Dva sata prije dogovorenog susreta Sjeverna Koreja otkazala pregovore s SAD-om

Kim Jong Un
34 komentara

Američki potpredsjednik Mike Pence se htio susresti sa sjevernokorejskim dužnosnicima, uključujući i sestru vođe Kim Jong-una, tijekom Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji ovog mjeseca, ali je Sjeverna Koreja u zadnjem trenutku otkazala sastanak, rekli su američki dužnosnici.

“Sjeverna Koreja je pristala na sastanak u nadi da će američki potpredsjednik omekšati svoju retoriku, kako bi se u globalnoj areni otvorio put za njihovu propagandu na Olimpijskim igrama”,  navodi se u priopćenju Nicka Ayersa, čelnika tima američkog potpredsjednika.

“Međutim, nakon što je Mike Pence osudio kršenja ljudskih prava u Sjevernoj Koreji i najavio planove o novim ekonomskim sankcijama, odbili su u susret ili možda nikada nisu ni bili iskreni za početak pregovora”, rekao je Ayers.

Pence se planirao susresti s mlađom sestrom sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una, ali su predstavnici Sjeverne Koreje nakon njegovih izjava odbili pregovore.

Sjeverna Koreja je otkazala sastanak 10. veljače, dva sata prije nego što je trebao početi, rekao je američki dužnosnik za The Washington Post.

Ovaj je sastanak trebao biti prvi u rasporedu između visokih dužnosnika administracije Donalda Trumpa i visoke delegacije iz Pyongyanga u vrijeme kada SAD ulaze u sukob sa Sjevernom Korejom zbog njenih planova da razvije nuklearno oružje koje bi moglo doseći teritorij Sjedinjenih Država.

Početkom veljače je američki potpredsjednik Mike Pence rekao da će Washington, ako se Pyongyang ne odrekne programa razvoja nuklearnog oružja, uskoro uvesti nove teške sankcije protiv Sjeverne Koreje.

Mike Pence je tada Sjevernu Koreju nazvao “najvećom tiranijom i najopresivnijim režimom  planete”.

Govoreći u Tokiju, na putu prema Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, Mike Pence je obećao da će Sjedinjene Države i njihovi saveznici, uključujući Japan, vršiti maksimalni pritisak na Pyongyang, kako bi sjevernokorejske vlasti poduzele korake i dokazale potpunu i nepovratnu denuklearizaciju.

Mike PenceSankcijeUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
6 godine prije

Kada bi sjevernokorejske vlasti zaista sprovele i dokazale potpunu i nepovratnu denuklearizaciju, otvorile bi širom vrata za vlastitu dekapitaciju u bukvalnom značenju te riječi, te dekapitaciju sjevernokorejske države i društva u prenesenom značenju i to u svim sferama i oblastima bezbjednosnog, političkog, ekonomskog, društvenog i kulturnog života.

tuf
6 godine prije

Znaci ako sam dobro shvatio redoslijed dogadjaja – teskom mukom dogovoren je susret izmedju NK i SAD. Tko zna kako, s obzirom da nije bilo prethodnog plana za tako nesto. I falilo je par sati da naprave susret, ali avaj, Pence nije mogao drzati svoju labrnju zatvorenom, pritisak u glavi mu je bio prevelik i morao je u medjuvremenu jos jednom poklopiti NK na vjecnu temu ljudskih prava (pravi se nasli, btw.) i prema folkloru zaprijetiti novim, jos jacim sankcijama. To je svakako bio znak dobre volje, diplomatske taktike i zelje za prijateljskim rjesenjem odnosa u trenucima prije sastanka. Ja sa prosjecnom inteligencijom bih se usudio zakljuciti da je SAD zapravo otkazao sastanak, zapravo ga nisu ni mislili odrzati jer im nije cilj pregovarati se i osigurati mir, nego uzrokovati kaos i naci opravdanje za intervenciju. Jer kako ce inace nastaviti okruzivati Kinu svojim projektilima, tako bitnima za nadolazeci rat… Čitaj više »

Zaboravljeno
6 godine prije

Odrasli ljudi nemaju vremena za razmazenu djecurliju. Svo bogatsvo svijeta onome ko to uspije objasniti izuzetnima i neophodnima( u njihovim snovima naravno). 🙂

Slonić Tonić
6 godine prije

Normalno htio mu lik sestru sresti…
Dobro ga Kim nije začekao u hotelu..

Ante
6 godine prije

Iran poštuje dogovor o nuklearnom naoružanju, pa je Amerika opet razvrglo taj dogovor.

Sunseeker
6 godine prije

Omg koji posrani naslov…

burt
6 godine prije

“propali jedni pregovori”, 25 godina pregovaraju i žuti komunistički pokvarenjaci nisu ispoštivali ni jednu deklaraciju, dogovori i sporazum, to traje od 1992, dobijali su hranu i naftu a zauzvrat nisu ispoštivali ni prekid proizvodnje plutonija, ni zaustavljanje obogaćivanja urana, ni moratorij na nuklearne testove ni zaustavljanje raketnih pokusa, pokvarenjak Kim i njegovi savjetnici komunistički fosili igraju vruće-hladno malo prijetnji malo mirotvorstva da bi sačuvali vlast i privilegije. prevarili su Clintona, Busha i Obamu ali neće Trumpa

karantanac
6 godine prije

Ovaj Bucko me sve više iznenađuje svojim maestralnim potezima. Prvo je uspostavio direktan kontakt sa JK izbacivši glupog trampa iz igre. Zatim je pokazao dobru volju da razgovara sa kaubojima, a kad su ovi u kaubojskom maniru nastupili sa pozicija sile rekao im kratko “MARŠ!” ili kako se kod nas kaže “ŠIBE DŽUKELO!”

Georgij Žukov
6 godine prije

Vidim da neki komentatori poput burta ne poznaju ili namjerno presucuju notorne cinjenice .Pa eto , znam da sam ponekad dosadan ali kao sto rekoh alergican sam na lazi , jer 27 godina zivimo sa notornim lazima kako o nasoj tako o tudjoj proslosti , sadasnjosti , buducnosti i krajnje je vrijeme da se prestane sa tom po covjeka , narod i drzavu fatalnom bolescu. Korejski rat 1950. – 1953. godine. Neobjavljeni rat između Južne i Sjeverne Koreje je realno počeo još 1947 godine bezbrojnim vojnim “incidentima”. Po podacima Sjeverne Koreje samo 1949. godine južnokorejska vojska je izvršila 2.617 vojnih napada, ulazaka na teritorij Sjeverne Koreje vršeći ubojstva, pljačke, otmice i palež s ciljem stvaranja nereda na njihovom teritoriju. U takvoj situaciji predsjednik Sjeverne Koreje je otputovao u Moskvu i Peking kako bi dobio zeleno svijetlo za buduće vojne akcije. Rat počinje južnokorejskim napadom na sjevernu koreju , odnosno osvajanje… Čitaj više »

Zeljko
6 godine prije

Ostavite vise tu zemlju na miru maloumne americke budaletine

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI