeti (?) (od nje se ni sada ne umire)
Ako nakon cijepljenja bude umiranja biti će to zato što će cjepivo uništiti genetski kód u stanicama zaduženim za prirodni imunitet i gene koji čuvaju kód ispravnog obnavljanja stanica pa će ljude, pored poznatih bolesti, snaći i nove autoimune bolesti, nove vrste raka itd. a “medicina” i “glavni” mediji neće pomoći u rasvjetljavanju problema niti će “vlade” zemalja pokretati postupke i kažnjavati glavne krivce…

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije

Pisca bi prvo trebalo upozoriti na netocne njegove prijevode s engleskog. Dalje je bespredmetno raspravljati o ovakvom clanku. Meni clanak lici na osobnu frustraciju

tincek
Gost
tincek
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

U pravu si sto se tice prijevoda, ali ipak clanak poprilično dotice art problema

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije
Reply to  tincek

tincek , pa i ostalo je konstrukcija tj zakrivljeno tumacenje .NPR. Postulati sami su nastali kad se za viruse nije niti znalo , odnose se samo na dio mikroorganizama. Postoje ,pokusati cu jednostavno , npr mikroorganizmi koje ja nosim i nisam bolestan a ti bi se razbolio. itd itd. Kako onda zaozbiljno uzeti clanak. Jasno je da pisac zeli biti autentican i posten a to bas ne ide citanjem sporadicno SAMO wikipedijama koje ti odgovaraju I gledanjem SAMO YouTube klipova koji to odgovaraju. Ozbiljan portal ne bi pisao ovako nesto bez npr.komentara nekog tko je ipak strucan

Melita
Gost
Melita
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Radi se samo o tome da nije dokazana veza između patogena (nevažno da li je virus ili bakterija) i bolesti. Prema tome, sve se svodi na pitanje naše vjere. Nakon svih mogućih katastrofa koje su proizveli ti tzv. “stručnjaci”, i milijuna ljudi umrlih i teško oboljelih od posljedica njihovih “stručnih” intervencija, imamo pravo sumnjati i propitivati servirane teorije.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Becko

Stručan je onaj tko rjesava probleme, ne da svojom strucnoscu iznjedri rjesenja sa gorim posljedicama od uzroka.

Melita
Gost
Melita
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Becko, možete li pojasniti koji dio prijevoda je netočan i kako ste zaključili da se radi o osobnoj frustraciji? Zaista me zanima.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

becko
Kako ne bi ispalo da si samo TI ovdje frustriran, daj molim te reci koji dio autor nije dobro preveo pa da prijevod vodi u krivom smjeru tj. da je prevedeno izgubilo originalni smisao.

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Skoro svi naslovi. Ne znam sto te uopce zanima moj prijevod. Ja sam ionako nebitan.
PS
Ako nisi s eng. na ti pitaj neku osobu kojoj vjerujes a dobra je s eng. Nek ti samo ove naslove i postulate prevede.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  Becko

Becko, očito ti imaš problem sam sa sobom a ne sa prijevodom i samo je tvoja isfrustriranost povod za tvoje neosnovane i nesuvisle komentare.
Demantirati ovaj moj zaključak možeš samo ako daš točan odgovor na moje pitanje – ” koji dio autor nije dobro preveo pa da prijevod vodi u krivom smjeru tj. da je prevedeno izgubilo originalni smisao.”

zelko
Gost
zelko
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Šta se vrijeđaš @otpisani kao da si ti pisao članak?! Čovijek je iznio svoj stav; Pravo pitanje je koje je autor struke; kada bi znanost bila po “receptu” onda bi svatko od nas mogao biti fizičar, kemičar, kuhar ili doktor, bez ikakvog školovanja, samo bi pratili upute sa neta

Piretis
Member
Piretis
5 mjeseci prije
Reply to  zelko

@guest_454465 – “Pravo pitanje je koje je autor struke…” Da si imalo inventivan već bi progooglao i našao koje je struke. Onda ovakva rasprava i omalovažavanje ne bi ni postojalo.
U svakom slučaju po ovom pitanju autor je stručniji od svih nas zajedno.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Piretis
Kada znaš ime i prezime osobe, onda je lako (danas) o njoj i saznati nešto više od onoga što govori, pa i ja obično potražim više dostupnih informacija o nekome prije nego formiram svoj stav.
No, u ovom “prepucavanju” sa Beckom (koji sam za sebe kaže da “nije bitan”) autor članka nema nikakve veze i smatram da je nedopustivo o nekome insinuirati ili loše govoriti bez argumenta ili na temelju uvrnutog subjektiviteta. (i zato je krenulo moje inzistiranje na jasnom odgovoru)
—————————————
Zelko
Iz svog vlastitog iskustva znam da nečija “struka” nije i mjerilo njegove stručnosti i obrnuto.
Zato su za mene najbitnije nečije riječi i djela… jer ćeš naći čovjeka koji se nije školovao za neku struku a stručniji je i od nekih školovanih “stručnjaka”.
SVATKO može postati stručnjak na nekom “polju” ako slijedi osnovne postulate učenja i biti će STRUČNJAK bez obzira što je zaobilazeći “službeni” sustav školovanja u nemogućnosti to i dokazati komadom papira na kome mu je neki službenik sustava ispisao potvrdu o “stručnosti”.

centil100
Gost
centil100
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

otpisani,
plus kao kuca za odgovor zelku…

shumadinac
Gost
shumadinac
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

@otpisani
Neverovatna mi je tolika želja da se bude u pravu tako da se ne prihvataju činjenice čak i kada se na njih ukaže.
Autor navodi:”A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus…”
i komentariše: ” Već iz naslova rada vidljivo je da se radi o asocijaciji (verovatno na nešto), a ne kauzalnosti”

Za prevod je bio dovoljan Google: “Izbijanje pneumonije koja je POVEZANA sa novim koronavirusom” što sasvim menja smisao napisanog.

Dakle, čovek ne samo da je pristrasan već i engleski tumači prema potrebi a to se bar lako može proveriti. Dalje nisam ni čitao…

Piretis
Member
Piretis
5 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

@guest_454657 – Dugo te nije bilo pa sam se već splašio da se ne ljutiš nešto?
Čitajući komentare, posebno iz ove skupine, lako je primijetiti kako se gubimo u detaljima. Nevažnim za temu. A tema, i naslov, bi mogao biti “Što nam uzrokuje (navodni) COVID-19?”
Činjenica da ni pola godine nakon izbijanja navodne epidemije nemamo odgovor koji točno virus, koliko zarazan, koliko stabilan, koliko otporan, koliko dugotrajan? Ukratko ne znamo ništa, ništa osim što nam plasiraju ljudi koje mi, narod, plaća da brinu za nas. Da brinu a ne da nas proizvoljno, od prilike do prilike, dovode u nedoumicu oprečnim stavovima, ograničavaju ustavno pravo na slobodno kretanje, maltretiraju maskiranjem, određuju da su svatovi opasniji od noćnih klubova, da nas nazivaju bioteroristima i neodgovornim pojedincima iako smo potpuno zdravi i nikoga ne ugrožavamo.
Osobno me baš briga kako točno corona virus izgleda, ne mislim raditi selfie s njim. Ono što me zanima, a trebalo bi i druge, kako podići svoj vlastiti imuno sustav, kako spojiti masku i čisti zrak u dovoljnoj količini, kako oženiti zabranu izlaska sa izloženosti suncu. Iz nekog razloga svi ti silni liječnici, civilnozaštitnici, znanstveni savjetnici i ostali koji koriste priliku za pet minuta slave i pažnje ne spominju da imamo imuno sustav. Imamo ga oduvijek i njemu, uz spolni nagon, imamo zahvaliti što uopće postojimo, što smo se rodili i što smo još živi. Oni nam pričaju o prednostima jednog lijeka, najčešće američkog, u odnosu na druge, o respiratorima i takvim stvarima a ne spominju, ni pod razno, kretanje, zdravo voće, čistu vodu. Bit će da im to SZO nije napomenuo.

shumadinac
Gost
shumadinac
5 mjeseci prije
Reply to  Piretis

@guest_454476
Mogao bih roman da napišem ali neću – treba to pročitati 🙂
Odovor na tvoja pitanja je vrlo lak, svi pokušavaju da pandemiju (koja je sama po sebi vanredno stanje) svedu na redovno stanje a ovo nije čak ni pandemija već je biološki rat. I to nije ni klasičan biološki rat, država protiv države, već je grupa ljudi za specifične interese. Čak ni te interese ne možo lako da definišemo, metode još manje (u koje spada i ubacivanje različitih virusa kako bi se postigla što veća konfuzija), nemamo predstavu ko sve “sarađuje sa neprijateljom”, da li sarađuje dobrovoljno ili nesvesno… a hoćemo da nam sve bude jasno!?!
Ovaj put je i Putin “u mraku” ali nema veze – imamo mi “stručnjake” kao što je autor teksta koji su bolje obavešteni od Putina…

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Oooo, shumadinac vratio si nam se!
Vidim da si se oporavio i odmah si spreman za napad, nešto me nisi zaboravio i držiš me na piku ? 😉

…ali idemo ovako, kada već cjepidlačiš;- “A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus” znači – Nastanak upale pluća povezan sa novim koronavirusom. … ako je povezano ne znači da je koronavirus i uzročnik! …jer kada bi se htjelo reći, ili kada bi koronavirus stvarno bio uzročnik upale pluća, onda bi (na engl.) trebalo napisati – CORONAVIRUS IS THE CAUSE OF PNEUMONIA ! (ili, – pneumonia is caused by the coronavirus)

…a povezivanje je samo – asocijacija (i tvoja optužba da zanemarujem činjenice i samo želim biti u pravu je POVEZANA (asocirana) sa tvojom predrasudom o meni i zlopamćenjem koji ti ne dozvoljavaju da me procijeniš onakvim kakav ja stvarno jesam a pri tome i sam zanemaruješ činjenice upravo kako bi izgledalo da si ti u pravu. (u pravu ne možemo biti oboje a znam da ti ovaj put nisi;)

(po meni i većini komentatora) Članak je napisan argumentirano i na tragu je istine, pa je svako sitničarenje oko prevoda ili spočitavanje pristranosti njegovom autoru tendenciozno, subjektivno i štetno za shvaćanje i pihvaćanje same poante članka.

shumadinac
Gost
shumadinac
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

@otpisani
Ne držim te na piku kolega, sada ovde izbora imam koliko hoćeš, ovde sam samo reagovao na napad na @Becko koji je izneo sasvim validnu primedbu.
I nisam se vratio, ne mogu da svarim ovoliki fanatizam i jednoumlje. Pogledaj komentare – svi sa suprotnim mišljenjem su nestali, Gde je Laki, gde je Helena…? Javljaju se novi ali budi siguran da neće dugo “trajati”. Pogledaj članke – 2 od 3 su pljuvanje na “ovcoide”. Da se Sladoljev nije politički aktivirao, da njegovo “zviždaštvo” nije u službi samopromocije???

Nekada smo ovde diskutovali a sada je izgleda sve shvaćeno i pravilno zaključeno tako da je suprotno mišljenje samo trolovanje.

Piretis
Member
Piretis
5 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

@guest_454756 – Ako mogu samo kratko.
Kažeš “nekada smo ovde diskutovali” a meni se čini da nikada nismo toliko diskutirali kao sada kada je u pitanju naša koža. Lako je bilo pametovati o Ukrajini, Siriji ili Kini kad su one daleko a i ne tiče nas se osobno. Sada je u pitanju naša rit, pitanje je što nam rade i što još planiraju uraditi i zašto. Zato imamo po 200 ili 300 komentara što se nikada prije nije desilo.
Jasno je da imamo dva tabora, jedan na liniji “znanosti” i preporuka SZO i drugi skeptičan koji puše i na hladno. Meni, kao i dobrom dijelu drugih komentatora, je bliža sumnjičavost. Prvo zbog prethodnog iskustva, drugo zato što se sadašnji događaji gotovo u dlaku poklapaju sa drevnim proročanstvima što je za one koji im pridaju važnost jednako važno, meni i važnije, nego mišljenje nekakvog stožera (partijski postavljenog) ili plaćenih stručnjaka. U cijeloj priči bode oči da javni mediji namjerno ignoriraju podatke o stvarno umrlim od viroze i objavljuju napuhane čime šire strah neupućenih. Javni prostor je zatvoren za drugo mišljenje, sinoćna emisija na HRT-u je rijetki izuzetak. Sa YT se brišu svi koji ne podržavaju opći stav. Čak i u privatnom razgovoru lako je naletiti na pojedince koji na svaku sumnju reagiraju sa čuđenjem i odbijaju bilo koju drugu “istinu”. Strah me je da ćemo jednom kada sve ovo završi, a mora završiti, biti pametniji ali će tada biti prekasno. Možda ne za nas nekolicinu tvrdoglavih ali za većinu hoće.
Jednostavno ne prihvatan “novo normalno”, niti želim u takvom svijetu živjeti.

shumadinac
Gost
shumadinac
5 mjeseci prije
Reply to  Piretis

@guest_454476
Diskusija je ukrštanje suprotstavljenih mišljenja – ovde toga sada gotovo da nema. Šta se dogodilo? Svi su shvatili “istinu”? Ili je “druga strana” (kao ja) jednostavno digla ruke.
Ti si ovde pd početaka i sigurno se sećaš da sam ja među prvima ako ne i prvi ukazivao na probleme sa vakcinama. Sada je ta tema otišla toliko u drugu stranu da ja ukazujem na sumanutost POTPUNOG ukidanja vakcinisanja. Obrati sad pažnju: iako zastupam ISTI STAV nedavno sam zbog tog stava bio teoretičar zavere a sada “čovek sistema”??? Definitivno nije do mene.

Šta se onda promenilo? Možda ponovo da pročitaš moj poslednji tekst ovde: https://www.logicno.com/zivotni-stil/internet-je-ipak-u-sluzbi-kontrole-nad-nama.html

Piretis
Member
Piretis
5 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

@guest_455044 – Evo pročitao sam taj tvoj članak pa još i sve komentare. Nije to bilo tako davno, niti smo se od tada promijenili, pa ni tada ni sada ne mislim da si poslušnik sistema ili neki koji slijepo vjeruje svemu što mu kažu. Po nekim se pitanjima razilazimo, i prije smo, po ovom o cijepljenju smo slični osim što sam ja vjerojatno radikalniji. Ne pada mi na pamet na vlastitoj koži provjeravam štetne posljedice cijepljenja, a još manje da me usput markiraju, kako god to zvali, i to za moje dobro. Otkuda možemo znati da će istim cjepivom biti cijepljen premijer i njegova obitelj i ti i ja? Budu li se oni javno, uz TV kamere cijepili, budi siguran da su povlašteni.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

shumadinac
-Nisi se očitovao na moje tumačenje prijevoda !? (znači, shvatio si grešku ali te .ebe taština)
– Nisi se vratio, ali ipak si ovdje !?
– Optužuješ za fanatizam i jednoumlje !? (a iz svega što govoriš je vidljivo da si ti, u stvari, podložan jednoumlju, jer sve što nije u skladu sa tvojim umom žestoko ne prihvaćaš)
– nepravedan si prema Sladoljevu, jer da je čovjek htio samopromociju i laku zaradu približio bi se HDZSDP-u i lijepo bi sada sjedio u saboru a kuna puni džepovi;) No, on očigledno nije ono što ti misliš! …čovjeka vodi jak osječaj za istinu, pravdu i poštenje a izabrao je teži put za koji (nikako) nema razloga reći da je u svrhu “samopromocije”.

A što se tiče “odlazaka” komentatora -To je uvijek subjektivna odluka…eto i ti si još tu i nije te nitko “otjerao” …pa i ja sam tu;)

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije
Reply to  zelko

Zelko,
Ne znam zasto je tebi, a i mnogim ljudima zadnjih dana, bitno koje je autor struke. Postoji nesto sto se zove istrazivacko novinarstvo. Ne moras biti neke struke da bi o tome dobro pisao,bitno je da znas potraziti podatke. Traziti informacije iz vise izvora. Usporediti pronadjeno.
A drugo, svatko od nas i moze biti fizicar, kemicar, kuhar ili doktor. Ako si ikad studirao, znas da se to svodi na proucavanje literature, a zatim trazenje nove literature koja se na prethodnu nadovezuje itd… Diploma je na kraju papir koji potvrdjuje da si dovoljno literature obradio, a na nekim fakultetima i bio na nekakvoj praxi (naravno da to vrijedi vise, ali nije uvijek pravilo) . Ja mogu imati vece znanje u nekom podrucju od nekog tko je za to formalno obrazovan, a dajem i za pravo drugima da se mijesaju u moje podrucje ako imaju odredena znanja. Poznajem masu ljudi koji su samouki u nekom zvanju i odlicno rade svoj posao. To je vise stvar interesa pojedine osobe nego papira u ruci. Naravno, uglavnom jedino na temelju papira u ruci mozes dobiti posao,ali to je druga stvar.
A sto se tice samog clanka, ima i tu nekih polovicnih informacija. Za pocetak, davno prije kocha se pocelo pricati o germinativnoj teoriji. Drugo, koch je krenuo s bakterijski uzrokovanim bolestima, pa je mogao raditi s tim postulatima, ali i sam nailazi na probleme cim je poceo raditi na “virusnim” bolestima, shvaca da se postulate ne moze uvjek postovati pa se ni kasnije ne radi iskljucivo po njima. Ostaje i pitanje postojanja virusa. Ni virus ospica jos nije dokazan da postoji…
Ali poanta clanka je tocna, zapadnjacka medicina se temelji na teorijama za koje smatra da su istinite i na njima dalje gradi i istrazuje, a kad se ispostavi da nisu istinite, onda se prebacuje dalje i pravda se time da se “tada vjerovalo da je to tako”… Problem je jos i veci kada se ta trenutna vjerovanja postavljaju kao autoriteti u koje se ne smije sumnjati, pa se oni koji se ne slazu sa glavnom teorijom uglavnom diskreditiraju na sve moguce nacine….

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
5 mjeseci prije
Reply to  zelko

@zelko

To, kakve je autor struke je potpuno nevažno! Koliko novinara iz cijele ljudske povijesti je bilo školovanih stručnjaka? Da li to znači, da vjerujete samo žutim vijestima? To pozivanje na stručnost nije ništa drugo nego pokus diskreditacije sugovornika.

Kakav stručnjak trebaš biti, da znaš što znači imunizacija? I kakvi su to stručnjaci, koji još uvijek tepaju da trebamo postići imunost hrda, po mogućnosti vakcinacijom? A od onog kruzera u Japanu iz 2.(?) mjeseca zna se da 80% ljudi uopće ne oboli od tog “smrtonosnog” virusa. A šta je to drugo no imunost hrda?

Kochovi postulati su slična priča, iako tu ima nešto prostora za diskusiju.

PCR testovi – ne moram više ni pričati.

Priča o imunosti i anti-tijelima? Još jedan BS! Ljudi nemaju anti-tijela ili pak brzo nestaju iz organizma. WTF? Pa jeste li čuli za T-čelije u kojima se pohranjuju podatci i koje se prilikom zaraze aktiviraju i počinju proizvoditi anti-tijela (npr. IgE i IgM), protiv poznatih napadača iz prošlosti? Ja sam o tome čitao odmah kada su izašli sa tom pričom i počeli testirati ljude na anti-tijela, iako tada nije postojao niti jedan pouzdan ELISA test, a koliko znam ne postoji ni sad i donjeo sam iste zaključke (i govorio o tome na ovom forumu) o kojima sada govore Šveđani (mislim, da je jučer bilo na Logičnom). Pa koje škole su završili ti vaši stručnjaci?

Ne treba uopće ići dalje, kad stručnjacima (bolje reći potrčkalima, da ne uvrijedio prave stručnjake) nisu poznate osnove (odnosno lažu o njima). Svaki zaključak donesen iz podataka utemeljenih na lažima je pogrešan zaključak i tu bi sve debate trebale prestati!

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije

@Nekdo. zanimljivo je, pravi stručnjaci šute, ne talasaju ili im ne dopuštaju pristup medijima. Dobra stara narodna, sto puta ponovljena laž postaje istina, to nam se opet dešava.

pera lozac
Gost
pera lozac
5 mjeseci prije
Reply to  zelko

zelko,
utome i jeste problem sto danas svaki debil ima stav, nabijem ga na stav.
Lepo ga covek pita “ako prevod nevalja prevedi ti pa da vidimo kako je izgubilo smisao”
A on odgovara “Skoro svi naslovi. Ne znam sto te uopce zanima moj prijevod. Ja sam ionako nebitan.
PS
Ako nisi s eng. na ti pitaj neku osobu kojoj vjerujes a dobra je s eng. Nek ti samo ove naslove i postulate prevede.
E sacu ja da ti prevedem,
Debil se pravi pametan, engleski zna ko baba sa Sarplanine “ali ima svoj stav” a ovde je verovatno poslom, zaradjuje sendvic.

Becko
Gost
Becko
5 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

Moj stav nema veze s pogresnim prijevodom.
Ne moze pisac raskrinkavati laz a pasti na prijevodu. Ostalo je isto puno netocnosti tj krivog tumacenja. Cak i ako je njegov teorija najtocnija na svijetu razuman covjek ce uzeti sve s rezervom jer pociva na djecijim pogreskama.
It should associated “things” logically more accurately. :-)))
Takodjer osobne uvrede govore o vama.
Pisac isto tako spominje maske koje nemaju veze s postulatima i clancima. Ocita frustracija oko nametanja nosenja maski.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
5 mjeseci prije

Jako dobar i poučan članak. Autor je time osigurao da on nikad neće biti objavljen u mainstream medijima.

Ali osim pitanja što uzrokuje bolest zvanu covid-19 trebalo bi se zapitati i što je to covid-19. Je li to uopće bolest. Prema definiciji Bolest je abnormalno stanje organizma koje otežava funkcije tijela. Kod ljudi, “bolest” se često koristi kao naziv stanja koje uzrokuje bol, disfunkciju, socijalne probleme ili smrt Bolest ima svoje uzročnike i simptome. IZ ovog članka lijepo vidimo da ustvari nikad nije utvrđena veza između bolesti nazvana covid-19 i Sars-Cov2 virusa kao uzročnika.

Ali ako pogledamo dalje, osim što nije utvrđena veza uzročnik-bolest nisu utvrđeni ni simptomi. Koji su točno simptomi te bolesti? Prehlada, povišena temperatura, bol u mišićima i kostima, respiratorni problemi? Pa to su i simptomi gripe. Svaki od tih simptoma može biti uzrokovan i nekim drugim bolestima poput upale pluća odnosno uzročnicima poput bakterija ili nekih drugih virusa. Rečeno je da je jedan od specifičnih simptoma covida-19 slabljenje osjetila okusa i mirisa. Laž. Pa kod svake prehlade i gripe ta osjetila oslabe. To smo svi iskusili. Sada, kad to sve više ljudi primjećuje “znanstvenici” proširuju popis simptoma na sve što im padne napamet pa će uskoro valjda i žučni kamenac i lom ruke postati simptom covida-19.

Nadalje, iako prije ovoga taj virus nije postojao, pa stoga nitko nije imao imunitet velika većina inficiranih virusom su asimptomatični, tj. nemaju baš nikakve smetnje i simptome nekakve bolesti Zato se i tako uporno broje “pozitivni” i to se izjednačuje s “bolesni”. Pa ako čovjek nema nikakve smetnje, disfunkcije, bolove može li se on nazvati bolesnim iako je u njegovom tijelu prisutan virus?

Da li se bolešću uopće može nazvati nešto ako su žrtve odnosno preminuli isključivo vrlo stari ljudi već drastično oslabljenog organizma i oboljeli od brojnih drugih teških bolesti i poremećaja kao što su rak, vrlo visok krvni tlak ili teži oblici dijabetesa? Sve u svemu dosada nije nedvojbeno utvrđena veza između virusa i bolesti što vidimo iz gornjeg članka ali nije utvrđen nijedan simptom jedinstven za bolest zvanu covid-19. A kod ljudi čiji organizam nije već bio oslabljen i kompromitiran drugim bolestima, a virusom su inficirani čak nikakvih simptoma ni nema. Stoga se postavlja pitanje postoji li uopće bolest zvana covid-19

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Stara kuka
Ne zamaraj se nepotrebnim mozganjem o ovom tzv virusu . sve što govoriš je točno i jasno i to smo (barem na ovom portalu) skoro svi razumijeli i uvidjeli.
BOLEST ZVANA COVID-19 NE POSTOJI! …postoji nekakav zbir sličnih simptoma raznih bolesti koje su i do sada napadale ljude – prehlada, gripa, upala pluća …itd. a “stožeri” imaju striktni zadatak da sve to od sada zovu “pandemija covid-19″ … tako da je to idealno za raji utuviti u glavu”novu bolest” a sve kako bi se dobio razlog za sprovođenje plana kojega smo svjedoci i koji će imati (vjerojatno kobni) uticaj na sve ljude svijeta … Zašto ? (meni nije još do kraja jasno, ali već vidim i znam da je plan – paklen)

Stara kuka
Gost
Stara kuka
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Otpisani, znam da je velikoj većini na ovom portalu to jasno. Ali koliko je itko od nas uspio ovaca u stvarnom životu navesti da barem malo uključe mozak? I koliko uopće pokušavamo. A to je važno a ne piskaranje po internetu. Zato ovakve stvari treba stalno ponavljati. Tupiti do besvjesti u stvarnom svijetu među stvarnim ljudima u svojoj okolini. Zato ovo nije nepotrerbno mozganje.

Osim toga čak i na ovom portalu nije baš svima sve jasno i mnogi još uvijek vjeruju da ta bolest stvarno postoji. Ili se barem dvoume ili sumnjaju u njenu ozbiljnost.

A zašto “stožeri”, “filantropi” i “elite” to provode? Pa motive psihopata ne treba dugo tražiti. Oni žele moć i kontrolu. To je jedini cilj koji u životu imaju jer za bilo kakve normalne ljudske želje, osjećaje i potrebe nisu sposobni.

Neko ime
Gost
Neko ime
5 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

S obzirom da novogovor definira “novooboljele” umjesto oboljelih (koji ne zadovoljavaju definiciju bolesnog), bilo bi dobro da slusamo stozer i da umjesto “bolestan” koristimo daleko ispravnu riječ “novobolestan”…
…”Sad životu, punon zima,
okrenuta nan je prova,
odrišena već je cima,
ništa nova, ništa nova”…
J. Fiamengo

Stara kuka
Gost
Stara kuka
5 mjeseci prije
Reply to  Neko ime

Nemoj se tako olako sprdati s “novogovorom”. Koliko god se on činio normalnom čovjeku apsurdan i smiješan, to je možda najjače oržuje psihopatskih “elita” u procesu dresiranja ljudi. Jer kad jednom usvojiš novogovor, kad počneš na taj način uobičajeno govoriti vrlo brzo počneš tako i misliti. Počneš autocenzurirati ne samo svoje riječi nego i misli. A onda si gotov. Ovo sa “novooboljelima” je odličan primjer. Većina tih ljudi uopće nisu oboljeli, ali mase preplašenih sheepla čuje i prihvaća samo onaj dio “oboljeli” i onda u svom strahu dalje ništa više ne propitkuju, čak ni u sebi, nego “postupe po naređenju”.

Neko ime
Gost
Neko ime
5 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Znam, u pravu si…zato onog crva sumnje u sebi uvijek hranim, dam i drugima, ali cesto odbijaju. Osjecaju nelagodu, jer vide da nesto nije kako treba. Iznenadjujuce je da je često teze pristupiti obrazovanijima jer ocigledno, obrazovanje ima u sebi skriveni bug, tendenciju suglasja sa sistemom..put spoznaje je tezak i mukotrpan i nikad dovršen…ne mogu ga ja proci za drugoga, ali mislim da je bitno da onog crva nikad ne ubijemo svjesno…
Svako dobro, Stara kuko…imas mlad mozak:)

Stara kuka
Gost
Stara kuka
5 mjeseci prije
Reply to  Neko ime

Neko ime, tog crva u sebi imaš ili nemaš. Mnogi ga jednostavno nemaju, a mnogi drugi ga iz straha ili komocije uguše u sebi. Nije zabadave Bora Čorba svojevremeno pjevao “Kako je lepo biti glup”. Mnogima je to bolje i lakše nego razbijati glavu i strepiti jer vidiš da su stvari krenule lošim smjerom. Zato i radije svjesno ili nesvjesno biraju plavu, a ne crvenu tableticu. A što se tiče mladog mozga, šteta što i tijelo nije nešto mlađe. Svako dobro i tebi.

hiber
Gost
hiber
5 mjeseci prije

Eh. Ubija nas velika pamet. Covid-19 je u biti prehlada koja se može, pretvoriti u komplikacije. Stoga je zabluda da prehlada nije opasna bolest, pogotovo za bolesnike ozbiljno bolesne od drugih bolesti uzrokovanih starošću, odnosno propadanjem organizma. Prehladu mogu izazvati i drugi corona virusi i drugi virusi i bakterije. Također, veliku pamet lako možemo zamijeniti sa velikom gluposti, odnosno vjerovanjem da je čovjek nad prirodno biće koje može pobijediti smrt i vrijeme, odnosno starost. Uslijed ovog vjerovanja kod ljudi se javlja strah od smrti i starosti, a manipilacijom strahom imamo ovakve covid paranoje. Problem ovoga teksta je sto autor ne razumije da se ljudi sastoje od vlastitih stanica vezanih simbiozom sa navodno drugim organizmima. Tehnički, postoje organizmi koji su prisutni kod svih ljudi ljudi, pa bi tehnički mogli biti izolirani kod svih ljudi koji inače redovno umru u jednoj godini od drugih bolesti.

Gumeni
Gost
Gumeni
5 mjeseci prije
Reply to  hiber

@hiber , premijer RH je rekao da smo pobijedili covid-19 korona oblik virus, šta sad tu nije jasno ?
hm, možda je ipak covid-91 i đes’bijo sistem ?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  hiber

Jedno je sigurno: prehladu izaziva pothlađivanje odnosno prehlađivanje zato se i zove prehlada. Svu ostalu “kaku” uzrokuju nesvijesni ljudi sami sebi i drugima, posredno ili neposredno.

Zorule
Gost
Zorule
5 mjeseci prije

Vec je postalo debelo sumnjivo da taj virus moze u samo par mjeseci potpuno promjeniti simptome koje uzrokuje, u skladu sa godisnjim dobom.
Preko zime i pocetak proljeca, visoka temperatura, kasalj (tipicno za gripu u kombinaciji sa klasicnim koronavirusima).
A preko ljeta, proljev i povracanje (tipicno za rotovirus).
Ukratko, blamaža epskih rasmjera, ali medicina je ovdje žrtvovana namjerno, radi većih ciljeva, koji nam se sigurno neće svidjeti.

PlanetB
Gost
PlanetB
5 mjeseci prije

Nakon potrosenih ne milijardi nego triliona, i nakon ekonomskog sloma prema kojemu Velika Depresija
iz 1929-te mi i dalje tapkamo u mraku lazi i obmana sa MSM.

Jedino sto pouzdano znamo je da je bolest zarazna ali niti onda nije ‘bolest’ za one koji imaju jak imunitet
koji su u dobrojj zdravstvenoj formi.

Koch je posavio te postulate ali i Koch je samo slijedio Louis Pasteura koji je pojednostavnio sve i rekao
da je mikroorganizam uzrocnik bolesti. E pa nije tako . Da bi mikroorganizam bio uspjesan potreban je
jos oslabljen ili defektni imunitet zrtve!

Nasuprot Pasteuru u njegovo vrijeme Bechamp koji je isto iz Francuske imao je ispravniju teoriju da sve
ovisi o imunitetu pacijenta .
Znaci mikroorganizam nije direktan uzrok.

‘http://maronewellness.com/pasteur-vs-bechamp-an-alternative-view-of-infectious-disease/’

I citava industrija vakcina se bazira na mikroorganizmu i umjetnom podizanju tog imuniteta sa ‘
sigurnim i efikasnim’ vakcinama znaci bazira se na krivim postavkama jer prirodni imunitet je vec
dovoljan za obranu i imunitet.
Pasteur je pojednostavnio sve i otvorio vrata organiziranom kriminalu i totalitarnim vlastima da
izmisljaju neku umjetnu ‘obranu’ u obliku
vakcina do besvjesti i na tome zaradjuju trilione.

Kada se vakcine pocnu primjenjivati mrtvi ce se prestati brojati jer vakcine su ‘sigurne i efikasne.
Tako je i danas sa svim vakcinama jer vakcine su ‘sigurne i efikasne’.
A Bill Gates from Hell ce ovo drzati za svoje najvece postignuce jer eto smanjio je populaciju i
biti ce heroj duboke drzave.

Danasnja ‘Medicina’ nema veze sa zdravljem jer vec vise od stoljeca samo tretira simptome i
gotovo po pravilu kreira nove simptome ( nuspojave ). Danasnja ‘Medicina’ je degradirana na
Socijalni Inzenjering.

To se najbolje vidi sa ovim Korona Gangsterizmom jer se sve svodi na Socijalni inzenjering’
do pojave ‘spasonosne’ ‘Vakcine’ :
Samoizolacija, Socijalno Distanciranje, Rad od Kuce, App za pracenje , Covid -1984…..

Dali ovo ikoga iznenadjuje kada znamo da u svakoj zapadnoj zemlji moderna ‘Medicina’ je glavni
uzrok smrti i prije Korone Gangsterizma”
‘http://www.relfe.com/wp/politics/health-statistics-doctors-kill-1000000-people-each-year-in-the-u-s-alone/’
‘https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/iatrogenesis’
Samo u Americi Iatrogenesis je na prvom mjestu kao uzrok smrti posljedica ‘medicinske njege’ :
783,936 ( 2015 godina )
Medicina je napravila takav progres da jedva ima itko zdrav – Aldous Huxley

I stvarno je cudno a sve je posljedica indoktrinacije znaci socijalni inzenjering da mase i dalju idu
tim doktorma a oni su sa svojim sustavom glavni uzrocnik njihove smrti !. Zaista zapanjujuce.
Ja sam siguran da se ovi na samom vrhu neprestalno smiju i cerekaju kada vide stom im polazi
za rukom. Idemo se lijeciti da izbjegnemo SMRT u sustavu koji je najveci uzrocnik smrti !.
Zato ste vjerovaino primjetili da se Bill Gates of Hell gotovo uvjek smije jer eto zna da su te
mase pod uzdom i NESVJESNE.
Ovime ne optuzujem doktore koji i dalje rade u takvom sistemu iz zaista plementih ciljeva ali i takvih
je sve manje

Pera
Gost
Pera
5 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

Cestitke za komentar !!!!!

Jomla
Gost
Jomla
5 mjeseci prije

A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus of probable bat origin. Bolji prevod: Veza pojave upale pluća s novim koronavirusom vjerojatnog podrijetla od šišmiša

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Jomla

Moze i ovako: iznenadne pojave upale pluca povezujemo s novim korona virusom vjerojatnog podrijetla od sismisa.

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije

Jasno je kao dan da je Covid laž kojom se vladar ovog svijeta koristi da bi ljude tlačio, činio bolesnim i čak ih ubijao. Pri tome koristi svoje sisteme koje je stoljećima unaprijed stvarao i vodio do ovog stupnja u kojem su oni toliko postali okoštali i normalni da rijetko tko sumnja u njihovu ispravnost. Politički sistem nazvan demokracija, zdravstveni sistem nazvan medicina i farmacija, obrazovni sistem nazvan visoko školstvo i znanost, informativni sistem nazvan mediji i zabava, sistem pravde nazvan sudsko policijski pravni sistem.. , sve je to upregnuto u laži kojima se ljude namjerno nameću tereti koji nemaju veze sa zdravim mozgom. Glavni cilj je odmaknuti ljude čim dalje od Izvora života, od Svemogućeg Boga, našeg ljubaznog Stvoritelja, Boga Istine i Pravde.
Žalosna je činjenica da se ljudi radije podlažu tom lažnom sistemu pod teretom promptnih sitnih kazni, a zanemaruju ono što nam Svemogući Bog nudi, a što je neizmjerno i nebrojeno puta više, veće, bolje, uzvišenije. I na kraju u završnoj bitki nazvanoj Harmagedon će se sistemom zastrašivanja, navike, zajedno sa većinskom strujom da ne bi talasali, ogromna većina stati na krivu stranu, na stranu gubitnika, na stranu zla, koje je osuđeni na neminovni uništenje. Suprotstaviti se sistemu laži, može svatko, čak i malo dijete, a korist je ogromna. U poslanicu Jakovu 4:7 kaže: “Dakle, podložite se Bogu, a suprotstavite se Đavlu i pobjeći će od vas”
Iako mase neće nikad to napravit, a mogle bi vrlo lako i sotonska bitka, rat i plan protiv čovječanstva bi preko noći propao, još uvijek se svaki pojedinac može, treba i mora za sebe i svoju obitelj borit i izboriti. U tome će nam naš Bog sigurno pomoći dajući nam neophodni mudrost i snagu da se nosimo sa podmuklim i lukavim neprijateljima. Koristimo molitvu upravo za to da dobijemo mudrost, vjeru i snagu da bi smo opstali u ovim i budućim teškim danima.
Iako ljudi šikaniraju nas koji ne nosimo maske, prijete, odbijaju nam dati usluge za koje pošteno plaćamo poreze, i plaćamo te iste usluge, ipak ne odustajmo od širenja istine!!! Bitan je svaki život, nikad ne znate tko će pozitivno reagirati.
Želim svima puno snage i blagoslova.

Segota
Gost
Segota
5 mjeseci prije

LOGIČNO
Skidam kapu za ovaj članak , nadam se da će Ovcoidi napokon progledati i uvidjeti svoje zablude. Pozdrav redakciji!

PlanetB
Gost
PlanetB
5 mjeseci prije

Eto u Washington University School of Medicine virus je kreiran koji je isti kao Covid-19 ali nije opasan :

‘https://medicine.wustl.edu/news/lab-made-virus-mimics-covid-19-virus/’

Znaci virus POSTOJI ako se moze uciniti umjetna verzija koja nije opasna ne uzrokuje nikakvu bolest
Pitanje je sto ako je i Covid – 19 koji uzrokuje bolest takodjer umjetan ?

I imunitet ako se istekne traje kratko samo par tjedana znaci ideja o nekakvoj ‘vakcini’ je cista
besmislica.
Mogu kreirati virus a ne mog nista napraviti da zastite od tog istog virusa.
Samo jaki prirodni Bogom dani imunitet nas stiti. A ne korumpirana ‘Medicina’.

Mario
Gost
Mario
5 mjeseci prije

index.gov.x.o:
Njemački čelnik: Drugi val epidemije je već tu, svaki dan imamo nova žarišta
Svjesni ljudi zbog ovog su frustrirani

logicno.com: Što uzrokuje COVID-19?
Tko je frustriran zbog ovog texta?

Etz Chayim
Gost
Etz Chayim
5 mjeseci prije

Mogoče pa na transpersonalni ravni vnašajo subliminarno sporočilo COVID je v kabali številka 26 pomeni BOGATSTVO, 19 JE PA 8 primarno število ki pomeni UBOGAJ.

Nyto
Gost
Nyto
5 mjeseci prije

“Do danas (24. 7. 2020.) su, barem po mom znanju, objavljena tri rada koja tvrde da su izolirali uzročnika COVID-19 bolesti.”

U institutu Ruđer Bošković su još krajem 4. mjeseca izolirali virus SARS-CoV-2.
Ukucajte u Google ili Yandex: “Sekvenciran genom virusa SARS-CoV-2 izoliran iz pacijenata u Hrvatskoj”

Nyto
Gost
Nyto
5 mjeseci prije
Reply to  Nyto

Kao i uvijek: vidim minuse – ne vidim argumente. Mislite da ta vijest nije istinita ? Da znanstvenici iz IRB-a lažu ? Da su dio velike svjetske urote ? Šta ? Ili samo ne želite da je to tako ?

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije
Reply to  Nyto

Evo argument, ali bez minusa, jer se trudis prikazati i drugu stranu…
Genom je u principu slijed baza, ako uvatis sekvencu, znaci imas dio lanca, dna ili rna. Znaci, nije cijeli virus. Virus osim baze ima i ovojnicu i jos nekih dijelova, bar tako kazu. Citav virus nije uvacen kolko ja znam, iako kazu da ovaj ima krunu (koronu) i znaju tocno kako izgleda, ali te slike su kompjuterski napravljene. Slicna stvar se dogodila prije koju godinu kad je jedan mikrobiokog ponudio sto iljada ojra onome tko mu donese pravu sliku virusa ospica i dokaze njegovo postojanje. Vrhovni sud je odlucio da nijedna slika nije prava slika pravog virusa. Pojedini strucnjaci sumnjaju i u postojanje hiv virusa.
A sad sto su nasli? Ne znam, kako ljudski genom nije do kraja otkriven, mozda je to “nase”, mozda je produkt raspadanja stanica (nasih, baktetija, virusa, nekih desetih organizama?) i uvijek kad se i nade prisutnost nekog virusa, radi se o pronalasku dijela genoma. A otkud taj genom tu, mi jos uvijek ne znamo. Zbog toga i postoje protivnici teorije virusa. Odredeni ljudi vjeruju da su te sekvence zapravo rezultat naseg ciscenja od bolesti. Nista jos nije dokazano, ni teorija virusa a ni ona suprotna.
Znaci, nasli jesu nesto, ali ne cijeli virus.
Valjda sam pomogla

Nyto
Gost
Nyto
5 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Zaključak je da se eminentni znanstvenici u tom podtručju znanosti ne slažu oko svega toga i da je još puno toga u cijeloj priči nejasno. Ili možda netko želi da bude nejasno pa stvara zbrku tamo gdje je nebi trebalo biti ? Kako god bilo, mi ovdje možemo samo nagađati o svemu, jer ako struka nije uspjela još razjasniti, kako možamo mi laici ?

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije
Reply to  Nyto

Nyto,
Zakljucak ti je ok, ali tu mora biti jos nesto. Otkad je znanosti, povijesti i svega sto ucimo u skoli, postoje autoriteti, njih se ne propituje i do nas dolaze “znanja” koja mi uzimamo zdravo za gotovo. A onda kad krenes sam istrazivati, otkrijes ne samo da postoji druga strana price, vec i da su ona znanja koja smo dobili u skoli jednostavno netocna, a da su oni “drugaciji” znanstvenici jednostavno nepodobni jer da im se prizna rad, onda bi morali svu povijest i znanost pisati nanovo… Pouceni dosadasnjim iskustvom, a i vrlo jednostavnim zbrajanjem 2 i 2, zakljucujemo da se i s koronom dogadja isto…
Sladoljev je cilo vrime svinjske gripe govoria istu stvar, dvaput se dao namjerno zaraziti. Na kraju se ispostavilo da govori istinu i da je svinjska gripa bila velika prevara, cak i who priznaje. Slicno govori i od pocetka korone, a ja mu nemam razloga ne vjerovati…
A sto se tice odgovora i samih komentara, mozda ti se tu cini da su rasprave poprilicno jednostrane i da vlada jednoumlje, ali meni se cini da je nekim ljudima vec puna kapa objasnjavanja i pisanja i prepisivanja na stotine podataka iz stotina izvora (pregledaj komentare od pocetka korone ako nisi, pa ces naci dovoljno za doktorat napisati, a ne izvesti zakljucak)… Pa onda kad neko krene u drugom smjeru, samo ga otkantaju. Ja sam jos nova u komentiranju…

Nyto
Gost
Nyto
5 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Eto i tebe, zaključak koji si ti dobila jednostavnim zbrajanjem 2+2 za mene je ipak malo viša matematika. I možeš ti vjerovati Sladoljevu, ali ponavljam, vjerovati i znati nije isto. I ne mislim da ovdje vlada jednoumlje. Naprotiv, vlada zbrkoumlje. Jedan tupi o Kabali, drugi o globalistima, treći o Kinezima, pa 5G, 6G, Kill Bill, NWO, WHO, iluminati, varani, šišmiši … a kao objašnjenje su se pojavili i vanzemaljci.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije
Reply to  Nyto

Nyto,
To prividno zbrkoumlje ti je rezultat dugogodisnjeg proucavanja “teorija zavjere”, svi su dosli vise manje do zakljucka da mala grupa ljudi vlada svijetom. A sad ovisi o proucavanoj literaturi, dokle si doso s proucavanjem i koliko imas uopce kapacitet to sve pojmiti (kad se prvi put susretnes s tim, nitko nema kapacitet, jednostavno ti je sve to previse za probaviti, cak su neke stvari prenevjerojatne i prestrasne, ali s vremenom to sve sjeda na misto) ce se razlikovati objasnjenja, ali pretezno svi pucaju u istom smjeru. Mozda su stvarno gusteroliki vanzemaljci iza svega, a mozda su u bunaru… Nije toliko ni bitno, koliko samo prikupljanje podataka i proucavanje svega (barem meni) jer su nas godinama filali informacijama a da zapravo nista ne znamo pa je sad zanimljivo istrazivati… Bitno mi je jedino da sto vise ljudi otvori oci i da shvatimo da stvari nisu onakve kakvima nam se cijeli zivot prikazuju…

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Eto i mene

Ako promatramo tijelo kao pametni biomehanicki stroj onda tu pamet tijelu daje software koji je ugrađen u nas dnk. Buduci da se programski kod uvijek jednako izvodi potrebno je nesto sto ce odgovarati modificiranju izvođenja programa. Te modifikacije su potrebite zbog nepredvidivih utjecaja okoline. Mozda su virusi upravo taj faktor. Recimo tjelesna temperatura je negdje oko 36.3 celzija. Program uredno odrzava tjelesnu temp priblizno konstantnom. Kada tijelo izlozimo excesnom gubitku topline ( koji ne traje dugo da prouzrokuje smrt), dakle prehladimo se tada na scenu stupa virus prehlade koji sluzi kao korektiv programu automatske regulacije temp. i ukljucuje se imuni sustav koji detektira prisustvo virusa i posljedicno podize temperaturu i zagrijava organizam. Zato je pogresno traziti lijek protiv obicne prehlade tj. Virusa prehlade.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

P.S. Nista super ozbiljno samo glasno razmisljanje jednog detlića.

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije
Reply to  Nyto

da jesu. jednu sekvencu. mada neznam točono što je sekvenca.
ali po ovom GISAID, ima senkvecioniranih več 4738.
dali to znači da korona ima več 4738 lica.
kako će napraviti jedno cijepivo za 4738 korona.
kako ja vidim ova sad korona nema više nikakve veze sa onom iz wuana.
pogledaj evo ti možda bolje kužiš.
https://nextstrain.org/ncov/europe

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

Mislim,
Evo pise da su uzimali citave lance rna (iz hrvatske im je stiglo 13 uzoraka).
I da, pise da se u toj bazi di je sve nalazi na tisuce kompletnih genoma koji su razliciti, to si dobro reka i moze biti da veze nema sa onom pocetnom koronom. A sad ako su te razlike u genomima jako male, onda nema nekih velikih razlika u svojstvima, pa bi moga i jedan lijek djelovati. Al ja nemam iskreno blagog pojma sto je kod cilog lanca rna mala a sto velika razlika…
Cjepivo ne mora nuzno imati ni rna virusa, moze biti samo procisceni protein,pa on izaziva imuni odgovor. Ali moze biti i rna, pa onda ta rna daje uputu za proizvodnju proteina koji ce radit isto… Sto god da izaberu staviti unutra, stavit ce jos i zivu ili aluminij kao konzervans, to sam sigurna…
Cujem da je hrt emitirao antivaxerski dokumentarac ovih dana, usput onako…

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

baš mi je drago što si tu.
Al ja nemam iskreno blagog pojma sto je kod cilog lanca rna mala a sto velika razlika…
molim te pogledaj gore lijevo di pše ncov i stisni ,pa stisni flu
piše za neke divergenc od 0,01 pa do 6.
a za ncov najmanje 1 pa do 14. kako sam svatio velike su to razlike.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

Mislim,
Je odlicno si shvatio, a ja sam tila reci da ja ne znam koliko ta promjena ima utjecaja na svojstva. Sigurno nije zanemariv utjecaj, ali evo ja stvarno ne poznajem genetiku toliko da mogu reci: evo kad je promjena ovolika, svojstva virusa ce biti ovoliko razlicita (nisam sigurna da li je sluzbena znanost uopce otkrila koja svojstva pojedini slijedovi baza predstavljaju…). Ono sto znam, i sto ide u prilog tome sto ti govoris, jest cinjenica da je skup simptoma bolesti prosiren i stalno ga sire… A i vec je bilo prepucavanja u medijima jer su neki izletili s izjavom da je virus mutirao, pa su ih poklopili (vjerojatno oni koji imaju profita od cjepiva, da im ne propadne).
Meni je u principu najvece pitanje sto su nasli, cemu uopce pripadaju ti genomi. Ako nismo sigurni u postojanje virusa opcenito, a kod razlicito bolesnih ljudi (i po tezini i po simptomima) nalazimo samo neke slicne ali ipak razlicite rna lance, sto je onda to?

Danijl
Gost
Danijl
5 mjeseci prije
Reply to  Nyto

Pod rad se misli znanstveni rad. Znanstvenici sa Instituta Ruđer Bošković nisu objavili znanstveni rad.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije

@Redakcija Logično
Konacno!
Vec mjesecima se vodila poprilicno nepotrebna debata o tome da li je tzv Covid 19 izoliran ili ne.
Naravno – mnogi diskutanti koji se nisu imali vremena udubljivati u temu – pomislili su da su slicice sa elektronskog mikroskopa (pa cak i oni fotoshopirani cicci) – pravi “znak izolacije” tzv patogena…
Neke kolege (a vidim i sada neke u diskusijama) samo je vlastita nadobudnost i gordost vodila ka takvom – pogresnom zakljucku.
Dakle, postovani g. Gorcin – ovo ste vrlo bitno napomenuli:
“…
provodioci ove studije nisu izolirali virus iz oboljele osobe
….
Razumljivo IZOLACIJA u mikrobioloskom smislu – podrazumijeva izolaciju iz TIJELA zarazenog organizma!

Sve ostalo je mlacenje prazne slame, ponavljanje tzv “naucnih” lazi i obmana!
Posto sam jos prije nekoliko mjeseci – pokusavao ukazati na tu cinjenicu – a ona kaze tzv “naucnici” NISU IZOLIRALI tzv covid19 – pratio sam i sta se dogadja sa tekstom na osnove mikrobiologije – na cionistickoj medijskoj platformi zvanoj Wikipedija!
I sta se u ovih par mjeseci izdogadjalo – meni je prakticno bilo SHOK!
Dakle u januaru, na postulatima mikrobiologije (Koch) su se takodjer linkovali dodatni postulati Thomas Riversa (2 dodatna koja su se odnosila na filtriranje virusa!)
Uzgred Rivers je bio DUGOGODISNJI sef Rockfellerovog instituta! (Samo da neko od nadobudnih ne bi slucajno pomislio da je Rivers bio “teoreticar zavjere!)….
E sad….
U ovih par mjeseci cionisticka Wikipedija je prakticno – promijenila istoriju mikrobiologije!
1. Nisu mogli izbrisati Kocha (bilo bi suludo) – medjutim – izbrisali su TOTALNO Thomas Riversa, a njegovu dopunu Kochovih postulata “slozili” u dvije besmislene recenice! (UZAS!)
2. Postavili “postulate za 21 vijek” od 2 mlada cionisticka majmuna (mislim da su Skandinavci) kojima se ocito pokusava – ISTISNUTI apsolutno logicna i potrebna procedura postulata Kocha (tj Riversa)!
Sta vise, prije 4 mjeseca ova 2 majmuna su svoje “postulate” (smece bez mozga!) – imali SAMO na njihovom blogu, ali je cionisticka “strukovna medija” u ocitom nedostatku argummemata – posegla za ovim blogom, provukla ovo smece od “postulata21” kroz “naucni casopis” (sumnja li iko normalan jos i danas – ko je STVARNI gospodar tog “casopisa”?) – i sada otvoreno i pred nasim ocima – namjeravaju PROMIJENITI ISTORIJU!
Pa Orvelova 1984 je za ove cionisticke zlocince samo pricica za laku noc!

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Istražuj
Ne obrazuj se po portalima. Bolji su ti izbor knjige ili barem naučno popularni prikazi na radiu i televiziji.

Venator
Gost
Venator
5 mjeseci prije

“Sve te tri grupe su na slikama prikazale nepravilne tvorbe. Već nam to govori da na tim slikama nisu virusi jer oni su jako pravilne geometrije, u slučaju koronavirusa sfere.” Apsolutno netočno. Danijele, pogledaj si malo na netu fotografije influenze i ostalih virusa koji se grafički prikazuju sferičnima, a zapravo u stvarnosti nisu savršenih oblika. Fokusiraj se na realne fotografije pod mikroskopom, a ne na 3D i 2D programske grafike.

Danijl
Gost
Danijl
5 mjeseci prije
Reply to  Venator

Evo vam mikroskopske slike virusa pa se sami uvjeriti u pravilnost virusa.comment image

Venator
Gost
Venator
5 mjeseci prije
Reply to  Danijl

Prijatelju, kao što vidiš i na ovome što si ti priložio, nije savršenog sferičnog oblika. Dalo bi se tu raspravljati još o izoliranim primjercima in vitro i primjercima zajedno sa staničnim strukturama. Trebaš shvatiti kako tlakovi fluida djeluju, bez toga ne možeš razumjeti zašto nisu savršeno sferične tvorevine.
Evo ti još jedan primjer gripe (sa Wikipedije):comment image

Venator
Gost
Venator
5 mjeseci prije
Reply to  Danijl

Kuis.

Zorule
Gost
Zorule
5 mjeseci prije

Zanimljivo, htio sam otvoriti origalni izvor sa onog videa od dr. Kaufmana
https://www.andrewkaufmanmd.com/
ali ne ide, kaze bandwidth limit exceeded.
Ili je tolika navala na njegovu stranicu, ili je namjerno onesposobljena.

Bepo
Gost
Bepo
5 mjeseci prije

Covid 19 uzrokuje svakodnevno gledanje i isčekivanje tolko voljenoga krizno stožera

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije

Danijel Grgičin
Povijest mikro biologije i infektologije je ipak samo povijest. Metode i saznanja su od doba Kocha napredovale, Bilo bi izuzetno loše da nisu. Vi ste očito stali na prvoj godini studija i niste se u spoznajama makli od tamo. Kod mene sigurno nebiste diplomirali. Vratite se knjizi i prestanite pisati maligne gluposti.

Melita
Gost
Melita
5 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Za nekog tko se postavlja tako profesorski i autoritativno i poziva nekog da se “vrati knjizi i prestane oisati maligne gluposti” čudno je da riječ “mikrobiologija” piše odvojeno. Možete li nam svima obajsnite na koji način je tim modernim metodama i saznanjima dokazana veza opisanog virusa i bolesti nazvane Covid 19 ?

Običan čovjek
Gost
Običan čovjek
5 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Jadna djeca s tako nepismenim profesorom.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije

Srećom za djecu nisam profesor.
Idemo se malo šaliti i igrati ozbiljnih igara.
1. Što je sa asimptomatskim nositeljima?
2. Neki mikrobi se nasađuju na specjalne pdloge i treba vremena da se pronađe prava kombinacija u podloga, ali se kad tad pronađe.
Prođe vrijeme. Ne može se ući u trgovački centar i izbrati s police (lakše je naći u košarici!)
3. Organizam se bori s infektom i zahvaljujući tome i postojimo. Organizam se može obraniti od neke količine nekih uzročnika. Tako
se zna da je potrebna količina od 2 mm kubna krvi oboljelog od Aidsa da bi se infekcija prenjela. Za hepatitis tipa B je potrebna 10
puta manja količina krvi za prijenos. Kod tetanusa je dovoljna jedna jedina spora.
Virusi pokazuju sklonost mutacijama pa i zaraznost zna izrazito pasti ili porasti.
Zaključak je da ne možemo znati da li je zadovoljen treći postulat sve dok ne nažemo cjepivo i ne provede se eksperiment na
dobrovoljcima i to sa svim nađenim sojevima virusa i na svim dobnim skupinama (provoditi eksperimente na dobrovoljcima u ovoj
situaciji bi bilo više nego ne etično)
4. Kao što sam napisao pod 3. od toga za sad ništa iz istih razloga.
Na žalost prodavatelja magle, poput autora ovog članka, jedini način dolaska do postavljenog pitanjaje ispitivanje djelovanja serumskih imunoglobulina preboljelih pacjenata, na oboljele nositelje virusa, te ispitivanja djelovanja na ostale viruse iz iste porodice i na viruse kojim zaraženi pacjenti pokazuju slične simptome.
Uopče ne dvojim da je puno od gore navedenog posve sigurno napravljeno i da se konstataciji autora: “A zanimljivo je i kako farmaceutske kompanije rade cjepiva, a da još uvijek nema znanstvenih dokaza što uzrokuje bolest? Valjda vam je jasno da cjepiva ne mogu biti korisna ako proizvođač ne zna što uzrokuje bolest.” možemo samo nasmijati.
Zaključak je kao i prije:”Vratite se knjizi i prestanite pisati maligne gluposti.”!
I to bi bilo to.
Ukoliko možete pobiti izneseno u gornjem tekstu biti će mi zadovoljstvo i biti ću zahvalan što da mogu unaprijediti svoje znanje.

Stock
Gost
Stock
5 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Upravo zato ja cijelo vrijeme izbjegavam uplićanje u ovu vrstu diskusije.
Postoji li ili ne postoji?
Umjetan ili prirodan?
Zašto?
Zato što nas djeli u dva (i više) tabora.
Ja udaram tamo gdje smo svi jaki.
Ili bar znamo sabrati 2 i 2.
Zato odgovorite na prosto pitanje…
Da li ove mjere odgovaraju opasnosti od virusa? Da li su opravdane?
Imate brojeve iz zatvorenih zemalja i imate brojeve iz Švedske.
Uporedite i saberite.
Kada se složimo oko tog pitanja, onda možemo dipliti o svemu ostalom.

Melita
Gost
Melita
5 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Neznanje, nemamo što pobiti, jer se u osnovi slažete sa zaključkom članka da do sad nije zadovoljen treći postulat.
Prezentacija Dr Andrew Kaufmama: https://www.bitchute.com/video/5CE6HFijeNgn/

pera lozac
Gost
pera lozac
5 mjeseci prije
Reply to  neznanje

neznanje
Odavno smo shvatili da nisi profesor, a mislim da je vecina shvatila sta si (da necrtam).

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

pero
očekujem umjetničku sliku da me reprezentira. ugovo će mo naknadno sklopiti ukoliko mi de sliks – karikaura svdi(?).

nekoime
Gost
nekoime
5 mjeseci prije

Uzrokuje ga COVID 18 sp1.

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

– kratki osvrt na jučerašnji članak o Švedskoj… Nekoliko kolega na forumu su već dobro uočili: Švedska i Bjelorusija nisu isto i ne mogu se porediti. Jer nitko ne treba gajiti iluziju o Švedskoj. Švedska, odnosno njena vlast, pripadaju mreži kabale, Švedska je, nakon Njemačke i Nizozemske, treća najavažnija država za kabalu u Europi. (V. Britaniju ne računam, jer je VB kao sestrinska država SAD-u, centar kabale). Švedska, je kako znamo, godinama na svakom polju “najnaprednija”, kao na polju migracije, rodne ideologije, pedofilije, itd. Švedska tajkunska obitelj Wallenberg (rođaci Marcus i Jacob), koja faktički posjeduje pola Švesdske su umreženi u samim vrhovima Bilderberga i ostalih kabalinih organizacija, oni pripadaju najužem krugu kabale, zajedno sa Sorosem, Kissingerom, starom nizozemskom kraljicom, vješticom Beatrix i ostalima. To što švedske vlasti sada nisu pravile mjere karantene- ne znači ništa- jer švedski premjer Loevfen je 5.5. takođe donirao Gatesu lovu za buduće cjepivo… Švedska je inače do ranih 70 godina imala državne eugeničke mjere…

pera lozac
Gost
pera lozac
5 mjeseci prije
Reply to  puki

Tacnije do 1974-e

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

Članak iz njemačkog neovisnog portala Jouwatch:

Otkazivanje Božićnih sajmova, karantena za povratnike sa odmora, trajni alarm: kako se priziva novo zaključavanje

Veliko preustrojavanje sistema (kvazi demokratska intervencija vlade, puzajuće oduzimanje suverenosti i njegovo prebacivanje na međuanrodne organozacije, usmjerena ekonomija) uz pomoć korone, dosada nije uspjelo, zato što virus ne posjeduje najavljivani stupanj opasnosti. Što činiti? Odgovor je jasan: Kada je “prvi val” faktički izostao, mora se prizivati “drugi val”- košta šta košta.

U međuvremenu u ovoj “pandemiji” jedna stvar bode u oči: nitko ne doživljava ovu katatsrofu, o kojoj se stalno govori, u svojoj bližoj okolini. Korona se uvijek događa negdje drugdje. Ili u budućnosti, koju nam predočavaju sa mračnim prognozama. Ili u inozemstvu, ( u drugim državama), daleko od mogućnosti objektivne provjere podatka, koji nam se odatle serviraju. U našoj bližoj okolini katastrofe su izostale, čak i na vrhuncu pandemije, bolnice su bile prazne i u krugu poznanika prosječnog Nijemca, bilo je možda tek nekoliko zaraženih, rijetki ozbiljni slučajevi- dok su mrtvi (od korone) ostali na razini “duhova”. Svatko je pričao o njima, ali nitko ih nije vidio, i ako ih je netko ipak vidio, to su bili tragični, ali ipak racionalno objašnjivi i očekivani smrtni slučajevi.

U ovom trenutku , budućnost nam se opet prognozira crno: drugi val dolazi sigurno. Na portalu “Focusa”, jučer je dobio prostor virolog Christoph Spinner – ime je očigledno program (opaska: spinner u njemačkom je inače izraz za nekoga tko priča laži i gluposti)- iz minhenske klinike “Rechts der Isar”. Koji se sa video porukom predstavio kao Nostradamus iz hobija: “Ne može biti sumnje, drugi val korone će doći”. I to je, kaže on, neizbježno, kada se vidi kako su turisti bezbrižni bez držanja odstojanja i bez maski na Mallorci i inače je previše okupljanja ljudi previše gusto zbijenih jednih do drugih. Očigledno, da činjenica da je virus većinom nestao, uopće ne važi (za “stručnjake”), kada se procjenuje, kakvu korist nam donose nošenje maski i držanje odstojanja.

Sa drugim valom kontrolira se bolje

I političar FDP-a, (liberali), zadužen za pitanja zdravstva, Andrew Ullmann, prema izvješću, agencije dts, računa sa drugim valom i misli da je realistično, da će on doći- jer to pokazuje, ” povijest raznih respiratornih virusa”. Zato se, kaže on, postavlja važno pitanje, kako postupati u tom slučaju: “Jesmo li pripremljeni za drugi val, da ne bi došlo do nekontroliranog izbijanja velikih žarišta, koji bi opet donijeli novo zaključavanje?” To se mora spriječiti i može se spriječiti, kaže Ullmann. I uvijek kada ljudi dođu iz nekog “novog žarišta”. moraju se primjeniti mjere karantene. I Ullmann misli da je ponovno zatvaranje trgovina i barova na Mallorci bilo ispravno i nada se da zbog toga “nećemo doživjeti drugi Ischgl” (opaska: Ischgl je austrijsko zimsko turističko središte, u kojemu su se u veljači i ranom ožujku, navodno zarazili mnogi njemački turisti, pa onda zarazu navodno donijeli u Njemačku) .

Drugi Iscgl, drugi val – zato što je navodni “prvi val” skoro sasvim izostao. ili, sve u svemu, barem u Njemačkoj- je bio puno bezazleniji nego što sto su nam virolozi , političari i krizni stožeraši najcrnjim prognozama govorili- zato se ubuduće naknadno konačno mora naći spasonosni dokaz, da je korona stvarno tako strašna i zbog toga je svaka mjera- od zatvarnja školi, do uništavanja ekonomije i ograničavanja temeljnih građanskih prava- bila opravdana.

Tu spadaju i već sada, mjesecima unaprijed, otkazivanja velikih priredbi, koje spadaju u elememtarni kulturni i društveni život. Ako su takve mjere opreza u slučaju otkazivanja Oktoberfesta (u ožujku) i mnogih drugih sličnih narodnih fešti, sportskih natjecanja, vinskih fešti i sličnih, još nekako imale smisla, jer su otkazane u trenutku, kada je svatko još vjerovao, da je pandemija korone, “tek na početku” i da ono najgore nas tek očekuje, tako su nedavna prva otkazivanja Božićnih sajmova (kao naprmjer u Schwetzingenu), potpuno pretjerane, nesrazmjerne i što se tiče efekta u javnosti, fatalne odluke.

Otkazivanje Božinih sajmova, kao najava slijedećeg zaključavanja

Virus skoro da više ne igra nikakvu ulogu,- i čak, da ima i 10 puta više slučajeva (zaražnih), nego sada, situacija bi ipak bila daleko lakša nego što su nam predskazivali u crnim scenarijama prije 4-5 mjeseci. Pa ipak, normalnost treba biti žrtvovana za luđačku “potrebu sigurnosti” i to vjerojtano još godinama i godinama. To nema veze sa pandemijom,- već sa pripremama za novo zaključavanje kao razlog za vanredno stanje, koje treba postati trajno stanje.

Najprije se priziva povratak virusa, onda će nam prezentirati odgovarajuće statističke podatke koji njima pašu, broj zaraženih svakog tjedna. Važno je samo jedno: da mi više nikada ne iziđemo iz ovog (vanrednog stanja). Također i ovo je gorka istina, da se moramo naviknuti na budućnost sa stalnim cjepljenjima, rado i kao isprobavanje pokusnih cjepiva i stalno ponovno docjepljivanje.
Prije svega, zbog toga, u zadnje vrijeme- nas pumpaju sa vijestima, da je nestajući virus navodno opet ojačao i postao opasnost, ali o navodno spasonosnom cjepivu ne čujemo skoro ništa, odnosno, umjesto vijesti o uspjesima pojedinačnih firmi, kao Biontech ili CureVac, – nada u cjepivo za koronu se umanjuje.

Cilj stalna masovna cjepljenja?

Baš nedavno, ministrica obrazovanja, Anja Karliczek, umanjuje očekivanja, da će doći do brzog rezultata u potražnji za učinkovitim cjepivom protiv korone: ” Nekoliko znastvenika i firmi su očito na dobrom putu. Ali uspjeh još dugo nije zagarantiran.” To je ona izjavila za „Redaktionsnetzwerk Deutschland. “Nitko sada ne može reći, koliko će učinkovita biti cjepiva, koja trenutno u probama možda obećavaju da će biti dobra”, ili “hoće li moći biti podnošljiva za široku upotrebu”.

Rečeno je, kaže ona, da će “vjerojatno trajati 12 do 18 mjeseci, dok širem sloju stanovništva možemo ponuditi jedno ili više cjepiva”. Ovdje bode u oči, da se sada odjednom, tako reći, kroz mala vrata, proturava množina: “cjepiva”. Možda zato, jer njemačka vlada želi usrećiti stanovništvo sa više cjepiva? Razlog zato ima, nakon Jens Spahnove kupovne turneje u lipnju, kada je njemačka vlada, naručila cjepiva, istovremeno od više farmaceutskih firmi i paralelno sa tim, zajedno sa EU-om, naravno i podržala Gatesovu organizaviju GAVI i druge globalne programe. Ne radi se o tome, da sama Njemačka bude skroz procjepljenja, već i cijela planeta- jer ova “pandemiju ” treba dovesti pod kontrolu. Je li stvarno, pandemiju- ili ipak ljude?

—–
Ono što upada u oči, iz ovog članka, u citiranim izjavama njemačkih političara i virologa, koji se spominju u ovom članku, je skoro u dlaku isto ono, što nama ovdje svakodnevno dreče naši političari , stožeraši i “stručnjaci”; Capak, Beroš, Lauc, Rudan, Đikić, Markotićka i ostala ekipa. I oni pričaju isto: drugi val je neizbježan, još će dugo potrajati do dolaska cjepiva (također upotrebljavaju množinu) i da se sve te mjere nošenja maski i ostalo moraju i dalje održavati, i da tomu nema kraja…
Bavarski premjer, kabalin psihopat, Markus Soeder, je u nedavnom intervjuu čak ljutito rekao, ako cjepivo ne dođe, onda će mjere nošenja maski i ostalo ostato zauvijek na snazi..

Krle
Gost
Krle
5 mjeseci prije

Ovo je nekima postalo opsesija. Prozivanjem i ukazivanjem na ovcoide samo pokazujete da ste to vi. Dozvoljavate sebi da donosite zaključke stručne prirode te pozivate na neprihvatljivo ponašanje. Za one koji već nisu udarili minus i spremni su čitati dalje, ponavljam da se ovdje mantra nekoliko teza koja su više puta pokazane kao netačne, nelogične ili imaju jednako dobru protutezu.
Kochovi postulati su doneseni kad se za viruse nije ni znalo. Virusi su potpuno drugačija vrsta patogena i logičnije je da ne podliježu tim postulatima nego da podliježu. Uostalom već su ustanovljene iznimke gdje nema potpunog uklapanja a patogen je definitivno prisutan. Naravno te iznimke je „nemoguće“ naći likovima koji su pronašli sve moguće statistike, istraživanja, izjave i podatke vezane SARS CoV-2. Pitam se zašto bi stručnjaci, koji su to radili, gledali uživo, objavili da su izolirali virus te priložili slike iz kojih svaki amater može zaključiti da nisu?
Neki se neprestalno pozivaju na statistike koje ustvari ne govore ništa jer je najčešće uzorak premali, nisu uvršteni svi relevantni faktori a nerijetko su uvršteni samo oni koji navode na određeni zaključak. Svi su zaboravili da su svim sran.jima, koje su nam uvalili, prethodile statistike.
Autor teksta navodi bezvezni primjer s vatrogascima koji podilazi jednoj od mantri da svi koji su umrli su umrli od nečega drugog a ne od covid-19. Navedeni primjer bi trebao izgledati ovako: Imamo požar koji je moguće lokalizirati i držati pod kontrolom uz minimalnu štetu (tj. kronične i/ili teže bolesti, ali koje se mogu kontrolirati). Naiđe cisterna s gorivom, koja naravno nije izazvala požar (tj. virus), zapali se i vatrogasci (liječnici) su nemoćni jer je sve izgorilo. Znači bolestan čovjek bi poživio još neko vrijeme, ili čak dugo, s tim što boluje ali je korona učinila da to bude odmah. Masa je takvih površnih primjera gdje upravo ovcoidi nasjedaju bez imalo analize i promišljanja o stvarnim činjenicama.
Na kraju, u svoj svojoj uobraženosti, blaženom neznanju, nije dovoljno izreći svoje mišljenje. Potrebno je sotonizirati sve koji sumnjaju ili misle drugačije uz prigodne uvrede i izrugivanje (koje inače ne koristi ali mu se otelo u datom trenutku). Očigledno njima je potrebna potvrda i masa (rulja), koja će stati uz njega i omogućiti linčovanje neistomišljenika. Stoga vrlo agresivno izlažu nesuvisle tvrdnje, zatrpavaju linkovima sa prilozima (nikad čuo stručnjaka) koji guraju tu agendu, koje su sami površno pregledali kao i ostali koji imaju vremena za to. Većina ih uopće ne pregleda. S tim dodatno unose zabunu, nameću pogrešne zaključke, moguće i da skrive nečiju tragediju (a bez ikakve odgovornosti). Ne znam kako postaviti sliku ali tekst izgleda ovako:
Jučer:
Zašto da učim biologiju, kemiju i fiziku? Nikada mi neće zatrebati. Sigurno neću biti znanstvenik.
Danas:
5G mreža širi virus, cjepiva služe za čipiranje ljudi i kontrolu uma u novom svjetskom poretku. Zemlja je ravna ploča i vidio sam to na YT
ZAKLJUČAK:
Najveći stručnjaci ne znaju dovoljno o ovom virusu i ne mogu usaglasiti svoje stavove i zaključke dok lokalni genijalci, s par klikova, znaju apsolutno sve i o virusu i o zavjeri skrivenoj u pozadini. Kriminala, korupcije, laži prijevara sigurno ima u izobilju, ali nisu uzrok nastanka virusa nego posljedica. Svako ima svoje interese i plasira različite priče pa se zato ništa i ne zna. Dragi ovcoidi, spustite se na zemlju. Niste sposobni prepoznati istinu ni da se sudarite s njom. Zaronili ste 5m a mislite da znate šta je u najdubljem oceanu. Slobodno izražavajte svoje MIŠLJENJE, bez uvreda i izrugivanja a ostanite otvoreni i za drugačija mišljenja. Autora potpuno razumijem, računi se moraju plaćati ….

Nyto
Gost
Nyto
5 mjeseci prije
Reply to  Krle

👍

Melita
Gost
Melita
5 mjeseci prije
Reply to  Krle

Krle, zauzeti stav da moramo bez pitanja prihatiti mišljenja “tvrdih” znanstvenih autoriteta, nema podloge u ovom slučaju. Naime, po pitanju pandemije, virusa, bolesti i svih popratnih pojava uopće ne postoji znanstveni koncenzus. Vjerojatno ste upoznati s istupima poznatih liječnika pulmologa, virusologa, epidemiologa, znanstvenika pa i nobelovaca, koji uopće ne podupiru službenu priču o pandemiji, a neki je i otvoreno nazivaju “plandemijom”. Dakle, u samoj stručnoj i znanstvenoj zajednici postoji jjaka opozicija mjerama koje se provode u ime spriječavanja širenja bolesti, kao i metodama liječenja komplikacija koje joj se pripisuju. Ono što izgleda osobito zabrinjavajuće je njihovo “brisanje” zapravo apsolutna ignorancija od strane službenih medija i kolega. Svjedoci smo neviđene cenzure sadržaja koji odstupaju od službenih verzija. Doslovice se uvodi verbalni delikt i “policija misli”. Ali, kako vi kažete, tko smo mi da kopamo i istražujemo. “Stožeri” svijeta sigurno bolje od nas znaju što je najbolje za nas. Ta radi se samo o ograničenjima slobode kretanja, ugrožavanju egzistencije, socijalizacije i normalnog razvoja naše djece, uskraćivanju zdravtvenih usluga i ostalim tričarijama..

Krle
Gost
Krle
5 mjeseci prije
Reply to  Melita

Draga Melita, ja upravo naglašavam da postoji jako veliko neslaganje u znanstvenim krugovima i da sve informacije treba preispitivati. Ovdje ekipa nekritički zauzima određeni stav, što nije problem, ali isto tako pokušava da ga nametne drugim komentatorima, što jeste problem. Minusi se udaraju i za najmanje odstupanje od „općeprihvaćene“ priče a najveće gluposti obilato zasipaju plusevima jer se u nekom dijelu slažu sa tom pričom. Mene to sve asocira na linčovanja koja bi provela rulja a vodi je dalabu koja ne može i ne smije sama da to progura, pa se krije iza njih a oni opet, ponešeni gorljivim vođstvom, mentalitetom krda, srljaju u provaliju bez da razmisle kuda to vodi.
Opozicija postoji uvijek i u svemu. Upravo to neslaganje me spriječava da zauzmem tvrd i konačan stav. Slažem polako informacije, opet naglašavam za koje mislim da su tačne, oslobođene predrasuda i interesa. Rezultati istraživanja mogu realno biti savim drugačiji na različitim mjestima i različitim laboratorijima. Teško je za ovako kratko vrijeme spoznati sve o ovakvom patogenu. Trebale su godine za istraživanje daleko manje složenih patogena i još uvijek ima (malo) onih koji se ne slažu. Cenzuru i manipuliranje podacima izvode određene interesne grupe i pojedinci, u ovom slučaju čak i države, radi stjecanja koristi. Tako je sa svim problemima u svijetu. Svi lažu, ali ovo bi bilo prvi put da cijeli svijet gura istu laž. Istina je da neki znanstvenici uvide da je korisnije „biti na liniji“ ili čak manje opasno pa se priklone drugom taboru iako se ne slažu. Naravno ima i drugih razloga a varijacija ima bezbroj. Meni samo smeta kad mi neko arogantno nameće svoj stav sa argumentima koji ne drže vodu i primjerima koji doslovno nemaju veze sa onim što pokušavaju da nametnu. Gledano u globalu, ovo je samo još jedno mjesto gdje se promovira određeni stav i mišljenje i ni po čemu se ne razlikuje od drugih koji rade to isto samo im je priča drugačija. Ko hoće može naći gomilu komentara koji su notorna glupost, izvrtanje istine ili čak zlonamjerna konstrukcija. Eto, to bi mogli da preispitujemo, ali ne, radije ćemo preispitivati one koji na to ukazuju.

Mucke
Gost
Mucke
5 mjeseci prije
Reply to  Krle

Minuse dobijas zato sto pokusavas uvalit pricu kako je ono sto objavi ovaj portal neznanstveno lupetanje , a da su lajanja rezimskih pudlica na MSM nekakva top znanost.
Nisi jedini komentator s ovom pricom i malo minusa dobijate.

Krle
Gost
Krle
5 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Ne uvaljujem ja ništa, ali mogu ako treba. Pokušavam da ukažem na neistine i nelogičnosti u kako ih ti nazivaš neznanstvenim lupetanjima. Meni je ispravnije nazvati trendovsko prodavanje priče. Piši šta hoćeš ali obavezno da je u trendu.
Ja uvijek napišem konkretno šta smatram da je pogrešno. Naveo sam primjer s vatrogascima ali tebi se više sviđa prva varijanta i uvijek ćeš misliti da su ti ljudi umrli od nečeg drugog a virus je tu sasvim slučajno i nijemi posmatrač. Takvih primjera izvrtanja činjenica ima koliko hoćeš i ako ih nisi našao – nisi ih ni tražio. Ima još nekoliko komentatora koji pokušavaju ukazati na činjenice i redovito su, kao i ja, meta vrsnih znalaca koji su doktorirali sve znanosti na internetu. Minusi su uglavnom pokušaj osporavanja iznesenih činjenica bez argumenata da se pobiju u komentaru. Neki dobijaju minuse i po imenu. Da napišu dobar dan, dobili bi minuse od svih koje je dotični “uvrijedio” jer im je naveo prave činjenice i posumnjao u njihovo znanje i nepogrešivost.

radijacija2000
Gost
radijacija2000
5 mjeseci prije
Reply to  Krle

@guest_454546 Da bi tvoja verzija priće o vatrogascima bila istinita, potrebno je imati višak smrtnosti ove godine u odnos na prošlih godina. Eto, na primer za Makedoniju, to ne važi, jer je Državni Zavod za Statistiku pre nekoliko dana je izašao da podacima o ukupnog broja umrlih za 2020-te, za period od 01/01 do 31/05 i taj broj je ukupno 6510 preminulih osoba. Za istog perioda, prošle godine (01/01/2019 – 31/05/2019) je bilo ukupno preminulih 9249.
Vijest je objavljena na portalu jedne nacionalne TV (Канал 5) .
Link ne ostavljam radi toga što će proći dosta vremena dok admin validira, ali lako ćeš pronači vijest ako napišeš u Google tražilicu ovo ćirilicom : Kанал 5 Минатата година од јануари до јуни починале 9.249, а оваа година до јуни починале 6.510

Dakle, ovu godinu imamo oko 30% manji broj ukupno preminulih u odnosu na prošle godine, pa gdje je onda taj strašni utjecaj ovog strašnog virusa ?

Аli stožeraši i političari uporno mantraju da zbog nedisciplinu ljudi i nepoštovanje zaštitnih protokola, Makedonija je lider po broju smrtnosti / 1mil stanovnika na Balkanu i jednog od najgorih slučaja u Evropi, te smo zbog toga izolirani od skoro cijele Evrope .

Vrlo je jasno, posve je nelogično da imaš smanjen broj preminulih za oko 30% , a u isto vreme tvrditi da hara neki smrtonosni virus koji kosi sve pred sobom i da zbog toga trebamo smjeniti naše socijalne navike te uništiti ekonomiju . Dakle…..

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  Krle

“… Teško je za ovako kratko vrijeme spoznati sve o ovakvom patogenu….”

Ajde??
A tzv “vakcina PROTIV patogena” je vama bas onako – inteligentno rjesenje?
Dakle, evo svjedoci smo krvolocnih poklica iz tabora ovih korona-zlikovaca kako je vakcina – eto prakticno tu!
Onaj osvjedoceni zlocinac i ubojica Bill Gates vec danima na (uvijek korumpiranim MSM) “objasnjava” da ce se vakcina protiv covid19 morati primati trokratno! (Dakle 3 puta!)

Koliki covjek mora (da ponovim – MORA!!!) biti glupak – da uz tvrdnju i konstataciju – da struka nema pojma o virusu – moze i hoce dozvoliti banditima i ubojicama poput Gatesa da ga filuju otrovima?

Krle
Gost
Krle
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Koliki covjek mora (da ponovim – MORA!!!) biti glupak – da uz toliko oprečnih studija, analiza, istraživanja, izjava, ….ne shvati da još uvijek znanstvenici ustvari nemaju pojma?
I dalje tvrdim da je priroda ovog patogena neobična i čudljiva i da će trebati puno vremena da se otkrije dovoljno znanstvenih činjenica da bi se stvorio bar donekle konsenzus oko toga.
Nisam znanstvenik ali razmišljam ovako. Cjepiva su imala za cilj da podstaknu imnosustav na reakciju te stvori antitijela kako bi organizam postao imun. Radilo se i sa mrtvim mikroorganizmima pa i sa živim. uglavnom bilo je neospornih rezultata. Očigledno je da ne možeš ubaciti virus, pogotovo mrtav kad nikad nije ni bio živ (po definiciji). Cjepivo cilja na određenu osobinu tog virusa i više je kao metoda pokušaja i promašaja nego što je rutina. Pokušavaju se spriječiti mehanizmi pomoću kojih virus ulazi u sustav ili podstaći imunosustav da prepozna i uništi uljeza. S jedne strane imaš potrebu da se virus što prije neutralizira a s druge i priliku da se zaradi, ako razviješ cjepivo prije drugih. Nažalost preovladava ovo drugo i to će uzrokovati mnogo grešaka sa tragičnim posljedicama. Oni koji nisu sposobni sami ga razviti odabrati će dobavljača vjerojatno po političkoj liniji a ne po kvaliteti i učinkovitosti cjepiva.

Diego
Gost
Diego
5 mjeseci prije
Reply to  Krle

@guest_454546

Jel ti veruješ u priču da je virus prirodan,da je sve ovo što se događa spontano,da nema nikakve loše namere prema svetskom stanovništvu,da su svetski centri moći po prvi put posle par hiljada godina iznenada postali humani gde stavljaju zaštitu života i zdravlja ljudi ispred svega?Da nikakve manipulacije nema?
Da li je realno da ovo iko može da proguta i da veruje u to?Ako možeš molim te odgovori na ovo,stvarno bih voleo da čujem odgovor.

Krle
Gost
Krle
5 mjeseci prije
Reply to  Diego

Svaki virus je prirodan. Hvala dragom Bogu da ljudi još nisu sposobni da ga naprave. Vjerujem da ih modificiraju sa namjerom da stvore biološko oružje i vjerujem da je ovaj virus “proizvod”. Vjerujem da je svjesno pušten bez imalo svijesti o posljedicama po cijeli svijet. S obzirom na mogućnosti da neko debelo zaradi, vjerujem i da potpomažu širenje virusa kako bi što duže trajala ovakva situacija. Tu sad dolazi niz pilićara, koji se na sitno okoriste ali dodatno usložnjavaju situaciju. Toliko o manipulacijama.
Vjerujem i da si samo još jedan u nizu koji postavlja pitanja i čeka da opovrgne moj stav. Dosta toga vjerujem, jer nemam dokaze, ali nikoga ne tjeram da vjeruje u isto. Smetaju mi samo mantre, davno provaljene ali se uporno ponavljaju. Smetaju mi oni koji vrijeđaju sve koji misle drugačije. Čudi me samo da ima još jako malo komentatora kojima to ne smeta.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  Krle

“… Dosta toga vjerujem, jer nemam dokaze, ali nikoga ne tjeram da vjeruje u isto…”

Cekajte kolega…
Ko vas “tjera”?
Pisite sto hocete. Medjutim ako se javljate sa glupostima i besmislicama (a vidi se da niste amater u komentiranju) – a niste u stanju proizvesti:
1. Niti jednu jedinu poveznicu na vasu teoriju – premda ih samo u uvodnom tekstu imate nekoliko….
2. Uporno diskutujete o VASEM vlastitom vjerovanju – u koje bi valjda svi sada trebalo povjerovati…
….
Zadto se cudite kada druge kolege ne vjeruju u vase “teorije”, jer imaju svoje – DEBELO DOKUMENTIRANE?

Nyto
Gost
Nyto
5 mjeseci prije
Reply to  Diego

Diego, u tvom pitanju Krletu nalazi se i odgovor. Ti si Krleta pitao: “Jel ti vjeruješ u priču … ” Odgovor glasi: “Ovdje svatko VJERUJE u neku priču, a nitko NE ZNA.” Velika je razlika između vjerovati i znati. Krle pokušava reći da nije u redu drugome nametati svoje vjerovanje, dok i ako to ne postane znanje.

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije
Reply to  Nyto

Nyto

“…dok i ako to ne postane znanje.”
?
Postoje znanstvene teorije, koje se dokazuju zapažanjima, eksperimentima…dok se ne skupi dovoljno novih spoznaja za promjenu znanstvene paradigme…
Ali ne bih ja ovdje o epistemologiji i gnoseologiji…
“…Gnoseology is a theory of knowledge; Epistemology is a theory of scientific knowledge. … Historically we cannot find an Epistemology until the last 2 centuries, while gnoseology was an important chapter of each philosophical manual since Aristotle’s time.”

Ali, ono o čemu bih: osnovna škola. Nedavno sam shvatila da mnogi pričaju o imunom sustavu…a da neznaju što su i čemu služe – leukociti (npr kada se govori o limfocitima-t). …
antitijela itd.
E, tako nećemo nikad nigdje. I svi će na takvima zarađivati: od autora ovog članka do – kriznih stožera i globalista.
Drugo, ako netko nezna što znači pojedini izraz, npr ” citotoksičnost”,- može istog trena pogledati na internetu.

Nyto
Gost
Nyto
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija, sve ovo postaje vrlo zamorno. Svi znaju sve, a u stvari nitko nezna ništa. Jedan tupi o Kabali, drugi o globalistima, treći o Kinezima, pa 5G, pa 6G, pa neizbježni Kill Bill, iluminati, varani … WTF ?!? Da ga hebeš, ne mogu svi biti u pravu alI svi su “sigurni” u svoje. Ja se uistinu iz petnih žila trudim da ništa ne govorim, dok nisam siguran u to što pričam. Mogu pretpostavljati, ali onda to tako i prezentiram, kao pretpostavku. Ali na ovom portalu je već i sama opreznost u prosudbi dovoljna da te svrstaju u nekakvog protivnika, da te omalovažavaju i vrijeđaju. Onaj tko uistinu nešto zna, taj nema potrebe diskreditirati neistomišljenika i prema njemu je pomirljivo raspoložen. U ovkvoj atmosferi, svaka konstruktivna rasprava je nemoguća. Ovo je “vašar taštine” a ne znanja.
Postoje četiri stupnja znanja: 1. Neznam i neznam da neznam, 2. Neznam a mislim da znam. 3. Neznam i znam da neznam 4. Znam i znam da znam. Svako za sebe može procijeniti u koju kategoriju spada, ako na tren uspije zatomiti sujetu.
Priča o imunitetu je vrlo kompleksna. Slučajno i sam znam ponešto o tome. Šta ti misliš o ulozi vitamina D u staničnom imunitetu ? I šta misliš koliko je koncentracija bakrenih iona u krvotok, bitna za imunitet na patogene organizme ?
Pozdrav

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije
Reply to  Nyto

. Neznam i neznam da neznam, 2. Neznam a mislim da znam. 3. Neznam i znam da neznam 4. Znam i znam da znam. Svako za sebe može procijeniti u koju kategoriju spada,
nemože.

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

Ovo je “vašar taštine” a ne znanja.
je ,ali gdje to nije.
taštine se nemoš, a po mome i netrebaš odreći.

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije
Reply to  Nyto

Nyto

Prehrana je strahovito važna, a puno nas, bez obzira na znanja o prehrani…nemože si uvijek priuštiti potrebno.

Uzimanje previše cinka ( a on se vrlo često uzima s vitaninom C), može dovesti do manjka bakra u organizmu. I cink je bitan za imunitet.

Previše bakra ubija stanice jetre i oštećuje živce.
Poznato je da srebro ubija mikroorganizme. Bakar zakođer. Ali v a n i.
U 19. st. korišteni su bakreni novčići za dezinfekciju vode. A što je dokazano za djelovanje bakrenih iona. Čak na tri načina djeluju negativno na mikroorganuzme, uključivo viruse.

Organizam je zatvoren sistem sa svojim pravilima.
Uloga bakra u ljudskom tijelu potpuno je drugačija od one u npr vodi.

Vitamin D. Dvije riblje večere i bit će i Omega kiselina. Tko ne jede barem dva puta ribu tjedno (mogu i sardine), trebao bi uzimati Omegu. U svakom ribljem ulju ima D vitamina.
Pretjerivanje sa ‘suplementima’…višak D vitamina NE izlučuje se kao C. Skladišti se u masnom tkivu. Ipak, hipervitaminoze rijetke.
Sorry sad sam vidjela tek pitanje.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Nyto

@Nyto hajde tu teoriju u nedelju objavite u prvoj crkvi na misi, svatko-svi vjeruju a nitko NE ZNA u što vjeruje.
Javite nam kako je prošlo.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  Krle

“… Kochovi postulati su doneseni kad se za viruse nije ni znalo. Virusi su potpuno drugačija vrsta patogena i logičnije je da ne podliježu tim postulatima nego da podliježu….”

Prosto nevjerovatno – koji skup besmislica na jednom jedinom mjestu.
Kao da vas placaju ovi iz stozera za besmislice?

A kojim to postulatima podlijezu virusi – ako se stozerasa usudimo pitati?
Na necemu se valjda MORAJU bazirati osnove moderne mikrobiologije – zbog koje nam “poznavaoci” nekih nepostojecih postulata – evo upropastavaju zivote vec 6 mjeseci, a imaju namjeru jos nekoliko godina.
Uzgred, postulati koje je definisao Tomas Rivers (inace dugogodisnji direktor Rockfeller instituta) – prakticno DEFINISU odnos prema virusima patogenima
To sto vi nemate pojma da je Rivers cak i postojao – predpostavljam da mozemo zahvaliti zlocinackoj tzv Wikipediji – koja je u ovih zadnjih 4 mjeseca bukvalno – prekrajala istoriju mikrobiologije, ukljucujuci i brisanje Riversovih postulata koji su samo nadogradnja Kochovih – i bez ikakve dvojbe – odnose se ISKLJUCIVO na viruse!
Konacno – umjesto da blejite budalastine koje ste vjerovatno dobili u “naputcima” od “strucnjaka” (idiota) iz stozera – zasto niste postavili niti jednu iedinu poveznicu na osnovu koje gradite vaze “znanje”?
Naravno, samo izuzetna budala ce postavljati poveznice na staljinisticke pamflete koje proizvode “stozerasi” i korumpirana masmedija.
Dakle – postavite poveznicu na makar jedan jedini naucni rad – koji dokazuje IZOLACIJU covid19 sa nekog organizma!
Evo imate tu i doktora (“struku”) sa nickom “neznanje”….
Na zalost – ZNAM – da od njega vam nema pomoci, posto do sada niti jedan jedini put nije bio u stanju postaviti poveznicu na njegovo “znanje” tj na neki suvisao izvor informacija, pa makar to bila i papirnato izdanje knjige, sa stranicom koju citira ili se poziva u svojim tvrdnjama!
Nikad.
Samo suplja besmislena prica…bez obzira koliko ga sugoovornici pozivali na to!
CEGA SE to tzv “struka” boji?
Nadam se da cete vi sami ili sa “stozerom” uspjeti konkretno odgovoriti nama neukima na ovim diskusijama…
Prozivanje i pljuvanje bez mozga i argumenata – nece vam proci na ovim diskusijama kao sto vidite.

Krle
Gost
Krle
5 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

U kom dijelu konkretno pljujem? Smaraš s tim postulatima kao da su Sveto pismo. Davno sam ti ukazao da postoje iznimke i da nije sve tako jednostavno, pogotovu u znanosti. Najveći znanstvenici su imali greške i zablude. Nekad je znanost podržavala geocentričnu teoriju, čak i ravnu zemlju, jednostavno nije bilo spoznaja niti mogućnosti da se steknu. Da je znanost imala tvoju otvorenost i istraživački duh, još bi zvjezde gledali samo noću. Skupljaj ti linkove, imaš vremena, ali malo ti fali da to i shvatiš. Od mene ih ne čekaj, našao si ti njih i sâm samo ti se nisu svidjeli. Ponavljaj floskule, vrijeđaj neistomišljenike, to ovdje dobro prolazi. Sigurno se osjećaš veliki i pametan. Propustio si da navedeš da sam plaćen od faktografa, Soroša, Gatesa, …. Mi smo ovdje toliko cijenjeni da se otimaju da nam daju novac. I na kraju zamolio bih te da me zaobiđeš u širokom luku jer poslije nećeš moći da me se otarasiš.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  Krle

“… I na kraju zamolio bih te da me zaobiđeš u širokom luku jer poslije nećeš moći da me se otarasiš….”

Ajde??
“Otarasis”…..?
Pa sta to vi sebi umisljate?
Neku izuzetnu pamet, ili imate neku vezu (inkvizicijsku naravno) – u “cyber-svijetu”?
Boze me sacuvaj – koja nadobudnost!
Znaci kad se nema sta razuno reci – a i do sada koliko vidim radi se iskljucivo o neinteligentnim bljuvotinama, koje se hoce prodati po “inteligencija” – onda hajde da malo prijetimo?
Evo meni je ocito da je vama licno – INKVIZICIJA najveci uspjeh covjecanstva.
Sto se mene tice – gnusam je se sa gadjenjem, isto kao i neinteligentne i neargumentovane nadobudnosti.
A sto se tice diskusije sa vama…
Ranije je kolega @Piretis to jasno objasnio u jednom od predhosnih komentara:
“… Jasno je da imamo dva tabora, jedan na liniji “znanosti” i preporuka SZO i drugi skeptičan koji puše i na hladno…”
Dakle, da ne bih proloazio “sloj po sloj” kroz vase besmislene, bezobrazne (a time i ohole i nadobudne) tvrdnje u prvom komentaru (a i u ostalim) – generalno je to tako.
Naprosto, ali i na zalost – nakon 6 mjeseci ovog laznog poganog smeca – formirale su se dvije grupacije:
1. grupacija:
ona koja vjeruje u svako neinteligentno i lazljivo smece – koje proizvodi tzv “nauka” a u ovom slucaju tzv “medicina/virusologija”…
Naravno, ova grupa nije homogena, a tu je lako uocti podijeljenost po nivou “skolovanja” (debiliziranja) kao i intelekta. Na srecu, cini mi se oni sa manje “skolovanja” (debiliziranja) – jos uvijek su daleko otvoreniji i INTELIGENTNIJI od ovih “skolovanih” lobotomiranih i (bukvalno) opasnih pojedinaca.
Ti prostiji i mozda jos uplaseni ljudi (cak i zbog uticaja onih “skolovanijih”) malo sporije shvataju ovu epsku prevaru covjecanstva – ali mislim da jos ima nade za njih. Naprosto nisu oholi i nadobudni zbog “skolovanja” koje je zaglupilo ali totalno ove druge. Mislim da ce oni prie nego kasnije – preci na stranu ljudi!
Naravno, tu je i jedna manja skupina “skolovanih” (obicno iz tzv “medicine i nauke”) – koji se naprosto drze ove lazi – zbog ISKLJUCIVO trenutne materijalne koristi! (To ce im se nadam se – vratiti vrlo brzo i vrlo krvavo – nazad po licnoj glavurdi!)
2. grupacija:
Ovdje po meni spadaju svi oni koji su shvatili da cijeli ovaj “zvanicni narativ” – naprosto ne samo da nie logican – nego je i sulud!
Naravno i ovdjer ima jos i vise raznih slojeva i vjerovanja, pocevsi od totalno materijalnih (masoni, cionisti), preko religioznih, pa do vanzemaljaca…
Medjutim….
NIKO od ovih koji su naprosto shvatili da se radi o OOOOGGGRRROMNOJ prevari – ne moze shvatiti da jos uvijek ima ljudi (pa cak i navodno ozbiljnih i skolovanih doktora) – koji nakon cijelog ovog cirkusa vjeruju i tvrde sljedece:
A) Tzv “nauka” i tzv “virusolozi” – praktico jos uvijek NEMAJU POJMA sta je ovaj Covid19!
B) Premda po svim “naucnim” institucijama, kao i korumpiranoj MSM naprosto naslovi i idiotski narativ glasi “NEMAMO POJMA” – ipak isti likovi uporno guraju i jos gore i VJERUJU (!!!) – u narativ koji propagira Bill Gates evo vec danima!
A on kaze – VAKCINA CE DOCI NA JESEN! Jos nam i kaze da ce je svako trebati primiti 3 puta!
Dakle :
NEMAJU POJMA niti sta je tzv Covid19 – ali ZNAJU da ce nas sve (cijeli Svijet!) – 3 PUTA VAKCINISATI protiv toga “NEMAJU POJMA CEGA”!
WTF…?!?!?
Ovom zadnjom recenicom mislim da sam vam objasnio sve nesuglasice – a i moje vidjenje stvari – koje se na zalost odvija pred nasim ocima. Izuzetno sam razocaran baznom inteligencijom tj NEDOSTATKOM iste u glavama i dusama kojekakvih “intelektualaca”.
Ali sta da se radi…
(Mislim da sam objasnio cak i vas bezobrazluk i neinteligentno pljuvanje uvodnog clanka…)

burt
Gost
burt
5 mjeseci prije

Covid 19, smrtnost Covid 19 pozitivnih osoba bez komorbiditeta u postocima od ukupnog broja

Italija 4%
SAD 7%
J. Koreja 9%
Brazil 17%
Meksiko 27%
Indija 43%

po ovim podacima se vidi razliciti postotak smrtnosti Covid 19 pozitivnih osoba bez komorbiditeta zavisno o kojoj drzavi se radi i tu se moze manipulirati podacima pozivanjem na primjere razlicitih drzava zavisno kako nekome odgovara

Covid 19 nije nikakva manipulacija, prevara i teorija zavjere a povecani broj slucajeva na nekim mikrolokacijama npr. drzave balkanskog poluotoka, drzave pirinejskog poluotoka, drzave Beneluxa sada na kraju srpnja kad ne djeluju tipovi A i B sezonske gripe pokazuje da se tu ne radi o nikakvoj teoriji zavjere jer se podaci ne mogu manipulirati krizanjem sa sezonskom gripom
sada se javljaju neke strukture unutar medicinske struke i grupe gradjana u Srbiji koji govore da se u stvari radi o prikrivanju od strane drzavnih tijela broja zarazenih i umrlih od Covida 19, po logici teoreticara zavjere to znaci da su drzavne strukture dio teorije zavjere a oni koji ih optuzuju da prikrivaju podatke su u stvari dvostruko umijesani u zavjeru, to pokazuje ludilo onih koji tvrde da je Covid 19 prevara i manipulacija i da su svi koji tvrde da Covid 19 postoji u stvari obmanuti kako kazu teoreticari zavjere, ako drzavni organi kazu da je npr. u Novom Pazaru od 154 smrtnih slucajeva Covid pozitivnih osoba za 100 utvrdjeno da je uzrok smrti Covid 19 to znaci da nisu istinite teorije raznih samozvanih kvazistrucnjaka Pernara i ostalih da se za sve Covid 19 pozitivne umrle osobe kao uzrok smrti navodi Covid 19 i time preuvelicavaju podaci, drugim rijecima 154 osobe su u trenutku smrti bile Covid pozitivne ali za 100 je naveden uzrok smrti Covid 19 a za ostale neki drugi komorbiditet

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
5 mjeseci prije

Pravo je pitanje – Znaju li oni koji trebaju znati postoji li bolest covid 19 i što je izaziva? Odgovor je nesumnjivo Da. Znaju. Zašto? Zato što su ga upravo oni (kao što tvrdi francuski nobelovac) konstruirali.
Da bi pobili pola planeta? Ne.
Da bi pobili starije? Ne.
Da bi uništili svjetsko gospodarstvo? Ne.
Da bi spriječili kinesko uzdizanje na svjetski tron? Ne. sve što rade u vezi s tim je naknadno izvedeno, covid je dobra dimna zavjesa.
Da bi genetski modificirali ljude? Da.
Zašto onda sprječavanje širenja bolesti/virusa? Krenulo naopako. Virus ne čini ono što mu je svrha – učiniti ljude tupljima, nego što jesu.
Imaju li cjepivo? Da.
Što misle s cjepivom? Zaraditi novac? Nee. To je usputno, a i nije im potrebno (što će njima novac kad je on sav njihovo vlasništvo koje nikad ne dolazi u pitanje sve dok ostali nemaju novac, a sustav je tako postavljen da ne mogu imati). Cjepivom se mora poništiti genetska manipulacija koju je izazvao ‘odmetnuti’ virus.
Hoće li uvesti covid putovnicu, zabraniti putovanja bez dokaza o izvršenoj genetskoj manipulaciji nad čovjekom? Vrlo vjerojatno hoće.
Hoće li na taj način doći do totalne kontrole nad većinom čovječanstva? Hoće.
Hoće li onda manipulirati s tim čovječanstvom na način da se međusobno istrijebi? Da.
Tko vuče konce?
Nije odavde.

Piretis
Member
Piretis
5 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

@guest_454585 – Potpisujem sve osim predzadnjeg “Hoće” i zadnjeg “Da”. Neće i nesmije.
Ovoga puta im se omaklo da je ipak izvjestan broj ljudi na vrijeme progledao. Kod nas u Europi ali što je još važnije u SAD-u. Ima nas svih fela, od običnih, nevažnih, anonimusa do uglednih liječnika i nobelovaca. I sada kad nisu u startu uspjeli spriječiti drugo mišljenje teško će glatko cijepiti svijet. Možda pokušaju, možda ponove cijeli scenarij na malo drugačiji način, no broj onih koji postavljaju pitanja, sasvim legitimna i od životne važnosti, će se vremenom samo povećavati. Uz minimalnu pomoć nekog važnog svjetskog lidera, nemam pojma tko bi to mogao biti, cijeli će im plan pasti u vodu.
Zato moramo biti optimisti. Nikada ovakve ideje nisu ostvarene za dulje vrijeme. Uvijek su na kraju, nažalost često u krvi, zatrte. Tako će biti i sa ovim suludim planom. Niti jedan političar i poslušnik ne smije vjerovati da će baš on i njegovi biti izuzeti jer neće, bit će upotrijebljeni i odbačeni. Za nas “boraniju” vrijedi da se moramo pripremiti na šikaniranje, prijetnje i gubitak i ono malo udobnosti ako želimo ostati izvan stada. A stado, koliko god u početku izgledalo idilično, uvijek završi na trpezi. Prije ili poslije, ali uvijek.

Nyto
Gost
Nyto
5 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

SOA, postavljaš dobra pitanja. Za odgovore nisam toliko siguran. Kako razumjeti ovo “Tko vuče konce? Nije odavde.”
Dali su se to Kabali, Masonima, Iluminatima, Varanima, Killovima Billovima, Nosonjama, Deepstateu, trilaterali, NWO-u i globalistima, pridružili i vanzemaljci ?

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije
Reply to  Nyto

neznam ni ja ko vuče konce.
ali znam od čega su ti konci.od taštine ,straha, pohlepe,seksualnih nagona i ostalih .
tako da smo sigurno marionete.

MelisMarsa
Gost
MelisMarsa
5 mjeseci prije

Fuck,u kakvoj ste vi zabludi!

emi
Gost
emi
5 mjeseci prije

Da, poštovani Danijele, to je to. Do ovog trenutka niko na planeti još nije javno znanstveno dokazao postojanje “sars-cov-2”, još manje bolesti “covid-19”. Doista je frapantno, da miljarde “ljudi” vjeruju u postojanje tog virusa unatoč tome, što do sada još nisu vidjeli niti jedan jedini snimak tog virusa. U stvari, jako je zabavno pitati ljude, zašto im “naučnici” mogu pokazati fotografije galaksija udaljenih miljarde godina, čestice puno manje od ovog virusa a ne mogu pokazati jednu bijednu, pa makar i crono bijelu, ne tražimo onu u boji, “sars-cov-2”, i samu slegnu ramenima i vjeruju i dalje. Jasno je i zašto PLANDEMICI to ne mogu učiniti: JER TAJ VIRUS UOPĆE NE POSTOJI, A NE POSTOJI NI BOLEST COVID-19 ALI ZATO POSTOJE NAJOPASNIJI DO SAD POZNATI LUĐACI (GATES JE SAMO JEDAN OD NJIH), KOJI SU NA NAS SVE KRENULI FRONTALNO. James Corbett s pravom to naziva “3 svjetski rat”!To je rat protiv svih nas, rat, koji djeluje na sve živo i koji za cilj nema klasične pobjede, jer ovi, koja ga vode ne kane se zaustaviti, nikad, sami od sebe. Tu smo sad. Pa neka svatko odluči, što mu je činjet a što nije.

Krle
Gost
Krle
5 mjeseci prije
Reply to  emi

Emi, kratko i jasno, možeš lako provjeriti, virusi su toliko mali da se optičkim spravama ne mogu vidjeti nego se koriste elektronski koji opet daju drugačiju sliku. Isto je i sa udaljenim nebeskim tijelima. Originalne snimke nemaju veze sa prikazima koji su isti kao one lijepe sličice virusa tj. ručno dorađene na osnovu pravih snimaka. Namjerno pišem snimaka jer to nema veze sa fotografijama.

Krle
Gost
Krle
5 mjeseci prije
Reply to  Krle

Ovo pokušavam da objasnim pojedincima. Nije veliki broj ocjena ali pokazuje da preovladava mišljenje da se virusi mogu fotografirati, makar crno-bijelo, kao i da su one divne slike dubokog svemira fotografije. Sve je lako provjerljivo ali …. “Nemoj ti meni, znam ja kako se to radi.” itd. Mogu ja da nađem masu primjera gdje su stvari pogrešno postavljene u startu pa je i zključak pogrešan. To ipak ostavljam ovima koji imaju vremena da vise po internetu i portalu, jer ja sve manje svraćam u “kafanu” kako je neko nazvao portal, upravo zbog nedostatka vremena. Laku noć.

emi
Gost
emi
5 mjeseci prije
Reply to  Krle

Taj “virus” ima promjer nešto manje ili nešto više od 1 mikrometra, zavisi o izvoru plandemskom, dakle, ima masu, oblik i nema nikakvih razloga, da ga se ne fotografira, jasno, ta fotografija može bit I “implicitna”, ako nešto ima masu to ne može bit problem, u ovom slučaju to jeste problem jer taj virus uopče ne postoji ili ga dO ovog trenutka još nisu uspjeli nači. Na sličan način-začin nam naučnici pokazuju fotografije još puuuuuuuno manjih čestica, naravno, tu se upotrebljavaju akceleratori pa djelič koji ima masu mora pokazati svoje postojanje dakle, LAŽU NAS GDE I KAKO STIGNU, PLANDEMICI NAŠI DRAGI. Naravno, to samo pokazuje, da je skoro kompletna “nauka” otišla na “crnu” stranu, što i nije neka novost samo se to danas jako dobro može uočiti, ako se hoće.

Mario
Gost
Mario
5 mjeseci prije

Ovo Je maslov sa index.go.vno koji pokazuju gdje svijet ide:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2200971

Mario
Gost
Mario
5 mjeseci prije

Index.gov.no:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2200953
Mozda se boje da ce odgovarati za zlocine

Slagalica
Gost
Slagalica
5 mjeseci prije

Vratise mi se neke misli od pre par mjeseci pa reko u tom duhu par recenica da turim na portal …

Prezivjesmo pandemiju korone … Najavljena je kataklizma epskih razmjera … Citav svijet dignut je na noge … Milioni naucnika rade na cijepivu … Bezbrojne studije su odradjene … Dosadasnji bilans bar po zvanicnoj statistici:

Broj zarazenih od korone: 16,352,219
Broj umrlih od korone: 650,585

U maniru brizljivih komentara za ljudski rod i brigu za ljudske zivote … Posto jelte svi se sekiraju za ljudske zivote …
Evo Vam sljedece podatke sa sajta “https://www.worldometers.info/”

Broj podhranjenih ljudi u svijetu: 844,752,758 (vise od 10% ljudske populacije)
Broj umrlih od gladi: 6,369,138

Dakle jedan krompir,jedan paradajiz moze biti dnevna vakcina za nekoga … Da li imamo vakcinu protiv gladi?

Postoji li vakcina za promjenu sistema po kome zivimo (svi na planeti) … Moze li se kapitalizam zamjeniti necim humanijim …
Davno su mi zagolicali misli dokumentarci “Zeitgeist” … Eh da li je utopija moguca na ovom svijetu …

PS. Dva top statusa pandemije …

1) Narod koji 4 mjeseca koristi jednokratne maske je neunistiv …

2) Narod koji mirise carape i donosi odluku da li su za pranje ili ne, ne moze biti unisten od jednog virusa …

emi
Gost
emi
5 mjeseci prije
Reply to  Slagalica

DA, gladni umiru i to u puno večem broju, a bogami umiru u punom večem broju i ljudi od neke vrlo poznate bolesti respiratorne, svi je znamo, mnogi od nas nose soj virusa u sebi, I NE, NIKAKO SE ZBOG TOGA NE UVODI LOCKDOWN CELE PLANETE, a ta se neugledna bolest zove..TBC.

Jozo
Gost
Jozo
5 mjeseci prije

Fake news.. CNN .. BBC i sluge im najveći rasadnik covida

POVEZANE VIJESTI

Izbornik