Dr. sc. Slavko Kulić: “Za sve je kriva Amerika, ovo što radi Putin nije invazija”

Slavko Kulić - Ukrajina
177 komentara

Profesor Slavko Kulić, odavno je raskrinkao svjetsku gospodarsku zavjeru zbog koje ispašta cijeli svijet. Radi se o profesoru i autoritetu čije izjave i ideje nemaju pristup mainstream medijima. Sada znamo i zašto, jer u intervjuu kojeg je dao za Novi list govori o ukrajinsko-ruskoj krizi, a što se sukobi s mainstream narativom. Donosimo vam dio intervjua.

Slavko Kulić je umirovljeni sveučilišni profesor, međunarodno priznati stručnjak, član i sudionik brojnih međunarodnih foruma za strateška pitanja, autor više od 70 knjiga i 400 radova te dugogodišnji komentator zbivanja u svijetu, navodi Novi list.

Je li vas iznenadila invazija Rusije na Ukrajinu? Mnogi su vjerovali, osobito u Europi, da se to neće dogoditi.

Slavko Kulić: Progovorio sam prije svih i najavio da će Zapad uspjeti isprovocirati Vladimira Putina, odnosno Rusiju, da napadne Ukrajinu. Ne bih rekao da je to invazija, nego napad Rusije na ciljeve koje je Zapad postavio u Ukrajini bez znanja ukrajinskog naroda. Tamo su postavljeni centri za biološki rat protiv Rusije koji su usmjereni na degradaciju te zemlje kao velike sile. Postojanje centara za biološka istraživanja u Ukrajini prije nekoliko dana javno je potvrdila i Victoria Nuland, pomoćnica američkog državnog tajnika, odgovarajući u Kongresu na pitanja senatora Marca Rubia. Izrazila je zabrinutost da će ti »istraživački materijali« sada doći u ruke Rusa. Moje je mišljenje da su Rusiju uspjeli isprovocirati.

Mislite li da je Ukrajina samo sredstvo za postizanje tog cilja?

Slavko Kulić: Cilj je odvojiti Europu od Rusije, odvratiti je od suradnje s tom zemljom. Naime, dolazak predsjednika Joea Bidena na čelo SAD-a označava početak nove dominacije Sjedinjenih Država i oligarhije koja stoji uz predsjednika. Američki narod tu nije kriv jer o tome ništa ne zna. Ni mi ovdje o tome ništa ne znamo jer se šalju javne poruke da je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu ničim izazvana, bez ikakvih razloga. Oni koji to govore, vjerujem, morat će otići s javne scene jer hrvatskom narodu prave lošu uslugu i štetu koju će osjetiti u budućnosti.

Ali ukrajinski narod je tu najveća žrtva, na udaru je ruskog napada, strahovito pati i iseljava se iz zemlje? Sličnu je sudbinu doživjela i Hrvatska?

Slavko Kulić: Ne, to se ne može tako uspoređivati, jer je Ukrajina sasvim drugi slučaj. Ukrajinski je narod kolateralna žrtva sukoba Zapada s Istokom. Vidjet ćemo hoće li do kraja ovog mjeseca završiti ta priča s uništenjem zapadnih enklava u Ukrajini koje ratuju protiv Rusije. Članice Europske unije, pa i Hrvatska, šalju tim enklavama pomoć i oružje. Mislim da će oni koji to čine snositi povijesne posljedice. I hrvatski narod kao subjekt kulture snosit će posljedice odluka naših političara koji su se priklonili zapadnom imperijalizmu, a koji dugo priprema to što se ovih dana događa. Mislim da se nismo našli na pravoj strani povijesti, nego na krivoj.

Javnost je na strani Ukrajinaca zato što svakodnevno gleda njihove patnje pod ruskim napadima.

Slavko Kulić: Mislim da se o Ukrajincima puno vodi računa u toj ruskoj vojnoj akciji kojoj cilj nije uništavanje gradova i ubijanje naroda, nego uništavanje enklava u kojima je Zapad postavio infrastrukturu za rat protiv Rusije. Rusi imaju obzira prema Ukrajincima jer su to bliski narodi, a Ukrajina je u povijesti bila dio Rusije kojoj je Kijev neko vrijeme bio i glavni grad. U našoj javnosti, nažalost, ne govori se istina.

Vjerujete li da će rat u Ukrajini završiti za mjesec dana?

Slavko Kulić: To ne znam, ali vjerujem da će se ubrzo znati tko je u svijetu u pravu. Ratuje se u cilju odvajanja Europe od Rusije koja je zarobljena s 450 atomskih bombi. Pratim tijela Europske komisije i znam da se Europskom unijom ne upravlja iz Bruxellesa, nego iz jedne druge zgrade, ne iz one u kojoj se nalazi njemačka vlada.

Mislite li na Washington?

Slavko Kulić: Tako je. Ovdje je riječ o sukobu nametnutom od oligarhije iz Washingtona koja je po mom mišljenju patološka, bez ikakve kulturne dimenzije, s obzirom na to što radi drugim narodima. Amerika je proteklih godina počela gubiti dominaciju u svijetu. Ona želi Europu zadržati za sebe, samo zato da bi joj prodavala svoju naftu i plin po deset puta višoj cijeni od one kakva je bila. U ovom sukobu Europa će jako stradati. Europski lideri nisu razumjeli bit tog sukoba. Vođe velikih naroda nisu planetarno zreli kada se sukobljavaju oružjem preko leđa trećih. Tu ukrajinski narod strada ni kriv, ni dužan. Taj narod nije javno informiran o tome tko protiv koga ratuje u Ukrajini. Ako netko govori da je Rusija »ničim izazvana« pokrenula agresiju na Ukrajinu, onda ga ja pitam kako to da je NATO svojim raketama došao na ruske granice i kako to da se dosad o tome šutjelo, uključujući i kod nas u Hrvatskoj.

To su ozbiljne stvari i oni koji to ovog časa budu razumjeli imat će mogućnost da opstanu kao subjekti kulture. U suprotnom, nestat ćemo kao subjekt kulture, jer ćemo sami sebe devalvirati ne shvaćajući da su nam ove okolnosti nametnute, ne iz Bruxellesa, nego iz Washingtona.

Kako se rat u Ukrajini može zaustaviti? Kako se može riješiti taj sukob Zapada i Rusije?

Slavko Kulić: Izlaz je u povlačenju NATO-a, odnosno Sjedinjenih Država, s granica Rusije. Vjerujem da će Rusija nakon toga kompenzirati Ukrajinu za ono što je tamo srušeno. Postoje načini za zaustavljanje rata u Ukrajini i sukoba Zapada s Rusijom, samo ako Zapad bude razumio taj uvjet. Povlačenje snaga NATO-a s granica Rusije je prvi uvjet. To znači da problem i rješenje nije samo u Rusima, nego je problem u Zapadu.

Drugim riječima, vi se zauzimate za to da Zapad prizna Rusiji pravo na njezinu sigurnost i tampon zonu prema NATO-u. Mnogi u javnosti, nema sumnje, steći će dojam da vi sada zagovarate interese Rusije.

Slavko Kulić: Ja ne zagovaram interese Rusije, već govorim ono što jest. Ovo što govorim je provjerljivo. Ne zagovaram ničije nasilje. Pravo na nasilje ne može imati nitko, pa ni Rusi, niti Amerikanci, spram svijeta, rekao je Kulić za Novi list.

Slavko Kulićukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
177 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Osam Šezdeset
2 godine prije

Dobar stav, ali još uvijek dualistički, jer netko s više instance od Natoa i Rusije može povlačiti sve konce. Ali ako Rusija uništava amerske biolabose za biooružje onda su good guys.

Ljudevit
2 godine prije

Realan osvrt gospodina Kulica, doduse s idealistickim rjesenjima za ovaj sukob. Sa svoje strane, poznavajuci modernu povijest, zapad, SAD< nece lako posustati i to ne vodi dobru. Konacno u Anglosaksonskom svijetu ima uzrecica Ïf you cannot win – join!”. Nekakav ugladjeni mir s Rusijom (u slucaju da Rusija u ovome izadje kao nekakav relativni pobjednik), zaista oprt moze zrokovati geopoliticke napetosti glede azijskog dijela svijeta. Tesko da ddje do kraja medjuljudskim sukobima…

Stribor Panov
2 godine prije

“Mislim da se nismo našli na pravoj strani povijesti, nego na krivoj”.
Ajde ?!?

Ingerman
2 godine prije

Nije nato počeo rat na granici Rusije već šahista Putin glup potez. Ginu Rusi ne Nato nacije…zapad je provocirao ali je reakcija glupa. Uništavanje civilnih ciljeva i ubijanje civila je ogromno. Nema to više veze s ciljanim napadima na neke baze i labalatorije…

nedokučiva_dikcija
2 godine prije

Ajde da netko naziva stanje onako kako je.
Kolateral. Uloga ukrajinskog naroda.
Nekoć lokalno u SSSR-u, a danas globalno.
————–
Sve će biti jasno za desetak godina (ako ne i prije),
kad osim goriva, energije i hrane poskupi debelo i ostatak od čačkalice do smartphone-a.

tihobl
2 godine prije

Da nije u penziji sad bi ga cacelovali sa fakulteta da ne “truje” omladinu.

Čitač
2 godine prije

Što reći, čovjek je sve lijepo objasnio.

2 godine prije

ovdje treba dati komplimente kolegi iiiistina koji je uopce prvi zamijetio intervju sa ekonomistom kulicem.nece to puno promijeniti na situaciji ali barem daje neku relevantnost ljudima koji ovdje piskaraju.inace,gospodin kulic vec godinama govori o tome kako je ovaj financijski sustav dugorocno neodrziv..i nekada je cak dobivao prostor u msm medijima.mislim da ga vise necemo vidjeti na kucanskom aparatu zvanom TV.hvala.

Mk999
2 godine prije

Retardirana Europa je opet nasjela na nato (SAD) fore! Najveći ukupni gubitnik će biti Europa preko koje Sad ratuje protiv RF. Kolika gamad mogu biti čelnici u Europi to je strašno. Jer to se moglo spriječiti, ali svi su oni plaćenici židovske gamadi

tihobl
2 godine prije

Zapad uvodi nove sankcije: nakon kavijara bice zabranjena ruska salata i ruski caj.

dis
2 godine prije

KONAČNO! BOGU HVALA, I VAM GOSPODINE KULIĆ – DA NETKO DOBRO VIDI I BEZ NAOČALA!

Jelena
2 godine prije

Prof. Kulić jedini još davno prije imao je hrabrosti da reče istinu, odnosno upozorio je na zbilju u kojoj živimo. Vodi se medijski rat i informacije su isključivo u korist SAD-a a na štetu Rusije, ali svatko ima pravo da štiti svoju zemlju, svoj narod i svoja prirodna bogatstva i ne može se 1/4 zemlje i zemljana negirati da postoji i izolirati, tim više što je Europska unija posebno Njemačka ovisna o uvozu plina i nafte iz Ruske federacije.

Kobac
2 godine prije

Tipkajte u odysee . com za člana “MarijaS” i tu za datum 14.03.2022 pogledati video pod nazivom VIDEO IZ 2013. UPOZORIO I PONUDIO REŠENJE Kako je zamišljen i predstavljen plan Rotshilda i Rockafellera iz 2010 e godine prezentovan u video zapisu još 2013 e godine koji je počeo da se realizuje sa lažnim”virusom”,propadanjem ekonomija svake razvijene države Europe i svijeta i na kraju NAČIN NA KOJI ĆE ROTSHILDI i ROCKAFELLER ovi zavladati svijetom. Sve je titlovano i prevedeno tako da ga svako može razumijeti. 12 minuta vrlo korisnih predikcija šta nas čeka.Odnosno šta su bankari i naftaši zamislili.Sve se u principu zasniva na trima tezama: Teza Anti teza Sinteza. Sinteza je njihov završni cilj i uključuje angažovanje tisuća psihologa koji su radili zajedno sa medicinarima opšti plan depopulacije stanovništva,”čipovanje” ljudi putem nano rutera i grafen oksida kroz “cijeppiva” za NEPOSTOJEĆI VIRUS što se da videti kada uključite bluetooth u blizini… Čitaj više »

hiber
2 godine prije

Da, čovjek je u pravu.🤣🤣🤣. Nekoliko prozapadnih enklava pruža otpor. Harkov, Kijev, Mariupol, Dnjipro itd, itd. Sve zajedno bijednih 20-30 miliona. Cak i oni koji su oslobođeni, bune se. Nezahvalnici. Ameri se izvlačili jedno dva mjeseca iz Ukraine ali eto zaboravili biolabaratorije. A na Logičnome se smijali invazijama koje se ne događaju srijedom. I na kraju. Sve ce to Rusi obnoviti. Sto prije nisu obnovili svoje ceste. Ako su im takve prema Ukraine kakva je tek vukojebina dalje. Nije ni cudo sto se Ukrainci bore. Tko bi zivio sa takvim cestama.

Lara
2 godine prije

Prof. Kulić otvoren kao i uvijek, spoznaje do kojih je došao možete čuti na yt u emisiji Podcast Velebit od 12.02.

łedeno doba
2 godine prije

održavanje narativa geopolitike, u naoko racionalnom svijetu geopolitike, ali koji u stvarnosti ne postoji, jer je ta geopolitika samo glumljena  a poštovanom Kuliću,. bi bolje bilo da je ostao da se bavi ekonomijom u čemu je dobar i razumije se u to- a ne da jaši na iluzijama geopolitike, Jedan Lošo je dovoljan. smijurija mu je zaključak.. da se zapad povuče sa granica Rusije, i da će ond Rusija sve lijepo nadokandoiti štetu Ukrajini-  da, u svijetu medvjeda i leptirova samo ovaj citat: ” Ako netko govori da je Rusija »ničim izazvana« pokrenula agresiju na Ukrajinu, onda ga ja pitam kako to da je NATO svojim raketama došao na ruske granice i kako to da se dosad o tome šutjelo, uključujući i kod nas u Hrvatskoj...” — koji argument, ne znam je li Kulić sam pročitao što je rekao. dakle, zašto je onda Rusija napala Ukrajinu, koja nije članica NATO-a, i… Čitaj više »

Badžo
2 godine prije

O tome govorim od početka tog rata. Zelenskij i Sloppy Joe trebaju potpisati dokument koji govori da će Ukrajina biti vojno neutralna i neće ući u NATO savez. Niti Zelenskij niti Biden to ne žele učiniti i zbog toga će najviše stradati Europa. Putin da je toliko pokvaren već bi zavrnuo pipu i dotok plina i nafte u EU pa bi se 70 % naroda smrzlo! Neka im Vlado samo razara i vojnu tehniku i laboratorije!!!

tedi
2 godine prije

Nulandova, vila usuda,koja je ukrainskom narodu na Majdanu dijelila kolacice,kao u prici ” TRNORUZICA”, da zaspu 100g.Samo budjenje Ukrainaca ce biti bolno,suprotno od dijecije price.

Гавран
2 godine prije

ARMAGEDONSKA BITKA JE POČELA U UKRAJINI

  • Udarna bitka dobra i zla je počela i ostaviće svoje tragove na dugo vremena. Ne zato što su Rusi u borbi za opstanak i svoje tradicionalne vrednosti (porodica, crkva) jako duhovni, nego što su Amerikanci i kolektivni zapad izrazito zli.
  • Pod zlom mislim na unutrašnju destrukciju psihe i njeno retrogradno poživotinjavanje, sodomijum, razbijanjem porodice, satanizmom i potpunim materijalizmom, uništenjem i banalizacijom školstva, atakom na preostale duhovne zajednice .
  • Uništenje prirode i uslova za opstanak divljim kapitalizmom.
  • Svođenje na milijardu izabranih po meri destruktora,
  • širenjem bolesti, trovnjem hrane, otrovnim lekovima, pojačavanjem zračenja, bacanjem kemtrejlsova, veštačkom promenom klime.
  • Lista delatnosti je dugačka i svima poznata.
  • Ako zapad pobedi genocid sledi.
Dr. sc. Mirko
2 godine prije

Hvala Slavko!
Spaso si mi život.

Tim Kunić
2 godine prije

Za sada najrealnija procjena…

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Obzirom SAD I EU imaju stav da su oni većina u svijetu i da oni donose odluke u ime svih, a ukupno ih je oko 40 država. Da ostatak svijeta od 195 država donese odluku da su spremni trgovati sa SAD i EU ali plaćanje jedino unaprijed u zlatu, bez obzira nafta ili već što i koliko.

burt
2 godine prije

Slavko Kulić je najpametniji od svih alternativaca kojima se ne dava mjesto u državnim medijima, Sladoljeva nisu ozbiljno shvaćali od kada je govorio da je u cijepivu protiv korone magnetizam pa stvari ostaju pričvrščene na mjestu uboda, Paara poslije njegovih teorija da je prema komputerskoj analizi Zemlja sigurna još 400000 godina a Loša nakon njegovih Klonovi nastupaju, Lošo je predvidio da će rat u Ukrajini završiti do kraja ožujka i da se ruska vojska neće upuštati u osvajanje gradova i ulične borbe a već u prvom većem gradu koji su okružili Mariyupolu ruska vojska i separatisti su se upustili u ulične borbe

nonwo
2 godine prije

youtube Jesse Watters: Congress saw this as a gold rush

The ‘Jesse Watters Primetime’ host reveals how Congress members have profited from Russia’s invasion of Ukraine in his opening monologue.

Članovi kongresa mjesec, dva prije sukoba Ukrajina-Rusija kupili dionice(insajderska trg), jer su znali koje će rasti-ZA NJIH JE RAT POČETAK ZLATNE GROZNICE.

Sokratov Dajmonijum
2 godine prije

DRUGI DIO KOMENTARA SOKRATOVOG DAJMONIJUMAtoj MONSTRUOZNOJ KABALI – Enrichisses-Vous, dakle bankarskoj danistakratskoj aristokraciji i vlasnicima gigantskih kompanija već je dobio upozorenje bod BOGA – CRKO MU JE TATA, ako to ne shvati kao ozbiljni memento i time se ne distancira od svoje AROBATORSKE KRIMINALNE POLITIKE doživjet će istu sudbinu. Moje dame i gospodo zapamtite „Erhabene“ hat besondere Bedeutung i samo u koliko živimo i radimo po principima morala, Agatologije, BOŽANSKIH ZAKONA, ISTINE, PRAVDE mi ostajemo djeca JAHVE. Svaki od nas bi trebao biti odan najvišim moralnim zakonima i služiti svom narodu toj goloj MASI obespravljeni i zahvaljujući HDZ – Plenkoviću koje su ti LOPOVI – DOUŠNICI ZAPADNOG FAŠIZMA gurnuli u prekarijat i natjerani da masovno napuštaju ovu kriminalnu i zločinačku tvorevina Hvacku. Verstandesbliz se traži u ova razorna i zločinačka vremena od svih aletofila, filantropa i da, dakle vrijeme prosvetiteljstva sa kojim ćemo baciti te LUĐAKE sa VLASTI i kritički… Čitaj više »

Janko
2 godine prije

U ovoj orkestriranoj i zaglušujućoj zapadnoj propagandi javio se jedan čovjek čije intelektualno poštenje,odvažnost i hrabrost nisu dozvolile šutnju pred narodomIpoviješću.Hvala vam poštovani profesore što razgrčete maglu nametnutu pred oćima ,narodima.Sramota koju ljudskom rodu nameću kauboji,da se zaborave kulturne i književne veličine kao što su Dostojevski,Čajkovski… a koju su prihvatili evropski podrepaši izaziva tjeskobu i gadost kod svakog poštenog građanina Evrope i svijeta.

tedi
2 godine prije

Nulandova je delila kolacice na Majdanu,misleci da je to hit za siromasne Ukraince.

Cjepljen_pa_jalov
2 godine prije

Kad ovo pročitaš i shvatiš da živiš kao rob na truhlom zapadu bez ikakvih sloboda i ljudskih prava, ne ostaje ti ništa drugo nego noge pod put i pravac Rusija.

Throne
2 godine prije

Odlicno razmisljanje i super tekst od uvazenog i renomiranog prof. dr. sc Kulica.

pirat sa køriba
2 godine prije

imas samo zavrsen vjeronauk od skole ,jel debeli`?

Vox
2 godine prije

Trebali su Zlatka Hasanbegovica dovesti da prica o Bleiburgu.

Ja to onako
2 godine prije

Naravno da nije invazija sto radi Rusija,za sve je kriva prekookeanska sotona.

nekoizmase
2 godine prije

Veliki i pametan covjek Slavko Kulic, steta sto ga nema cesce ,ali razlog tome je izrecen na pocetku clanka . Inace cim neko izrazava objektivan i trezven stav odma ga se svrstava u Rusofila iako je samo objektivan , triba reci popu pop ,a bobu bob .

Ban Kulin
2 godine prije

Amerika je kriva što Rusi pucaju po Ukrajincima onoliko koliko je Rusija kriva što su Amerikanci pucali po Afganistancima i Iračanima.

ogo
2 godine prije

Niko se ne pita otkud im ljudima toliki novac i moc da iz sjene upravljaju vlikim drzavama.
Posto su oni samo ljudi ne nuzno i hiper sposobni onda takva moc dolazi iz drugog mjesta
koje Biblija tocno definira :Kralj ovog sustava na zemlji je Sotona.
Sotona daje moc tim ljudima koji mu sluze.

Toni
2 godine prije

Civili nisu zabranjeni za ubijanje putin je po rekao i za srebrenicu.

Lara
2 godine prije

Prof. Kulić vjerojatno izaziva nelagodu u onima koji su prodali zemlju i odlaze se ponizno pokloniti gazdama u Brisel jer govori ono što misli, a ne što mu diktiraju. Kao i pok. Vlado Gotovac, gleda sugovornika u oči, s poštovanjem i dostojanstvom, nema podrugljivosti, smješkanja niti bahatosti, neobična pojava medju današnjim prodanim dušama. Neki ga nazivaju hrvatska savjest.

Lucija, prva
2 godine prije

Razaranje Mariupolja?

Pa, to ne gledamo.
Da to gledamo, lako to Rusi očiste raketama.
Ali, ne mogu. Civili.

mrdo
2 godine prije

Naravno. USA je univerzalno globalno zlo. Sve ostalo su samo posljedice. USA je nastala na genocidu, pljački, otimačini, robovlasništvu itd.

Sardelino
2 godine prije

Oduvijek sam ga cijenio i drago mi je što po ovoj temi imamo podosta istovjetnog razmišljanja.
Postoje i oni koji će ga poslije ovog što je rekao cijeniti manje. A to su oni koji u svemu što je profesor do sada govorio nisu prepoznali njegovu sklonost objektivnom, dosljednosti i težnji prema znanosti osnovanoj na činjenicama.

Tupko Glupko
2 godine prije

Ukrajina će biti vojno neutralna zemlja, a Rusija joj je u ovom ratu uništila sav vojni potencijal, što ne bi bio slučaj da nije došlo do rata. Ući u NATO neće nikada, NATO neće izazvati Treći svjetski rat zbog Ukrajine, a EU će se prije raspasti nego što će ući Ukrajina, jer će joj za to trebati desetak godina pregovaranja, i to ako bude kooperativna. Ako Ukri to nisu shvatili u ovih osam godina, sada će. Sve ovo što se dešava je posljedica puča u veljači 2014. (nazvana nikako drugačije nego “Revolucija dostojanstva”) kada je smijenjen legalni i legitimni predsjednik Viktor Janukovič nakon što je potpisao međudržavni i ekonomski sporazum sa Rusijom, nakon čega slijede ulični neredi i demonstracije u režiji Zapada (kolačići Nulandove), ustanovljena je privremena vlada, promijenjen ustav, raspisani hitni izbori za predsjednika države. Nova ukrajinska vlada potpisala je sporazum s Europskom unijom (EU), u kojem se obvezala… Čitaj više »

farree
2 godine prije

Svaki ludak koji navija da Ukrajina treba da se bori do pobjede traba da zna da Ukrajina samo može da bude “pobjednik” u okviru mirovnog ugovora nakon trećeg svjetskog rata. Jasno ukoliko neko preživi isti. Velike sile imaju dosta veće bombe na raspolaganju ukoliko stvarno žele da pobjede vidi Faludja, Alepo ili Grosni. Ukrajina je dobila PR rat, ali je Rusija dobila rat i to je sigurno. Ameri sanjaju o tome da uvuku Ruse u nekakvu formu gerilskog rata, ali se to nece desiti. Njemacki plan (i Hoffnung) da izazovu puc u Njemackoj, ali se to isto nece desiti. Ali zamislite samo kakav bi svijet izgledao da NATOstan pobjedi Rusiju i Kinu. Jeli iko misli da bi to bio svijet dostojan zivljenja (vidi sta Claus kaze na to)? Uostalom Imali su su to 1989 i vidi gdje smo zavrsili, sa brnjicama na ustima i totalnim precanjem

nepoželjni
2 godine prije

To što govori Kulić je 100% točno. Rusija je jako dugo upozoravala Ameriku da svoje oružje drži dalje od njenih granica, ali Amerika treba taj sukob, nadajući se da će tako dovoljno oslabiti Ruse kako bi se oni lakše domogli ruskih resursa i istodobno učvrstili svoju dominaciju u EU i Europu odvojili od jeftinih energenata i ostalih sirovina i proizvoda iz Rosije te je učinili trajno ovisnom o Americi. No, sada je vrlo izgledno da od tih američkih želja neće biti ništa. …ali želio bih ponoviti ono što sam već više puta rekao, Američka se bogataška elita odmetnula od planova i ciljeva koje su pred nju postavili vlasnici planeta prije više od 100 godina i na kojima je u početku radila i surađivala…. no kada su se osjetili mnogo jačim od ostatka svijeta zbog velike količine božanskih znanja iz svih područja (tehnoloških, vojnih i ekonomskih) počeli su varati svoje gazde,… Čitaj više »

Tupko Glupko
2 godine prije

Da vas sve pitam – koje američke proizvode koji se proizvode u SAD-u koristite kod kuće?

Iz Rusije znamo da nam dolazi 25% potrebne nafte, 35% plina i 40% ugljena, umjetno gnojivo, rijetki metali neophodni u proizvodnji automobila i drugim industrijama, a uvozimo i pozamašnu količinu žitarica.

Iz Kine nam dolaze skoro svi proizvodi koji nisu hrana.

Što to znači? Da će SAD prisliti da EU sankconira i Kinu, jer svoja dva glavna gopodarska suparnika treba još više oslabiti.

I ovdje bi puno više izgubila EU nego Kina, ali znamo da su EU vlastodršci obične lutke na koncu svojih Gospodara iz Washingtona.
Kinezi su pametni, tako da ne nadolijevaju ulje na vatru ratom na Tajvanu.
Ali će SAD učiniti sve da ga uskoro pokrenu.

Red Dog
2 godine prije

Nije vojno-industrijski kompleks u sluzbi USA, vec USA u sluzbi vojno-industrijskog kompleksa.
Sad trljaju ruke. Evropa je navalila da kupi oruzje.

Red Dog
2 godine prije

Raspucica.
U februaru je zemlja trebala biti zaledena, ali nije.
Rusi su planirali transporte zeleznicom, ali to su ukri razneli. Pa preostaju samo putevi.
Bilo bi logicno ici okolo, zaokruziti i ostaviti ih da se predaju. Ali zbog raspucice se ne moze. Vozila im se zaglavljuju u blatu.
Zato moraju ocistiti otpor u naseljima da bi mogli nastaviti putevima.

Red Dog
2 godine prije

Osim toga,
Drug major Deki, koji mi deluje kao stalozen covek, kaze da ukri raspaljuju po naseljima kad ih moraju napustiti da bi sprecili ruski napredak.

Tupko Glupko
2 godine prije

Dolazi proljeće, a Ukrajinci zbog rata neće zasijati usjeve.

Najveća europska država koja bi mogla prehraniti 600 milijuna ljudi, odnosno čitavu Europu.

Najveći je izvoznik na svijetu suncokreta i suncokretovog ulja, drugi najveći proizvođač ječma i četvrti najveći izvoznik ječma. Ona je također treći najveći proizvođač i četvrti najveći izvoznik kukuruza na svijetu, četvrti najveći proizvođač krumpira na svijetu, peti najveći proizvođač raži, osmi najveći izvoznik pšenice, deveti najveći proizvođač pilećih jaja, 16. najveći izvoznik sira…

Ukrajinsko proljeće bi trebalo brinuti sve nas, jer će cijene hrane skočiti u nebo.

To bi te trebalo brinuti deset puta više nego hoće li otopiti Putinov mit.

Sjeti se ovih mojih riječi kada dođe jesen i zima.

tuf
2 godine prije

Kulić po običaju odličan. Jedino je valjda i sam svjestan da se priča o izlazu iz situacije ne bude tako odvila jer SAD smatra da ima sve karte u svojim rukama te neće prestati s agresivnom erozijom Rusije. Pa pod cijenu zadnjeg Ukrajinca i zadnjeg Europljanina.

Veria
2 godine prije

Sta se bunis, i mene su brisali, a ne pomenuh Ruse

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI