Dvaput je dvaput, ali triput je za prave momke

Dvaput je dvaput, ali triput je za prave momke

Tko je god od čitatelja po naslovu sudeći pomislio kako je ovo članak o povećanju seksualne moći, prevario se jer ovaj članak to nije. Doduše, da ima nekih poveznica sa sredstvima koje muškarcima pomažu da mogu opet, to ima. Jer kao i kod stimulansa dvaput je dvaput, ali triput je za prave momke.

U primozgu sjećanja koja nam se, kao i nas same, u ovom igrokazu nastoje izbrisati, ostala mi je urezana slika jednog zagrebačkog tate kojega su policajci pred malim djetetom izbacili iz vlaka jer nije nosio masku i tom su mu prigodom zalijepili lice za zagrebački asfalt. Bilo je to u subotu 27. lipnja ove godine, a samo tri dana ranije Stožer civilne zaštite donio je Izmjenu odluke o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVIDA-19 kojom propisuje putnicima u javnom prometu obvezu nošenja maske u javnom prometu. Na stranu sad što epidemija COVIDA-19 nikad nije proglašena kako nalaže čl.90 Ustava RH, na stranu što se Izmjena odluke donijela s datumom početka primjene 25. lipnja, iako taj isti čl. 90 Ustava nalaže kako se propisi, da bi vrijedili, najprije moraju objaviti u Narodnim novinama, a ne u medijima s kojima se dogovorio aranžman da bi izvještavali kako im se kaže, ajmo to sve na stranu i ajmo reći da je donesena odluka o obvezi nošenja maske u javnom prometu. Jest da ne pije vodu, al’ ajmo reć’. Primjenjujući tu odluku tri su policajca umjesto po zakonu „postupila po naređenju“, jer tko će se sa zakonima zamarat’ kad je ministar na liniji, a ministar kaže da takvima ne treba omogućiti ni da si kupe kruh, a kamo li da ih se pusti u vlak, pa je najbolje poslat’ pola postaje, uvalit’ tom teškom kriminalcu „ključ na lakat“ i zalijepit’ ga pred njegovim malim djetetom licem u asfalt.

Listajući kalendar sjećanja dalje u glavi sjetim se Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski, ali ovaj put s datumom donošenja odluke 10. srpnja u kojoj, gle čuda, stoji kako se obveza nošenja maske, između ostaloga, odnosi na putnike u javnom prometu. Malo zbunjen, ali i dalje s beskrajnim povjerenjem u genijalnost naših superheroja gledam tada intervju načelnika stožera civilne zaštite kojeg daje povodom te odluke i u kojem ga pitaju za tog tatu kojem je zalijepljeno lice na asfalt po onoj odluci 15 dana prije ove, a koje meni onako laički izgledaju isto, odnose se na isto i zovu se isto. Međutim, rasvijetli tminu moje glave načelnik, ministar, član i drug kazavši novinaru koji ga je intervjuirao kako „ono prvo nije bila odluka nego preporuka, a sad je odluka“. Aha, mislim si ja, znači iako su iste, i iako se i jedna i druga zovu odluke, ono je preporuka, a ovo odluka. Ok, mislim si, sigurno je stvar u naglasku i drukčije se izgovara ona prva odluka i ova druga odluka pa su u stvari obje odluke, ali je prva odluka preporuka, a druga odluka je odluka. To oko naglaska skužim jedino mi ostane nejasno zašto je onda onaj tata fasovao izbacivanje iz vlaka ako je odluka bila preporuka, a ne odluka jer je tek sad odluka, a ne preporuka.

Dam si truda, učim, tražim instrukcije, zovem profesora za hrvatski jezik, gramatiku i odluke, i taman da ću polovit’ razliku u naglasku između riječi odluka i odluka kad ono u ponedjeljak 12. listopada u podne – dođe mi podne. Na pressici stožera vele da se donosi Odluka o obveznom korištenju maski za lice koja se odnosi i na javni promet i da se tom odlukom ukida ona prije odluka kako bi se donijela ova sada odluka. Gotov, van sebe, prvo zovem onog profesora hrvatskog jezika, gramatika i odluka da mi ili vrati pare što sam mu dao da naučim pravilno naglašavat’ odluka i odluka ili da mi kaže što ću sad. Kako dalje s ovom trećom odlukom, jel’ naglasak sad neki treći, šta je, kako bit’ odgovoran dalje, kako sve, šta ću? Kad mi čovjek nije rek’o da u hrvatskom ima četiri naglaska dobro me nije srce. Triput još nekako, ali brate mili, četvrti bi put bilo previše. To ne mogu.

COVID-19maskeodluka
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Eto i mene
3 godine prije

Nije ni meni jasno kako su ovo odjednom sada odkuke, a do sad su bile samo preporuke, kad svi dobro znamo da nisu bile preporuke, i sam glavni pandur je reko da zovemo policiju u ducanu za one koji nece nosit masku… Moze li meni netko objasnit isto sto je sa zdravstvenim ustanovama? Pise da je obavezno nosenje zaposlenicima i onima koji dolaze pacijentima u posjet, ali ne pise za one koji samo dolaze npr vaditi krv, na pregled ili slicno. Danas u zubara na vratima isto pise da su maske obavezne, ali nitko mi nista ne govori sto ulazim bez nje… I moze li netko naci ako mu se da gdje je tocno zakon koji krsim kad nemam masku? Jel to spada u zakon o zastiti od zaraznih bolesti? Koji clanak? Zakon o zastiti podataka je i dalje iznad ovog? I po kojoj logici ugostitelj financijski odgovara za nepdgovorne… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Eto i mene
Spacevoodoo
3 godine prije

Dva, tri ili n-puta ne mjenja ništa na stvari. Hladni deterministički stroj bezdušno melje.
Sjećamo se kako je prije nekoliko godina stara bakica od gorile sa 100+ kg bila bačena licem na asfalt zbog prelaska pješačkog na crveno bez automobila u blizini eventualno dovodeći u opasnost samu sebe.
Tome stroju se nemože oduprijeti na outputu nego na inputu.
A to u najkraćim crtama znači kako treba zaustaviti dotok energije tom stroju, a ta energija se nalazi kod svakog od nas.

3 godine prije zadnji put uredio Spacevoodoo
Umpah Pah
3 godine prije

RAZLIKOVATI (za cajce i 100žeraše) :

-od luka (češnjak za češanje)
-od luka (kapula za posjetu Puli)
-od luka (Banja Luka za kupanje)

Emiliano Zapata
3 godine prije

Preporucuju nam da kupimo ciglu i sve ce biti ok!

Marko75
3 godine prije

Ja od 15.09. ne mogu podići plaću u banci pošto ne nosim masku i nemam karticu. Pisao sam prigovor HNB-u i jučer dobio dopis od banke. Ja sam kriv pošto nisam još jednom pitao na šalteru.U dopisu nisu napisali da li mogu podići novac bez maske, pa sam ih nazvao. Kažem da nije njihov problem što ja kršim odluku, već je problem što oni ne ispunjavaju ugovorenu obavezu i ucjenjuju me s maskom za moj novac. U ugovoru nigdje ne piše da moram nositi masku.Odgovorili mi da ipak neću dobiti novac bez maske zbog neke nove odluke od prije tri dana.

marty
3 godine prije

Na sve dosadašnje naglaske odluka od strane medijskih koronaša pseudoznanstvenika, ja im poručujem samo ovo:
https://prnt.sc/uzbmsz

Max
3 godine prije

Brnjize su sa poćetak Nastaje diktatura

Bosanac
3 godine prije

E kad bi ljudi imali dovoljno pameti da nadjacaju ego i pokusaju se udruzit pa zatim udruzeno ignorirat sve zakone dok se ne uvede malo reda u zakone 🙂

Mikojan
3 godine prije

Sada idu raznorazne godišnjice gdi će branitelji-veterani slobodno se kretati sa brnjicama na licima, za krasnu slobodu su se borili.
O nezavisnosti nećemo, nema je odavno.

bauštelac
3 godine prije

prvo pokažite snimku kamere ispred sabora i vlade da vidimo tko je baco petarde a onda ako se ne urazumite jebaji ga nije narod glup ne kužim rat je završio prije 25 g šta vi mislite da sam zaboravio ratovat ne bojim se ničega samo sebe i svojih postupaka

3 godine prije zadnji put uredio bauštelac
indy
3 godine prije

To su oni sa Raba što pobjegli iz stanovite ustanove iz zatvorenog odjela.Bože mili na kojim su to oni drogama i špiritu.Odma u Vrapče na zatvoreni odjel.A masku nenosim nigdi,ni u opčinu kad dođem,nigdi,a kad prigovore dam im kopirano 60-ak članaka samo o zaštiti zdravlja krše,a ja kao savjesni neču kršiti zakone stoga masku nenosim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI