DeSantisov posjet Kaliforniji odmah doveo do ”woke” reakcija

Ron DeSantis
22 komentara

Guverner Floride otputovao je u liberalnu utvrdu uoči predsjedničke utrke o kojoj se raspravljalo

Ron DeSantis, republikanska zvijezda u usponu za koju se očekuje da će biti jedan od glavnih konkurenata Donalda Trumpa za predsjedničku nominaciju sljedeće godine, u nedjelju je udario protiv liberalizma duboko u demokratskom teritoriju. DeSantisov tip konzervativizma, koji izbjegava zahtjeve za cjepivom i zauzima tradicionalni stav o pitanjima koja uključuju školske programe i imigraciju, pokazao se vrlo popularnim u njegovoj matičnoj državi Floridi.

DeSantis je svoje probleme s onim što je nazvao “woke mentalnim virusom” iznio u govoru u Kaliforniji, godinu dana nakon “Super utorka”, ključnog datuma kada obje glavne političke stranke poduzimaju korake za odabir svojih predsjedničkih kandidata.

“Mislim da su ove liberalne države puno toga pogrješno shvatile”, rekao je DeSantis okupljenima od oko 1.300 ljudi u predsjedničkoj knjižnici Ronalda Reagana u Simi Valleyu u nedjelju, što je prenio Citizen Free Press. “A zašto stvari pogrješno shvaćaju? Mislim da se sve vraća na ideologiju. I vraća se na ovaj ”woke” virus koji je zarazio ljevicu i sve te druge institucije. Mislim, razmislite o načinu na koji su upravljali svojim državama.”

DeSantis je upečatljivo pobijedio na reizboru za guvernera Floride u odnosu na demokratskog kandidata Charlieja Crista na izborima u sredini mandata u studenom. Razlika njegove pobjede, osobito u usporedbi s porazima koje su pretrpjeli Trumpovi lojalisti diljem SAD-a, postavila ga je kao ranog favorita za republikansku listu 2024. godine. Ova ga uloga, međutim, stavlja u izravnu suprotnost s Trumpom, koji se pokušao pozicionirati kao tvorac kraljeva Republikanske stranke otkako je napustio Bijelu kuću 2021. Trump je u studenom potvrdio da će se ponovno kandidirati za predsjednika, dok DeSantis tek treba formalno otkrio vlastitu kandidaturu. Gavin Newsom, guverner Kalifornije i često na meti GOP-a, reagirao je na DeSantisov posjet uspoređujući zdravstvene kartone svojih država.

“Stanovnici Kalifornije su sigurniji, zdraviji i napredniji od onih koji su imali tu nesreću da im budete guverner”, rekao je prošli tjedan o DeSantisovom putovanju. “Usput, Trump će te zgaziti”.

Osim DeSantisa, bivši potpredsjednik Mike Pence i bivši državni tajnik Mike Pompeo trebali bi se pridružiti Trumpu i bivšoj američkoj veleposlanici u Ujedinjenim narodima Nikki Haley na republikanskom predsjedničkom polju.

DeSantisFloridaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ForSale
1 godina prije

Hahaha ova je dobra! Kalifornija je zdrava, naprednija i sigurna?

R M
1 godina prije

Svakako je on političar i ne može mu se verovati, ali mislim da ima veće šanse od Trampa da pobedi za predsednika, jer svaka krađa ipak ima neke limite u %.

Max
1 godina prije

On je vitez dobra.

Мунгос
1 godina prije

Нажалост, ако се овако настави, сорошоиди ће наставити да и даље владају Америком. Једини спаситељ који би поправио стање америчког народа, и великог дела света, је Доналд Трамп. Зашто Доналд Трамп? Зато што је он своју вредност већ показао, и зато што су сорошоиди имали велике муке да га неутралишу, чак су морали да прибегну фалсификовању избора. Сада се појавио још један јак противник сорошоида, то је Рон де Сантис. Показао се, приказао се у величанственом облику. И уместо да ојача про Трамповски фронт, он ето видимо већ оставља утисак да игра за противнички тим, утисак тројанског коња, доброг полицајца. Тако ће се лепо Трампови гласачи поделити на „пола – пола“, а демократе сорошоиди ће наравно остати на „цело“ – дакле осигураће себи глатку победу. Уместо да Сантис крене чврсто као пратилац Трампа, он ће јадан да крене као противник Трампа. За исту опцију, два супротстављена кандидата, подела гласова на… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI