Dron napao još jedan ruski aerodrom

Napad na ruski aerodrom
58 komentara

Aerodrom u gradu Kursku je meta napada dronom, saopštio je guverner pograničnog regiona jugozapadne Rusije. Udar dolazi samo dan nakon što su dvije ruske zračne baze u regijama Rjazan i Saratov daleko od granice gađane sličnim oružjem. 

“Kao rezultat napada dronom, zapalio se rezervoar za skladištenje nafte na području aerodroma Kursk. Požar se lokalizuje. Sve agencije za hitne slučajeve su na licu mesta”, rekao je guverner Kurske oblasti Roman Starovojt u Telegramu u utorak ujutro oko 7:20 po lokalnom vremenu.

Prema preliminarnim informacijama koje je podijelio guverner, nije bilo žrtava.

U ponedjeljak je više mlaznih dronova “sovjetske proizvodnje” koji su letjeli na maloj visini gađali sredstva strateške avijacije dugog dometa na aerodromu Dyagilevo u Rjazanjskoj oblasti i aerodromu Engels u Saratovskoj oblasti, prema ruskom Ministarstvu odbrane.

Vojska je saopštila da je bespilotna vozila otkrivena i oborena od strane protivvazdušne odbrane, ali napominje da su krhotine pogodile aerodrome, malo oštetivši dva aviona. Trojica vojnika su “smrtno povrijeđena”, dok su još četvorica prebačena na liječenje u vojne bolnice.

dronrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
target
1 godina prije

U napadu u ponjedeljak ukrajinskim zastarjelim dronovima poginula su 3 ruska vojna tehnicara, 4 vojnika su prebacena u medicinske ustanove, a 2 strateska bombardera su “lakse” ostecena… Sistemi protiv vazdusne obrane presreli su bespilotne letjelice tek kad su one bile iznad, odnosno u samoj blizini pomenutih aerodroma tako da su fragmenti pogodjenih dronova pali na aerodrom i izazvali eksploziju… Postavlja se pitanje kako su ti ukrajinski dronovi sovjetske proizvodnje uspjeli neprimjeceni uci duboko u vazdusni prostor Rusije (600-700 km) i dotle stici? Gdje su bili ruski vojni radari i toliko hvaljeni sistemi pvo poput S-300, S-400, Buk m2, Buk m3… ili za nisko letece ciljeve Panciri S1 i S2, tunguske… Nesto ova prica ruskog ministarstva obrane ne drzi vodu. Neko ce reci da ni Moskva vise nije sigurna. Kao “odmazdu” u tzv. ruskom ministarstvu obrane izdato je naredjenje da se ponovno udari po energetskom sustavu u Ukrajini sto ce opet… Čitaj više »

NL.....
1 godina prije

Ljudi manite se komentara…ceka se Hiber da nam prevede

Umpah Pah
1 godina prije

Trojica vojnika su ”smrtno povrijedjena” ?

Karma
1 godina prije

Jesu li imali dugine bojice na kantama koje su letjele iz kzaharie?
Pisite malo o Libiji, Iraku, Yemenu tamo je sada blagostanje poslije amero akcije?

Гавран
1 godina prije

Ima jedna narodna “Biju Srbi, al biju i Turci”. Na samom frontu sada dolazi do prekretnice:
“Kijevskom režimu treba puno tenkova. Ako analizirate gubitke ukrajinske tehnike u cijelom razdoblju specijalne operacije, shvatit ćete da Ukrajina treba oko 300 tenkova i oklopnih vozila mjesečno kako bi održala isti tempo i pritisak u svakodnevnim pokušajima proboja koji su pokazali u rujnu i listopadu. Sudeći prema izvješćima, dnevno ih je deset i više izbačeno iz stroja, a to su samo potvrđeni podaci. No, uostalom, toliku količinu Zapad više ne može osigurati, o čemu izravno govore ministri obrane nekih zemalja NATO-a.”

vanja
1 godina prije

Запад их скида до голе коже,разоткрива им све слабости,показује голотињу пред целим светом.Ово је ритуално понижавање.Пре тога Кримски мост,крстарица,гасоводи.Штета је ту много већа него оштећени стратешки авиони и погинули.Паралелно иде потпаљивање читаве Азије.Казахстан укинуо руске тв програме,Иран,Кина,чак и Монголија на прагу побуне која је од стратешке важности за руски транзит.Увели им понижавајуће цене за нафту…А они и даље ратују против испраних украјинских мозгова и броје доларе од извоза стратешких сировина својим правим непријатељима.

Max
1 godina prije

Pa štio je radila Ruska PZO?

tihobl
1 godina prije

Zamislite da je iranska raketa pogodila civilni aerodrom u Tel Avivu.
Zamislite da Asad granatira izraelsku nuklearnu elektranu.

Ne moram nista vise pisati.

mrdo
1 godina prije

Spandrlj’o se avion u Hrvatskoj. Promašio Zagreb. MiG 21. Gdje li ga nađoše? U muzeju?

Hrvatska izgubila 50% flote. Ostao još jedan avion.

Xam
1 godina prije

@Umpah Pah

Pusti Putina on se još nije ni zagrijao, Inače se sporo zagrijava pa ćemo prave rezultate vidjeti tek na ljeto.
Nego da te pitam kakva je situcija u švabiji, koliko je firmi stavilo ključ u bravu, osjeća li se recesija, kako stojite sa strujom i plinom u vezi grijanja?

nessy
1 godina prije

Da, sram ga je. Upravo mi je javio, da ga je tvoj komentar za srce ujeo, i da ce se truditi da se popravi.

Krle
1 godina prije

Možda mi je promaklo, nigdje nisam našao podatak o kojem tipu drona se radi i odakle je lansiran, Molio bih kolege za link gdje se to može potvrditi. Hvala.

Ivan
1 godina prije

Vrijeme je da Rusi rijese Ukrajinu onako kako su Amerikanci rijesili Japan. I biti ce mir..

Nena
1 godina prije

To se svete Putinu što im je zakonom zabranio pederluk u Rusiji…

Bruno
1 godina prije

Daj, dont sheet

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI