Donald Trump proziva Nike ‘komunističkim’ tenisicama

Nike
8 komentara

Nike je trebao izdati posebnu vrstu tenisica povodom četvrtog srpnja, odnosno Dana nezavisnosti. Tenisice su trebale imati zastavu Betsy Ross. No to je podignulo buru jer je bilo žalbi zbog asocijacije te zastave sa ropstvom.

Ograničeno izdanje Air Max 1 povučeno je nakon što se prigovora bivšeg igrača NFL-a koji se okrenuo aktivistu Colinu Kaepernicku i požalio se, jer je smatrao da je zastave uvredljiva zbog povezanosti s erom američkog ropstva.

Kao odgovor na to, Trump Jr. je u srijedu postavio Tweet: “Ako je zastava Betsy Ross, zastava američke revolucije, previše uvredljiva za Nike kako bi obilježila 4. srpnja možda bi Nike trebao ići s ovim … čini se da je više u skladu sa svojim stavovima. ” Uz navedenu poruku stajala je fotografija tenisice sa crvenom podlogom te zlatnim čekićem i srpom na Nikeovu logu. Tako je Trump je prozvao Nike komunističkima, jer ne žele objaviti dio američke povijesti, koji po njemu nema nikakve veze s ropstvom.

Nike je u ponedjeljak planirao pustiti posebnu seriju tenisica i naplaćivati ih 140 dolara kako bi obilježio Dan neovisnosti u Sjedinjenim Državama, ali je povukao prekidač na njihovo lansiranje nakon što je Kaepernick  podigao buru sa zbog zastave.

Zastava se sastoji od 13 bijelih zvijezda u poredanih u krug, pozivajući se na revolucionarnu verziju američke zastave iz doba rata i poznata kao ‘Betsy Ross’.

Neke javne osobe kritizirale Nike zbog „propusta“ i postavljanja te zastave zbog njene povezanosti s ropstvom, smatrajući ih uvredljivima. Te osobe su Teda Crusa, američki senator, Doug Duceya, guvernera Arizone. Zbog toga su ih odlučili bojkotirati.

S druge strane bilo je i onih koji su odlučili bojkotirati Nike jer ne želi staviti tu zastavu. Te javne osobe bile su Nick Adams, Howard Eskin, Steve Watkins te naravno Donald Trump.

Usred uzavrelog bojkota, Nike je kasnije razradio svoj stav, tvrde da su zabrinuti da bi to moglo nekoga “nenamjerno uvrijediti”.  “Mi redovito donosimo poslovne odluke o povlačenju inicijativa, proizvoda i usluga”, kazao je Nike.

NIKERopstvozastava
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Busola
4 godine prije

Evo od koga su kopirali ponašanje naše budale… Bit je blatiti drugoga kako bi se sakrila svoja nesposobnost

denis
4 godine prije

Nije sa čekićem i srpnjem nego – srpom i čekićem.

URA
4 godine prije

nike patike su za afrikanere
ružne do bola
osobno preferiram
adidas skechers
convers i asics
to mi najbolje paše
po kalupu noge

Zvrk
4 godine prije

je’l reko najk il’ najki?

Lucija
4 godine prije

Pa, neki tvrde da ne postoji loša reklama…😊
Ja osobno bih išla na tu proizvodnju. Ne vidim tu niš’ uvredljivo.
A pazite ovo:
” the original flag was made in June 1776, when a small committee – including George Washington, Robert Morris and relative George Ross – visited Betsy and discussed the need for a new American flag. Betsy accepted the job to manufacture the flag, altering the committee’s design by replacing the six-pointed stars with five-pointed stars…”

samo tako
4 godine prije

Čime se sve ne bave dokone budale 😆😆

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI