”Desetero protjeranih američkih diplomatskih predstavnika mora napustiti Rusiju prije 22. svibnja”, izjavilo je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije

Americke diplomate moraju napustiti Rusiju
6 komentara

Rusija je Bartu Gormanu, zamjeniku šefa misije američkog veleposlanstva u Moskvi, predala notu kojom se 10 zaposlenika veleposlanstva proglašava nepoželjnim osobama. Desetero predstavnika moraju napustiti Rusiju do kraja dana 21. svibnja, priopćilo je u srijedu rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

U srijedu je Gorman pozvan u rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

“21. travnja zamjenik šefa američke misije u Moskvi Gorman pozvan je u rusko Ministarstvo vanjskih poslova. Uručena mu je nota kojom se 10 zaposlenika američkog veleposlanstva u Moskvi proglašava nepoželjnim osobama. Tim osobama izdana je zapovijed da moraju otići iz naše zemlje prije završetka 21. svibnja”, stoji u priopćenju.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova naglasilo je da je ova mjera proporcionalni odgovor na “neprijateljske postupke američke strane protiv određenog broja zaposlenika ruskog veleposlanstva u Washingtonu i ruskog generalnog konzulata u New Yorku, koji su neutemeljeno proglašeni nepoželjnim osobama.”

“U bliskoj budućnosti slijede daljnji koraci, najavljeni u izjavi ruskog Ministarstva vanjskih poslova 16. travnja, u okviru niza odgovora na najnoviji” val “nelegalnih proturuskih sankcija od strane Sjedinjenih Država,” dodalo je Ministarstvo.

DiplomatijarusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neko ime
2 godine prije

Neka ljudi na miru odgledaju paradu, pa da mogu doma s lijepim uspomenama na Crveni trg.
Pođimo u miru 😉

Max
2 godine prije

Standardna reakcija na Američki potez.

hiber
2 godine prije

Koji crni Amerikanci. U Prag leti već drugi zrakoplov po protjerane. Do sada 200. I sto u pripremi. Veći je to udarac Lavrovu, jer je pokazao očiti nesrazmjer diplomata, odnosno špijuna. Očigledno je putinova špijunska mreža jedno od njegovih najjačih oružja. I sada joj česi režu krila. A do jučer su bili najveći saveznici.

piždro
2 godine prije

neće se časni i velikodušni Rus nikad poklonit i pokorit umetnoj naciji, koje je skepana na razvalinama kolonijalnih osvajanja

2 godine prije zadnji put uredio piždro
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI