Dugin navodi metu napada u kojem je ubijena njegova ćerka

Aleksandr Dugin
11 komentara

Ruski filozof Aleksandar Dugin veruje da je njegova ćerka Darija bila meta napada automobilom bombom koji joj je oduzeo život prošle nedjelje, rekao je on novinarima. Ubistvo je izazvalo mnogo spekulacija o tome da li su ubice namjeravale da ubiju samog Dugina ili njegovu kćer.

„To nije bila greška“ , rekao je. „Učinjeni su svi napori da se ona ubije… ona je bila meta“, rekao je on za dokumentarac pod naslovom „Zašto je Darija Dugina ubijena?“ koji će emitovati ruski Prvi kanal.

Dugina, 29, vozila je očev terenac Toyota kada je eksplodirao, što je navelo ruske službe za provođenje zakona i vlasti da pretpostave da je sam filozof mogao biti meta napada.

Prema Duginu, njegova ćerka je bila na meti jer je zastupala „rusku ideju… ideju državnosti velikih sila; sigurnost za naš narod i našu naciju.” Konzervativna vatrena figura i prilično marginalna figura kod kuće, samog Dugina su zapadni mediji nazvali ”Putinov mozak” i ”Putinov Rasputin” koji su tvrdili da je on navodno izvršio uticaj na pogled na svijet predsjednika Vladimira Putina. U Rusiji se Dugin uglavnom doživljava kao marginalizovana ličnost bez stvarnog uticaja.

Ranije je Dugin ubistvo svoje ćerke nazvao „terorističkim činom“ i za ubistvo okrivio „nacistički ukrajinski režim“. Takođe je rekao da želi „pobjedu“ Rusije u tekućem sukobu u Ukrajini, a ne osvetu.

Kijev je negirao bilo kakvu zvaničnu umiješanost u napad automobilom bombom. Ruska bezbjednosna služba, FSB, identifikovala je osumnjičenog za bombaški napad kao državljanku Ukrajine Nataliju Vovk (43). Vovk, pod prezimenom Šaban, pojavila se na listi pripadnika ukrajinske Nacionalne garde koja je objavljena u aprilu na ruskom internetu. Doxx je tvrdila da je bila povezana s neonacističkim pukom “Azov” . Međutim, ni Rusija ni Ukrajina nisu zvanično potvrdile ovu informaciju.

Ranije ove sedmice, UN su pozvale na istragu Duginog ubistva. Potrebna je istraga da bi se “utvrdile činjenice” iza incidenta, rekao je novinarima u ponedjeljak Stephane Dujarric, glasnogovornik generalnog sekretara Antonija Guterresa.

Papa Franjo nazvao je Duginu “siromašnom djevojkom” i, u javnim komentarima ove sedmice, požalio se da rusko-ukrajinski sukob odnosi nevine živote na obje strane. Njegove primjedbe razljutile su Kijev, koji je otišao toliko daleko da je pozvao vatikanskog izaslanika da uloži službenu žalbu zbog papinih riječi. Ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova još jednom je navelo da ubistvo “nema nikakve veze s Ukrajinom” i nazvalo njegove riječi “nepravednim”.

Aleksandar DuginDarija Duginrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
1 godina prije

Već dokumentarac? Kad su prije stigli pripremit sve? Možda zapadnjačka lupetanja o false flagu i nisu toliko luda kako se na prvu činilo.

Kihot
1 godina prije

Mogli ste vidjeti kako su se radovali zapadni demokrati po novinama kad je ona bila ubijena. Tu nema pomoci osim nuklearnog rata.

gigi pinna
1 godina prije

Dugin je nebitan lik – Putin se nikada nije s njim niti sastao, a zapadnjački MSM-ovi su objavili sliku Solženjicina i Putina, tvrdeći kako je to Dugin. I to je rekao Mark Sleboda, lik koji je jedno vrijeme radio s njim na fakultetu.
Uglavnom, to i jučerašnji atentat u Khersonu na zastupnika ukrajinske Rade, koji je proglašen kolaboracionistom, su povelika sramoćenja ruskih tajnih i sigurnosnih službi. Ukrajinci ne mogu na fronti ništa i ovakve “terorističke” akcije i diverzije su sve što im preostaje – naravno, uz obilatu pomoć, čak i ne toliko Amewra, koliko britanskih Sotonjara.

Jednostavno receno
1 godina prije

Kao što sam već rekao svatko tko navija za rat sinovi mu bili u ratu, u ovom slučaju kčeri, a tko želio rat rat mu bio u kući. I volio bih pitati g. dugina zašto je vrijedni život njegove kćerke od onih koji su izgorjeli u tenku koje je on naložio i buso se u prsa kako je super dati život? Tako da mi je svejedno za takve žao mi samo mladosti koja daje živote za bogate stare prdonje. Al i to polako prevazilazim ako se ti ne želiš žaliti zašto da te ja žalim.

Max
1 godina prije

Mnogo toga je tu mutno.

Mladen
1 godina prije

Ubojstvo Dugiinove kćeri riješeno za nekoliko dana ,detektirani egzekutori i nalogodavci .Za ubojstva poznate Ruske novinarke Ane Politkovskaje i oporbenog političara Borisa Nemcova velikih kritičara Putina tribalo nekoliko godina da se riješe a na kraju pronašli i osudili osobe iz nekakvog polusvijeta u stilu konačnog rijesenja ubojstva odvjetnice Ivane Hodak

tihobl
1 godina prije

Da ponovim – Dugin je lijevo laprdalo kao Zizek.
A sto se tice Darije citao sam nekoliko njenih tekstova – pametna, racionalna i logicna osoba. A takvi su opasni za zapadne ideologe i prodavce magle.

Aurelije
1 godina prije

Njegova kćer s vragom tikve sadila.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI